G4Media.ro

Degradare accelerată și fără precedent a democrației în regimul Iohannis-Ciucă. România e…

Degradare accelerată și fără precedent a democrației în regimul Iohannis-Ciucă. România e redusă la tăcere, PNL se PSD-izează rapid

Sub conducerea tandemului Iohannis – Ciucă, PNL s-a transformat rapid într-un partid cu reflexe autoritare, similar cu PSD-ul lui Dragnea. Intervenții brutale în justiție, complicitate cu serviciile secrete invitate să scrie legi, amuțirea presei, minciuni pentru Bruxelles, sufocarea economiei – toate sunt ingredientele unui regim extrem de periculos, care elimină orice instrument de checks and balances. Și o face cu sprijinul PSD, bucuros și el să înlăture cu mâna altuia orice piedică în calea marelui jaf al celor 80 de miliarde de euro.

Nicicând în ultimele două decenii nu a fost democrația din România într-o situație mai delicată decât azi. Și o spun conștient de greutatea enunțului. Cumva, societatea românească a știut mereu să creeze anticorpi, să respingă în ultimul moment derapajele autoritariste, să facă zgomotul normal într-o democrație.

Acum însă, miza financiară a furtului din banii publici e fără precedent. În următorii 7 ani, România are la dispoziție 80 de miliarde de euro fonduri europene (fondurile clasice și PNRR) și alte miliarde din bugetul național. Miza aceasta, a furtului nepedepsit, unește PSD și PNL într-o coaliție ce funcționează deocamdată fără mari fisuri și care amenință să transforme România, cu aprobarea președintelui Iohannis, într-o democrație fake, o societate controlată de facto de un partid unic (cu două nume) și serviciile secrete.

Iată cele mai îngrijorătoare semnale ale derapajului anti-democratic continuu:

– Amuțirea presei, aproape in corpore. Plătite cu zeci de milioane de euro din bugetele PSD și PNL, dar și prin alte contracte publice, marile trusturi de presă pur și simplu nu mai abordează marile teme interne. Este o tăcere pe care nu am trăit-o nici sub Năstase, nici sub Băsescu ori Dragnea, când tot timpul existau voci de opoziție. Cu câteva mici excepții, presa nu mai e presă, ci propagandă. Dar cel mai grav este că presa este plătită să tacă, să treacă sub tăcere, să ignore, să se uite în altă parte (plagiatul lui Ciucă, legile siguranței naționale).

– Intervenții brutale în actul de justiție. G4Media a arătat într-o serie de articole cum analiza plagiatului premierului Ciucă a fost blocată mai întâi de Parchetul General, apoi de un judecător apropiat de PNL și fost coleg de masonerie cu purtătorul de cuvânt al guvernului

– Subordonarea efectivă a unor judecători față de puterea executivă. Unul dintre motivele pentru care judecătoarea Ionela Tudor de la Curtea de Apel București a suspendat analiza doctoratului premierului Ciucă a fost ”nevoia de stabilitate în conducerea executivă a statului”. Este fără precedent, din comunism până acum, ca un judecător să se pună explicit, public, în slujba unui premier și nu în slujba adevărului juridic

– Disprețul față de integritate. Nicolae Ciucă nu a avut nicio problemă din cauza acuzațiilor de plagiat, ba chiar a fost ales între timp președintele PNL. Și asta la ordinul președintelui Iohannis, autorul ipocriziei numite ”România Educată”

– Aducerea efectivă a serviciilor secrete la masa deciziei. Însuși premierul Ciucă a recunoscut că serviciile secrete și-au scris singure noile proiecte de legi, proiecte dezvăluite de G4Media și care ar suspenda de facto orice control civil asupra SRI și SIE și le măresc semnificativ puterile. Militarizarea e tot mai accentuată la vârful administrației, iar unii observatori străini compară situația din România cu cea din Mexic

– Atacurile autorităților la jurnaliști incomozi și la sursele acestora. Șirul de abuzuri crește pe zi ce trece, de la Emilia Șercan la jurnalistul Alin Cristea din Brăila. Președintele Iohannis însuși a amenințat sursele G4Media pe tema legilor securității, iar o judecătoare din Iași i-a cerut ziaristului Gabriel Gachi să își dezvăluie sursele

– Atacurile la adresa libertății economice. Incapabili să înțeleagă ceva din economie, necum să producă soluții adecvate la criza energiei și la inflație, liderii PSD-PNL au lansat tema falsă a ”speculanților” și au trecut legi prin care urmăresc suspendarea legilor pieței..

– Tentativa de desființare a instituției avertizorului de integritate. Aceasta este opera lui Marcel Ciolacu, care i-ar fi cerut explicit Laurei Vicol să opereze în legea existentă modificări care să o facă inoperabilă. Vicol nu a acționat din proprie inițiativă, ci a avut toată susținerea șefilor coaliției. Avertizorul de integritate este indispensabil unei societăți libere, el are rolul de a atrage atenția presei ori instituțiilor de control asupra derapajelor grave ale autorităților. Atenție: atacul a venit chiar în ziua în care comisarul european, Vera Jourova, era la București, una dintre temele sale majore de discuții fiind chiar avertizorul de integritate.

– Atacul la Curtea de Conturi prin prevederi care ar face instituția să dea îndrumări și opinii înainte de actul de control, cu miza de a proteja instituțiile beneficiare de controalele ulterioare.

Control total asupra procurorilor, prin numirea unor procurori-șefi obedienți, care nu deranjează puterea executivă, dar și prin păstrarea SIIJ, sub un alt nume

– Anihilarea parchetelor. În afară de cazul Chesnoiu, fostul ministru al agriculturii acuzat de abuz în serviciu, DNA și parchetele nu  pot pune pe masă un caz relevant.

– Înșelarea partenerilor strategici prin dublu discurs. Eforturile de a păcăli Comisia Europeană pe tema justiției sunt tot mai mari, cu speranța ridicării MCV. Realitatea ne arată că de la așa-zisa desființare a SIIJ și până la mimarea reformei, ministrul Cătălin Predoiu a făcut în cele din urmă jocul borfașilor de partid, fără nicio preocupare pentru justițiabilii simpli și pentru justiție

– Recursul la populism economic, specific regimurilor autocrate. Munți de bani aruncați în măsuri îndoielnice, urmate de atacuri voalate la companiile multinaționale și promisiuni de suprataxare a ”bogaților”

Cum am ajuns la această degradare fără precedent a instituțiilor democratice și a statului de drept? Prin abdicarea totală a președintelui Iohannis de la promisiunile din cele două campanii electorale. Garantat de Dan Voiculescu în 2009, Iohannis s-a dovedit cel mai mare impostor al politicii românești, un uzurpator al votului reformist.

Scriam în februarie 2020 că ”Pax Iohanniana, pe cale să se aștearnă și la nivel central, e modus operandi al unui operator politic redutabil, căruia încep să îi iasă tot mai multe mișcări”. S-a dovedit corect, din păcate. Pe modelul de la Sibiu, ajutat acum și de serviciile secrete, Iohannis a obținut pacea totală în societate, a amuțit presa cu bani, a cointeresat PSD la putere oferindu-i acces la resurse, a distrus opoziția, a făcut nefuncționale instituțiile de control.

Cheia de boltă a acestei construcții e coaliția cu PSD, un partid care stă și el cu gândul doar la cei 80 de miliarde de euro. Fără social-democrații lui Ciolacu, tot acest edificiu devine mult mai instabil. De aceea, pentru Iohannis războiul din Ucraina a fost oportunitatea perfectă de a forja o coaliție PSD-PNL, prezentată public drept singura capabilă să ofere stabilitate într-un astfel de moment critic.

”Stabilitatea politică” și ”sobrietatea guvernării” sunt cuvintele-cheie folosite Klaus Iohannis și Nicolae Ciucă la fiecare ieșire publică. Fără excepție. E modul în care își justifică această coaliție monstruoasă care distruge în cadență militară statul de drept și libertatea economică.

Și trusturile prietene, mai cu seamă Antena 3 și Digi24, au un rol clar în această narațiune. Chiar dacă războiul din Ucraina a intrat într-o fază stabilizată în estul și sud-estul Ucrainei, departe așadar de România, tonul adoptat zi de zi, seară de seară de cele două guri de tun ale propagandei guvernamentale e unul alarmist, catastrofic, apocaliptic chiar.

Orice telespectator are senzația de pericol iminent, de război la graniță, de situație critică. Or, dacă suntem într-o situație de securitate critică, avem nevoie de stabilitate politică, de liniște internă care să permită pregătirea pentru războiul cu dușmanul din străinătate, nu?

Cam asta induc televiziunile mogulilor plătite cu zeci de milioane de euro anual din bani publici. Și, în definitiv, nu asta ne-a spus și doamna judecătoare de la Curtea de Apel București? Să nu uităm ce a putut să scrie în motivare: ”Totodată, luând în considerare cariera profesională şi, în concret, cea politică a reclamantului, generarea unei astfel de ştiri are un impact major în credibilitatea electoratului şi a partidului, care poate să conducă la retragerea încrederii acordate, mai ales în contextul social şi politic actual, în care este nevoie de o stabilitate în conducerea executivă a statului”.

Sub umbrela acestei presupuse nevoi de stabilitate cu orice preț, PSD și PNL fac ce știu mai bine: își subordonează sectoare și domenii întregi, distrug concurența politică și economică, își aloca propriilor firme cele mai bănoase afaceri din bani publici.

Cele două partide au creat în 30 de ani o rețea mafiotă de firme care controlează domenii și teritorii. Județe întregi sunt paralizate economic de firmele baronilor, ale primarilor și consilierilor. Dacă nu cumperi pietriș ori nisip de la ei, nu poți construi nimic.

Este o atmosferă de stat capturat, în care lipsa de șanse egale devine sufocantă. Pentru românii fără proptele la PSD și PNL ori în servicii a devenit aproape imposibilă urcarea în carieră la stat sau deschiderea unei afaceri. Țara e dominată de PSD SRL, PNL SRL și SRI SRL.

În concluzie, România intră în plutonul țărilor cu manifestări autoritariste ca Polonia și Ungaria, unde derapajele democratice sunt deja sancționate de Comisia Europeană, cu o diferență majoră: autoritarismul românesc nu are ideologie, nu are lideri carismatici  și nici nu este exercitat în forță. Democrația originală a lui Iliescu de la începutul anilor 90 se transformă încet în autoritarism original, românesc, neaoș, ”pe sub masă”.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

147 comentarii

 1. Ce nu a reusit maestrul dragnea reusesc ficusul, doamna dancila 2 si ursuletul. Sper sa nu fie prosti aia de la EU sa scoata MCVul in toamna…

  • @gicu de curiozitate, încă mai numeri?

  • S-a degradat ea, Democrația și la alții – uite, Kim de pildă: adulat (Împușcatului de Crăciun îi știm povestea mai bine decât alții – deși local s-ar părea o înfrângere a dictaturii) și mulți alți Erdogani Kimi etc ridicându-se și coborând, dar mediana fiind una constantă, în „urcare” spre Dictatură.
   Ideea e că la un moment dat ne-Democrația (că sună harsh Dictatură) ajunge să intre în conștiința colectivă, integrându-se organic în indivizi, astfel încât ei ajung să nu mai reacționeze – devin nu doar pasivi ci și „duși de val”, nu mai opun rezistență. Sau dacă da, doar una teoretică, de fațadă.

   Aspect cu privire la care, de altă parte, chiar Biblia ne dă indicii clare că Dictatura feroce va pune stăpânire pe Planetă/Omenire.

   De aceea, ieșitul în stradă nu va mai fi ceva care să mai dea rezultate, indiferent dacă va mai ține o vreme; devenind nu doar ceva apatic fără putere dar și patetic, la o adică: tocmai pentru că (,) cursul Omenirii este trasat.
   Și nu la Davos – sau nu în primul rând la Davos nici prin geurile 7/20 nici în Bilderberg – ci în Biblie; asta înseamnă că oricâte eforturi ar depune [toată] umanitatea la un loc, nu poate abate în niciun fel cursul trasat.
   *Dacă la individ – cum spunea J.P.Sartre – există acea „condamnare” la libertate (liberul arbitru fiind temelia destinului etern) la Umanitate în schimb, global vorbind libertatea nu doar că nu mai există (paradoxal, nu?) oricâte eforturi ar depune omenirea, ca tot unitar, ea va urma cumva în mod fatalist, dacă vreți, linia trasată exact după Planul revelat în Biblie.
   (De aceea nici Războiului acestuia, local, oricâte eforturi s-ar depune, nu i se va putea schimba traseul, dar asta e o altă temă).

   În concluzie – fie că ne place sau nu – Dictature este Viitorul și nicidecum Democrația; prima nu doar întărindu-se, în timp, ci devenind globală. Iar instrumentul fiind cel economic: „nimeni nu va putea cumpăra, sau vinde fără […]” (Apocalipsa 13)

  • Calicia de a nu cumpăra presă de calitate și cărți bune duce firesc la presă unică, a puterii, dar e greu de înțeles cum au fost amuțite oengeurile și mai ales uniunile de creație sau structurile academice, care până și sub totalitarism mai mârâiau cât de cât.

  • @Pantazi
   Poti avea sinceritatea fata de tine de a te privi in oglinda si a rosti urmatoarea fraza:
   „In 2009 l-am votat pe turnatorul la Securitate Petrov, iar la urmatoarele alegeri l-am votat pe cel mai mare impostor al politicii romanesti, Iohannis”?
   Si doar apoi sa vi si sa ne ceri sa avem incredere in opinia ta.

  • Nea Pantazi, îți e dor de circuri politice și talk-show-uri la televiziuni. E prea liniște în politica și nu câștigați voi bani destui din căutatul nodului din papura!?

  • @ KingGionBun
   Cea mai feroce dictatura e neghiobia apocaliptica din capul tau.
   Chiar ca ar trebui sa fii terifiat…

  • dracnea a inceput
   iohannis si usl desavarsesc…

   UE nu o sa ne scoata din MCV… poate doar daca li se ofera ceva la schimb (care o sa fie extrem de dezavantajos pt romania)

 2. Zilnic cate un articol de genul care numai ca nu are titlul „Suntem frustrati si nervosi ca USR dispare pe zi ce trece.” :))
  USR primeste ceea ce merita. Si bine primeste.

  • Degeaba ai citit știrea dacă nu ai înțeles-o… Asta dacă nu ai citit doar titlul…

  • @Fost votant USR
   Subscriu.

  • Felicitari, ai reusit sa eviti in totalitate orice legatura cu subiectul articolul.

  • Si vad ca restul de comentatori te urmeaza cu brio, deci 😐

  • USR e ultimul partid cinstit din România.

  • Ar trebui sa te ingrijoreze ca dispare singurul partid de opozitie nealiniat cu usl!!!

  • @ Dragoș si ceilalti ca el, am citit articolul cap coadă si este exact dar exact cum o zice fostul votant USR, viața fără USR e pustiu cam aici e bătaia, daca USR nu e nimic nu e. Usr isi merita soarta, niște pârâcioși și smiorcăiți. Si ma bucur ca și-o iau de la ioha pe care l-au votat cu multa voioșie.
   PS Mă mai lasă să postez pe aici pt ca am o atitudine anti rusa si pro americană convinsă că le-aș zice mai multe…

  • Dragoș, se pare ca TU nnu înțelegi!
   Deja sunteți amintire! Și nu unafrumoasa.
   În curând părinții își vor speria copiii cu povesti de groaza cu usr și drulă, dacă nu mănâncă tot. Le vor spune ca dacă nu sunt cuminți, vor veni useristii, vor lua copiii de acasă și ii vor da la părinte 1 și părinte 2, după care le va face operație de schimbare de sex.
   Să-mi spui dacă greșesc cu ceva!

  • Fost votant USR: felicitari pentru ceea ce esti! Asa (fost) DA!

  • Babaete, e vorba de ce primeste toata societatea romaneasca, nu de USR.

   Un regim autotarist, care incepe sa controleze cu mana de fier resursele publice, CCR-ul, serviciile secrete, justitia sau presa. Exact asta e regimul Iohannis, cocotat pe mareata alianta PSD-PNL.

   Dar tu o tot o dai insinte cu USR-ul, ca de asta esti platit..

  • nu stie astia ma, astia se bucura ca primesc un mic si o bere marca usele … aeae!

  • Să vezi ce PNL = PSD = SRI = Securitate privatizată o să primești tu și copiii tăi pe cocoașă în următorii 20 de ani, minte de doi bani ce ești!

  • Ce treaba are articolul cu ce spui despre USR? Nici o legatura si mai vrei sa te si credem ca esti fost votant USR. Ai o vrajeala de 2 lei, la fel ca rusii. Cred ca a devenit o obsesie pentru tine daca vezi USR peste tot.

 3. Cu reflexele autoritare din timpul plandemiei ce facem?
  Deci antena24 și digi3 sunt în aceeași oală?
  Nu mai sunt unii deontologi și unii la ordin?

 4. Desi apreciez efortul autorului, nu sunt de acord cu „PNL se PSD-izează rapid”. FSN-ul n-a murit niciodata, deci Partidul National Lautar a fost dintotdeauna alt PSD.

  • PNL nu înseamna Lautari ci pur si simplu PeNaLi.
   Si, da au fost si sunt un partid captiv, cu rolul doar de a fi o alternativa la PSD, de a concentra atenția publicului la „cearta” dintre cele doua bande de hoți.
   Singura ciudățenie din articol este premisa ca motivația lor este jaful celor 80 de miliarde de euro. Eu cred ca motivația principala e puterea, a fost dintotdeauna. Bani de furat, mai multi sau mai putin, se găsesc negreșit când ești la ciolan.

  • @m Chix a dat boovina de maa-ta cand te-a faatat
   @fr Era o intepatura la declaratia aluia care zicea ca linistea primarii cu lautarii

  • ce va suparati ma? pnl = psd = mafie

  • in servicii nu dam chix niciodata..
   controlam bine

 5. Ȋn fine, realitatea PNL = PSD a ajuns de notorietate publică, deşi veche de 30 de ani.

 6. Ați votat 30% PSD, 25% PNL, vă meritați soarta.

 7. „un uzurpator al votului reformist.” Nununuuuu,al doilea vot pt. Ciolhannis a fost vot cu kurul,nu cu mintea.Aveam alternativa in primul tur? Aveam.Dar nuuuu,hai sa mergem cu mutul in turul doi,ca dupa aia sa zicem pt. a mia oara ca am votat cu raul cel mai mic. La fel si la parlamentare: hai sa mai votam ciuma galbena,ca poate s-a reformat in 30 de ani:))) Mi- e scarba de majoritatea romanilor.

  • Lol cam așa. Ai zice că oamenii cu ceva IQ și cărora nu le plac mânărelile care au mai rămas în țara asta mai au și un dram de rațiune, dar mno, tot pe fentă au mers pentru că românul e masochist și abia așteaptă să fie dezamăgit. Iar dacă nu există motive de dezamăgire, găsește el ceva, doar ca să-și justifice lipsa de acțiune sau alegerile obiectiv greșite.

  • ai pantalonii rupti in tur

  • Domnul Scara avea un comentariu cu s, p, j, q – care între timp a fost șters.

  • Ștergeți si comentariul de la 6:50 care era o explicație la comentariul meu anterior de la 6:4x (care a apărut si l-ați șters acum) care era o replica la comentariul lui Scara pe care l-ați șters când mi-a apărut comentariul de la 6:4x.

  • doresc o marire de salariu pentru a manca mai mult r.a.h.a.t

 8. Vai de capul meu…
  Cata marsavie in dl. Iohanis….
  Si in general, masa politica din Romania este formata din fomisti, marsavi, balauri cu 7 guri care au nevoie sa fure non stop !

 9. Ar fi bine sa postati si o varianta in limba engleza a analizei. Poate o mai citesc si persoane de decizie din UE.

 10. 🌴🌵🌴🍌🦍🍌🦍🍌🦍🍌🌴🌵🌴

  ⭐ République Bananière de Roumanie ⭐

  🌵🌴🌵🍌🐵🍌🐵🍌🐵🍌🌵🌴🌵

 11. daca se degradeaza democratia nu vad nici un protest in strada.cand era dragnea erau sute de mii in strada.acuma ar fi mii de motive in plus fata de atunci.nivelul scazut de trai,preturile crescute,oamenii nu au ce manca,cum sa-si plateasca facturile,etc.inseamna ca le place cum sunt condusi.

 12. Interesanta structura a fost și până acum PNL
  Foști președinți de partid scoși pe ușa din dos sau fugiți pe geam.
  Stoica, Antonescu, Orban, Câtu, Tăriceanu.
  Urat.

 13. Atinci să-i găsim un nume potrivit:ROzambic, ROjikistan, ROmyanmar(Robirmania)?

 14. Salut opinia autorului privind imposibilitatea de a progresa in cariera sau de a deschide o afacere (nu mai discutam de mentinere sau profit) fara politica. Imi rezerv dreptul sa votez prin perspectiva acestei chei.

 15. Analiza lucida și corecta. Vorbesc faptele.

 16. tara asta nu meria sa fie in UE, cu atat mai mult in Schengen

 17. Eu incă aștept, așa că în fiecare seară am să dau câte o raită prin P-ța Victoriei poate-poate…
  PS.Să încerc și la Universitate ?

  • Inceteaza, nu esti deloc haios. Esti doar o copie palida a lui Scara, mirosi a fals si submediocritate.

  • Ce vrei să zici? Că dacă acum nu mai ies în stradă tinerii frumoși și liberi este pentru că nu mai sunt scoși? Pardon, pentru că le-a pierit spiritul civic de care dădeau dovadă în trecut 😁

  • Ești crud, dar te ințeleg.., când te lingi pe degete după ghebe in oțet n-ai cum să privești impasibil cum ți se ia castronul din față…

 18. Dragnea cred ca e invidios… Viorica Dancila la fel..
  Ei nu au reusit sa obtina ceea ce va obtine acum monstruoasa coalitie in frunte cu dl Haos: ridicarea MCV, desi statul de drept Romania e azi mai stramb ca-n vremea lui Dragnea!!!
  Bravo, Romania…. rusine Comisiei Europene, rusine dna Vera!!!!
  UE devine o adunatura de state pe model romanesc!!!!

 19. Dacă UE înghite gălușca înseamnă că nu mai e nimic de făcut! Suntem pierduți !…Singura salvare e prezența masivă la vot în 2024 și să vidanjam mizeria asta

 20. Cum precedentul.mesaj nu a aparut, a fost taiat, recomand doar atat: autorul-consult urgent la un neurolog, un rmn n-ar strica!

 21. Oa, oa, oa , oa ….rău ați ajuns usr . Ați avut mingea la picior dar nu ați știut ce sa faceți cu ea. Nasol. Acum normal că strugurii sunt acri. PS : sunt anti psd și v-am votat la parlamentare.

 22. balástru s.n. (mat.) Compas folosit la trasarea de cercuri mari, format dintr-un braț cu manșon la partea superioară, de care este legat un al doilea braț care se arcuiește și poartă un creion. • /<germ. Balaster.

 23. Da, de unde? Iohannis s-a intalnit cu coana Jurova si a spus ca daca vor fi votate legile justitiei in toamna, se ridica MCV-ul pentru Romania. Daca legile justitiei vor fi reparate, atunci va fi bine pentru noi, asta ca sa nu fie rau. Deci stimate autor, de ce unde atata pesimism?

  • Da, Romania se degradeaza pe zi ce trece. Nimic neasteptat.

   II tot aud pe unii ca de ce nu mai ies oamenii in strada, referindu-se la aceiasi care au iesit in 2017, in special la #rezist.

   Pai este simplu. Au iesit oamenii o data, de doua ori, de o suta de ori si degeaba, tot cu PSD&Co a votat lumea, direct cu stampila pe trandafirii spinosi sau indirect prin stat acasa. E clar ca buna ziua ca romanii doresc PSD&Co. Absolut nu mai are niciun rost sa mai iesi iarasi in strada. Accepti sau pleci, asta e tot ce poti sa mai faci.

   Intrebarea mea pentru acesti domni nedumeriti este:
   Dar de ce nu iesiti voi in strada?

  • Qiu, in ce țara ați emigrat? Unde ați regăsit speranța?

  • @Diana, undeva in vest, in Europa.
   Tara conteaza mai putin, sunt multe tari in vest in care o poti lua de la capat fara nicio problema. Treaba este sa fii sanatos si sa pui osul la treaba.

   @mike, scuze, am pus gresit mesajul legat de cel de-al tau.

  • 👍🏻 Succes!

  • corect. putem sa ne permitem un pic de optimism.
   chiar fiind imigranti de ceva timp.
   nu țara are vreo problema, si nici macar poporul in globalitatea lui.
   se gasesc insule de bun-simț, poti ignora ştirile, vestile proaste… „seul bemol” facturi prea mari relativ la nivelul mediu de trai, taxe si impozite fara „acoperire” in actiuni pozitive pentru contribuabil.

 24. inca un fake grosolan deja nu mai prind reperul din urma orice ar face .

 25. Pe vremuri ( Epoca Basescu) autorul era si el la masa bogatilor alaturi de servicii la bine si la rau.Si era la un ziar (Hotnews) platit din bani dubiosi…

 26. România este o cleptocratie de peste 30 de a-mi, abia acum a descoperit asta presa?!

 27. CEA MAI INTELIGENTA MISCARE A -CIUMEI ROSII – PENTRU CASTIGAREA ALEGERILOR PREZIDENTIALE IN ROMANIA ,DUPA ILIESCU ,CU UN JOHANIS CU GEACA ROSIE DE GRIVCO SI TRICOU GALBEN DE VOPSITI.

 28. Johannis este impostor! Johannis ne a tradat! PNL ne a tradat. Rares Bogdan este un flescar…etc
  Dar ce ma mira este ca disparut opozitia in societatea civila! Incercati sa organizati un miting si va treziti cu 200 persoane.
  Asta nu mai inteleg.

 29. Daca nu am prins hint-ul cu geaca rosie…

 30. Pastrati textul asta sus pe termen nedefinit. Pur si simplu nu vad ce eveniment ‘de actualitate’ l-ar putea detrona, la cat de grave sunt lucrurile.

 31. Da, Romania se degradeaza pe zi ce trece. Nimic neasteptat.

  II tot aud pe unii ca de ce nu mai ies oamenii in strada, referindu-se la aceiasi care au iesit in 2017, in special la #rezist.

  Pai este simplu. Au iesit oamenii o data, de doua ori, de o suta de ori si degeaba, tot cu PSD&Co a votat lumea, direct cu stampila pe trandafirii spinosi sau indirect prin stat acasa. E clar ca buna ziua ca romanii doresc PSD&Co. Absolut nu mai are niciun rost sa mai iesi iarasi in strada. Accepti sau pleci, asta e tot ce poti sa mai faci.

  Intrebarea mea pentru acesti domni nedumeriti este:
  Dar de ce nu iesiti voi in strada?

 32. De unde și pana unde,,, războiul a intrat într-o faza stabilizata, departe de România.. „. De unde și pana unde, G4M poate emite opinii certe în aceasta privința? Nu tocmai acesta este motivul frustrării dvs vis-a-vis de tematica prioritara, cauzala a acestei schimbări de paradigma. USR a fost o speranța pentru mulți dintre noi dar tocmai suficienta de sine, aroganta și lipsa de inteligenta politica au făcut ca lucrurile sa ajungă aici, unde nici G4M nu mai poate avea relevanta. Veți traduce în engleza articolul și iarăși ne vom spala rufele în marele public occidental. Căutați dialog mai degrabă și respect. Inclusiv fata de armata romana.

  • Sunteti cumva angajat(a) la Universitatea Armatei? Ar fi foarte bine ca acest articol sa ajunga in mainile marilor publicatii din Europa, altfel nu vad de ce sa mai fim in EU si in NATO. Ne descurcam foarte bine si singuri cu rufele noastre murdare de trezeci de ani. Nu? Reusim sa-i ”fentam” pe toti asa reprezentati cum suntem de Iohannis, Ciuca si emitand unde pe Antene si toate, TOATE celelalte posturi.
   Dragi ambasadori din Olanda, Germania, Suedia, va rog, comunicati mai departe.

 33. Eu am vrut sa vin in Romania sa ma mut inapoi , dar de 2 ani nu mai vin nici in vacanta . Toti cu care vorbesc sunt satui de ce se intampla in Romania . Nu mai am nici sperante ……papa pamant dulce

 34. ai furat ochelarii calului

 35. Daca vom fi 1 milion in strada II Pool VERIZAM direct in pus karie.

 36. Posibil sa terminam cu Iohannis-Ciuca-PSD-PNL-AUR printr-o revolta / razboi civil.

 37. Cea mai mare aberatie mafiota pe care am auzit-o vreodata-mafia politica usl trimite politia acasa la fosti agenti de politie de frontiera care au demisionat in urma cu ani de zile si care sunt plecati in strainatate de ani de zile cu pretextul de ai angaja din nou pt ca au lipsa de personal si aduc oameni din alte judete pe posturile descoperite si ca daca nu se prezinta îi vor aduce ei cu forta,e uluitor,nu am mai auzit nicaieri asa ceva,e tragic comic

 38. Nu vede nimeni nimic,la televiziunile lor ca noi nu mai avem la ce sa ne uitam,bat câmpii!

 39. De fapt serviciile îl conduc pe Iohnnis,aceleași servicii care au capturat statul după căderea comunismului.Ele nu vor schimbare,vor să conducă,.vor aceeași mafie pesedista penalistă care îi ajută să si păstreze privilegiile.Romania este țară cu cele mai mari pensii speciale din Europa su cu cea nai mare diferenta intre salariul minim la stat si bugetar de lux, platit cu zeci de mii de euro.Pe nicăieri în Europa nu este ca la noi.

 40. da da da sa se mai bucure un pic, tot totalitarusm era si inainte de revolutia franceza si la hitler si tot asa.
  O sa le iasa pe nas si repede in 2-3 ani, sa se mai bucure ca fura cat mai pot cu spinarile lor fara sira, in fata stapaniloir carora le pupa ghetele si le vand romanii si romania, sa li se dea ceva maruntis, iude totiu, dar o sa si-o ia si sa nu mai aud ca baaaaiiii, ce vina au avut burghezii, ce vina copiii burghezilor etc, o sa fie baie de snage aici pesten cativa ani fara discernaman, daca astia nu se potolesc.
  SI nuvreau asta, dar constat, ca asta vad, o sa fie fara discernamant cand va veni, dar sa fure in continuare, sa se faca pres si zmei in fata romanilor pe care au jurat sa le apere interesele, ca asa estebine, ju o sa imi curga nicio lacrima pentru ei si progenituri cand va veni vremea secerisului si vine rapid

 41. Din pacate articolul surprinde adevarul de moment, dar scanteia va veni, poate si mai din pacate, din zone sociale pe care Partidul le crede sigure si pe care le vrea/crede cumparate.
  Puncte cheie :
  1. lipsa intelegerii economiei pe termen lung (lasa ca iti dam ma saracule 700 lei, tu retine ca ti-am dat si voteaza, nu conteaza ca aia se duc in 2 zile, alti bani nu primesti)
  2. carburanti, hore in benzinarii, alte mizerii – bah saracilor, -0.50 la pompa, nu conteaza ca se face litrul de benzina 20ron, tu platesti 19.50, ca ti-am dat, da ? deci voteaza
  Concluzie : din 1, 2 si ar fi si multe altele, rezulta ca pana la urmatoarele alegeri va iesi ceva nasol, ca din fericire nu sunt maine. DAR
  Din pacate, va avea de castigat alt cocoa de partid.

 42. adevarul e ca la al doilea vot, serviciile, dupa ce l-au „aranjat” pe barna, au momit po.pu.latia impingand-o pe dancila in fata (stim ca serviciile sunt adanc inradacinate in psd), astfel incat sa nu-i lase mare alegere votantului … ciolacu stie 😉

 43. Sa stati în case popândãilor si iobagilor si mâine cand se organizeaza protestul soferilor din toata tara împotriva scumpirii carburantilor,sa nu iesiti pana nu iau borfasii si pielea de pe voi si sa pieriti de foame la iarna în case,neam de traistã mamaligar si de nimic,stati ca milogii si sclavetii sa va umileasca toti infractorii si spurcatii care au macelarit si jefuit tara,rusinea planetei suntem,o tara de rahat

 44. Nu am mai citit articol de presa cu atatea referiri la concret,niciodata.

 45. Corect, G S. Cu conditia sa avem CE vota. Adica niste obiective corecte, concrete, care sa creeze conditii pentru a radia mizeria din tara.
  Si pe CINE. Adica, o formatiune politica capabila sa le formuleze si sa le realizeze.

 46. eu halesc r.a.h.a.t cu polonicul

 47. Domnule, observațiile dumneavoastră sunt foarte pertinente. Nu seamănă neapărat cu Mexic, ci cu.modul de lucru al unui alt neamț, autoritar, e vorba de Bismark.

 48. G4 ,blocati si putinele comentarii pe care le mai scriu.
  Sa va fie de bine.

 49. „Iohannis s-a dovedit cel mai mare impostor al politicii românești, un uzurpator al votului reformist.”
  Iohannis = un impostor, cu tendințe antidemocratice vizibile.
  Din primul mandat am spus asta….pe forumul securicilor, HotNews, un forum liber și democratic dealtfel, paradoxal un exemplu de onestitate.
  Cine a închis acel forum ? – Noii sclavi ai lui Ioha…
  Sunt foarte mici exemple, dar care spun multe.
  Acum e vizibil totul, nici nu se mai ascund, e totul pe față, iar articolul le enumeră cam pe toate…
  Romania e într-o bulă toxică unde totul e fake.
  USL – Iohannis … păpușile serviciilor.
  Lăcomie fără margini…
  Moartea ne face pe toti egali.
  Ce proști…

 50. falimentu ne paste…
  poate nu acum da in 5 ani slabe sanse sa scapam de faliment
  cat despre justitie… pai la ce justitie avem deja e liber la infractiuni de tot felu… in 5 ani ajungem ca-n vestu salbatic!

  parerea mea e ca tara asta e pe topogan si totu de datoreaza politicienilor corupti, care au distrus justitia, care incurajeaza nepotismul in locul competentei…. cu asemenea „calitati” nu avem nici o sansa sa ne revenim
  din ce in ce mai multi oameni care sunt competenti vor pleca (baga astia impozite , se cara multinationalele etc) si o sa ajungem in faliment, cu justitie 0, cu oameni competenti 0 si mult noroc sa-ti revii din asta!
  si bineinteles la asta mai contribuie si oamenii delasatori si prosti care pur si simplu nu-si dau seama cat de mult ii pacaleste politicul (cu ajutorul presei, evident, presa in proportie de 90% subordonata hotilor)

 51. Pai voi a ti crezut ca unu care nu este roman +altul care a fost slugoiu si unealta nato or sa lucreze pt romani?romania este condusa de altii demult

 52. Începe să fermenteze creierul votanților lui Haos Joianis.