G4Media.ro

Defrişările din Amazonia braziliană au crescut cu aproape 22% în ultimul an/…

sursa foto: Pexels

Defrişările din Amazonia braziliană au crescut cu aproape 22% în ultimul an/ Exploatare record în ultimii 15 ani

Defrişările din Amazonia braziliană au crescut cu aproape 22% între august 2020 şi iulie 2021, comparativ cu perioada anterioară, stabilind un record în ultimii 15 ani, potrivit unei estimări oficiale publicate joi, notează AFP, citată de Agerpres.

Exploatarea forestieră din cea mai mare pădure tropicală a lumii s-a întins pe 13.235 kilometri pătraţi în cursul perioadei 2020-2021, cea mai mare valoare din 2005-2006 (14.286 kilometri pătraţi), conform datelor sistemului de supraveghere a defrişării (PRODES) al Institutului naţional de cercetare spaţială din Brazilia.

Aceasta este a treia creştere anuală sub guvernul lui Jair Bolsonaro, care face obiectul unor critici internaţionale pentru slăbirea supravegherii biomului (ecosistemului) amazonian şi pentru apărarea activităţilor de extracţie în zonele protejate.

Datele reprezintă „o provocare pentru noi şi va trebui să fim mai fermi faţă de crimele împotriva mediului”, a recunoscut ministrul brazilian al mediului, Joaquim Leite, într-o conferinţă de presă la Brasilia, la scurt timp după publicarea documentului.

El a ţinut să sublinieze că, totuşi, datele „nu reflectă cu exactitate realitatea din ultimele luni”.

Guvernul brazilian susţine că şi-a intensificat eforturile de a lupta împotriva defrişărilor ilegale printr-o prezenţă militară sporită pe teren.

Între august 2019 şi iulie 2020, suprafaţa defrişată a fost de 10.851 kilometri pătraţi.

În cursul conferinţei COP26 privind schimbările climatice, Brazilia s-a angajat să avanseze cu doi ani, din 2030 în 2028, termenul limită pentru eliminarea defrişărilor ilegale de pe teritoriul său unde se află 60% din Amazonia.

sursa foto: Pexels

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

7 comentarii

 1. Asta arată cât de inutil ne zbatem in Europa să fim „green”. Suportam cheltuieli imense, încercăm să salvăm planeta, dar e plin de alții care într-o clipă distrug tot. Toate eforturile ecologice sunt zero barat, era destul să păstrăm pădurile pe toată planeta și nu aveam probleme.

  • Pai nu voi ecologistii vreti sa renuntam la plastic si sa inlocum cu celuloza sau lemn , nu se poate fara sa tai paduri.

  • Asta cu voi ecologiștii este tactică KGB de divizare a oamenilor? Eu zic că orice om normal vrea să trăiască fără mizerie, cu aer curat și sănătos. De ce ne-ar diviza asta? Vrei mizerie?

 2. au si ei Fluturii lor

 3. padurile nu sunt bune pt ca atenueaza radiatia electromagnetica, nu mai putem fi monitorizati!
  Padurile nu sunt bune fiindca purifica aerul si ne prelungesc viata! Nu e bine, noi trebuie sa disparem, cam incurcam pe unii pe aici!

  Nu sunt bune d-le padurile! Le strica planul globalist!

 4. Nu ne mai vindecam!

 5. nu-i problema..psdu si pnlu deja ne-au dat pungi la alegerile din anii trecuti si vom avea din ce respira pe viitor