G4Media.ro

Defecțiuni grave în alimentarea cu apă din Municipiul Bacău / După 3…

Sursa foto: Pixabay

Defecțiuni grave în alimentarea cu apă din Municipiul Bacău / După 3 zile fără apă, joi, se va relua furnizarea după un program, pe ore

Municipiul Bacău s-a aflat miercuri în a treia zi consecutivă fără apă potabilă după ce luni seara s-a produs o avarie la magistrala de aducţiune de la Valea Uzului, transmite Agerpres.

Primarul Lucian Daniel Stanciu Viziteu a declarat că municipalitatea a achiziţionat, miercuri, 132.000 litri de apă potabilă care va fi distribuită populaţiei. Persoanelor cu dizabilităţi şi celor imobilizaţi la pat, precum şi persoanelor vârstnice aflate în evidenţa Direcţiei de Asistenţă Socială (DAS), li se distribuie apă la domiciliu de către reprezentaţii DAS şi voluntarii de la Crucea Roşie. Unităţile de învăţământ în care se derulează cursurile normal sunt aprovizionate cu apă menajeră şi potabilă.

Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău are propria rezervă de apă şi nu a fost afectat de avarie.

Administrația locală a anunțat că lucrările la magistrala de aducţiune a apei  s-au finalizat miercuri seară, dar furnizarea apei la presiune normală se va face abia de vineri, după umplerea instalaţiei.

Joi, programul de furnizare apă potabilă în municipiul Bacău pentru mâine, 3 februarie, este între orele 6 și 8 dimineața și între 18 și 20 – seara. Având în vedere programul scurt de furnizare, este posibil ca în zonele mai înalte ale municipiului în timpul programului de furnizare, apa potabilă să nu ajungă la etajele superioare.

”Reluarea furnizării apei potabile, la parametri normali de debit și presiune, către utilizatori, se va face treptat, pe măsura umplerii rețelei de distribuție și funcție de consum, începând cu vineri, 4 februarie”, anunță administrația locală din Bacău.

sursa foto: Pixabay

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. De ce oare toate traznaile astea se întâmplă preponderent în orașe cu primari USR?
  Sau o fi un pas înainte către digitalizare : apa va fi furnizata virtual, în metavers.

  • Scursurile PSDNL dau vina pe USR, dar în Bacău s-a făcut, chipurile, o investiție masivă în alimentarea cu apă în timpul precedentului primar. În realitate nu s-a făcut nimic, iar asta nu e o problemă nouă.

   Dacă stăm după tâlharii PSDNL, nu va mai vrea nimeni să locuiască în România, fiindcă nu există niciun fel de progres cu ei la putere.

 2. Știm că primarul Viziteu este slab si nepriceput, dar aceste lucrări sunt facute de mantuială din madatele de 30 ani ale psd care sufocă acest județ. Baronul absolut este Benea, format în hoție de Sechelariu si Hrebenciuc.

 3. Toată presa preia fără sa verifice informații false sau parțial mincinoase.
  „Având în vedere programul scurt de furnizare, este posibil ca în zonele mai înalte ale municipiului în timpul programului de furnizare, apa potabilă să nu ajungă la etajele superioare.”
  In realitate pt 80% din oraș nu exista niciun program. Nu curge nimic,la nimeni, nu doar la etajele superioare.

 4. Ce scoli aprovizionate cu apa?Elevii din puși să aducă 5 litri apa fiecare în zilele de cursuri…

 5. Un oras condus de boschetari incapabili, un oras inconjurat de apa dar care nu o are din terte motive, un oras din punct de vedere strategic mort cu o singura conducta de adictiune,un oras cu un primar pornit impotriva proprilor cetateni ca toti USR-istii.Poate ca cetateanul de rand va invata sa beleasca ochii inainte de a vota.USR ati vrut,USR aveti .Va lasa incapabilul fara garaje,fara apa,fara parcari promise ,mai urrmeaza sa taie lumina.Gazul deja a fost taiat in mare parte.Ganduri bune.

 6. De luni seara nu curge strop de apa….parca suntem in evul mediu.Domnul primar se lauda cu apa pe care o distribuie la bidoane la cetateni…oricum nu o dati dumneavoastra ci tot din banii nostri e platita.Bine ca s-a marit taxa de salubritate si orasul este curat numai in centru
  Cum s-a facut receptia la aceasta lucrare …daca in jumatate de an deja a plesnit???Cine raspunde de calitatea lucrarilor si-a facut treaba?Se pare ca NU…iar un oras intreg sufera din cauza unora care nu isi văd decat propriu interes

 7. Este plin de informatii eronate in presa nationala, in realitate de luni 31.01.2022 si pana astazi 05.02.2022 ora 7.30 nu a curs o picatura de apa la robinet si nici nu stiu daca va curge astazi… Nu este singurul bloc in situatia asta. Locuiesc in centrul orasului la etajul 3.