G4Media.ro

Declarație cinică a unui guvernator din Siberia: Soldații ruși care mor în…

captura twitter

Declarație cinică a unui guvernator din Siberia: Soldații ruși care mor în Ucraina „aparțin statului”

Soldații ruși care mor în luptă în Ucraina „aparțin statului”, a declarat joi un guvernator regional la o întâlnire cu mamele militarilor căzuți pe front, transmite The Moscow Times.

Comentariile tranșante ale lui Igor Kobzev, șeful regiunii Irkuțk din sud-estul Siberiei, vin în contextul în care armata rusă recunoaște oficial mai puțin de 6.000 de victime, în ciuda faptului că a suferit eșecuri majore în invazia sa de nouă luni.

Citând cuvintele pe care i le-a spus propria mamă atunci când s-a înscris la o academie militară, Kobzev, în vârstă de 56 de ani, a spus

„De acum încolo nu-mi aparții mie, ci statului, patriei”.

„Cu onoare și mare înțelegere, predau un băiat de 18 ani în serviciul forțelor armate și tu devii o persoană a statului.”

 


În cadrul întâlnirii, Kobzev a acordat medalii mamelor soldaților căzuți la datorie și a afirmat că doar 28 de nativi din regiunea Irkuțk au murit în Ucraina.

Surse media independente care urmăresc decesele militare din Rusia afirmă că 122 de militari din regiunea Irkuțk au murit în Ucraina începând din februarie.

Oficiali americani de rang înalt estimează că 100.000 de soldați ruși au murit, au fost dați dispăruți sau au fost grav răniți în acest război.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

3 comentarii

 1. Ia mai mergeti voi si prin tara nostra , pe coclauri unde nu sunt de nici unele, de sute, mii de zile. Ia mai scrieti voi si a cata suta/ mia zi fara curesnt electri sau apa curenta este in satele noastre sau chiar comune de prin Vaslui, Maramures, etc!!
  Ia mai vedeti si contorizati ce este pe la noi prin ograda!

 2. Comuniștii noștri, prin școli – acuma.. nu chiar prin facultate, că era socotită audiența mai dezghețată iar pe la generală nu înțelegeau elevii.. când erai pe la liceu, îți spuneau: „ți-a dat statu’ bani, ți-a dat statu’ școală, ți-a dat statu’ două mâini și două picioare, ți-a dat minte.. apucă-te și’nvață!”
  *guvernatoru’ siberian e și el .. om sincer, până la urmă – atâta poate.

 3. Nu-i cinic de loc. E doar sincer. El asa a fost invatat.
  La fel si mare parte dintre cei care merg la razboi sa extermine un popor care pana mai ieri era frate.
  Bine, si acum e frate, dar pare ca s-a imbolnavit de o boala incurabila si trebuie eutanasiat. Spre binele lui ca sa-i scurteze suferinta.