G4Media.ro

Declarație bizară a președintelui rus Vladimir Putin: ”Noile super puteri sunt China…

Declarație bizară a președintelui rus Vladimir Putin: ”Noile super puteri sunt China și Germania. SUA și Rusia nu mai decid asupra problemelor lumii”

Vremurile în care SUA şi Rusia decideau asupra celor mai importante problemele ale lumii au trecut, a declarat joi preşedintele rus Vladimir Putin, afirmând că acum Germania şi China se îndreaptă spre statutul de superputeri, informează Reuters.

Susţinând un discurs printr-un link video în cadrul întâlnirii Clubului de discuţii Valdai, Putin a dat de înţeles că rolul SUA s-a diminuat, ca şi cel al Regatului Unit şi al Franţei, în timp ce Berlinul şi Beijingul – în termeni de importanţă politică şi economică – se îndreaptă spre statutul de superputeri mondiale.

Dacă Washingtonul nu este gata să discute probleme globale cu Moscova, Rusia este pregătită să aibă o astfel de discuţie cu alte naţiuni, a menţionat Putin.

Preşedintele rus a mai spus că SUA nu mai pot pretinde la excepţionalism şi s-a întrebat de ce ar vrea să o facă.

Odată cu apropierea alegerilor prezidenţiale din SUA, de pe 3 noiembrie, Vladimir Putin şi-a exprimat de asemenea speranţa că noua administraţie va fi gata de dialog privind securitatea şi controlul asupra armelor nucleare.

Preşedintele rus a declarat că lumea nu are niciun viitor fără un sistem de control asupra armelor, în condiţiile în care viitorul Tratatului pentru controlul asupra armelor nucleare dintre Rusia şi SUA rămâne incert.

Washingtonul a respins săptămâna trecută propunerea Moscovei pentru o extindere necondiţionată cu un an a ultimului tratat ce limitează armele nucleare strategice ale SUA şi Rusiei, calificând drept inacceptabilă această propunere.

În cadrul discursului susţinut la reuniunea Clubului de discuţii Valdai, Putin a asigurat că securitatea Rusiei nu va avea de suferit dacă tratatul nu va fi extins.

Tratatul Noul START (Strategic Arms Reduction Treaty), semnat în 2010 şi care ar urma să expire în februarie, restricţionează numărul de focoase nucleare pe care le pot desfăşura Rusia şi SUA, precum şi pe cel al rachetelor şi bombardierelor care le pot transporta.

În pofida divergenţelor, Moscova şi Washingtonul par să se apropie de un acord asupra Noului START, menţionează Reuters.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: Captură Youtube

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

14 comentarii

 1. De ce „bizara”?
  Știm ca redacția g4media îl urăște pe putin în mod aproape patologic dar din păcate eticheta de ” bizar” din titlu nu e motivata de conținutul articolului. Un mod de a face jurnalism demn de găina cu puii vii de acum aproape 30 de ani. Aia chiar era o chestie bizara.

 2. Ha! Atentie cu ceaiul, sa nu fie cumva ceasca gresita!

 3. Merkel chiar se crede sefa lumii daca o spune Putin.

 4. Nici macar nu e o surpriza. Pandemia asta a afectat economic toata planeta,mai putin China care a inchis un judet ca Vrancea,si Germania care intr-adevar a cheltuit multi bani,dar daca se rupe de UE si inchide granitele e in carti. Restul lumii mai are 2 ani in care sa se indeparteze de China si Germania.

 5. Credeti ca Bode a cerut voie de la Washintgon atunci cand a aprobat transportul de carne vie de pe 15 aprilie de pe aeroportul Cluj?

  Teresa Orlowski und Merkeloaia gepruft

  • Ultima frază a julienului sputnikar o fi tot în ”rusa invatata chiar dupa ’90”? Că la limba română,nu e hotărât dacă e ” de pe 15 aprilie” sau ” de pe aeroportul Cluj” dar tot e evident că e ”de pe” ceva iar Clujul e un aeoroprt. Iar ”Bode” asta ce e, vreo poreclă de interlop din clanul PRO-USL-PSD, că se știe că acolo e organizat”transportul de carne vie”, ”de pe chiar dupa ’90” încoace?

 6. Putin curteaza Germania si China, vrea sa construiasca o axa globala cu ele.

 7. Rusia are probleme economice chiar din cauza lui Putin, dar sugestia că SUA și Rusia nu mai au cărți de jucat în puterea globală este o pista falsă.

 8. Să bea și apă.
  Că bețivi de votcă știu destui.

  Thanks.

 9. LUMEA s-a învățat să pună botul, iar șeful Vladimir, probabil că face uz de acest lucru.. Sau, probabil că nu..

  (Afară doar dacă a spus-o bazat fiind pe realitatea expusă mai jos. Atunci – în acest caz – e bai mare:
  „Putin says the nation that leads in AI, will be the ruler of the world”
  „IBM to build Europe’s first quantum computer in Germany” & „Germany is racing to catch up with the quantum revolution”, „China launched the first ‘quantum satellite’ capable of handling encrypted video calls in 2016 and is due to open a €9 billion National Laboratory for Quantum Information Sciences later this year.” Sursa: https://sciencebusiness.net/news/qubit-get-ahead-germany-racing-catch-quantum-revolution ..însă nu doar aici; internetul abundă cu această informație).

 10. Aiureli putiniste. Sua nu vor pierde prea curand statutul de superputere. Pib ul, armata, controlul traficului maritim international, gps ul si multe altele sunt dovezi clare ca sua sunt singura putere mondiala. Rusia, china, germania sunt doar puteri regionale cu influenta limitata. Rusia, doar influenta militara, china, militara si economica, iar germania, influenta politica si economica.

 11. „Declarație bizară a președintelui rus”

  Statele membre UE își armonizează tot mai mult politica externă, astfel că dl V Putin constată pe bună dreptate că Uniunea Europeană capătă relevanță în deciziile privind „problemele lumii”.

  Chiar dacă administrația d Trump s-a concentrat asupra politicii interne, SUA rămân o super putere, iar China se dezvoltă într-atât încât să devină parte a noului binom, înlocuind Rusia. Dar, aceasta este consecința politicilor mai puțin inspirate ale Rusiei.

 12. Cu Noviciok viața e mai dulce.

 13. Că Germania trage din greu să ajungă din nou o vioară de mîna întîi pentru lumea întreagă s-a putut observa demult !

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.