G4Media.ro

Decizie importantă pentru România: Muncitorii care lucrează în agricultură pot merge în…

Decizie importantă pentru România: Muncitorii care lucrează în agricultură pot merge în Germania în anumite condiții

Pentru a preveni compromiterea recoltelor în acest an, 4000 de muncitori sezonieri din Europa de Est ar urma să fie acceptați să intre în Germania în această lună și luna viitoare, conform unei acord la care au ajuns, joi, ministrul agiculturii Julia Klöckner (CDU) și ministrul de interne, Horst Seehofer (CSU), transmite web.de

Presa germană notează că ministerul de interne a impus reguli stricte în cazul muncitorilor sezonieri pentru a preveni răspândirea coronavirusului în Germania și că acestea afectează în mod special muncitorii din România.

Muncitorii ar urma să fie acceptați să intre în grup sau să călătorească cu avionul. Ar urma să fie verificată și starea lor de sănătate. În cazul în care vor fi indicii de infectare cu coronavirus, intrarea în Germania va fi refuzată. Muncitorii veniți să ajute la recoltare ar urma să lucreze separat de ceilalți angajați timp de 14 zile de la sosire și nu vor avea voie să părăsească locul de muncă.

Suplimentar, ținta guvernului este să atragă la muncile agricole pentru lunile aprilie muncitori din rândul șomerilor, studenților, solicitanților de azil. Ministrul agriculturii a declarat că trebuie identificată o soluție pragmatică împotriva infectării. La rândul său, ministrul german de interne a afirmat că este important să fie create condițiile ca statul și economia să funcționeze pe durata epidemiei.

Fermierii germani, în special cultivatorii de sparanghel, au tras numeroase semnale de alarmă în ultimele săptămâni, avertizând că riscă să rămână cu recolta pe câmp.

Pe data de 17 martie, presa germană a scris că Asociația cultivatorilor de sparanghel din Germania se teme că va pierde o bună parte din recolta din acest an și solicită un permis de trecere pentru muncitorii angajați în acest an pentru a ajuta la recoltare, majoritatea acestora, circa 85 la sută, urmând să vină din România.

Potrivit sursei citate, din cauza crizei generate de coronavirus, sute de muncitori din România nu au putut călători în Brandemburg, a declarat, Jürgen Jakobs, președintele Asociației cultivatorilor de sparanghel. Din cei 2300 de muncitori angajați, 85% ar fi trebuit să vină din România, restul din Polonia.

Germania este una dintre cele mai afectate țări de coronavirus din Europa, după Italia și Spania. Potrivit worldometers.info, Germania înregistra joi seara 84,415 de cazuri de infectare, cu 6,434 mai multe față de ultima raportare. Numărul deceselor a urcat la 1,090, cu 159 mai multe față de ultima raportare.

Sursa Foto: Newsromania.net

 

 

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. Dar noinu avem nimic de spus în privința asta? Eu nu pot ieși din casă fără declarație, iar ei pot pleca în Germania? Le culeg ălora recolta, după care se întorc bolnavi să fie tratați aici și să ne îmbolnăvească și pe noi.

 2. Nasol. Ii iau de la hotel de 4 stele si ii culca in baraci, iar dupa sezon, din nou la hotel de 4 stele-#ajutam turismul romanesc.

 3. Aici este o mare problema. Acum ca avem in tara o turma mare de muncitori in agricultura,nu ar fi indicat sa-i pierdem din nou.Ar trebui inventata o masura, poate chiar la nivel european ,referitor la conditiile ce trebuiesc indeplinite de Germania si alte tari amatoare de turism agricol. Nu este cinstit sa te folosesti de ei, si la un moment de rastriste sa-i arunci peste granita, luati-i caci va apartin.Pe de alta parte, toti care pleaca trebuie sa fie obligati sa contribuie la sanatate, daca nu, sa moara linga spital. Pare dur, dar este cinstit. Acum se intorc cu sutele de mii din Anglia, bineinteles ca vor bloca spitalele fara sa fi platit un leut vreodata pentru asigurare in RO.

  • Dureros de realist!

  • Serios comunistule?
   Dar bani pe care ii trimit „astia” acasa unde se duc?
   Nu in taxe si impozite pentru statul roman cel corupt si incompetent?
   NU v-ati gandi cum sa dezvoltati antreprenoriatul romanesc, sa-i angajeze pe oamenii astia, asa-i? Numai cum sa stati la caldurica la biroul de la stat si sa va paziti fundurile, in timp ce asteptati voucherele de vacanta, asa-i?

  • Platesc taxe si impozite statului roman?????Alt covid ciumat in carantina!

 4. Adica…decizie importanta pentru Germania

 5. De ce pleaca la munca in strainatate? Fiindca in Romania nu exista aceleasi posibilitati.

  De ce nu exista? Pentru ca PSD a fost la putere mai bine de 20 de ani si doar a furat.