G4Media.ro

Decizie definitivă: ÎPS Teodosie trebuie să se pensioneze de la Universitatea „Ovidius” din…

Sursa Foto: Facebook/ Arhiepiscopia Tomisului

Decizie definitivă: ÎPS Teodosie trebuie să se pensioneze de la Universitatea „Ovidius” din Constanța

ÎPS Teodosie a pierdut definitiv procesul împotriva Universității „Ovidius” din Constanța, care a refuzat să îi prelungească postul de profesor titular după ce a împlinit 65 de ani, vârsta de pensionare.

Decizia Curții de Apel Galați este definitivă. Arhiepiscopul Tomisului pierduse în primă instanță la Tribunalul Constanța.

Minuta ședinței de la Curtea de Apel Galați:

 • Solutia pe scurt: Respinge excepţia nulităţii cererii de recurs invocată de intimată. Respinge recursul ca nefondat. Definitivă. Pronunţată azi, 01.02.2022, soluţia urmând a fi pusă la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei instanţei.
  Document: Hotarâre 75/2022 01.02.2022

„ÎPS Teodosie a atacat în instanță Universitatea „Ovidius” din Constanța pentru că nu are metodologia prevăzută de Legea 1/2011 privind Norma universitară și statutul personalului didactic și de cercetare din învățământul superior, deci nu poate da curs solicitărilor cu privirea menținerea calității de titular după vârsta pensionării”, a declarat Dan Mihăescu, șeful biroului de presă al Universității Ovidius.

De precizat este că universitatea a avut metodologia invocată de Teodosie, dar a fost abrogată, iar legea nu obligă instituția să o reintroducă.

ÎPS Teodosie, profesor la Facultatea de Teologie din cadrul Universității ”Ovidius” din Constanța (UOC), nu a mai primit prelungire pentru calitatea de titular după ce Senatul instituției a decis ca toți cei care împlinesc vârsta de 65 de ani sa iasă la pensie. Arhiepiscopul Tomisului a împlinit 65 de ani în 12 decembrie 2021. Referitor la pensionarea lui ÎPS Teodosie, conducerea Universității ”Ovidius” a transmis că ”și în cazul invocat vor fi aplicate prevederile specifice ale Legii Educației Naționale și ale Codului Muncii”.

Arhiepiscopia Tomisului, condusă de ÎPS Teodosie, a transmis pentru Info Sud-Est că înaltul prelat a depus cerere de prelungire a activității după vârsta de pensionare ”la solicitarea Decanului și a Consiliului Profesoral” din cadrul Facultății de Teologie. ÎPS Teodosie a fost ales decanul Facultății de Teologie în 17 septembrie 2002 și a rămas în această funcție timp de 14 ani, până în anul 2016. Teodosie a fost și prorector al UOC în perioada martie 2012-iunie 2014. Odată pensionat, ÎPS Teodosie nu va mai putea deține nicio funcție în universitate și nu va mai putea face parte din Consiliul Facultății de Teologie. Arhiepiscopul Tomisului va mai putea activa în universitate doar în sistem ”plata cu ora”.

Sursa Foto: Facebook/ Arhiepiscopia Tomisului

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

9 comentarii

 1. Ca fost turnator la securitate sper ca-i da pensie speciala la fel ca tuturor turnatorilor si tortionarilor din RO.

 2. Doamne ajuta!

 3. Trebuie desfiintata si Facultatea de teologie! Nu trebuie facultate ca sa ai har…

 4. Nu-i bai ca securitatea ii va incropi de o universitate.

 5. ii doresc o pensie placuta in moscova. eventual siberia

 6. Dar nu ar trebui să se pensioneze și din funcția de Măscăriciul Național al Ortodoxiei? Sau e funcție pe viață?

 7. PSD-ist sadea .
  Nebunul e și profesor .

 8. Daca il vad moaste ma duc sa il pup!

 9. Doamne ajuta , poate scapam odata de fachirul asta slinos…