G4Media.ro

Decizia instanței în dosarul Caracal: rechizitoriul procurorilor DIICOT este legal. Decizia poate…

Decizia instanței în dosarul Caracal: rechizitoriul procurorilor DIICOT este legal. Decizia poate fi atacată

Judecătorii Tribunalului Olt au decis miercuri că dosarul cunoscut în spațiul public drept cazul ”Caracal”, întocmit de procurorii DIICOT, este legal întocmit și poate începe judecata pe fond. Decizia magistraților poate fi, însă, contestată la instanța superioară în termen de trei zile. În spațiul public au existat numeroase controverse pe tema competenței parchetului DIICOT de instrumentare a dosarului.

Familiile Alexandrei Măceşanu şi Luizei Melencu, cele două fete care ar fi fost violate și ucise de Gheorghe Dincă, ceruseră judecătorului de cameră preliminară retrimiterea rechizitoriului la procurori, în vederea completării urmăririi penale.

Marți, magistrații au prelungit arestul preventiv pe numele lui Dincă și a presupusului său complice, Ștefan Risipițeanu.

Dosarul a fost înregistrat pe 15 ianuarie la Tribunalul Olt rechizitoriul trimis de DIICOT, iar în acest caz sunt judecați Gheorghe Dincă (pentru infracţiunile de trafic de persoane, trafic de minori, viol – două fapte, omor calificat – două fapte, profanare de cadavre – două fapte) şi Ştefan Risipiţeanu (pentru infracţiunea de viol).

Dincă este acuzat că le-a ucis pe cele două fete – Luiza Melencu şi Alexandra Măceşanu – în locuinţa sa din Caracal şi a fost trimis în judecată, de către procurorii DIICOT, pentru trafic de persoane, trafic de minori, viol, omor calificat şi profanarea de cadavre. Risipiţeanu a fost trimis în judecată pentru viol.

Sursa foto: Inquam Photos/ Bogdan Dănescu

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Risipeanu de minte, a fost trimis in judecata doar pentru viol? Nu sunt cu capitala ( pedeapsa ) sau cu pedepse iesite din comun, dar, nu a fost partial si complice? Poate scapau ambele fete daca spunea ceva mizerabilul.

  2. ce mai e neamule pe la caracal?
    autoritatile si-au mai facut un rand de vile ?