G4Media.ro

De Ziua Națională, angajații Muzeului Astra din Sibiu gătesc pentru vizitatori cu…

Sursa foto: Muzeul Astra Sibiu

De Ziua Națională, angajații Muzeului Astra din Sibiu gătesc pentru vizitatori cu produse din recolta muzeului / ”Vom găti pentru vizitatori produse de post sau ,,de dulce”, dar și rețete din perioada interbelică”

De 1 decembrie, Ziua Națională a României, Muzeul ASTRA, a pregătit un program axat pe trei coordonate: gastronomie, educație și interactivitate, informează Turnul Sfatului.

Toate activitățile vor fi organizate în perioada 30 noiembrie – 2 decembrie, între orele 10-15, și vor utiliza resurse interne, în sensul că preparatele vor fi (pre)gătite de angajații muzeului, care vor folosi în acest scop recolta din grădina Muzeului ASTRA.

”Din cămara Muzeului ASTRA, noi – angajații Muzeului ASTRA – vom găti pentru vizitatori produse de post sau ,,de dulce”, dar și rețete din perioada interbelică. În acest mod vom marca unitatea și diversitatea ruralității din ,,România dodoloață”. Rolul evenimentelor gastronomice este de a constientiza hrana ca sustenabilitate, modul în care gospăodăria rurală își drămuia resursele și modele din trecut care ar putea fi adaptate astăzi pentru reducerea risipei alimentare inexistente, odată, în mediul rural din România. Dorim să marcăm ziua de 1 decembrie și prin asemănările gastronomice din regiunile istorice”, a declarat Ciprian Anghel Ștefan, manager Muzeul ASTRA.

Miercuri, 30 noiembrie, de sărbătoarea Sfântului Andrei, fiind dezlegare la pește, Muzeul ASTRA invită publicul la degustarea unor rețete bazate pe pește de apă dulce din bazinul hidrografic al României. Se va servi crap românesc, borș din peste, plachie și icre de știucă, toate pregătite după un rețetar folosit în bucătăria rurală românească.

Joi, 1 decembrie, tot din și în gospodăria muzeului, la Târgul de țară, se va pregăti supă din carne de rață și friptură de rață cu garnitură de cartofi, varză cu carne de oaie, specifică păstorior transhumanți.

Vineri, 2 decembrie, se va găti cartofi fierți cu moare de varză, mazăre grasă (fasole) cu ceapă rântăluită (pentru cei care postesc) și cârnați prăjit.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. „gătesc pentru vizitatori cu produse din recolta muzeului” nu sunt vam vechi?

  2. Mai sunt oare proaspete produsele din perioada interbelica?

  3. Gandacii, greierii, unde sunt? Ca saliveaza Ruslan Zinin si alienul.

  4. Dacă BOR ar avea puterea de a lega și dezlega, cum pretinde, ar declara Ziua Națională fără post, cu atât mai mult cu cât Postul Crăciunului nu e ca cel al Paștilor. Adică nu lași atâția creștini să încalce postul, doar pentru că BOR ține atât de mult la o rânduială impusă de călugării de la Atos. Dacă-și iubește credincioșii, evident…