G4Media.ro

De Niro, Clooney, Chuck Norris și alte vedete, implicate în campaniile prezidențiale…

Sursa foto: Facebook

De Niro, Clooney, Chuck Norris și alte vedete, implicate în campaniile prezidențiale din SUA/ Joe Biden și Donald Trump caută susținerea vedetelor pentru a atrage voturi

Vocea lui Robert de Niro este familiară pentru admiratorii săi care l-au apreciat în filme precum Nașul, Taxi Driver, Vânătorul de Cerbi, Raging Bull, Goodfellas, Heat, The Irishman și nenumărate altele.

„Trump vrea răzbunare”, spune Robert De Niro, „și nu se va opri de la nimic pentru a o obține” într-un spot publicitar lansat vineri de echipa de campanie lui Joe Biden pentru a le reaminti alegătorilor de președinția întunecată a lui Donald Trump și pentru a avertiza că revenirea sa la putere ar putea fi și mai rea, scrie The Guardian.

Folosirea lui De Niro – un critic înverșunat al lui Trump – ca narator nu a fost întâmplătoare, ci o reamintire a puterii celebrităților la urnele de vot în America.

La fiecare patru ani, candidații sunt dornici să atragă nume mari care ar putea exercita o influență asupra electoratului, nu în ultimul rând asupra tinerilor care votează pentru prima dată. De data aceasta, în condițiile în care atât Biden, cât și Trump suferă de cote de popularitate scăzute și în condițiile în care cursa se anunță extrem de strânsă, orice adaos de putere a vedetelor ar putea fi crucial.

„În aceste alegeri, implicarea celebrităților, susținerea și educarea celebrităților este cea mai importantă din istoria Americii”, a declarat Richard Greene, un strateg de comunicare politică din Los Angeles. „Este absolut esențial ca celebritățile și persoanele cu influență să ajute la spargerea dezinformării, a dezinformării și a lipsei de informații care este generată de oamenii care se bazează pe postările adesea nebunești, inutile și contraproductive din social media.”

Echipa lui Biden se pare că intenționează să organizeze luna viitoare o importantă strângere de fonduri la Los Angeles, la care vor participa actorii hollywoodieni George Clooney și Julia Roberts, precum și fostul președinte Barack Obama. El a acordat interviuri actorilor Will Arnett, Jason Bateman și Sean Hayes pentru podcastul lor SmartLess. În lunile următoare, el va spera să obțină și sprijinul unor vedete care l-au susținut în 2020, precum Tom Hanks, Jennifer Hudson și cel mai mare premiu dintre toate: Taylor Swift.

Dar președintele are acum un record de apărat. Luna trecută, wrestlerul devenit actor Dwayne „The Rock” Johnson și cântăreața rap  Cardi B, care au votat pentru Biden în 2020, au declarat că nu vor repeta susținerea de data aceasta. Cardi B a declarat pentru Rolling Stone că a experimentat „straturi și straturi de dezamăgire”, adăugând: „Simt că oamenii au fost trădați”.

Cu toate acestea, Biden poate conta pe o susținători mai celebri și mai influenți decât ai lui Trump, printre susținătorii săi din trecut numărându-se cântăreții Jason Aldean și Kid Rock și actorii Dean Cain, Kelsey Grammer, Chuck Norris și Jon Voight. În aceste condiții, candidatul republican încearcă adesea să pretindă că îi reprezintă pe oamenii uitați împotriva elitelor de la Hollywood.

Anul acesta, însă, există un joker în persoana lui Robert Kennedy Jr, un susținător al teoriilor conspirației și membru al celebrei dinastii politice care candidează ca independent. Kennedy este căsătorit cu Cheryl Hines, o actriță care a jucat rolul soției lui Larry David în serialul HBO Curb Your Enthusiasm, deși David a declarat că nu susține campania lui Kennedy.

Printre susținătorii candidatului independent se numără însă actorul Woody Harrelson, care a fost vocea unui documentar pentru campania sa, și Kevin Spacey, un actor premiat cu Oscar care a negat mai multe acuzații de comportament sexual nepotrivit din partea unor bărbați, revendicând victorii în justiție la New York și Londra.

Spacey a scris pe X luna trecută: „Am multe de învățat de la acest om. Când lumea mi-a întors spatele, Bobby s-a aplecat spre mine. Este un luptător formidabil pentru dreptate și un prieten loial care nu se teme să lupte pentru ceea ce crede.”

Kennedy beneficiază, de asemenea, de strângerea de fonduri de la celebrități. O recentă „Noapte de country și comedie cu Robert F Kennedy Jr. și prietenii săi”, desfășurată recent în Nashville, a fost anunțată ca având ca invitați pe comedianții Russell Brand, Jim Breuer și Rob Schneider, precum și spectacole muzicale susținute de Kayley Bishop, John Carter Cash și Ana Cristina Cash. John Carter Cash este singurul copil al lui Johnny Cash și al celei de-a doua soții a acestuia, June Carter Cash.

Dar Greene a comentat: „Da, Bobby Kennedy va aduna câteva nume celebre, dar va fi minuscul în comparație cu lista tot mai mare de nume mult mai semnificative pentru Joe Biden. Pe măsură ce ne apropiem de alegerile propriu-zise, tot mai multe nume mari, celebrități și persoane influente vor înțelege consecințele alegerilor, vor fi speriate de sondajele probabile și vor sări în joc, chiar mai mult decât au făcut-o în 2020”.

S-au schimbat multe de la zilele în care Oprah Winfrey conducea o formație de staruri în numele candidatului Barack Obama. Îndrăzneala speranței a făcut loc unui cinism generalizat față de politicieni. Ascensiunea TikTok, YouTube și a altor rețele sociale a oferit celebrităților și influencerilor o linie directă către milioane de alegători în afara narațiunilor de partid.

David Litt, un fost redactor de discursuri pentru Barack Obama, a declarat: „O susținere din partea lui George Clooney acum este mult mai valoroasă pentru Biden decât a fost o susținere din partea lui George Clooney pentru Obama în 2012, deoarece dacă George Clooney pur și simplu iese pe piață și spune: „Hei, șomajul este scăzut”, îl vor asculta oameni care nu vor asculta un politician de ambele părți ale culoarului. Pur și simplu s-au săturat de politicieni. Aceasta este o diferență uriașă. Dacă ești o celebritate acum, joci un fel de rol pe care un întreg ziar l-ar fi jucat acum 20, 30 de ani.”

Litt, autorul cărții Thanks, Obama: My Hopey, Changey White House Years, a adăugat: „Cealaltă mare diferență este că, dacă George Clooney ar sta mâine jos și ar spune: „Vreau să fac un videoclip de 30 de secunde despre motivul pentru care votez pentru Biden”, el poate face asta. Nu trebuie să facă o reclamă pentru campanie și această autenticitate ar fi de fapt mai puternică. Celebritățile ajung la tot mai mult public și asta le conferă mai multă influență decât oricând.”

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...