G4Media.ro

De la vremea de vară direct în iarnă: Zăpadă de peste 10…

sursa foto: Facebook/ Prefectura Buzău

De la vremea de vară direct în iarnă: Zăpadă de peste 10 cm în Buzău, trafic blocat pe mai multe drumuri naționale, copaci rupți, mașini înzăpezite

Autorităţile din judeţul Buzău sunt în alertă, sâmbătă seară, întrucât în zona de munte şi la limita cu judeţul Vrancea ninge abundent, stratul de zăpadă depăşind zece centimetri la Bisoca, transmite News.ro.

În Vrancea, la Vintileasca, o maşină a rămas temporar înzăpezită. În judeţul Braşov, pe DN 10, mai multe TIR-uri şi un autoturism au rămas blocate, din cauza zăpezii sau a lipsei lanţurilor ori anvelopelor de iarnă.

Totodată, traficul este blocat pe drumuri naţionale din judeţele Bihor, Brăila şi Constanţa, din cauza unor copaci doborâţi de vânt. Probleme din cauza zăpezii sunt şi pe DN 13A, în Harghita.

Potrivit Centrului Infotrafic, din cauza vântului puternic, mai mulţi copaci au căzut pe carosabil, astfel că traficul estre blocat pe DN 1H, localitatea Şinteu, judeţul Bihor, şi pe DN 22, între localităţile Tudor Vladimirescu şi Scorţaru Vechi, judeţul Brăila.

De asemenea, se circulă pe un sens al DN 22C, în localitatea Medgidia, şi DN 38, localitatea Negru Vodă, judeţul Constanţa.

”Pentru că vântul bate cu putere în multe zone ale ţării, recomandăm şoferilor să nu oprească sau să staţioneze în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, care pot fi doborâţi de rafalele puternice pe autovehicule sau chiar persoane”, a transmis sursa citată.

De asemenea, pe DN 13A, între Miercurea Ciuc şi Vlăhiţa, judeţul Harghita, mai multe autovehicule nu pot înainta, din cauza lipsei anvelopelor de iarnă. Circulaţia rutieră se desfăşoară pe un singur fir, alternativ, prin dirijarea poliţiştilor. Carosabilul este acoperit cu zăpadă, ninge, se acţionează cu utilaje de deszăpezire.

La Bisoca, în Buzău, ninge de la ora 11.00. Prefectul judeţului Buzău, Daniel Ţiclea, susţine că zona Bisoca-Valea Salciei-Lopătari este cea în care viscolul este puternic, aşa că necesită o atenţie deosebită.

Publicitate electorală

Pe de altă parte, prefectul de Buzău atrage atenţia firmelor care au sarcina de a curăţa drumurile din judeţ şi a le menţine practicabile să îşi facă treaba pentru a nu avea situaţii precum cele de iarna trecută, când mai multe blocaje s-au înregistrat pe DN 2 (E85).

În Vrancea, la Vintileasca, o maşină a rămas înzăpezită, şoferul fiind ajutat de un alt autovehicul pentru a-şi putea continua drumul.

Potrivit Centrului Infotrafic al Poliţiei Române, pe DN 10, la kilometrul 122, în zona localităţii Teliu, judeţul Braşov, un autocamion a derapat pe carosabilul acoperit de zăpadă şi blochează drumul pe un sens de mers.

De asemenea, la kilometrul 123 pe sensul de mers către Covasna, un alt TIR a rămas imobilizat, ca urmare a lipsei lanţurilor. La kilometrul 120, un autoturism nu poate înainta, din cauza lipsei anvelopelor de iarnă. Acolo acţionează 2 utilaje de deszăpezire, circulaţia rutieră desfăşurându-se pe un singur fir, alternativ, prin dirijarea poliţiştilor.

sursa: News.ro

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...