G4Media.ro

De ce vor plăti mai mult românii decât alți cetățeni UE pentru…

Sursa foto: Pexels

De ce vor plăti mai mult românii decât alți cetățeni UE pentru vizele sezoniere de muncă din Marea Britanie

Încercând să umple breșa apărută în urma Brexit, guvernul britanic a mărit la 30.000 numărul de vize pe care le va acorda lucrătorilor agricoli sezonieri. Cu toate acestea, vizele vin la pachet cu un preț ridicat, iar românii și bulgarii, precum și estonienii, lituanienii și slovenii, vor plăti mai mult pentru acestea decât alți cetățeni ai UE, transmite emerging-europe.com.

Guvernul Marii Britanii a extins un program pilot pentru lucrătorii sezonieri, lansat pentru prima dată în 2019, și care se adresează tuturor celor care doresc să lucreze la fermele din Marea Britanie pentru o perioadă de până la șase luni, în anul 2021.

Cu toate acestea, prețul pentru aceste autorizații este foarte mare, în special pentru lucrătorii din estul Europei, nu mai puțin de 244 de lire sterline.

Mai mult, în timp ce majorității cetățenilor din Uniunea Europeană (dar și turcilor sau macedonenilor) li se oferă o reducere de 55 de lire, pentru români, bulgari, estonieni, lituanieni și sloveni Marea Britanie nu aplică acest discount.

Autoritățile britanice au explicat faptul că cetățenii celor 5 țări vor plăti mai mult decât cei ai celorlalte state membre pentru că România, Bulgaria, Estonia, Lituania și Slovenia nu au aderat la Carta Socială a Consiliului Europei (CSCE), din 1961.

Potrivit Ministerului de Interne din Marea Britanie, „CSCE conține o prevedere obligatorie pentru acele țări care ratifică documentul, pentru a facilita deplasarea cetățenilor din motive de muncă în alte țări care, de asemenea, au ratificat documentul”.

Cu toate acestea, Marea Britanie ar putea aplica unilateral reducerea tuturor țărilor UE, dar alege să nu facă asta.

Citește articolul integral pe emerging-europe.com.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Patru marinari beti au inchiriat o masina si au mers pe strada unde casele cu felinare rosii in geam. Opresc masina langa o tipa cu fusta scurta si o intreaba : – Care e pretul tau? Tipa raspunde: – 100 in fata si 200 in spate. Marinarii de pe bancheta din spate intreaba nedumeriti: – De ce noi trebuie sa platim 200 ?