G4Media.ro

De ce vor milionarii germani să îşi mute activele în Elveţia: Mulţi…

De ce vor milionarii germani să îşi mute activele în Elveţia: Mulţi oameni bogaţi, în special antreprenori, se tem că va exista o alunecare spre stânga în Germania

O posibilă victorie a stângii la alegerile care vor avea loc duminică în Germania i-a speriat pe milionarii din această ţară care vor să îşi mute activele în Elveţia, susţin bancherii şi avocaţii specializaţi în taxe, consultaţi de Reuters, citată de Agerpres.

Dacă la alegerile de duminică social democraţii, partidul de extremă stânga Die Linke sau ecologiştii vor veni la putere, introducerea unei taxe pe avere şi înăsprirea legislaţiei cu privire la moşteniri ar putea fi incluse pe agenda politică.

„Pentru cei super-bogaţi, acesta este un subiect fierbinte. Familiile antreprenoriale sunt îngrijorate”, spune un avocat german specializat în taxe şi care are operaţiuni extinse în Elveţia.

Aceste transferuri arată că mulţi oameni bogaţi văd în continuare Elveţia drept un loc atractiv pentru a-şi depozita avuţia, în pofida eforturilor autorităţilor din ţara cantoanelor să îşi schimbe imaginea de paradis fiscal pentru miliardari.

Nicio altă ţară din lume nu are atât de multe active offshore ca Elveţia iar intrările s-au accelerat în 2020, un fenomen de care au beneficiat marile bănci elveţiene precum UBS, Credit Suisse şi Julius Baer.

Tensiunile geopolitice şi îngrijorările referitoare la consecinţele economice ale pandemiei de COVID-19 au crescut atractivitatea oferită de stabilitatea politică din Elveţia.

Datele publicate de Banca Reglementelor Internaţionale arată că depozitele constituite de gospodăriile şi companiile germane la băncile din Elveţia au crescut cu aproape cinci miliarde de dolari, până la 37,5 miliarde de dolari, în primul trimestru din 2021, iar aceste cifre nu includ acţiunile, obligaţiunile sau produsele financiare.

Cifre mai recente nu sunt disponibile însă sursele susţin că intrările au continuat. „Mulţi oameni bogaţi, în special antreprenori, se tem că va exista o alunecare spre stânga în Germania, indiferent care va fi rezultatul alegerilor”, spune Florian Dürselen, director pentru Europa la firma de gestionare a averii LGT Switzerland.

Potrivit rezultatelor unui sondaj de opinie publicat joi, social-democraţii se menţin pe primul loc cu 25% din preferinţe, fiind urmaţi de blocul conservator CDU/CSU cu 21% din intenţiile de vot, iar Verzii se situează pe locul trei, cu 14%.

SPD vrea să reintroducă o taxă pe avere şi să majoreze taxa pe moşteniri în timp ce Verzii, un posibil partener de coaliţie pentru social-democraţi, vrea să taxeze mai mult averile. Deşi ambele partide vor să crească taxele pe venit pentru cei cu câştiguri mari, o taxă pe active ar strânge mult mai mulţi bani, susţine un avocat german specializat în taxe.

Acesta a dezvăluit că a primit un număr crescut de solicitări pentru consiliere din partea clienţilor, în special din partea unor antreprenori, care vor să se protejeze prin realizarea de noi investiţii via o companie din Elveţia sau prin transferul unor active spre o fundaţie din Liechtenstein.

Simplul transfer de numerar către un cont bancar din Elveţia nu mai funcţionează. Ca urmare a presiunilor internaţionale, autorităţile elveţiene au acceptat să facă schimb de informaţii referitoare la conturile bancare cu autorităţile fiscale din ţările unde îşi au domiciliul clienţii băncilor elveţiene.

Sursa Foto: Facebook / Die Linke

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

10 comentarii

 1. Hopa, pe bune? Nu va fi globala? Aaa, Elveția e safe. Pana când? Și de ce?

 2. Păi să vă gândiți cu ce propagandă mergeți, ori AfD urcă în sondaje și o să avem o surpriză la alegeri ori Germania „alunecă spre stânga”.

  • Altminteri o sa cântam ode Ursulei și o sa mai luam o haine pe noi ca ecologie..

 3. Va spun eu ce inseamna „alunecare spre stanga” pentru neamtul de rand

  Impozite+taxe mai mari pentru pomeni adresate imigrantilor straini (nu cei europeni) si putorilor nemtesti betive, drogate etc

  Finanteaza statele nationale si guvernul federal german o groaza de programe, de institute, de masuri de „discriminare pozitiva” pentru imigrantii de alte rase (tuciurii, negri etc) care sunt extrem de scumpe si inutile

 4. Cum se cara sobolanii cand e vorba de o taxa. Fuga fuguta in paradisuri fiscale, nu cumva sa plateasca un euro.
  In germania bogatii si functionarii au pensiile lor speciale nu cotizeaza alaturi de fraieri. Un om care lucreaza de la 17 ani ajunge la pensie cu putin peste 1000 euro. Cum dracu sa nu votezi stanga? La stanga sunt partidele care vor sa creasca salariul minim, sa uneasca fondurile de pensii in unul singur etc.

  Dar se trezesc romanii frate… romanii… vai mama lor, sa moara de grija bogatilor si specialilor germani. Prosti mai mari rar gasesti. Romanul care se cauta in buzunare pentru un covrig dar se pune scut in fata miliardarilor germani. Ce boala aveti ba copii?

  • Problema e ca „bogatii” nu vor sa il finanteze pe Abdul, Jafari si Mercedesu Vijelie sa faca fiecare cate 10-20 de puradei, cu o viata de lux pe moca, casa moca, papica moca, haine moca, educatie moca, sanatate moca si multi bani de cheltuiala, DIN banii si resursele germane.

   In timp ce neamtul abia trage si respira dupa 1 copil.

   Germanii sunt inlocuiti si decimati pe banii lor, in tara lor, cu resursele lor.

   Iar statele germane si statul federal toaca tone de bani (sute de miliarde) in tot felul de ineptii, cine crede ca in Romania avem o aristocratie bugetara, pai in Germania sa inmultiti numarul si bogatia lor cu 100 la nivel de populatie.

   Noi romanii suntem obisnuiti sa facem cate 3-5-9 lucruri in plus fata de fisa postului, nemtii deloc, cel putin in sistemul public, au si ei birocratia lor lenta, dar toaca extrem de multi bani pe nimicuri.

  • Tu întâi să încerci să-ți câștigi independența financiară și să încerci să faci ceva pe cont propriu și după aia să vezi dacă îți vine să mai fi jefuit de stat ca să crească salariul minim pe spatele tău. Când ai să plătești tu „salariul ăla minim” de la tine din buzunar, atunci să vezi dacă îți mai arde să „votezi stânga”. 😀

 5. Europa socialistă provoacă groază in capital. In curand, doar in SUA vei putea fi relativ liber si taxat decent.

 6. Ba nebunilor nu vedeți că sintem manipulați pe bogați i doare in…… de voi