G4Media.ro

De ce România are nevoie de o dezbatere Iohannis-Dăncilă

De ce România are nevoie de o dezbatere Iohannis-Dăncilă

Președintele Klaus Iohannis este așteptat în fața alegătorilor săi, nu în fața Vioricăi Dăncilă. Cu ei, cu alegătorii este chemat să vorbească și să-i convingă. Nu candidatului PSD i se va adresa într-o dezbatere, ci oamenilor. Pentru a merge la vot, cetățenii au nevoie de argumente, de explicații, de motive, atât de ordin rațional, cât și emoțional.

Dacă lor le întoarce spatele, ei de ce l-ar vota? Dacă el refuză să le arate un minim respect venind în fața lor pentru a da socoteală după cinci ani de mandat, ei de ce l-ar trimite încă cinci ani la Cotroceni? De unde atâta aroganță? Cine se crede, până la urmă, încăt să trateze electoratul cu atât de mult dispreț, ca pe o turmă de oi?

Oile se vor buluci oricum la urne peste două săptămâni, pentru că, nu-i așa, una ca Viorica Dăncilă nu are cum să ajungă președintele României în locul lui. Iar cine mai țipă la președintele Iohannis să se dea jos din pat până pe data de 24 noiembrie, ține cu Dăncilă! Câtă obrăznicie din partea liberalilor să vină în fața publicului lor, ceva mai sofisticat totuși decât electoratul pesedist, cu asemenea aberații!

Este Dăncilă mediocră, incultă, un impostor politic atât de mare, încât nu merită funcția prezidențială? Evident, dar minima decență îl obligă pe Klaus Iohannis să o combată, nu să se ascundă de ea!

Confruntarea îi oferă prilejul să expună răul în toată splendoarea lui, să convingă alegătorii că se bate cu PSD-ul în mod real, direct, până la capăt, nu prin interpuși sau cu discursuri scrise de alții. Dacă tot a pus-o premier cu mâna lui și apoi a dat-o jos în Parlament, să ne spună și nouă de ce, cu ea de față, oferindu-i ocazia să se apere.

Așa arată un duel electoral corect, la capătul căruia alegătorii pot evalua prestația fiecărui candidat.

Participarea la dezbatere, confruntarea directă este singurul mod de dovedi că ești mai bun decât adversarul tău. Ce notă i-ar acorda un profesor elevului care fuge tot timpul de competiție, dar pretinde premiul I? Pentru sănătatea democrației, în semn de respect față de cei care s-au sacrificat pentru libertate în 89, vă rog să faceți, domnule președinte, acest mic efort de a vă prezenta cu ceva mai multă deferență în fața alegătorilor. Într-o Românie normală, domnule Iohannis, candidații la președinție dezbat idei, se întâlnesc și se confruntă.

Nu vrea nimeni dezbatere de dragul dezbaterii, doar din nevoia de spectacol, de scandal sau pentru a înviora o campanie atât de anostă, încât a generat cea mai slaba participare la turul I. O dezbatere decentă Dăncilă – Iohannis ne-ar oferi prilejul să ne convingem, să vedem cu toții contrastul între întuneric și lumină, între prostie politică și sclipirea talentului. Cum, nu l-ați văzut încă, nu v-a orbit deja măreția lui?

Ei, bine, nu. De ce l-am crede pe cuvânt? De ce i-am acorda un cec în alb fără o minimă verificare prealabila? Președintele vorbește rar în public, iar când o face de regulă citește de pe foi. Iată ocazia perfectă să-și pună în valoare calitățile oratorice, să-și expună cu elocință realizările din timpul mandatului. Dacă n-are încredere în televiziunile de știri, are deja oferte civilizate la Universitatea București sau la Palatul Culturii din Iași.

Sigur, se poate adresa mai departe alegătorilor prin monologuri la evenimente electorale, prin întâlniri atent regizate cu cetățenii sau participând la interviuri comode. Este mai sigur așa? Chiar crede că elimină orice riscuri? Greu de crezut că alegătorii anti-PSD vor înghiți prea ușor un candidat lipsit de cel mai elementar respect față de ei. Riscul absenteismului și boicotului masiv este mai mare decât crede, se ridică deja un periculos val de indingare.

La 30 de ani de la căderea comunismului dezbatem dacă e bine să avem o dezbatere între candidații la prezidențiale. Ar trebui să ne fie tuturor rușine că am ajuns aici. Cât de trist să te numești liberal și să pledezi cu patos împotriva ideii de dezbatere și de maximă transparență, esența democrației. Dacă fugea candidatul PSD cu elanul lui Iohannis, liberalii nu l-ar fi scos din laș, fricos, comunist cu mentalitate nedemocratică etc. Exact așa cum au și făcut cu Victor Ponta în 2014.

Cât de ridicoli au ajuns liderii PNL cu sofismele lor. Cum să susții că este foarte bine că președintele Klaus Iohannis evită chiar și un candidat înfiorător de slab ca Viorica Dăncilă fără să te faci de râs! Cum să nu stârnești valuri de dezamăgire și demobilizare în turul doi? Cum e posibil, totuși, să gândești ca un bătrân aparatcik după 30 de ani de la căderea lui Ceaușescu?

Dar dacă refuzul de a participa la o dezbatere ascunde de fapt teama că, la finalul ei, va fi destul de dificil de stabilit cine este mai lipsit de talent politic: Klaus Iohannis sau Viorica Dăncilă?

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

315 comentarii

 1. Nu avem nevoie de scandal…..Presedintele nu trebuie sa se coboare la nivelul intelectual al Vasilicai….

  • Am ajuns sa nu o mai suport pe Dancila.
   Iohannis trebuie sa iasa din Bula lui si sa ne raspunda si noua la intrebari si nu doar membrilor pnl atat de dragi lui.
   Astept sa aud despre o invitatie publica unde doreste el altfel … aroganta lui nu e diferita de cea a lui Barna

  • Uite, eu nu te cred. Eu cred ca „Presedintele” (cum ii zici tu, desi in cazul asta e „candidatul”), e mai prost ca Dancila. Cum faci sa ma convingi de contrariu?
   Si, daca tot te apuci sa ma convingi, convinge-ma, te rog, si ca nu e un mare las.
   Asa cum zice si Tapalaga, nimeni nu s-a dus la examen sa spuna: „dom’ profesor, da-mi un zece, ca ailalti sint niste prosti”.
   Sau, asa cum am zis eu ieri: daca Viorica iesea pe primu loc dupa primul tur, nu e asa ca atunci ar fi meritat sa se coboare la nivelul ei de inteligenta? Adica sintem toti niste jigodii pesediste, numai ca nu ne-a oferit nimeni, pina acum, pretul corect.
   In momentul asta eu nu ma duc la vot. Cu cit ies penelistii masi mult si fac pe pesedistii cu atit iau in considerare un vot din razbunare. Voi va bazati ca lumea n-o s-o voteze pe Dancila? Asa luptati voi, asa curatati tara de PSD? Va bagti capul in c*rul altuia si asteptati sa treaca? Sa se ofileasca de la sine? Va faceti un calcul gresit, PSD-ul nu a murit si, daca nu iesiti la lupta sint gata sa-i dau un vot pentru prima data in 30 de ani.
   Hai, mars la munca!

  • Absolut corect.Subscriu. Nu stiu de ce Tapalaga freaca subiectul pana la absurd ?
   Pe digi vorbea unu de la USR,ca alegatorii USR-isti vor o desbatere cu Dancila.Incredibil cat de dusi sant astia de la partidul USR cu pluta. Nu cred ca este nevoie de o dezbatere stupida.
   Dupa 3 ani de bolsevism feroce a la Teleorman, sa o mai incoronam pe marioneta mustaciosului
   cu o dezbatere.Cat timp a fost pe scaunul de premier, si-a lasat mucii pe Iohannis saptamanal.
   A sfidat democratia in ultimul hal, si acum sa facem dezbateri cu clica vasilescu,teodorovici,stefanescu,nicolicea,badalau,sterea si alti imbecili.
   Aceasta dezbatere (cu aceste persoane) nu are nimic de-a face cu democratia.

   Sant foarte dezamagit de atitudinea dumneavoastra domnule Tapalaga, o fi fustrarea pierderii usl-ului ?

  • @adi vezi că aia duși cu pluta de la USR+ vor decide dacă Iohannis va câștiga alegerile. Tot pe aia duși cu pluta trebuie sa se bazeze PNL în 2020 pentru formarea guvernului și o mare parte din aia duși cu pluta au tras tare pentru Iohannis în 2014 chit că atunci nu exista USR+.

  • Sa nu fugi de dezbatere si sa zici sincer .NEW tu pe cine votezi ?

  • Democratia nu este o joaca a fricosilor !
   „Ca să discute ce?…”
   Păi, să discute despre viitorul Romîniei, despre viitorul nostru, despre democraţie si manipulare, despre educaţie si sănatatea unui popor asuprit, despre mediocritate si furt, despre locul Romîniei în lumea asta agitată şi agresivă.

   Că ne place sau nu, adevarul, este ca PSD-ul au ajuns în turul 2. Şi este înca sustinut de peste 2 milioane de romîni. Romîni captivi, ignoranti în majoritatea lor, romîni „oportunisti si doritori de ciolan”, dar care reprezinta totusi 2 milioane de cetateni, poate rataciti dar care au votat PSD-ul !!! Acestia trebuie sa învete ce înseamna o tara civilizata. Daca Iohannis cîstiga „pe bune” si-i convinge (cu ajutorul noului Guvern) ca „se poate si altfel”, atunci Romînia a cîstigat o mare victorie, iar PSD-ul, asa cum este el structurat astazi, va face înca un pas spre disparitia sa de pe scena politica.
   Denigratul Cioloş a reusit să deznoade minţile amorţite a multor romîni.
   I s-a permis „Romîniei Socialiste” să facă atunci o comparaţi cu „domnia” vatafilor post-comunişti, (pesedişti sau nu), incapabili, corupţi si distrugători de ţară.

   Deci, cu toata scîrba, dezbaterea este necesara.
   Ba chiar obligatorie daca exista un respect pentru poporul romîn.
   Asa este democratic, iar fricile le laşi acasa sau nu te mai prezinti la un madat de presedinte de tara.

   Din pacate aceasta ajuta PSD-ul şi minciuna existenţei sale, încă vie şi zvîrcolitoare în cugetul romînesc, dar, din respect pentru votanti, aceasta dezbatere trebuie sa aiba loc.
   Acest lucru, bine-nţeles că produce frică.
   Dar, dacă vrea să învingă inerţia prostiei înfricoşate romîneşti, PNL-ul trebuie sa doveasca ca este „diferit”, că USL-ul aparţine trecutului.
   Altfel, ce stim despre „planurile” fiecaruia ?
   Ce stim despre capacitatea fiecaruia de a gera o situatie dificila ?
   Avem nevoie de oameni competenti, cinstiti , inteligenti, maestrii în negocieri, iubitori de ţară si, mai ales, motivaţi.
   Romînia este pe buza prăpastiei, iar istoria si geoplitica nu ne asteaptă să ne dezmeticim din mediocritatea existenţei noastre.

   Dancila este o paiata, în (si la) mîna vatafilor cleptocratiei romîne.
   Iohannis, un molîu, dar net superior contra-candidatului actual.
   Istoria scurtă de după ’89, ne-a dovedit însă că orice alegere poate fi manipulată si chiar fraudată. Pentru a cîştiga trebuie ca poporul să iasă la vot, constient de puterea lui într-o ţară democratică. Procentajul participării, însă, dovedeşte exact contrariul.
   Iohhanis, dacă este capabil, are si această menire. Să aducă speranta şi convingerea în sufletele noastre.
   Şi nu o poate dovedi decît printr-o dezbatere în care să dovedească că este mai inteligent şi că are consilieri mai buni decît cei ai pesediştilor, moştenitori ai şcolii KGB-iste.

   Avem fiecare convingerile noastre şi am ales de cele mai multe ori „răul cel mai mic”. Va mai dura din păcate încă 5 ani !
   Dar e timpul să ne dezmeticim !
   E timpul să facem presiuni asupra celor ce ne tratează ca niste papusi manipulate.
   Folosiţi feisbucu’ si altfel, folositi-l pentru a pune presiunea pe aceste fantoşe politice ce-si împart ţara ce NE APARŢINE NOUĂ în primul rînd. Fiti constienţi de aceasta.
   Tinerilor, luaţi-o , dacă vreţi, ca un joc video, dacă altfel nu se poate, dar invadaţi paginile presidentiale, guvernamentale si cele a partidelor, pentru a FORŢA o dezbatere.

   Democraţia se cîştigă „PAS CU PAS”, nu uitati !
   NU UITAŢI ŞI VOTAŢI CU CEI CARE (NE) MERITĂ !

   PSD-ul este maestru în fraudari si manipulare. PSD-ul este Iliescu cel ce a comandat asasinarea unor nevinovaţi sătui de comunism, PSD-ul este Năstase cu „oolele” sale aurite si mătuşa sa îmbogăţită din spolierea Romînie, PSD-ul este Dragnea & Familia sa, vătafii Telormanului, hotii banilor copiilor necăjiţi, este şoferul grobian al mafiei, mare iubitor de fotografii pornografice anale – Şerban Nicolae, Oprişan şi mama sa (altă mama) plina de bani (de unde ?), deputatul „mitraliera”, telectualu’ Codrin Ştefănescu si garda sa de intelopi, este Buzatu si judeţul sararăciei lucii, este Iordache, groparul Justitiei, este arogantul si violentul Nicolicea, membra PRM Olguţa, Fifor, este şi rusinea propuneii pentru Parlamentul European, doamna aia cu 800.000€ (opt sute mii EUROS!!!), este reprezentanta mahalalei Voluntari, madam Firea, este Tudose, Ponta, şi toţi ceilalţi mediocrii ai cleptocraţiei romîne.

   NU UITAŢI !
   VOTAŢI !

  • am votat cu barna si voi vota fara indoiala cu iohanis , consider o jignire fata de alegatorii cu un minim IQ( doar ca diversi gurnalisti se viseaza maestrii de ceremonii ) dezbaterea cu o retradata .

  • Nici Romania, nici sustinatorii presedintelui nu au nevoie de vreo dezbatere cu Docila de Videle.
   In primul rand, presedintele nu poate mari sau micsora salarii si pensii, nu poate construi autostrazi, scoli si spitale. Orice discutii despre aceste probleme sunt pierdere de vreme.
   Acum cinci ani, niciunul din candidatii nu mai fusese presedinte si nu se stia exact ce va face.
   De aceea, era utila o confruntare.
   Astazi, cei doi candidati au dovedit ce pot face. Nu mai are rost nicio confruntare.
   Presedintele a dovedit ca atunci cand un guvern serios ii propune procurori sefi cinstiti, corecti, competenti, incoruptibili si nesantajabili, ii numeste imediat. Cand un guvern al mafiei ii propune procurori sefi corupti si incompetenti refuza sa-i numeasca. Atunci cand un partid ii propune un premier care are sanse sa fie votat de parlament, il nominalizeaza.
   Cand parlamentul ii cere sa promulge o lege in sprijinul infractorilor, tergiverseaza cit de mult ii permite constitutia.
   In acelasi timp, reprezentanta psd a dovedit ca sustine mafia, sustine legile care ii apara pe infractori, a dovedit ca este incompetenta, a dovedit ca nu vrea sa puna in aplicare cerintele din MCV, din Rapoartele UE, Comisiei de la Venetia si GRECO.
   Ce sa mai dezbati in aceste conditii ?
   Ce rost ar mai avea o confruntare ?
   Sa ascultam minciunile sfruntate ale reprezentantei psd ?

  • Eu sunt de acord cu @adi si cu @gicu: daca Iohannis nu e capabil sa fie un presedinte pentru toți românii mai bine sa renunte la candidatura

  • Hai, zau?! Care este nivelul intelectual al presedintelui daca nu poate vorbi decat de pe fituica?
   Si cand pronunta ,,ora doisprezece” in loc de ,,ora douasprezece”???

  • Ar fi nevoie de dezbaterea asta pentru ce zice Tapalaga la inceputul articolului, din respect pentru alegatorii lui. Bineinteles ca Tapalaga iar da cu bita-n balta de citeva ori si incheie cu o plescaiala de toata frumusetea, aia cu talentul politic.
   Domn’ Tapalaga, talentul politic rezulta din actiunea politica, nu dintr-o dezbatere, poti sa fii facut terci intr-o dezbatere si tot sa ai mai mult talent politic decit oponentul, doar ca nu-ti merge gura in ritmul creierului.
   Intr-o dezbatere putem vedea doar cui ii merge gura mai cu spor (oricit le-ar parea de usor unora pentru asa ceva iti trebuie antrenamet si Iohannis n-are). Veorica, fiind femeie, e avantajata de natura (nu strigati ca asa e 🙂 ) din start intr-o astfel de disputa, dar lipsa de cultura generala, de cunostinte in domeniul administratiei, politicii, logicii si … gramaticii ar inclina balanta inspre Iohannis.

  • Sa ne lamurim:
   E democratică dezbaterea dar nu cred ca e momentul.
   Ce program poate avea pzd?
   Dezbatem ce?
   Mai cumpărăm pensionarii cu 100 Lei.
   Zice pzd.
   Ceausesc zicea la balcon ceva asemănător.
   Si azi e la fel.
   Romania are nevoie de altceva.
   Dezvoltare!
   Dezvoltare!

  • Romania nu are nevoie de nici o dezbatere Iohanis -Dancila.
   Ne-am ales cu cei ami slabi candidati la presedentie in ultimii 30 de ani:
   – Iohanis:
   – comunicarea NU este punctul lui forte
   – vezi cum a maturat Ponta cu el pe jos in campania trecuta, chiar si atunci cand Iohanis a avut munitie; bombe nucleare si Ponta bete adunate de pe jos (de aia se si teme sa vina la o dezbatere, fie si cu cel mai comod contracandidat)
   – curaj de a actiona – clar NU, daca era asa schita si el ceva cind era asaltul PSD la justitie
   – tot ce a facut, a fost sa incalece pe valul de prosteste cand ii era favorabil, in rest mai era un pic si PSD-ul il muta cu biroul de la Cotroceni in strada, daca voria. Cand avea Dragnea nevoie de ceva sa se faca, il ameninta cu suspendarea si Iohanis se conforma imediat, vai si amar ?
   – UN SINGUL LUCRU IL FACE BINE, NU FACE RAU — PENTRU CA NU FACE NIMIC—-
   oamenii l-au ales din instinct de conservare, sa nu mai faca experimente, ceva de genul: E incompetent, DA dar e incompetentul nostru, pe asta-l stim.

   – Dancila:
   – toxica oricum ai privi-o
   – incompetenta
   – insetata de putere
   – fara nici cea mai mica farama de, caracter, omenie, pasare de cineva. Doar pentru ea si ai ei.

   E destulde probabil ca PNL sa fii dat ordin in teritoriu ca sa-i dea lui Dancila cateva procente din vorurile lui Iohanis ca sa se asigure ca intra in turul 2 in dauna lui Barna. Pana mai acum 2-3 ani PNL si PSD au fost ca fratii la toate mizeriile. Deci nu cred ca acum sunt dusmani, ci prieteni buni.

  • De ce are nevoie România de o pseudo-dezbatere? De ce nu a existat in turul I intre toti candidatii? Nu vorbim de aspiranti la un prim mandat politic important. Le cunoastem din experienta recenta bilantul. E suficient sa vezi ce a lasat fiecare in urma. De ce sa oferim o tribuna unui candidat care are nevoie disperata sa se faca auzit/stimat/placut ? Pentru mai multa dezinformare desantata, pentru victimizare, pentru denigrarea a tot ceea ce inseamna valori nationale si europene? Cine în istoria României a avut un mandat atât de slab ca prim-ministru? Cine a mai distrus un centenar, o prima presedintie UE, credibilitatea nostra si destinele a milioane de oameni saraci si pribegi? Si cine a mai indraznit sa aspire la o functie si mai inalta? Invitati
   Au vorbit faptele.

  • @Gicule, eu am multi prieteni care sant Iohannisti convinsi si au votat cu barna ,asa incat sa intre in turul 2.Multi au facut asa, dar partidul nu a inteles absolut nimic,face jocurile mafiei PSD cu dezbateria asta tampita.S-a vazut foarte clar , ca cei de la partid traiesc intr-o bula.

   USR-ul trebuie,daca mai vrea sa fie credibil,sa puna umarul acum in turul 2 si sa scapam de bolsevismul asta nenorocit.Acum trebuie sprijinit Iohannis masiv la vot! Restul sant numai orgolii si interese de alt gen in ciumei rosii.

  • Ei na, da ce, el a găurit macaroanele!!!!!! Ha, ha, ha??????

  • Da, corect, sa umle cu capul în nori, sa viseze,, ranjind”dispretuitor?????

  • Ei na, da ce, el a găurit macaroanele!!!!!! Ha, ha, ha??????are oase-n burta????

  • Nu e o invitatie la dezbatere ci la autocritica si, ulterior, linsaj mediatic.
   Putini jurnalisti din Romania au integritatea de a modera o astfel de dezbatere (de asta si exista un proiect ca G4media).
   Ambii candidati au exercitat mandate publice la nivel înalt, nu sunt primo-aspiranti la o functie politica. Au avut ocazia sa isi confrunte viziunea in arena internationala, europeana si nationala. Se cunosc rezultatele.

   De ce sa i se ofere, pentru ca bate din picior, o tribuna uneia care a fost cel mai slab PM din istoria neamului? Care ne-a distrus președinția UE, centenarul si a sfărâmat destine a milioane de români săraci, pribegi, sau ambele?
   Ca sa se victimizeze, sa dezinformeze, sa manipuleze cu nerusinare?
   Sa se delecteze mințind si acuzând de dezastrul actual alt partid? Ca sa se îmbrace in mantia salvatoarei, a pacificatoarei, a îmblânzitoarei de baroni?

   „Minima decenta” dicta ca un astfel de personaj sa dispară din viata publica, definitiv, fara urma. Minima decenta cere sa iasă si sa dea socoteala pentru toți banii furați, toate proiectele ratate, toti anii de dezvoltare pierduți. Si sa fie trasa la răspundere.

   Sa ne folosim energia, timpul, talentul si priceperea ca sa analizam, pana înțelegem, de ce a ajuns in turul 2.
   De ce e considerata un interlocutor valabil?
   De ce poate cu o singura propunere absurda sa facă sa cada în capcana oameni onești și inteligenți?
   De ce presa face din aceasta idee (care nici nu e a ei) o tema obsesiva de discuție publica, în condițiile în care criza economica si politica a României se adâncește din cauza partidului -stat al VVD.

  • @Elsa
   Pune-i palma in cur lu Iohanis.
   1 Iohanis NU vine in dezbatere sa-i dea socoteala lu Dancila ci poporului Roman.
   2 Daca nu este in stare sa aiba un discurs/dialog/replici coerente sa plece acasa, pozitia aia NU este pentur el, asa cum nu este nici pentur Dancila!
   3 Este dovada de minim RESPECT fata de cei care-l aleg sa vina in fata lor sa dea socoteala.
   4 Daca el va fii presedintele Romaniei trebuie sa arate ca nu are nici o problema sa se murdareasca, sa se bage in noroi (sa se sacrifice putin) pentru poporul lui. Alfel la mancat prajituri sunt buni toti!
   5 Dezbaterea poate fii si de la distanta, adica:
   – Mege Iohanis singur
   – si moderatorul ii pune intrebari cum vrea el
   ca sa nu fie treburile regizate 70% din intrebari sa fie luate de la ascultatori/mesaje trimise etc si Iohanis sa raspunda
   – Mege si Dancila si face acelasi lucru.

  • Domnule.Talapaga, uitați va la cexul lor de acum . Cu ăștia vreți dezbateri? Să dezbată ce?

  • Lu’ ficus íi e fricã de intrebãrile ziariştilor nu de veo. Nu are ce rãspunde pt cã a fost si va fi un non kombat man, un roboțel! Putem foarte bine sa ne anulam si noi voturile si l läsãm şomer!

  • Această aroganță cu siguranță o va deconta PNL-ul, iar el va câștiga cu un scor mai mic ca la primul mandat, dar nu mai contează.

  • @mihai, e „maeștri”, nu „maeștrii”, dar na, ca atâția alții, faceți mișto de Veorica, dar voi sunteți niște analfabeți și agramați incapabili să scrieți o frază fără 7 greșeli.

  • Sloganul „Dancila analfabeta ” este un cliseu propagandistic securist ca si „ciuma roșie”.
   Daca Dancila avea schelete in dulap, normal că îi faceau un dosar penal sau il desfiintau ca pe Barna. Dar dacă nu sa putut incropi un dosar s-a inventat sloganul „analfabeta”, ne insulta inteligenta, IQ …. si alte prostii, care chiar si propagandistul de CTP le bâlbâie.
   Dancila a condus guvernul când Romania a dus presedentia UE si a fost apreciata de toti liderii europeni, chiar si de Iohannis. Numai prostii pun botu la propaganda cu analfabeta.

  • Simplu: Dancila este analfabetă pentru că vorbește incorect și asta a auzit toată lumea, nu trebuie să o spună cineva. Punct. Restul sunt trolisme ieftine ale postacilor mafiei PRO-PSD-ALDE care s-au reactivat intens. Iar faptul că „maestrii” agramați „cu un i” gen Anticipatorul din DemonGaoz vânează, mai nou, scăpările altora intr-o tactică prăfuită gen” și alții sunt la fel” nu-i face pe ei înșiși mai puțini inculți, cum au arătat în atâtea postări. Când spui că „un neuron a intrat in metastaza”, ca în ultima ghidușie a trolului găozar, nu te mai scapă nici un „i”, nici patru.
   Cât despre ” dez batere”, punctajul zilei la postacii mafiei PRO-PSD-ALDE: folosește, la ce? Să vedem dacă nu cumva ne-am înșelat și mafia PRO-PSD-ALDE nu e mafie? Și mai ales, cui? Hai, să avem o „de zbatere” pe tema asta, un „dialog” in care postacii de serviciu să își exprime „ideile si opiniile argumentate”. Hai, cu mult curaj și pe puncte: folosește la 1,2,3. Sau nu vrea nimeni ” dez batere” ci doar să bage bățul prin gard ca orice „alfabet” care nu e „analfabet” și care chiar crede că hoțul se întâlnește cu prostul la infinit, că așa a lăsat scris un securist bătrân în manualul de manipulare?

  • Subscriu la cele zise de @Gicu
   Am votat Presedintele in 2016 , 6.5 ore de asteptare, sunt sustinator USR, sunt pentru demisia lui Barna
   Nu votez la turul 2 atita timp cit Presedintele este de o aroganta care ma face sa cred ca nu stie bine ce pierde. Niciodata semnalele presedintelui nu m-au convins pe deplin ca este de aceeasi baricada cu mine .
   USL = PSD + PNL

  • E adevărat că nimeni nu a înțeles nimik din postarea dumneavoastră. Președintele vorbește țării nu lui dancila!!! Suntem noi cei care punem stampila!

  • Slabă speranţă. Dezbaterile se suspendă, electoratul trebuie să fie dirijat să asiste la înfierarea lui Barna de către presa pro-occidentală.

  • Tocmai, o dezbatere ar demonstra superioritatea intelectuala.

 2. Eu NU vreau neaparat dezbatere, dar trebuie sa aflam si noi ce o sa faca Iohannis in urmatorii ani.
  #FaraPSD = normalitate nu e de ajuns.

  De unde aflam noi asta?

  Spune-mi ca presedinte ce o sa faci si unde ai gresit.

  Un om care nu recunoaste niciodata ca a gresit, nu poate evolua, primul pas este sa-ti recunosti greseala. A gresit de multe ori, mai ales cu numirea tutei. Sa-si asume si ce a facut bine si ce nu.

  NU esti mai puternic daca nu-ti asumi nimic.

  PNL sa inteleaga: daca presedintele vrea sa aiba 65-70% trebuie sa explice unele chestii, altfel prezenta va fi undeva la 40%.

  • Vrei sa stii de ce nu vine președintele la confruntarea cu cel mai prost premier?pentru ca ar putea sa o întrebe,de ce stadionul Dinamo nu a intrat în vederile C.N.I.tinand cont ca arena din Stefan cel Mare este 100%proprietatea statului,implicit a ministerului de interne,si nu ar vrea sa atraga furia fanilor dinamovisti!

  • Da… uite… Presedintele tarii ar putea lua la verificat activitatea publica Avocatului Poporului in ceea ce priveste solicitarile cetatenilor – sa afle si el, ca mediator, de problemele unora si lipsa de implicare a altora.
   E stiut faptul ca nu poți obliga un functionar public sa-si faca treaba. Doar judecatorul poate face asta… in ani-si-ani de tergiversare

  • Foarte corect.Excelenta argumentație Dan Tapalaga
   Concluzia este simpla:
   Iohannis nu dai 2 lei pe acest popor iti garantez ca nici noi nu vom da pe tine!!!

  • Andrei nu ai cheltuit ultimii doi lei paralei ce i-ai primit recompensa ? de unde mai dai altii ,mergi la cioarda .

  • Corect, vreau sa stiu care e programul lui si sa-l aud din gura lui Iohannis. Cum va face sa se opuna PSD-ului daca nu prea i-a iesit in ultimii 3 ani? Ce plan are? Care sunt prioritatile?

  • Zibru nu ai inteles nici asta inca ? Fa niste copiute sa nu uiti

 3. O gresita intelege a lucrurilor bazata pe un fals in gindire sau doar o provocare lansata in spatiul public ?

  • Cum e Constitutia asa e si programul propus de Iohannis pentru urmatorii 5 ani.
   Ceva ce nu poate fi implementat pentru ca in primul rand banii se sifoneaza si abia apoi prostii sa se apuce de munca.
   De ce ar fi PNL altfel?
   Daca renunta Iohannis la candidatura o sa alegem intre Dăncila si Barna?

  • Cloud ai uitat ce ai vrut sa spui sau chiar era ceva inteligent ?

 4. Eu sunt uimit de aroganta extraordinara a presedintelui. Cred ca am mai avut om politic atat de arogant, Nastase era mic copil.

  Inclusiv sustinatorii lui sunt la fel de aroganti „nu are ce discuta cu proasta aia”, „nu intra in concina” si asa mai departe.

  Daca incerci sa vorbesti normal cu ei, devin de-a dreptul violenti in exprimare. Eu nu stiu ce se va alege de tara asta.

  • Vezi ca daca ramai uimit, sa stii ca de acolo ti se trage .Fa bine si te trateaza anticipat

  • @silicon_v: Poate că aroganța asta nu-i decât o platoșă sub care își ascunde frica de confruntare, de întrebări incomode, de a nu-i fi descoperite scheletele din dulap.
   Dar ea este într-adevăr detestabilă, pentru că nu o privește doar pe Dăncilă, ci pe tot electoratul său, care nu se poate simți decât disprețuit. Trebuie să fii un președinte al tuturor, că îți place sau nu. Și trebuie să fii transparent, să vorbești despre tine, să poți fi întrebat și să răspunzi la întrebări, cu atât mai mult cu cât alegerile reprezintă un moment în care tu ești cel evaluat iar alegătorii sunt evaluatorul – bun sau rău, deștept sau prost; are acest drept.
   Îl voi vota și de data asta, dar fără entuziasm. Și asta pentru că fac parte dintre „oi”, vorba lui Tăpălagă, adică sunt un cetățean disciplinat, care înțelege să-și facă datoria la fiecare astfel de moment. Însă nu toți vor face așa. Estimez o prezență la vot chiar mai mică decât în primul tur, cu un procent nu foarte mare pentru Iohannis. Nici măcar nu mai sunt sigur că va câștiga.

  • Ei na, da ce, el a găurit macaroanele!!!!!! Ha, ha, ha??????are oase-n burta????

  • de aroganta lui Tapalaga! Pune paie pe foc, asta ne mai lipseste, frustrat ca nu poate obtine ce crede el ca este corect. Situatiile sunt diferite, oamenii sunt diferiti iar electoratul acela de 2 milioane nu o sa-si schimbe optiunile din cauza unei dezbateri. Ceilalti au inteles cine este in primul rand Dancila si toti asteapta momentul cand nu o sa mai citeasca niciun articol, notita despre ea, mai ales pe G4. In plus, va rog, dezbateri obligatorii la anul! Soarta R nu depinde de un presedinte, dar depinde de cine, ce in Parlament. Please, nu inventati limbajul de lemn al democratiei.

 5. Merkel, wir haben ein Problem!
  Rufen Sie deinen Freund Klaus an!
  Er ist ein Idiot.

  • Idiot este cel care spune altuia idiot.Psdistii fac asta de obicei; fiind inculti.

  • Ce replica imi dai tu e din ciclul „Ursuletz de catifea/Ce se da, nu se mai ia”.
   Nu voi vota niciodata PSD, niciodata Dancila.
   Consider ca PNL nu trebuie sa plateasca cu aceeasi moneda.

  • Nu mi-am pus niciodata intrebari despre prestatia Presedintelui Iohannis la Bruxelles, imi inchipuiam ca e respectat pe acolo ca e vazut ca anti-PSD si aparator al statului de drept si ca prin comparatie cu smenarii baroni locali vanduti lui Putin ca alde Orban si Babis Iohannis e o personalitate cu un cuvant de spus in Consiliul European. Trolololol… Acum imi dau seama ca mi-am luat o teapa monumentala. Vi-l inchipuiti sa aiba ceva de zis in dezbaterile alea maraton pe subiecte de geopolitica pana la 3 dimineata?

   Poate ii spune si lui Macron (un Presedinte care asediat de pucisti violenti a iesit din criza organizand 92 de ore de dezbateri in direct cu francezii timp de 3 luni) ca el nu se coboara la nivelul lui si discuta PESCO si armonizarea regimului european anti-spalare de bani cu activistii PNL adusi cu autocarele de primarii penelisti.

   Ca sa nu avem dubii: ma bucur in continuare ca avem presedinte etnic german, bilingv, si ca (nu)e Ponta. Resping orice discurs xenofob gretos promovat de patrihotii din PSD sau de fascistii PMP et al. Dar felul in care se comporta relativ la dezbaterea cu noi, cu cetatenii, ma face sa cred ca el in Consiliul European ridica manuta cand ii spune CDU, nimic mai mult. Eu zic sa va pregatiti putin sa explicati unui potential Cancelar Habeck sau Annalena Baerbock cum lupta Gheorghe Flutur impotriva defrisarilor ilegale, dom’ Presedinte… sa vezi atunci dezbatere.

  • @Mara: hai sictir, panarama pesedista de Ferentari, cu limbajul tau de mahala (folosit in alte postari). Ai dreptate, dupa ce iei de pe placuta suedeza ramane la tine! Enjoy!

 6. Este Dăncilă mediocră, incultă, un impostor politic atât de mare încât nu merită funcția prezidențială? Evident, dar minima decență îl obligă pe Klaus Iohannis să o combată, nu să se ascundă de ea!

  Nu vreaudezbatere !Categoric, vazand cat lai sultat pe dl Iohannis.

  • Cat l/a insultat, la nivel public, cao mahalagiaoca; cine sa dialogheze cu prostanaca asta?

  • Cand votantii au ales PSD cu avant revolutionar in 2016 nu erau responsabili de plasarea ciumei rosii la conducerea tarii ?
   Acum vrem dezbatere, respect, democratie, sa raspunda neamtul cel lenes de ce nu a pus pieptul vitejeste contra puhoiului de ura PSD/PRM-ista declansat prin votul inconstientilor din 2016.
   Inconstientii s-au trezit vazand ca votul lor ne poate scoate din Europa si adio banisorilor trimisi de capsunarii ce vorbesc o limba straina dar ” sa stiti, nu iubesc Romania” ca noi cei ce votam prosteste si vorbim ca Dancila.
   Sa ne respecte neamtul sa dezbata cu analfabeta !
   Democratia este un produs de lux care nu se gaseste in casele fara o carte in biblioteca.
   Biblioteca nu este suport pentru mileuri iar usurinta in replici mincinoase si obraznice nu este o dovada de inteligenta.
   Sa speram ca Orban va repune in actiune Legea 18 care va chema cetateanii „democrati” la „dezbatere” cu procurorii.
   Acele dezbateri ma intereseaza !!!

 7. Refuzul unei confruntări cu Dăncilă este o eroare tactică de proporții. După regula nescrisă a curselor politice ideile antagoniste se confruntă în public. Cu această ocazie un candidat pregătit poate să exploateze toate greșelile adversarului. În acest caz nu cred că s-ar pune problema cine ar trebui să aibă avantajul. Deși nu cred că ar duce la micșorarea miezului dur al alegătorilor psd dar sunt convins că ar crea o impresie de durată despre incapacitatea verbală evidentă a adversarei. Refuzul crează o impresie de condescendență față de alegători care n-au decât să aibă incredere oarbă în autoritatea președintelui care veghează asupra lor ca duhul sfânt deasupra apelor
  Persoana care – după unii – reprezintă ”mafioții și naționaliștii” a fost preferată în 10 județe ! Trebuie să recunoaștem că ”mentalitatea psd” este prezentă încă în număr mare printre concetățenii noștri. Este adevărat, această mentalitate reprezintă suma tarelor noastre, a servilismului, a spiritului clientelar, a lipsei de încredere în forțele proprii, a nepotismelor și ”cunoștințelor” în loc de merite și profesie solidă, pe scurt o relație binară de slugă-stăpân. Dar țara pe care vrem s-o construim, mai dezvoltată, mai modernă, mai sănătoasă, mai educată și mai dreaptă, va trebui s-o facem împreună cu acești oameni, nu excluzându-i, nu segregându-i în subsolul social, ci educându-i, dialogând cu ei ! Cine le va explica că votul lor este mult mai valoros, decât un litru de ulei sau un kilogram de zahăr ? Sigur nu un potentat psd ! Refuzând dialogul cu ei înseamnă să-i împingi în brațele primitoare ale ”mafioților și naționaliștilor”.

  • O eroare tactica de proportii ce deja a fidelizat si a asigurat prezenta tuturor celor care deja au votat Iohannis si inca multi multi altii care sunt de aceiasi parere . Cum sa dezbati ceva ce nu se poate dezbate . Tu ai merge sa dezbati ? Ma indoiesc .

  • Cred ca faptul ca nu se prezinta la o dezbatere il va costa o mare parte din voturile alegatorilor lui Dan Barna, e posibil sa castige la limita. Nu vreau sa ne trezim cu proasta presedinte.

  • Colac peste pupăză, din nou i-a jucat festă proverbiala poftă pentru umor negru al noului premier, Orban. Am citit aici că s-a oferit dumnealui să ”combată” candidata PSDului, în locul actualului președinte. Nu-mi este clar, în ce calitate s-a erijat în această postură, dacă nu cumva se pregătește de cumul de funcții, sau are procură de la președinte ca talking head ? Și domnul președinte ce va face între-timp ? În orice caz, nu este nici amuzant, și nici liniștitor această încălcare crasă de competențe la nivel înalt. Pe de altă parte numai de glume de prost gust nu avem nevoie. Și nici de leap service ieftin.

   https://www.g4media.ro/orban-se-sacrifica-pentru-iohannis-daca-vrea-doamna-dancila-dezbateri-sa-faca-cu-mine-sa-vorbim-despre-dezastrul-lasat.html

  • catre Paranormal
   Dacă stăpânești diferența semantică dintre dezbatere și confruntare, vei observa că am folosit tot timpul ”confruntare”. A călcat Dăncilă și partidul său statul de drept ? Spune-i asta în față ! Cu probe, cu exemple, de care toată lumea știe ! Fă-o praf ! Este în joc chiar rezultatul viitoarelor alegeri din 2020 ! Vrei ca psd să iasă serios zdruncinat din pierderea guvernării ? Cară-i la promisiuni deșarte și acțiuni neîncepute, enumeră eșecuri răsunătoare !

   Ori crezi că e mai bine să auzim ani de-a rândul de la trolli că președintele ”nostru” a fost un laș ?

 8. Ai impresia ca dl TAPALAGA a aterizat dintr-o galaxie indepartata in „gradina maicii domnului” ( 🙂 sic ! ) si nu stie ce s-a intamplat in ultimii (cel putin) trei ani prin tarisoara asta. Habar nu are ce a facut in timpul mandatului sau Presedintele in functie (ca nu vreau sa il banuiesc pe dl TAPALAGA ca ar fi prost) si ce magarii a facut si cate furtisaguri a girat ex „prima ministreasa”. Pare ca dlui TAPALAGA nu ii convine linistea, are nevoie de circ; pe vremea plumbuitului aveam circ, nu era paine, acum ca este paine, vrem (ma rog, nu toti !) circ. Trist.

  • Aveai pe mata circ pe vremea plumbuitului!
   Câți ani ai?

  • @Reborn: era circ pe vremea lui Ceasca. De foarte proasta calitate, dar circ. De genul celui pastorit de duamna firea. Iti duci copilul sa vada dresura de animale, si vede „decat” tot felul de fleoartze obosite, deghizate in acrobate. Ma rog, eu am o varsta, nu sunt „politically corect” ca sa fiu in pas cu vremurile.

 9. Din pacate, observ ca atat USRistii, cat si PNListii, cat si PSDistii s-au radicalizat! Ura, limbaj suburban, tot tacamul! Constat, ca votant neinregimentat politic, ca exista radicalizare peste tot, nu doar in USR sau PSD, ci si la PNL. Riscul fiecaruia…Dar este trist ce se intampla, in loc de concordie, avem doar discordie…

  • Concordia cu PSD este oricum imposibila. Eventual e posibila o concordie USR-PLUS si PNL dar pentru asta PNL trebuie sa demonstreze ca nu este un fel de PSD bis.

 10. Cred că Iohannis este un președinte decent, dar este îngrozitor de plictisitor să-l ascult. Iar pe Dăncilă dacă o ascult prea mult trebuie să iau Algocalmin.

  Strategia lui Iohannis este bună: Nu avem candidați care să-și poată fura voturi reciproc. O dezbatere ar avea deci doar un rol de mobilizare a electoratului. Dar Iohannis nu pare să aibă nevoie de mobilizare, aparatul PNL funcționând momentan mai bine decât al PSD-ului, iar votanților PNL li se adaugă reformiștii neînregimentați. Iohannis nu are mai nimic de câștigat din dezbatere, dar ar putea ca prin felul său de a fi plictisitor să piardă din electoratul mofturos care nu e ghidat la urne de aparatul de partid.

  • Fara dezbatere eu anulez votul, uite asa. Sper s o faca mai multi!

  • faptul ca analfabeta a ajuns la 22% ma sperie tare de tot. votez cu Iohannis cum am facut-o de ani de zile: raul cel mai mic, cu sau fara dezbatere. doar imaginati-va 5 ani de Romanie cu analfabeta la Cotroceni…. Restul sunt povesti de intelectuali si propaganda ieftina.

 11. De :
  – sa justifice 2 mil de batuti in cap ca voteaza bine cu Dancila
  – sa auzim de la dancila cum fura Iohanis copii
  – sa ne explice dancila cate autostrazi a facut psdu

  Serios acum ,
  nu e nevoie de dezbatere. Exista o mare diferenta de calibru intre cei doi. Dezbaterea in general se face cand diferenta dintre candidati e mica pentru a rupe putin de la unu sau altu . ( vezi ponta & iohanis sau base si geoana ) .

  Si ce e dezbaterea? Ii pui fata in fata cu milioane de oameni rating la tv. Dancila nu poate sa apara nici in macar in fata la sute de oameni fata sa fie injurara. Asa ca de ce sa mearga Iohanis ? Sa ii faca reclama ? Ce draq tre sa fim si practici aici.

  Am mai zis eu , base a fost un tip de presedinte. Iohanis e altfel, tre sa mai lasam si noi scandalu deoparte.

  • Mnm
   exact!

  • Imi vine sa rad!cu ce e mai bun iohanis ca dancila?iohanis nu e penal?eu nu votez cu nimeni dar e bataie de joc la adresa romanilor inclusiv un bolsevic ca orban constat ca politica in romania e facuta defect!munistru propus e gasit ca nu si a platit impozitul de 19 ani pe casa..despre ce vorbim?mue pnl mue psd mue la hoti la politruci la postacii penelisti de pe aici !

 12. cred ca exagerezi … tu faci diferenta dintre o dezbatere si o „chemare” la caterinca din partea psd-ului? Sau poate iti imaginezi ca presedintele nostru poate fi convocat de psd?

  Ai uitat cumva ca psd-ul de 3 ani in continuu submineaza statul de drept, si nu odata ne-a trecut glontul pe langa tampla?

 13. Acum și PNL și Iohannis, chiar și jurnaliștii cu afinități liberale culeg ce au semănat. Au vrut cu dancila în turul doi, sper sa le țâțâie cursul.
  Eu ies la vot dacă vad asumării pe punctele cerute-n piața și promise de PNL înainte de moțiune. Dar cred ca am așteptări prea mari. S-a refăcut usl-ul…

 14. Hai să fim serioși, România nu are nevoie de o dezbatere, oricărui om cu scaun la cap îi este clar că nu suntem în situația să facem o alegere, din simplul motiv că este de neconceput ca un om submediocru să ajungă președinte! Nu înțeleg la ce vă așteptați, am avut dovezi nenumărate de impostură, prostie, minciuna, incultură, inadecvare etc etc. Vă este frică de Veorica că ar putea ajunge președinte? Eu nu cred că asemenea rebut intelectual și caracterial ar putea fi ales de majoritatea românilor!

 15. Dl Tapalaga trateaza problema dezbaterii cu sufletul: vezi Doamne, ohannis le datoreaza alegatorilor sai aceasta dezbatere. Nici vorba. Iohannis le datoreaza alegatorilor sai sa nu piarda alegerile. Iar matematica spune ca o prestatie buna a Vioricai ii poate convinge pe actualii nehotarati, fosti votanti ai PSD, sa-i dea acesteia o sansa. Si sunt multi. Va asumati acest risc?

  • Dacă nu este în stare nici pe veorica s-o bata într-o dezbatere atunci este grav…
   După ce s-a chinuit sa ajungă cu ea în turul doi acum cii este frica? Vorba lui. ghinion 🙂

  • Dl Tapalaga se trezeste argumentand in stil corect politic cand nu e cazul.
   Dancila nu este nimic altceva decat o manevra ratata a lui dragnea. Ea nu a avut niciodata vreo calitate care sa o promoveze de la sine, vreun merit propriu.

   Nu exista niciun motiv concret pentru a avea o confruntare Iohannis fata-n-fata cu Dancila.
   Cei 2 milioane care au votat dancila au votat psd si atat. Nu avem niciun motiv de respect pentru ei – doar pentru ca au votat la ordin?
   Dragnea a cautat-o pe dancila, si a gasit-o doar din a treia incercare pentru singura calitate ca este cineva atat de prost incat sa nu se trezeasca intr-o zi ca are pareri, cum au avut Grindeanu si Tudose. Isi luase deja doua tepe si pana la urma a luat si „a treia teapa”. (Teapa pe care Tapalaga vrea sa ne-o serveasca si noua, pentru ca sa-si conserve dumnealui pozitia de gazetar echidistant).
   Ghinionul lui Dragnea ca a pierdut telecomanda si a ramas femeia-barbata setata pe modul „eu sunt cea mai desteapta din tara”. Intre timp, telecomanda nu mai are baterii sau/si e cazuta undeva in closet, nu se mai atinge nimeni de ea.
   Tapalaga devine, din dorinta de a epata, promotor al cretinismului politic. Si, in aceeasi nota toti ceilalti care confunda balacareala intr-o intalnire cu cineva redus mintal, dar pus pe un scaun prea inalt, (un fel de bufon al regelui, dar „regele” este captiv) cu transmiterea catre popor a unor programe.

   Domnilor jurnalisti, daca tineti musai sa il fortati pe Iohannis sa discute cu alegatorii, provocati-l voi la o discutie inteligenta, nu mai sustineti partida asta imbecila cu dancila.
   Chiar va intereseaza sa-l vedeti pe Iohannis improscat cu rahat, numai de dragul „egalitatii de sanse”?
   Nu ne jigniti inteligenta cu argumente corect-politice – produce in felul asta un deservicu democratiei.
   Este la fel cum in anii 45-50 singura calitate necesara pentru a fi promovat era sa fii sarac (inclusiv cu duhul, sau cmai ales cu duhul). Ne-a costat asta prea mult ca s-o luam de la capat ca si cum nu am sti cum a fost.

  • Înapaesteoglinda!
   :))
   Câtă știință, domle!
   Ce spirit de Ana liză pro fundă!
   Tttt.

  • Pai, toar’su Reborn faceti d-voastra o sinteza, ca sa nu ramana cetitorii cu confuzii dupa analiza mea (nu cunosc nici pe Ana, nici pe Liza, …. asta daca nu-i aia cu care car colete); stiu ca nu am talentul sa fiu concis, dar incerc sa fiu explicit dar nici nu aplic metoda arunca si fugi.

  • Inapasevedeoglinda, atunci când Liză va fi folosită în scopul ridicării poporului, poate o sa fie mai bine!
   Până atunci, o sa cărăm paleții prin… SMkt pentru minim pe economie!
   Mărit cu Suta!
   A dat-o și Orban!
   Haideți să ne analizăm pe noi, prima data și apoi să facem analize la democrație!
   Și mai ales la ceea ce AR TREBUI sa fie, chiar dacă nu-ți scrie în constituție.
   Mulțumesc.

 16. Cu tot respectul domnule Tapalaga, e o vorba din batrani :”Daca te bagi in troaca te mananca porcii !”
  Si exact asa ar fi – imaginati-va un moment cum ar fi „dezbaterea” – cu o Dancila tipand din toti bosogii de mariri de pensii si salarii si cum dl Iohannis ala rau vrea sa taie acele mariri , cum pesedeul vrea „romani mandri” , nu dictatori care sa ne subjuge la UE etc etc ….
  Iar in timpul asta, dl Iohannis incercand sa demonteze „Apocalipsa dupa Vasilica” cu vorba sa domoala …
  Eu unul nu as tine neaparat sa vad asa ceva …
  Mai ales cand stim foarte bine cine sunt ambele personaje …
  In concluzie – o dezbatere ca sa ce ?

  In conditiile in care „duamna Vasilica” ar fi un „candidat normal” ati avea dreptate 110%

  Uite ca suntempe ceea ce – in programare se cheama Exception …

  In PL SQL as trata-o ca
  EXCEPTION WHEN OTHERS THEN NULL

  Cred ca este sugestiv …

  Cu atima

 17. Dle Tapalaga, felicitari!
  Nimeni nu putea spune mai bine de ce e nevoie de dezbatere electorala. Articolul m-a uns la inima! M-a dezamagit atat de mult atitudinea aroganta a presedintelui incat cochetam cu ideea de a nu ma duce la vot. Lucru ce nu mi s-a mai intamplat.
  I-am suportat 5 ani arogantele, intarzierile, alegerile proaste, desincronizarile, dar cu asta chiar a pus capac.

  • Stai pe loc , unde pleci / cred ca stai pe loc de vreo 30 de ani .

  • Vezi ba TAPALAGA ce fericiti ii faci tu pe PSD-isti ? Sant unsi la inima.

  • @adi si @paranormalu’ mai rasfirati un pic baieti ca vi s-a incins neuronu’ !

  • Subscriu în toate! Prin tot ce a făcut sau n-a făcut, PNL-KWI au boicotat clar Alianța USR PLUS în campania turului 1, gândind că pentru o situație așa cum este aceasta din turul 2, eu, votantul anti-sistem/politicieni corupți, nu voi avea altă alternativă decât aceea de a pune ștampila pe numele KWI. I s-a reproșat lui IDB „aroganța” și chiar spunea cineva mai sus că acum KWI manifestă aceeași aroganță. Ei bine nu, spre deosebire de IDB, KWI manifestă o aroganță de un cinism deșănțat de disprețuitor. Pe mine nu mă doare atât de mult că IDB nu a intrat în turul 2, pentru că e firesc ca într-o competiție să existe câștigători și perdanți. Mă doare cu mult mai mult, de fapt îmi usucă sufletul de-a dreptul, că KWI consideră că i se cuvine votul meu, fără să miște un deget, fără să dea o explicație, fără o minimă adresare către mine cu ce își asumă să facă sau să nu facă în mandatul 2. Și toate astea în condițiile în care, prin tot felul de tertipuri de culise, PNL-KWI au contribuit cu prisonsință în campania turului 1 la a mi se anula șansa ca în turul 2 să pot alege după propria conștiință și voință. Eu-votantul care am stat în stradă la proteste atât amar de zile, am înghițit gazele și disprețul jandarmeriei din 10 august, și care conștientizez mai mult decât mulți alții că nu se mai poate continua așa dacă chiar vrem să avem o viață normală și frumoasă, gândind în primul rând la cea a copiilor mei … Acum stau și mă gândesc că la o adică președintele este alesul poporului, iar voința poporului este suverană, chiar dacă eu consider că merit mai mult decât cu ce se mulțumește majoritatea. Voi merge la vot și Nu voi vota VVD, n-aș putea să mă mai uit apoi în ochii copiilor mei! Dar nici nu văd de ce să mă las suplimentar umilită de PNL-KWI, în condițiile în care în cabina de vot mai am 2 variante din care să aleg. Și da, pot confirma și eu că dintre toți cei pe care i-am abordat pe stradă în campanie, de departe cei care au arătat cel mai adânc dispreț față de mine și de ce voiam să le transmit au fost PNL-iștii. Așa că încă nu-s hotărâtă ce și cum votez, iar dacă PNL-KWI continuă în stilul ăsta, voi considera și eu că doar atât mai am și eu de oferit, deocamdată!

  • N
   Ai expus Exact ceea ce toată sleahta de … simpatizanți încearcă să ascundă sub preș.
   Cu știință, dar mai Mult din neștiință!
   Ar fi util daca reușești să faci postarea pe pagina principală!!
   În rest, citesc și mă minunez!
   În ’89 DL RAȚIU, spunea că avem nevoie de 25 de ani sa ne apropiem de democrație!
   Huooo! Ce vehement Eram! Cel mult 15!
   Și mă trezesc, inclusiv pe acest site cu ” valori” democrate, după 30 de ani, că NU sa terminat!
   Nu am crezut că va trebui sa pun DIN NOU,
   DUPĂ 30 DE ANI , și după un PSD catastrofal, recent, stampila pe Raul cel mai mic!
   Rușine !

 18. Too little, too late!

  Ce credeați că președintele a evoluat în ultimii 5 ani? Trezirea, am avut șansa sa votam pozitiv, din convingere, însă noi nu și nu, toți îs la fel, deci nu se merita sa îmi mișc curul la vot sau am ales varianta comodă antiPSD cu cel care are mai multa „experiență”.

  Cateva concluzii:
  1) USR+ este inca imatur politic, ar fi spre binele țării să evolueze cat mai repede, imediat vin alegerile capitale din 2020.
  2) Populația este imatura politic în ansamblul ei, caci cu un asemenea PSD-PCR nu te mai întâlnești curând.
  3) PNL nu se mai face bine, e ca PSD după 2016, de aici doar in jos.
  4) PSD-PCR și-a supraevaluat electoratul: puteau da liniștiti OUG-uri, modifica toate legile împotriva intereselor populației, elibera toți pușcăriașii și tot scoteau lejer 2-3 milioane de voturi.

 19. Sincer… Pe masura ce urmaresc mai mult aceasta dezbatere despre de ce nu vrea domnul Iohannis sa vina la dezbatere imi aduc aminte mai bine de ce am plecat din tara… romanul cand e fudul prinde un aer de superioritate nemaivazut..
  Sunt un alegator de dreapta cu studii superioare..si am fost la toate alegerile si am votat contra PSD…dar de data asta refuzul acesta categorit de a dialoga si a prezenta programul PERSONAL nu prin interpusi PNL (Rares Bogdan, ORban etc) si intr un cadru NEREGIZAT mi se pare dezgustator… mai ales in fata in fata cu un candidat de mana a doua pentru ca dna Dancila nu e Ponta care este mult mai parsiv si educat si stie sa intepe intr-o confruntare electorala…

  Am sa ma duc sa votez si am sa pun stampila alaturi… un vot de blam! Nul! Pt ca nu mie lene sa ma duc la vot cum pretind unii din PNL dar nu sunt nici o oaie in turma sa votez orice doar ca vezi doamne e raul mai mic…

  Va ardeti toata urma de credibilitate pe care ati recuperat-o cat de cat dupa pactul USL domnilor penelisti…
  Pacat! Mare Pacat!!

  • Prezentarea programului nu se face in dezbatere. Programul este deja public si poate fi consultat de oricine oricand.
   Pe de alta parte, intr-o dezbatere se presupune ca partile vin cu argumente. In aceasta situatie particulara, una dintre parti ar veni in schimb cu sloganuri in loc de argumente. Deci nu ar fi o dezbatere. Atunci de ce ne agitam arat pentru convocarea pesedista la un simulacru?
   Dancila a avut nenumarate ocazii de dialog institutional cu Iohannis, pe care le-a refuzat cu rea credinta. Tot ea a recunoscut ca fost un prim-ministru marioneta, izolat de treburile guvernarii. Asta a fost posibil datorita caracterului, profilului moral si nivelului intelectual. Exista vreun argument care sa ne poata determina sa credem ca n-ar fi un presedinte marioneta al celor care ii promit sa o tina in fotoliul de presedinte, cu scopul ascuns de a o izola si acolo de treburile tarii?

  • Daca chiar ai studii superioare si esti de dreapta din diaspora,atunci nu iti trebuie un show penibil cu toanta romaniei.Unde ai fost in ultimi ani ? Nu ai primit destule argumente pentru ce a facut Iohannis ? Dar ma indoiesc ca esti persoana care te pretinzi.Mai degraba esti un postac PSD.
   Pentru PSD aceasta „dezbatere” este esentiala, vor sa mobilizeze electoratul lor.Asta-i tinta lor.
   De acea nu vad nici un motiv de ce presedintele trebuie sa faca acest joc al PSD-ului-Din pacate Tapalaga ori nu vrea sa inteleaga,ori este de rea credinta.

  • Am primit deajunse argumente anti PSD … pro Iohannis nu am vazut .. timp de 3 ani a dormit si in ultimii doi in care tara ardea s-a trezit si el… poate si din cauza ca revin alegerile?

   Iar argumentul nu dezbatem ca se trezeste electoratul PSD mi se pare penibil. Scopul nu e sa atraga electorat PSD ca stim bine cum e acela. scopul este sa mobilizeze restul electoratului de dreapta. Iar daca vrea sa atraga electoratul de dreapta de pe partea Barna/Paleologul..va trebui sa convinga.. si sincer nu convinge stand pitit in spatele PNL.
   Din campania anterioara nu imi aduc aminte sa vad vreun rezultat? Romania educata, cum sa terminat acest proiect? Mai exista? pauza…
   Again trb votat doar ca sa nu iasa PSD. Asta nu e o alegere cu sula in coaste…

   Sa nu va mirati daca prezenta la vot va fi muuult mai mica decat in turul I ..

  • Draga Diaspora,
   In opinia mea, confruntarea pe care o doreste PSD nu are nici o legatura cu o confruntare de idei, pe programe, despre viitorul tarii in context eoropean si euroatlantic,etc
   PSD doreste o confruntare pe teme de cancan.
   Subiectele au fost detailate de candidata Dancila , dupa sedinta CEX, in fata tuturor jurnalistilor adunati la sediul din K. (12.11.ac. seara )
   Temele propuse de PSD, cum a explicat candidata D. sunt legate de case, de nereturnarea chiriilor, de reteta meditatiilor ca sursa de venit pt a da idei si altor profesori,etc
   astfel ca electoratul sa ajunga la concluzia ca la presedintie candideaza un corupt,penal.
   Cam in astfel de parametrii au conceput cei de la PSD CONFRUNTAREA cu candidatul I.
   Dezbaterea, in opinia lor trebuie sa fie un fel de a plati niste polite pt. tot ce i s-a intamplat in ultima perioada, motiunea de cenzura, instalarea guvernului PNL,etc
   In aceste conditii ,cred ca o astfel de DEZBATERE nu are nici un rost.
   Candidatul I. nu este T. Basescu, capitan de cursa lunga, care stia sa pareze toate marsaviile cu care a fost atacat si sa iasa cu brio din situatii extrem de dificile.
   Candidatul I. este un om blajin, calculat, fara reactii spontate, deci total nepotrivit intr-un mediu de mahala. Astfel , draga DIASPORA, te rog sa privesti in acest context propunerea PSD, mare doritori de dezbateri. Daca totusi se va decide o confruntare staful de campanie al candidatului I. trebuie sa negocieze la sange temele , sa elimine din discutii cancanul umilitor
   sa fie abordate numai subiecte care privesc atributiile unui presedinte conform constitutiei
   Rugamintea mea este sa PARTICIPAM la VOT in numar cat mai mare , fiindca singurul candidat care va mentine orientarea tarii spre EUROPA si spre NATO este K.IOHANIS.
   In fond ,aceste teme sunt prioritare si nu cancanurile.

 20. Dancila o sa vina sa spuna ca Iohannis e nazist,ca a vandut copii,ca are dosre penale,ca e sclavul Europei iar ca ea a scos Romania din noroaie,si a luptat cu multinationalele sorosite….Tapalaga nu mai manipula lumea ca stii bine cum ar fi „dezbaterea”

 21. Voi chiar credeati ca PNL e mai putin trufas decat PSD?

 22. Domnule Tăpălagă, sunt fan al articolelor dvs, dar mă dezamăgiți ff tare de data asta. Deci numai în dialog cu Viorica poate Johannis să dea socoteală poporului român ? Personal aș prefera un interviu cu un ziarist inteligent, ca dvs, care să nu-i ridice la fileu, dar nici să nu facă circ cum ar face Viorica. Vă credeam mai pragmatic, dar poziția dvs în acest moment pare una de tip patetico-populist. În mod serios, ce dezbatere ne trebuie ca să facem diferența între Viorica și orice alt candidat, nu doar KJ ? Intr-adevăr , mi-ar plăcea să-l aud vorbind mai mult și mai liber pe KJ, să-l aud cum gândește cu adevărat, DAR NU ÎN DISCUȚIE CU VIORICA ! Chiar nu realizați că ar face jocul PSD și al votanților PSD ???

  • Aveti dreptate. Este primul articol in care ma dezamageste dl Tapalaga

  • Măcar în fața ziariștilor de s-ar prezenta și tot ar fi ceva.
   Dar V. Dăncilă nu e doar ea, ci reprezintă o parte însemnată din alegători, care i-au acordat încrederea, chiar dacă nouă nu ne place. Și în fața acelor alegători orice candidat la președinție este dator să răspundă. Pentru că va fi și președintele lor și trebuie să le arate că poate sta de vorbă cu ei. Altfel le arată dispreț.

  • Permiteti-mi sa va contrazic, va rog. O dezbatere intre doi candidati la presedintie este o normalitate in orice tara democratica, tocmai pentru ca sa aiba candidatii sansa sa vorbeasca cu alegatorii.
   Nu e normal sa fugi de dezbatere, indiferent cat de proasta este interlocutoarea, pentru ca dezbaterea conteaza nu proasta din fata ta. Conteaza dezbaterea ca ingredient al democratiei, mai ales dezbaterea intre persoane care nu au acelelasi pareri si, in cazul asta, nici acelasi nivel.
   Domnul Tapalaga apara ca de obicei principiul, nu un om sau pe altul, apara democratia si asta e rolul presei.

  • Nu v-a cerut nimeni, cu atât mai puțin articolul, să faceți/cem diferența!

 23. Eu pot sa vă spun ce voi face eu, votant Johannis in 2014/votant Dan Barna in turul întâi 2019: dacă Johannis vine la o dezbatere va avea votul meu in turul doi, dacă nu voi merge și îmi voi anul votul.

  • Mergi calare sau pe jos

  • Nu dragă!
   Vom merge pe cai mari, pentru că este dreptul nostru!
   Și da, NU vom călca zburătoarele care stau pe lângă …ceva, lăsat la marginea trotuarului, posibil de vreun… câine.

 24. Categoric, nu. Exista si alte cai pentru ca Iohannis sa ne spuna ce crede ca a facut sau ce crede ca va putea face. Sa vorbeasca Iohannis cu noi, e una, dezbaterea cu Dancila e alta. NU VOM AFLA NIMIC despre ce intentioneaza preseintele in acest fel de dezbatere! O tiganeala ca in dezbatere cu Ponta unde nici nu a fost lasat sa vorbeasca?

 25. Un simplu research pe net cu key word ,,Proasta Romaniei” e suficient ca sa.ti treaca orice chef de dezbatere! Ce poti sa dezbati cu un prost? Chiar si Oprisan, colegul ei de la Focsani a spus.o!!!

 26. Domnule Tapalagă,
  Este de notorietate că aveți un dinte împotriva lui Iohannis, dar ceea e sugerați domnia voastră e de noaptea minții. Credeți că domnia voastră și „poporul” (acela care nu este votantul de serviciu al PSD) aveți nevoie de o dezbatere ca să vă hotărâți dacă votați cu d-nul Iohannis? Iar dacă nu se petrece această dezbatere nu veți fi convinși să votați cu Iohannis? Adică v-o asumați pe Dăncilă ca președintă a României?
  Nu e de ajuns ce ați văzut până acum? Vă simțiți reprezentat de o persoană care este rătăcită geografic și lingvistic nu doar în alte țări de soare mai pline, ci și acasă la ea?
  Poate revedeți puțin mostra de circ de la RomâniaTV dintre Ponta și Dăncliă. De asemenea „dovezi” considerați că e nevoie?
  Sunteți o mare dezamăgire pentru mine, domnule Tapalaga. Păcat! Mare păcat!

 27. Dar daca pentru confruntarea cu Klaus, strategii Ciumei Rosii o vor dresa pe Veorica sa-l atace pe acesta cu munitia pe care doar un bolnav la cap ar folosi-o, dar pe care ”bolnavii la cap” din PSD au folosit-o deja si cu alte ocazii, si anume cu faptul ca nu are copii ? Oare gandul la un astfel de atac murdar nu ar putea fi un argument suficient in favoarea lui KWI? Doar intreb, nu dau cu …smoala, dar incerc sa ma pun in situatia Presedintelui.
  Insa daca PSD-istii s-ar jura pe rosu (culoarea Ciumei de care sufera) ca nu vor ataca in acest fel, atunci nu vad de ce n-ar accepta macar o scurta confruntare, chiar si fara…finalizare…

  • Ba s-ar putea găsi întrebări chiar mai incomode. La asta n-ar fi chiar așa greu de găsit un răspuns de genul: „Am vrut dar nu s-a putut și e o durere pe care ar fi mai bine să n-o răscoliți”. Ar câștiga chiar simpatie în felul ăsta.

 28. Tapalaga a incasat doua dezamagiri in scurt timp: Chestia cu tovarasul petrov si corectia USL-ul (imbatat dupa alegerile parlamentare ) luata in turul 2.Greu de digerat…..

  • George sa nu care cumva sa mergi la vot , stai acasa si dezbate in fata oglinzii , sa nu iti dezamagesti ascultatorii

 29. Vă dor picioarele să va duceți la întâlnirile lui Iohanis? Aveți dopuri in urechi că nu puteți auzi declarațiile lui? Vă doare gura să puneți întrebări la aceste întâlniri cu alegătorii? Sau sunteți oameni născuți, crescuți cu canapeaua în c*r să va mai deranjați pe teren? Eu nu înțeleg ce tot o țineți langa cu Dăncilă a voastră. Faceți ce vreți măi smiorcăiturilor. Noi ne-am săturat de Dăncilă ca de mere pădurețe. Sâcâiți lumea cu o singură întrebare de retardați mintali. Nu puteți mai mult. Sunteți niște nostalgici comuniști sau urmașii lor. Dacă IOHANIS va accepta ce vă b*se vouă mintea, eu nu mai merg la vot. M-am săturat de smiorcăielile voastre marca Dăncilă. Dacă sunt printre voi și unii dintre alegătorii de dreapta le reamintesc că turul unu al alegerilor s-a terminat. Nu va pot zice decât hai sictir.

  • Atitudine a la Ponta, vezi că și ăla a pierdut tot pe îngâmfare prostească, idem Năstase.
   Bun, nu vrei sa faci o confruntare cu Dancila, atunci hai cu o alternativa: un interviu la tv, radio, presa, un live pe undeva…ar fi catastrofal sa avem absenteism pentru că domnul președinte vrea sa ii dea o lecție (binemeritata de altfel) lui Dancila.

   PS: daca vrei sa îl ajuți pe Iohannis, nu dai cu „sictir” în potențiali votanți ai dumnealui in turul 2.

  • Du-te dracului cu sasul tău tîmpit și trădător dovedit!Ce tot spui că Dăncilă e proastă. E săsălăul mai deștept cumva?

 30. Am votat Dan Barna in turul 1, un candidat care a fost prezent mereu in mijlocul oamenilor si la televiziune pentru a explica ce doreste sa faca daca invinge.

  Johannis tace si nu stim nici macar daca si cat face… Sa refuzi sa comunici pana si in turul doi e o aroganta incredibila, o sfidare a alegatorilor. Probabil am sa merg in turul doi, doar ca sa nu iasa Dancila si am il votez cu greata, dar n-am sa uit niciodata atitudinea asta jignitoare.

  • Foarte bine sa nu uiti si sa nu ierti ,dar voteaza Johannis

  • Eu am votant Paleologu in turul 1 si in turul 2 ma gandeam sa votez Johanis, dar daca Johanis nu accepta macar un interviu cu niste intrebari de baza, ma duc si votez Dancila in turul 2. La urma urmei daca pt Johanis, Dancila a fost buna sa fie numit Prim-ministru, de ce n-ar fi buna si de presedinte? Oricum un presedinte are mai putine atributiuni decat un premier.

  • Să ne înțelegem: Alin e un trol penal al mafiei PRO-PSD-ALDE care în luna mai se dădea de ceasul morții că-l băgau pe daddy la pușcărie. Acum zice că ” a votat cu Paleologu ” și că ” se gândea să voteze Johannis” dar că „si Viorica ar fi bună” si oricum, nu contează, pentru că „un președinte are mai puține atribuțiuni”. Și de ” Viotica” și de ” atribuțiuni ” și-a dat seama după ce văzut că nu e „dez-batere”. Credibil,nu?

 31. Domnule Tapalaga. Dvs sustineti ca o astfel de dezbatere ar arata cine este cu adevarat Dancila. Manipulati! SI cei pro si cei contra, stim cine este Dancila. O dezbatere Iohannis Dancila este o capcana pentru Iohannis. Sa iasa in fata noastra Iohannis? DA. Dar nu ca sa ne ofere imaginea captivului pus in corzi de asaltul obrazniciei si al imposturii. Ce ar fi sa o intervievati dvs pe Dancila? as vrea sa vad cum ii puneti intrebari incisive si cum va va raspunde. As vrea sa vad cum un om (presupus) inteligent face fata absurdului si mitocaniei.

  • Bravo Gabriel, m-au uns la suflet cuvintele tale.
   Votati fratilor fara pic de indoiala Romania europeana, deci K W JOHANNIS !!!

 32. Dacă nu este în stare nici pe veorica s-o bata într-o dezbatere atunci este grav…
  După ce s-a chinuit sa ajungă cu ea în turul doi acum cii este frica? Vorba lui. ghinion 🙂
  Nu știu ce planuri și-au făcut, dar de data asta trebuie sa ma convingă sa ies la vot.

  • suca mai bine stai acsa sa freci menta .

  • Daca presedintele sta acasa, noi de ce sa nu stam acasa?

  • @m cum a frecat-o ficusul 5 ani, o frec și eu o duminica. Ca răspuns la ce-a făcut el.
   Nu va convine? Ghinion, vorba lui :)))

  • Suca incepi mai din timp , ca se intareste greu mintea

  • @m fără argumente ești doar un postac liberal.
   Chinuie-te te rog sa dai și argumente. La atacuri la persoana se pricepe pana și dancila. Demonstrați ca sunteți mai inteligenți decât ea.
   Momentan nici ficusul nu demonstrează ca este mai inteligent. Fuge de o confruntare cu cel mai peost candidat. Da, ce pretenții sa am de la susținătorii lui habotnici…?

 33. O „dezbatere decenta cu Dancila” este o contradictie in termeni.

  • Aiurea! Realitatea e că sasul e așa de prost încît nici cu Dăncilă nu poate susține o discuție televizată!

 34. Sper ca acest candidat,Iohannis, sa piarda; Nu a adus nimic nou sau nimic bun

  La Gunoaie cu el

 35. Domnu’ Tăpălagă, iertată să-mi fie îndrăzneala, comentariul acesta nu ar fi fost oportun și înaintea primului tur? Și nu s-ar aplica, în egală măsură, și proastei României? Asta de ce pînă mai deunăzi a refuzat confruntarea cu Barna, cu Paleologu – iar vîlvătaia n-a cuprins boboru’, ca acum?! Cît de ușor ați căzut în capcana pe care-au întins-o psd-iștii! Ăstia, care vreme de 3 ani au călcat în picioate tot ce înseamnă democrație PENTRU CĂ EI POT, au ajuns acum să vă facă „agenda democratică”! Ce plasă ați luat… Da, după faptele ultimilor 3 ani – niciun dialog cu gașca lu’ Dragnea! O merită din plin! Cum și ei, Dragnea, Iordache, Nicolicea, Nicolae, Carmen dan ș.a. numai monoloage au avut în Parlamentulși în Guvernul României!
  Astăzi, candidatul PNL, Adina Vălean, a trecut prin Comisia P.E. cu UNANIMITATE de voturi!!! Anterior, trimișii PSD (cîți?) au fost respinși; acest fapt spune mai multe decît ați putea afla din dialogul cu proasta României!
  Dezamăgitor, ast’ dată, Tăpălagă!

 36. Ăștia suntem devoratori de circ de dezbateri televizate de emisiuni gen Dan Diaconescu sau RTV sau celebra emisiune a lui Tucă la care Rona se certa cu Vadim Tudor. Daca se face o dezbatere tip cancan o să scoată lumea la vot daca nu o sa avem absenteism masiv la vot.

 37. O dezbatere ca argument determinativ in alegerea unui presedinte nu este dupa cum se vede in clar (unii spun ca da altii spun ca nu ) o axioma . Fiecare candidat are propria lui perceptie asupra nevoilor cetatenesti . O dezbatere nu se poate face de unul singur ,iar ideea ca daca nu faci dezbatere esti perdant e falsa . Accepta sau a nu accepta o dezbatere ,nu este o cutuma ,nici intr-un sens nici in altul .Se pot gasi mereu explicatii favorabile si de o parte si de alta a cuvintului -DEZBATERE- O dezbatere ,indiferent de ceea ce zic unii sau altii ,este in ultima instanta o decizie personala (nu are legatura cu nici un fel de epitet asociat )a candidatului (indiferent care din ei ). Decizia nu este nici a celui ce scrie textul , nici a indiferent cui si nici a mea ,decizia si asumarea acestei decizii in cazul de fata este una singura ,cea a presedintelui actual .Politic vorbind aceasta decizie nu este una sentimentalista ci una pragmatica ce are in compozitie un singur scop si anume _CISTIGAREA ALEGERILOR-. Nici unul dintre noi , indiferent ce loc ocupa in societate , de la simplu ziarist , la sef de partid , nu este in situatia actuala a candidatilor . In fapt deocamdata ,in acest moment presdintele nu a spus in clar daca participa sau nu si daca da care sunt optiunile dinsului in acceptarea formatului dezbaterii . In acelasi timp fostul premier cere o dezbatere ,dar nu aduce in discutie temele de dezbatut , o locatie agreata , sau un minim interes aratat prin vreo solutie aceptata de cei doi , doar zice laconic – VREAU DEZBATERE – (unde cind si cum nu zice). Din punctul meu de vedere ,punerea in balanta a cistigului electoral atasat presedintelui si neacceptarea ,este infinit mai mare decit acceptarea unei asa zise dezbateri ,ce nu poate aduce nimic nou , avind doar o contrapunere fata in fata a doua entitati si persoane politice ireconciliabile ca modalitate de a privi viitorul tarii (exemplul dat cu refuzului unei dezbateri in Franta este elocvent ) . Cred , la modul cert ,ca presedintele ,asa cum a fost sfatuit deja , va arata in clar toate aceste lucruri sau va ignora cu desavirsire o cerere -aruncata in vint- cerere ce nu are nici cea mai mica nuanta de concretete . Din punct de vedere ziaristic sigur ca exista personalitati MEDIA ce ar dori , sa zicem , cu disperare o astfel de situatie fie doar pentru a incerca ulterior sa isi maximizeze importanta ,vezi doamne , atasata de unul sau altul dintre candidati . O intrecere cu format ziaristic nici macar nu are vreo tenta de democratie ,avind in vedere ca pe orisicine numesti MODERATOR are in componenta sufletului o anumita preferinta ce iese usor la iveala . Poate pentru a egaliza lucrurile ar putea fi acceptabila o dezbatere in care fiecare candidat se afla intr-o locatie diferita si un moderator asisderea sa puna intrebarile acceptate de cei doi , primind raspunsuri de la fiecare in parte intr-o unitate de timp convenita anterior .O dezbatere -CA LA PIATA- in care fiecare sa incerce sa vorbeasca cind vrea si cum vrea nu este democratic . Acum cind aceste vorbe au fost spuse, este certa neimplicarea presedintelui ,neimplicare ce face ca toti votantii sai de suflet sa participe fara tagada in alegeri si o parte a celor ce inteleg situatia si nu preferintele unora sau altora sa procedeze la fel .Deja presedintele si-a maximizat numarul de votanti prin aceasta decizie .

  • O dezbatere nu e o cearta. Daca Iohannis nu stie decat sa se certe asemenea Dancilei atunci isi da arama pe fata. Niciun erou nu a demonstrat nimic eroic nefiind pus vreodata in pericol.

   Ai scris destul. Chiar esti un sclav cu argumente. Atata timp cat te ajuta sa pui capul linistit pe perna la noapte, cred ca totul e in regula.

  • Dascale ai vrut sa zici ceva dar ai uitat ce ?

  • Hai că ai analiza-to și tu de s-a umplut cu sânge!
   Are sau nu are diabet?

  • Dascalul e doar un trol penal la mafiei PRO-PSD-ALDE cu punctajul: dez-baterea. Misiunea lor e să îndepărteze cât mai mulți votanți de Iohannis. Da-s cam mulți, peste 2 milioane între el și Marea Ne-dezbă-tută. Cu toate astea, ei încearcă, săracii, că asta sunt puși să facă: manipulare, dezinformare, propagandă. Stăpânii lor nu-și dau seama că tehnicile astea securiste din anii 80 nu mai țin în sec XXI. De parcă nu știm cine e Iohannis și cine e Dăncilă dacă n-avem dezbatere; am uitat, brusc.

 38. Articolul este f correct. De ce sa respectăm întregul sistem electoral dacă politicul ignora alegătorul… Discuția despre ce partid este vorba, nu mai este relevantă..

 39. E nevoie de dezbatere ca sa aiba unii ce sa critice la Iohannis care, se stie ca, nu este spontan si nici bun de gura. Se vede ca nu aveti subiecte serioase din moment ce scrieti pagini intregi in ziare si pierdeti ore in sir la TV cu acest subiect. Unul din motivele pentrucare suntem unde suntem este si ca nici jurnalisti de soi nu avem. Toti sunt in goana dupa senzational, stiri si audienta.

 40. Pana la urma o sa fie nevoit Klaus sa mearga la dezbatere. Asa a incercat si Ponta in 2014 si nu i-a reusit. PNL-ul va realiza in curand ca riscul ca oamenii sa stea acasa este prea mare daca nu exista dezbatere.

 41. Eu nu am nici o parere. Nici macar nu am citit articolul decat titlul. Dar comentul meu merita sa fie aici. Adica daca 2 prezidentiabili nu ne spun nimic eu de ce as face-o?

 42. Poate ca ar fi fost utila o dezbatere pentru votantii nehotarati sau, pur si simplu, pentru a satisface curiozitatea unei mase largi de alegatori privind calitatile celor doi candidati.
  Totusi, cu sau fara dezbatere, dancila este aceeasi: o marioneta ghidonata de dragnea, o purtatoare de brose ce actioneaza (de cele mai multe ori, in mod inconstient) la ordinele unor baroni si baronese.
  Deci, nu mai am nicio curiozitate vis – vis de ce ar putea sa „dezbata” dancila in calitatea sa de trompeta a lui iordache, codrin stefanescu, mitraliera, olguta, s.a.
  Indiferent de dezbateri, raman OUG 13, 114, Sectia Speciala, legile justitiei, „mutari” de ambasade, propunerile de comisari europeni, voturile anterioare din diaspora si, nu in ultimul rand, jandarmii din 10 august. Si, desigur, „patriotismul” celor care nu stiu o limba straina, adica o apologie a inculturii, a la dancila.
  Pt mine, e suficient!
  Referitor la Klau…, inghit in sec si merg la vot.

 43. Raspunsul lui e antieuropean. Nicaieri nu se intampla asa in UE. Chiar asta vrea sa arate liderilor la urmatoarea intalnire? Ca e si el tot un bramburici estic?

  Cata ipocrizie sa ne vorbeasca de valori europene in discursuri si apoi la acest minim de decenta democratica nu e in stare sa fac asa ceva?

  Sunt furios de-a dreptul.

  • Inima de leu ,ai palpitatii sau doar viziuni democratice .

  • Si nici o tara UE nu are o mafie rosie bolsevica cu un fost premier analfabet la conducerea unui guvern.Dancila este un absolut NO GO in toate cancelarile UE.Este o rusine nu numai pentru Romania ,ci si pentru tot continentul:Cum poti sa faci o dezbatere cu o marioneta de genul asta ? Bine face presedintele ca nu merge la o confruntare cu mafia ( aici includ si cartitele de jurnalisti,si mafia mass-media).

 44. Consider ca nu e nevoie de nicio dezbatere.
  Chiar daca autorul articolului spune clar ca Iohannis se adreseaza alegatorilor, eu consider ca in acest moment electoral nu mai este necesar sa se adreseze alegatorilor, pentru simplul motiv ca, alegatorii sunt pusi in situatia de a alege intre unul perceput deja ca un slab comunicator (Iohannis) si una care nu intelege ce spune (Dancila).
  In aceasta situatie nu se mai pune problema de concepte, de idei, de motive pentru convingerea cuiva sa aleaga pe unul sau pe altul. In acest moment este evident ca nu trebuie sa ajunga in fucntia de presedinte o persoana care nu intelege ce spune…
  Nu are niciun rost ca alegatorii sa-si piarda timpul cu o dezbatere in care Dancila l-ar sicana pe Iohannis ca sustine un guvern care taie pensii si salarii, care da afara salariati, care impune austeritatea samd. Asta nu e dezbatere, ci mesaje tintite pentru idiotii cu drept de vot.

  Daca, in schimb, in turul al doilea ar fi ajuns Barna, atunci s-ar fi putut pune problema dezbaterii, pentru ca alegatorii ar fi trebuit sa stie ce idei ar avea unul sau celalalt din pozitia de presedinte.

 45. Scopul mafiei PSD cu dezbaterea asta este foarte clara.Mobilizarea orcilor PSD-isti la vot !
  De ce sa participe Iohannis la aceasta manevra ? Domnule Tapalaga,chiar asa de prosti ne credeti ?

  Si chiar daca Iohannis ar face un interviu pe la vreo televiziune, ce sa aleaga ? Toti sant platiti cu bani publicitari de mafia rosie.Apoi cu ce „jurnalisti” ? Toti vor sa se profileze,si dupa parerea mea , multi sant cartite PSD. Iohannis a fost consecvent de la inceput si a comunicat numai prin facebook.Si bine a facut.Atata timp cat in Romania exista numai posturi de televiziune propagandistice,nu are nici un sens o dezbatere.

 46. O dezbatere ar legitima impostura,prostia crasa,incultura.
  Sa dezbati,ce?
  O dezbatere ar fi utila dar cu 2,3,4 sau mai multi ziaristi .Sa stea de vorba cu oameni instruiti ca Tapalaga,Avram de la adevarul,Striblea.Din garda veche Cristoiu,Chireac.Dar sa fie un dialog din care sa inveti ceva si sa vezi daca un sef de stat poate dialoga cu genul asta de oameni pe care i poti acuza de multe dar nu de incultura.

  • Cristoiu se lauda peste tot ca a votat cu USR-ul,deci va da-ti seama ce diversiune fac astia.
   Nimic nou din partea ciumei rosii,era de asteptat soiul de manevre, pe care le vor pune la cale.

   Singurul raspuns este vigilenta si votul foarte masiv anti-ciuma rosie.

 47. Nea Tapalaga, nu esti matale acela care, prin anul 2000, sustineai sus si tare, ca iliescu nu are ce sa dezbata cu nebunul de vadim?
  Si nu a existat nicio dezbatere atunci!
  Acum, cum ramane?

 48. eu mi as dori ca tori cei care ar vota KWJ sa NU se prezinte la vot ! ar putea AEP vaqlida un scrutin electoral fara nici un vot pentru KWJ ? adica NUMAI voturi pentru Analfabeta ?

  • Sunt destui pupatori de funduri care ar vrea sa valideze o asemenea nulitate. Culmea nesimtirii este ca KiWI exploateaza la maximum tocmai faptul ca se voteaza impotriva in cel de al 2-lea tur si ca PSD e foarte dispretuit. Ar trebui sa isi dea seama ca nu suportam sa fim exploatati.

  • @Dascal
   pentru mine ar fi O Premiera sa NU merg la Vot !… Sunt Hotarat !

  • #NUMERGLAVOT

  • Mergi la baie , e mai aproape

  • Trolii oricum merg la vot pentru mafia PRO-PSD-ALDE care îi plătește. Mesajul e pentru idioții utili care se lasă manipulați.

 49. Domnule ziarist, aveam o parere buna despre tine dar ai dat-o rau cu mantinela. Sunt om cu 2 facultati, masterate si doctorate. Am un nivel de intelegere peste medie. O confruntare intre doua persoane dintre care una este catastrofa nu ma va determina sa imi schimb opinia de a-l vota pe celalalt. Iohannis nu are ce cauta sa discute cu un exponent al mafiei, o persoana obedienta, analfabeta. Uiti prea usor domnule ziarist cum au dat la temelia justitiei, au eliberat puscariile, au facut jaf in banul public, au batut oamenii in 10 august. Dancila este papusa celor care au facut avutii ilegale si se sustrag bratului legii. In schimb, Iohannis are o mare problema. Timp de 5 ani a fost sters, inexistent. Ar fi bine sa vina sa spuna omenilor educati ce a facut in mandatul sau si ce vrea sa faca mai departe. Daca tot trebuie sa fac un efort merg pana la sectie si sa-l votez ca sa nu ajunga o poasta in fruntea tarii ar fi respectuos din partea sa sa isi asume niste obiective. Asta este marea problema pentru cei care inca mai vrem lucrurile schimbate in bine. Iar staff-ul PNL este prea plin de prostovani cu ifose care nu inteleg cui se adreseaza Iohannis defapt. Trebuie sa renoastem ca femeia asta este departe de a fi un interlocutor pe masura. Spunea zilele trecuta ca a dat pensii si salarii. Numai asta are in cap, pomana electorala. Dar de unde da pensiile? Nu le recolteaza de la cei care muncim astazi si ne platim taxele? Duca-se, este cel mai slab profesional candidat ajuns vreodata in turul 2. Departe de oameni precum Adrian Nastase, Geoana, Vadim Tudor.

 50. Subscriu! Sunt un dobitoc!

 51. Ati gresit titlul, domnule Tapalaga!
  România nu are nevoie de o dezbatere Iohannis-Dăncilă. Dvs si alti jurnalisti ca dvs o doresc.
  Si asa este destul de umilitor si rusinos pentru Romania, ca o persoana ca Dancila a ajuns in turul doi. Mare blestem pe Romania!

  • O observatie pertinenta. Este o rusine ca un om precum Viorica Vasilica Dancila a ajuns in turul 2 al alegerilor prezidentiale ale unui stat membru al UE. Este si mai trist numarul celor care o voteaza 2 milioane de oameni si mai ales pregatirea lor. Oamenii fara liceu, persoane peste 60 de ani. Sunt fix oamenii care nu ajuta cu nimic la dezvoltarea tarii, doar oameni care asteapta pomana electorala. In loc sa crestem economia, sa ne bucuram de prosperitate, stam la cica ciupeala. Este si mai grav ca aproape 9 milioane de oameni nu vor sa conteze in mersul lucrurilor. Diaspora a trimis-o la spalat dusumele pe Dancila tocmai pentru ca Badalau se pi*a pe diapora. PSD este un partid invechit, care nu mai corespunde realitatii. Copii nascuti dupa 90 nu mai inteleg genul asta de politica in care sa iei voturile de la amarati. Mai trebuie sa asteptam 20 sa moara cei de peste 60 de ani sa curatam mizeria numita PSD? Este nevoit de implicare a noastra. Este halucinant ca o persoana mediocra ca VVD are tupeul sa provoace pe Iohannis la o confruntare. Nu suntem la circ, doar prostii isi mai pot schimba optiunea de vot pentru tuta asta anafabeta care si-a infipt copilul langa socrul lui Ponta, barbata-su in consiliul de administratie al OMV-Petrom. Astfel de personaje sunt un exemplu negativ pentru copiii care muncesc sa se realizeze.

  • Domnu’….Ion, cu doua facultăți!
   Sunteți „decât” un biet xenofob!
   Cu ură pentru ” bătrâni și asistați social”!
   Marș, jigodie comunistă!

 52. De accord cu toate argumentele din articol, mai putin cu ultimul. Politicienii nu au nevoie de talent, daca vor sa fie in slujba publicului pe care-I reprezinta, ci de integritate, competenta, putere de munca si bune intentii.
  De talent au nevoie cei care vor sa te faca la impresia artistica. De astia vrem sa scapam. Sau poate ca cei care stau dupa perdea vor „talentati” in rolurile celor pe care vor sa-i traga de haturi?

 53. Eu votez cu Barna si in turul doi.
  Imi desenez singur pătrățelul ca sa nu pun stampila langa…

 54. Cred ca jurnalistul mimeza solicitarea. Daca candidatii ar fi fost u persoane mai putin cunoscute atunci poate ar fi fost nevoie , dar asa ce sa vedem ? Un balci pe care Presedintele nu ar fi putu sa-l gestioneze , din bun simt si educatie,caci nu-i obisnuit cu injuraturile la taraba.

 55. Este clar ca Iohannis este in fata unei dileme pe care el insusi a creat-o.
  Daca accepta dezbaterea, o valideaza pe Viorica si pierde cu siguranta increderea unor votanti deoarece Viorica va juca pervers (sa nu se inteleaga ca isi va formula singura replicile ci vor fi memorate pe de rost de pe hartiile scrise de strategii partidului) vor fi aduse in prim plan toate neajunsurile mandatului din 2014 pan acum iar Iohannis va fi decredibilizat.
  Daca refuza „dezbaterea” va fi etichetat drept arogant sau las si va pierde votanti neprezentare sau vot nul.
  Diferenta nu o va face Iohannis, ci poporul, daca gandeste limpede si nu asculta articolele de presa tendentioase care indeamna la boicot. Trebuie sa fim constienti ca daca numarul votantilor in turul 2 va fi sub 5 milioane, PSD – Dancila va ajunge presedinte

 56. Mesaj către cei care se tânguiesc pentru admiterea dezbaterii: Dacă eu v-aș cere să săriți cu toții într-o latrină plină de că*at ați face-o? Dacă un popor întreg v-ar face asta ați face-o. Sunteți ridicoli. Păi CCR-ul care l-a terminat pe Iohanis în prerogative, este mic copil pe lângă voi. Probabil că acum când Coldea a ieșit la pensie și-a activat celula de criză. Posibil că este unul din consilierii lui Dăncilă. Poate că iureșul astă cu dezbaterea este generat de la est, de către noul Hitler al Europei, Putin. Până mai ieri Dăncilă era antiUE, antiUSA, antidemocrație. Ați uitat? Atacurile actuale împotriva lui Iohanis, sunt atacuri ale dușmanilor României, ca să nu spun ale proștilor din Romania.

  • Doar nu cumva vorbești de „statul paralel”? Sau de „agenturile străine”?
   Ce te faci cu cei care nu au Facebook sau care nu se pot întâlni cu președintele in persoana și nu sunt votanți PNL? Cum ajunge mesajul președintelui la ei? Sa te bazezi că oamenii ies la vot doar pentru că contracandidatul este calamitatea Dancila, mi se pare un risc enorm când știi că pe nulitatea aia oricum o votează minim 3 milioane de oameni!
   Dacă dezbaterea cu Dancila ii pute președintelui (firesc de altfel), ar trebui găsită alta forma de comunicare.

 57. Deci, ce mă distrează asta cu dezbaterea. Tot românul plânsu-mi-s-a, cum nu mai poate el fără dezbateri cu viorici, după ce i-a fost lehamite ani de zile să le audă citind.
  Cum ar fi asta, cu două zile înainte să iasă Iohannis și yada, yada, yada, now I’m in dezbatere?

 58. Vreți confruntare politica? Dar pana acum ce mama sărăciei am avut?!? Un monolog al pesedeului surd la tot ce înseamnă ordine, lege, normalitate, etc. Chiar nu va duce capul mai mult decât atat?!? Nu vreau sa o mai aud pe proasta nației. M-am saturat sa-i aud ideile retrograde și mincinoase. Anal.fabeta unui partid aflat în degradare fizica și psihica nici nu ar trebui invitata vreodată sa își spună ideile idioate. Pe bune, oameni buni. Nu v-ați saturat sa tot arătați maleficul?!? Dupa o asemenea apariție fizica știți de se întâmplă?!? Raul se recompune, se strecoară în mințile puține și rătăcite, goale de conținut. Și te poți trezi cu proliferarea raului. Raul e contagios. Iar proasta nației știe asta. De aceea și provoacă.

 59. Tapalaga ,esti o cartita a mafiei infractionale PSD.M.am lamurit.G4 s-a dus dracului.

 60. Într-o confruntare telefonică intre Ponta și Dancila la RTV, madame a urlat și a vorbit minute in sir peste moderator, peste Ponta, că „nu va face cinste…că „nu așa se vorbește cu o femeie”…repeta aceste 2 idei de zici că era dopată. In final s-a enervat și Ponta și a făcut-o proasta.
  Femeia asta nu știe să poarte un dialog, nu își respectă interlocutorul, vorbește într-una peste el, ridica tonul, monopolizând discuția.
  Cred că președintele trebuie sa stea departe d aceasta femeie care ne-a făcut nouă un râu uriaș. Nu poate fi iertata. In tara asta au murit oameni, au fost răniți oameni cu concursul Dancilei (10 august, recursul compensatoriu,
  PSD dorește că votanții USR, PMp să stea acasă, prin absenteism crescând șansele Vioricai de a ajunge președinte.
  Nu puneți botul la articole și emisiuni sponsorizate.

  • Chestia asta cu dezbaterea are si o fateta minunata ,ne arata .cine sunt unii oameni .

 61. Romania nu are nevoie de nici o dezbatere Iohanis -Dancila.
  Ne-am ales cu cei ami slabi candidati la presedentie in ultimii 30 de ani:
  – Iohanis:
  – comunicarea NU este punctul lui forte
  – vezi cum a maturat Ponta cu el pe jos in campania trecuta, chiar si atunci cand Iohanis a avut munitie; bombe nucleare si Ponta bete adunate de pe jos (de aia se si teme sa vina la o dezbatere, fie si cu cel mai comod contracandidat)
  – curaj de a actiona – clar NU, daca era asa schita si el ceva cind era asaltul PSD la justitie
  – tot ce a facut, a fost sa incalece pe valul de prosteste cand ii era favorabil, in rest mai era un pic si PSD-ul il muta cu biroul de la Cotroceni in strada, daca voria. Cand avea Dragnea nevoie de ceva sa se faca, il ameninta cu suspendarea si Iohanis se conforma imediat, vai si amar 🙂
  – UN SINGUL LUCRU IL FACE BINE, NU FACE RAU — PENTRU CA NU FACE NIMIC—-
  oamenii l-au ales din instinct de conservare, sa nu mai faca experimente, ceva de genul: E incompetent, DA dar e incompetentul nostru, pe asta-l stim.

  – Dancila:
  – toxica oricum ai privi-o
  – incompetenta
  – insetata de putere
  – fara nici cea mai mica farama de, caracter, omenie, pasare de cineva. Doar pentru ea si ai ei.

  E destulde probabil ca PNL sa fii dat ordin in teritoriu ca sa-i dea lui Dancila cateva procente din vorurile lui Iohanis ca sa se asigure ca intra in turul 2 in dauna lui Barna. Pana mai acum 2-3 ani PNL si PSD au fost ca fratii la toate mizeriile. Deci nu cred ca acum sunt dusmani, ci prieteni buni.

 62. Johannis nu are nici o obligatie sa dialogheze cu Dancila sau cu alt reprezentant al unui partid de infractori!!!! In schimb are obligatia sa prezinte tarii (votantilor si non-votantilor sai), public, pe toate canalele, planul sau de viitor pentru Romania!

 63. Avem un președinte fricos şi laș, i-e frică sa nu scoată porumbei pe gură, chiken… Cot cot Cot-codac… Cot cot cotcodaaaac…

 64. Iritat, probabil, că nu a intrat Barna în turul 2, Tăpălagă face o criză de isterie și se răstește la Iohannis și la liberali că nu acceptă o dezbatere cu Dăncilă, bla, bla… Ba, îl pune pe Iohannis, ca politician, pe aceeași treaptă cu pesedista. Dlui Tăpălagă, ca fost admirator al gălăgiosului Băsescu, îi pot înțelege apetența pentru scandal. Totuși, ar trebui să știe că nu poți să aduci cu forța un om la o întâlnire pe care el nu o vrea. Iar dacă îi refuzați argumentele, nu vă oprește nimeni dle Tăpălagă să o votați pe pesedista democrată și curajoasă în locul neamțului tăcut, fricos și arogant.

 65. Lasand dezbaterea la o parte, se cade ca dupa 5 ani de mandat greu si cu ambitia altora 5 care sa le urmeze, se cade ca presedintele candidat sa iasa in fata tuturor cetatenilor cu niste explicatii.
  De ce a procedat cum a procedat in cazurile mai dificile prin care a trecut tara, daca a tras niste invataminte din acele evenimente, atat pentru el pentru un viitor mandat, cat si pentru popor. Sa impartaseasca cu noi experienta bogata pe care a acumulat-o si sa ne expuna concret viziunea pentru viitor, bazata pe ceea ce am trait cu totii in ultimii ani.
  Altfel imi da impresia ca vrea sa se odihneasca in urmatorii 5 ani, dupa grelele batalii din trecut!
  Plus ca un contra-candidat care a luat peste 20% reprezinta o parte insemnata din Romania; si acei oameni merita respect. Dancila candidat la presedintie in turul 2 e o performanta notabila si nu e de luat in deradere pe nici un considerent, nici macar de nivel de cunostinte in gramatica.
  Un om puternic nu se teme de nimeni, cu atat mai putin de un analfabet…

  • Chiar foarte de mult am tot asteptat sa faca ceea ce zici si cred ca o va face cit de curind . Trebuie prezentata enorma munca din spatele actiunilor presedintelui ,actiuni ce in ultima instanta au reusit sa opreasca PSD. Totusi cei care inca il contesta nu prea pricep asta de unii singuri si au in minte doar niste clisee atasate de altii . Nici macar nu pot judeca cu propria minte .

 66. Tapalaga omul lui Base strikes again. De ce e nevoie ma de confruntare? Vrei sa te lamuresca Veorica cum ti-a marit salariul, pensia, cum lupta ea cu Europa pt romanasi verzi, cum Iohannis vb in engleza la Brussels!!!!!! Vai soarta ta de ziarist . Hai ca te-a convins veorica sper sa o votezi ca asa e in democracy

 67. Actualul presedinte striga in gura mare ,,sai distrugem pe P S D -isti , sa facem asa incat ei sa dispara de pe fata pamantului .,, Daca in turul 2 pe Dancila o vor vota 3-4 milioane de romani ,ce veti face o sai ucideti pe toti ? sau veti lasa cativa de samanta ? Copii ,, un mare ROMAN a spus ,, Ma voi lupta cu toate puterile ca tu sa poti sa nu fii de acord cu mine .( cred ca stiti despre cine e vorba ) Nu cu ura se creste PATRIA , ci cu multa munca si cu respect pentru cei din jur , chiar daca ei nu sant de acord cu tine .

 68. Iohannis este doar marioneta șefilor UE.
  Nici nu poate conversa dacă nu are întrebările și răspunsurile scrise pe foaie de către alții.
  Dezagreabil om! În plus, ii disprețuiește pe romanii care traiesc și muncesc în România.

 69. Bai Tapalaga, câteodată tu ești mai rău decât o vipera. Ai habar ca Nixon a devenit președinte fără a avea vreo dezbatere cu McCarthy? Și știi de ce? PENTRU CA NU A VrUT! Lasa-ne cu circul gratuit și dacă nu-ti ofera Iohannis mult dorita dezbatere…n-ai decât sa stai acasă pe 24 noiembrie! Tot poporul STIE de ce nu poate deveni Viorica președinte, tu ai rămas ultimul căruia nu i-a aprins nimeni lumina. Dormi liniștit și trezeste-te după 24 noiembrie.
  Vreo analiza mai reusita despre turul 1 ai reușit sa scrii? apuca-te și pune-o pe hârtie căci eu as fi mai interesat de respectiva analiza decât de vreo..dezbatere intre Iohannis și sluga lui Dragnea! De aici vine… aroganta!

 70. Da, in mod normal ar trebui ca cei doi candidati sa participe la o dezbatere, transmisa in direct pe un canal de national de televiziune, asa cum se face in lumea civilizata. Iar aceasta dezbatere/confruntare sa fie condusa de un jurnalist, in asa fel incat ce doi candidati la presedendtie sa raspunda la intrebari bine gandite si care sa scoata la iveala, ce planuri au fiecare dintre ei o data alesi si investiti in functia de presedinte al Romaniei. Asta s-ar intampla intr-o tara civilizata. Dar Romania nu face parte din randul acestor tari.
  1) Tineti minte ca televiziunea de stat nu este o televiziune de satat, ca in tarile civilizate. Altfel n-ar fi intrerupt transmisii in direct care daca nu erau intrerupte ar fi aratat romanilor cine sunt PSD-istii.
  2) Cine spune ca jurnalistul acelei televiziuni ii in stare si are intentiile cele mai oneste si impartiale, de a struni aceasta dezbatere in studiou. Cine spune ca Viorica s-ar lasa strunita de un jurnalist si raspunde la intrebari?
  3) Am vazut destui jurnalisti care nici macar nu au habar de ce prerogative dispune presedintele tarii. Ca sa nu mai vorbim despre cele luate de PSD, tocmai ca sa-l ingradeasca cat mai mult pe presedinte.
  4) Avand in vedere rolul presedintelui in stat, la cate din asemenea intrebari, bine gandite si puse, ar fi Viorica in stare sa raspunda?
  5) Viorica nu vrea desbatere (si nici n-ar fi in stare) ci vrea ca ea sa dicteze despre ce sa se vorbeasca, si anume sa-i impute lui Iohanis diverse baliverne de-a ei si ale PSD-ului, ea fiind instruita de-acasa, iar in momentul in care intrebarile serioase si importante ar fi puse, ar lua-o pe aratura.
  6) Nu-l consider pe Iohanis un tip lipsit de inteligenta (spre deosebire de analfabeta), dar sunt absolut convins ca un jurnalist care isi cunoste meseria, l-ar face si pe Iohanis, din cand in cand, sa se balbaie si sa nu stie ce sa raspunda.
  7) Daca Iohanis poate fi adus acolo unde trebuie sa puna creierul la munca serioasa ca sa vina cu un raspuns, ce bazaconii si ineptii ar scoate analfabeta pe gura?
  Concluzia mea.
  Deci, din punctul meu de vedere, DA, asa ar fi normal, ca cei doi sa fie OBLIGATI la o confruntare in fata noastra a romanilor, in legatura cu planurile lor pentru Romania, si in urma a cel putin o confruntare in direct, romanii sa poata sa aleaga pe cel care cred ei ca este cel mai bun candidat pentru aceasta functie in stat.
  DAR, romania este mult prea departe de normalitate.
  Io-s convins ca dintr-o asemenea confruntare absolut nimeni n-ar avea de castigat. Nici democratia, nici romanii.
  Mai cred ca v-a mai trece multa apa pe Somes pana cand doi candidati la presedentie, in tara socialista, vor fi atat de culti, decenti, bine intentionati (dar cu viziuni diferite), sinceri, implicati in binele tarii si nu cati bani pot fura, constienti ca ocupa o functie publica si ca nu sunt baroni si romanii servitorii lor, etc, etc.
  Este nevoie de schimb de generatii si mentalitate.
  Altfel o dezbatere publica nu va fi decat un circ fara nici cel mai mic sens si rol.

 71. Esti multumit bai Tapalaga? Hai, nu te lasa, inca doua articole ca asta si o avem pa Dancila presedinte. Imi face impresia ca tipi ca tine, Dogioiu etc. v-ati bucura mult sa castige PSD, nu? De ce? Stiti voi!

 72. Ca cetatean al Romaniei merg sa imi exercit dreptul de vot, DAR as vrea sa cred ca merg sa votez cu dnl Iohanis pentru ca are ceva „proiecte” pentru urmatorii 5 ani de mandat , NU pentru a vota anti-PSD. Din pacate pana in prezent nu s-a vazut ce isi propune pt urmatorii ani de mandat sa realizeze in Romania .
  Din pacate dnl Iohanis confunda faptul ca cei care l-au votat, au votat pentru ca, cred in el, nu pentru a vota ANTI-PSD!!!
  Speram ca in aceste 2 saptamani sa vedem cu adevarat un candidat dornic sa faca ceva pentru Romania, nu doar sa „distruga” un partid care se „autodistruge” singur.
  O dezabatere ar ajuta omul de rand sa inteleaga ca poate exista si un viitor al Romaniei fara PSD.

  • Ai dreptate.Partial.
   Si io vreau sa-l aud pe Iohanis ce ganduri are cu privire la urmatorii 5 ani.
   Dar nu ma intereseaza milimetru sa o aud pe analfabeta cu ineptiile ei, in aceesi seara, in acelasi stuiou, la ceesi ora.
   La o emisune cum ar fi cea de la Digi24, intitulata „in fata ta”, de exemplu, ar fi idee foarte bine venita.
   Nici intr-un caz Antena3!

  • Aceleasi soi de comentarii cu alta formulare ,de postacii ciumei rosii.Asa si votant 2019.

 73. Propria decizie este dincolo de orisice presupusa , imaginara sau dorita regula democratica , de unii sau altii ,iar situatiile diferite prezinta rezolvari diferite, asa cum facem noi toti in diferite momente ale vietii .Asa ca doar trebuie sa luam nota de o decizie a unui om si nu sa ii spunem noi ce sa faca. Decizia , daca inca nu ati inteles ,este una politica si personala cu un scop unic CISTIGAREA ALEGERILOR- RESTUL SUNT DOAR VORBE DE CLACA

 74. Dan Tapalaga a tinut cont de comentatorii revoltati si a modificat titlul: „România nu are nevoie de Iohannis.”

 75. Stiti ca temperaturile sunt in medie cu cca 10 gradeC mai mari in acest noiembrie, comparativ cu temperaturile din lunile noiembrie ale anilor trecuti? Ura..! Va rog sa ma scuzati, nu m-am putut abtine..! Ce vreau sa zic: Poate ca aceste temperaturi ridicate ne-au afectat creierasele!?
  Voi va auziti? Cum adica sa nu mergeti la vot sau, Doamne fereste!, sa votati cu Analfabeta ? Faceti iarasi ca-n noiembrie 2016, cand tot asa mai cald a fost, dar nu chiar cu 10 grade C si cand ati lansat hitul de real succes ”ACEEASI MIZERIE”, care ne-a adus 3 ani de cosmar?
  La vot sau la cazan…Alegeti!

  • Scara astia de zici tu uita repede, fa cite o reteta de glutacid , sa le vina cazanul la cap

 76. De mult nu ai mai avut o abordare așa lucidă, nene TAPALAGĂ !

  • Nu fiti suparati pe TAPALAGA, doar a vrut sa afle o exprimare procentuala a situatiei si dupa cit de multi am scris i a iesit pasenta ,dar sa ne dea si noua rezultatul .

 77. Stimate, domnule Tăpălagă, îmi permiteți o întrebare? Sper că citiți comentariile noastre.
  Credeți că Iohannis de al cărui non-combat nu v-ați prea luat înainte de turul I că erați prea ocupat cu exacerbarea imperfecțiunilor de începător a lui Dan Barna, l-ar fi putut refuza pe Dan Barna?

 78. Domnule Tpalagă, votanții PNL nu sunt puțin mai sofisticați decât votanții Psd. Vă asigur că au o cultură politică mai solidă de cât al multor ziariști și asazișilor politologi, cum ați fi și DVs. Încetați să mai jigniți diferite categorii de români. Și mai vă spun un adevăr. Mulți, foarte mulți din absolvenții de studii superioare, inclusiv cei pe care-i susțineți nu sunt și intelectuali. . De fapt Dv. și televiziunile vreți circ pe pâine. Indiferent de foarte proasta părere pe care o aveți despre d. Iohannis, mă rog, este obțiunea Dv, ce confruntare poare fi între cele două personaje? Cu saU FĂRĂ VOTUL dV. D. iOHANNIS VA FI , DIN NOU, NOUL PREȘEDINTE.

 79. Chiar nu vrei să încetezi cu mania asta cu dezbaterea? După alegeri, despre ce o să mai scrii? O să rămâi fixat în tâmpenia asta? Deja este peste măsura de obositoare obsesia asta pe g4media!

 80. Pana si jurnalistii care au deja in palmares un Pulitzer isi dau la un moment dat in petic. Unii o fac voit (din aroganta, plictiseala sau convingere) iar altii o comit involuntar, vorbind atunci cand ar fi trebuit sa taca, sau tacand atunci cand ar trebui sa vorbeasca.
  Revenind la ai nostri, cred ca dl Tapalaga trebuie „cantarit” cu multa condescendenta.

  Si parafrazand zicala ca „in tot raul e si-un bine”, in Romania, calitatea jurnalismul a coborat sub genunchiul broastei (asta fiind foarte rau), iar consecinta acestei decaderi este ca jurnalistii nu au cum sa influenteze opinia publica (nici macar minimal). Asta fiind partea buna din zicala.

  Deci, mergeti la vot si nu va mai stricati buna dispozitie din cauza unor jurnalisti care, la un moment dat, isi dau in petic (voit sau nu) ?

  • Sper că acesta e ultimul articol pe tema asta pe acest site! E extraordinar de obositor să tot citesc supa asta reîncălzită. Și am bănuiala ca Tapalaga scrie tocmai pentru că vede comentariile noastre. Scrie de-al naibii. Și-a găsit un mic război fără nici o miză. E capabil să afirme și ca lui Iohannis i se anulează toată prestația ca președinte din cauza lipsei dezbaterii. Curată obsesie!

 81. “ Așa arată un duel electoral corect, la capătul căruia alegătorii pot evalua prestația fiecărui candidat.”

  Frate, “prestația“ acestor doi candidați a fost Vizibila, publică și de urmărit în exercițiul functiunii. Nu dezbaterea p.. ma convinge pe mine să votez cu unul sau cu altul. Alegerea e clară și e pozitivă. Ar fi fost aceeași și dacă Barna ar fi penetrat turul doi.

  Nu ne mai plânge tu de mila noua, alegătorilor liberali. N-am nevoie.

 82. “ Ce notă i-ar acorda un profesor elevului care fuge tot timpul de competiție, dar pretinde premiul I?” altă aberatie…

  Ca fost dascăl, o spun eu: ar da nota in funcție de prestația elevului la clasă. Nu doar evaluarea la tablă e relevantă. Ci ai ce a făcut elevul ăla un an întreg ( sau 5) la clasa. Se evaluează și potențialul, nu doar pregătirea mecanica pentru o “ascultare” dinainte așteptata.

 83. He he he, oftica mare’n redactie, bag seama. KWJ nu are ce sa discute cu reprezentanta Mafiotilor si Mujicilor. Daca inca nu ati realizat ceea ce ati trait din 2016 incoace, vorba raposatului „succesuri”.

  Cat despre cei care au votat ceilalti candidati, necalificati in turul 2: daca pe voi va decide sa votati, o simpla restatie televizuala si nu eliminarea reprezentantei mafiotilor, aveti o problema. Stati acasa, mergeti la film sau votati’o pe VVD si continuati sa traiti ca din 2016 incoace.

 84. Dl Tapalaga declara ritos si axiomatic, inca din prima fraza, ca:
  „Președintele Klaus Iohannis este așteptat în fața alegătorilor săi, nu în fața Vioricăi Dăncilă. Cu ei, cu alegătorii este chemat să vorbească și să-i convingă.”

  Cu tot respectul, Dle Tapalaga, eu si cercul meu de cunoscuti (familie, prieteni, amici) nu ne simtim absolut deloc indignati ca Johannis nu vrea sa intre in aceeasi troaca cu Dancila. Dimpotriva chiar.
  Sigur, noi cei 10-15 la care ma refer nu reprezentam sub nicio forma masa de alegatori ai lui Johannis, dar facem totusi parte din ea.
  Nu prea inteleg de unde va alimentati siguranta afirmatiei ca alegatorii sai il asteapta pe Johannis in fata lor intr-o disputa cu Dancila?

  Chiar si numai citind aceste 160 de comentarii ati putea sa va dati seama ca, cel putin 50% din sustinatorii lui Johannis nu sunt deloc deranjati de refuzul acestuia de a purta o disputa publica cu dna Dancila!

  Deci?

  • @Lana

   Totusi ce spui despre un interviu acordat de Johanis unor ziaristi recunoscuti ca fiind neutri, onesti si profesionisti? Are importanta? Tine de democratie? Consideri o cerinta democratica faptul ca un candidat (pt ca Johanis este totusi un candidat acum) sa raspunda unor intrebari de mare interes pt Popor (angajatorul sau)?

  • @Adi

   Pai cine-i opreste pe jurnalisti sa-i ceara un interviu sau pe moderatori sa-l invite intr-un studiou?
   Pana acum nu am auzit ca Johannis ar fi respins orice interviu sau orice invitatie intr-un studiou TV, dar daca e asa, atunci face o mare greseala.
   Nu atat prin faptul ca ar pierde din electorat, dar si-ar antagoniza chiar si mica parte a presei care il sustine.

  • @Lana

   A confirmat Moise Guran ca mai multi ziaristi reunimiti i-au cerut lui Johanis interviuri one-to-one si Johanis le-a refuzat pe toate.

   Eu despre asta vorbesc. Johanis pur si simplu nu vrea sa iasa in fata poporului sa raspunda la intrebari. Iar la acele intalniri cu alegatorii de care a zis, el doar tine discursuri, nu raspunde la intrebari sau daca o face, o face extrem de sumar.

  • Deci, asadar si prin urmare votati Johannis

  • ” ritos și axiomatic”!
   Câți ani aveți, scuzați impertinenta?

  • …crea ce denotă anumite neclarități! Asupra ceea ce înseamnă democrație!
   Nu ce scrie în constituția din 1992, făcută și creată după chipul și asemănarea….
   Ca atare, Voi aveți dreptate și Noi, nu!
   Funny…

  • @Adi

   Ei, vezi unde ajungem?
   „Moise Guran a confirmat ca mai multi ziaristi de renume….bla, bla, bla”
   Eu vreau sa citesc declaratia unui jurnalist, cu nume si prenume, care sustine ca Johannis i-a refuzat invitatia..
   Nu ma intereseaza absolut deloc afirmatia lui Moise Guran, cum ca el stie ca „mai multi ziaristi renumiti” au fost refuzati de Johannis.
   Daca il intrebam pe Moise Guran cine sunt acei jurnalisti, o sa spuna ca nu poate sa le dea numele pt ca nu e deontologic si ca trebuie sa-l credem pe cuvant.

   Frumos, nu?

  • @Reborn
   „Câți ani aveți, scuzați impertinenta?”
   Nu e impertinenta, e doar infantilism.

  • @adi: „neutri, onesti si profesionisti” Nu exista asa ceva. Pe fiecare daca il iei la bani marunti, ii gasesti ceva.
   Eu in mod clar NU VREAU dezbatere. Imi e sila de cotcoDancila, vreau sa o vad ca pe Dragnea mergand spre duba cu bratari la maini. Nu voi urmari nicio dezbatere.
   Voi merge la vot si voi vota KWJ. Dar daca se intampla ceva aiurea, al naibii sa fiu daca nu votez de aici din Diaspora cu psd la toate alegerile (mai putin locale, evident) pentru 5 ani de-acum incolo!

 85. Acum o tara intreaga cretinizata nu mai vorbeste decat despre o discutie oricum cretina care nu ar suporta decat un singur punct: Veorico cum explici 2-3% din Diaspora. Si atat.:)

 86. Se pare ca o tara intraga are nevoie in opinia dvs dle Tapalaga (presa o inteleg ca cu asta se hraneste) de „panem et circenses”

 87. Panem et circenses. Asta vreti? Sau numai cicenses?

 88. La cat de insistent (obsesiv chiar) este batuta apa-n piua pe subiectul unei confruntari publice intre Klaus si Viorica, am impresia ca cei cativa jurnalisti care insista pe acest subiect (ma refer la cei cunoscuti a fi de dreapta) se lupta pt a ajunge sa fie ei moderatorii confruntarii.
  Cred ca fiecare spera in sinea lui sa se profileze intr-o astfel de disputa, pt ca indiferent care ar fi rezultatul dezbaterii, ei personal nu ar avea absolut nimic de pierdut, ci numai de castigat.
  Indiferent ca vorbim de Dan Tapalaga, de Ioana Dogioiu, de Moise Guran sau de inca vreo 2-3 prezenti permanent in studiourile Digi24, toti sunt atat de porniti si toti se considera „vox populi” incat nu ai cum sa nu te gandesti la anumite aspecte care tin mai degraba de egocentrism, nicidecum de opinia electoratului de dreapta pe care toti o clameaza cu o dubioasa indaratnicie.
  Sper sa ma insel.

 89. Nu te inseli si poate este chiar mai rau. Este finalul Mordorului si iese totul la lumina.

 90. Nu sunt de acord cu faptul ca o dezbatere intre candidatii la prezidentiale tine neaparat de esenta democratiei. O astfel de dezbatere arata mai degraba indemanarile de a polimiza, de a se certa ale candidatilor. Nu e un skill de care un presedinte are neaparat nevoie.

  In schimb o dare de seama, un interviu sau o serie de interviuri cu intrebari puse de ziaristi neutri si credibili, aia da, aia e o esenta a democratiei. Pana la urma acest proces de alegere a unui presedinte e similar cu un proces de recrutare. Poporul isi „recruteaza” un presedinte. Deci e normal ca principalii candidati sa sustina un interviu. Sa raspunda la niste intrebari care il preocupa pe angajator (poporul).

  Si cum poporul in intregimea sa nu poate realiza un astfel de interviu, acesta trebuie facut prin niste reprezentanti. Ca acei reprezentanti sunt niste ziaristi sau alte personalitati, e totusi important ca orice candidat si deci inclusiv presedintele in functie trebuie sa accepte sa faca un astfel de interviu.

 91. subscriu in totalitate,sa ne fie rusine tuturor,ca dupa 30 de ani de la caderea comunismului,noi dezbatem daca avem sau nu nevoie de dezbatere.
  Toti desteptii,cultii patriei,care ziceau ani la rand ca vai,votantii psd sunt niste sarantoci,tinuti captiv,care voteaza pt. zahar,ulei,pui,etc.,isi arata acum adevarata fata,ei gasindu-i explicatii lui Klaus indiferent ce prostie ar face;daca ar face pipi pe ei,ar zice:pai asta e,ce mare lucru,are si el nevoi,iar noi eram pe acolo,din greseala,ce sa facem,se intampla.Jalnici!

  • @john06: exact asa sunteti, captivi: micropenis captivus. Fie ca ti-ai luat galeata, zaharul si uleiul, fie ca ai un post gras de bugetar, sau nevasta-ta e la ei; in ultimul caz ar trebui sa incerci sa iti imaginezi cam in ce a constat interviul de angajare!

  • pai tu si postacii ca tine care sustineti ca nu e nevoie de o dezbatere,sunteti mai rai decat aia care voteaza pt. o sticla de ulei,pt. ca aia primesc ceva,voi ce primiti?un mut,un jalnic care se lupta cu psd doar din vorbe,iar apoi da inca o sansa psd-ului,serios?voi astia din urma sunteti mult mai prosti decat aia cu uleiul.

 92. Total de acord cu dl Tapalaga… fara dezbatere adio vot dle Iohannis (si ca mine sunt multi dintre votantii dvs!)

  • Da sunt foarte multi tu si cu tine si cu cine stie cine

  • Ai dreptate!
   Asta-i un comentariu specific votantilor lui Iohanis :)))))
   Vezi ca iti atarna un colt al stegului rosu, din buzunar:)))))))
   Secerea si securea le ai pe steag?
   Sau asta-i modelul simplu, fara?

  • @ioan: Suntem absolut siguri ca e asa cum spui. Exact in dezbaterea cu tuta infractoare stai tu!
   Traitzi-ar uleiul si galeata rosie!

 93. Vezi ba Tapalaga cum te faci de prost?
  Va place voua asa sa „intaratati rahatu sa puta”. Tocma in Cex ia zis lu dancila ca e proasta…. la ce draq vrei tu d3zbateri ?

  Var place voua porcaria asta de dezbatere ? Vrei tu sa mananci o paine ca scrii „coloane” la g4 media ?

  Terminati cu tampenii si scrieti naibi lucruri calumea daca vreti sa va citeasca lumea . ( sau ti sa umflat 00 le ca ai vornit la bruxxel ? Ca am si eu doi tigani in bloc care au vorbit ….n

  • lumea il citeste si il respecta,pt. ca spre deosebire de Guranisti si CTPisti,Tapalaga are principii;deci canta la alta masa,la masa mascariciului Rares.

  • Carevasazica ca nu le are, ca un inscris din caragiale

 94. Eu sunt votant USR-PLUS si Dan Barna. Pt turul 2 nu sunt convinsa ce sa fac. Sa ma duc sa votez Johanis sau sa nu ma duc deloc?

  Sunt de acord ca Johanis n-are ce dezbate cu Dancila, dar as vrea sa vina in fata noastra, a alegatorilor nehotarati si sa dea o dare de seama. Un interviu, o discutie cu niste ziaristi cum spunea cineva mai sus. Sa ne raspunda de ce a luat deciziile majore pe care le-a luat in primul mandat si sa ne spuna ce are de gand sa faca in al doilea mandat.

  O intrebare colosala pt mine ca alegator USR este: cu cine va prefera dl Johanis si PNL sa faca o coalitie de guvernare dupa alegerile parlamentare? Cu USR-PLUS sau din nou cu PSD pe modelul vechiului USL? Pt mine ca votant USR-PLUS, raspunsul la aceasta intrebare din partea presedintelui Johanis determina daca ma duc sa-l votez in turul 2 sau nu.

  • De fapt, raspunsul este extrem de simplu (fiind alegeri prezidentiale, nu legislative): doresti sa ramai ca din 2016 pana acum, sau nu?

   Este pasul n°1: presedintele. Urmeaza pasul n°2: legislativele. Si pasul n°3: localele.
   Nu trebuie ca KWJ sa „te” convinga ( nu te’a convins in turul 1, cand aveai de ales; te’a convins Barna si este f bine) Acum, in turul 2, elimini pe cel/cea care iti face cel mai rau. Asta inseamna o alegere in 2 tururi, cand candidatul tau din turul 1, nu se califica in turul 2.

   Insa, poti lafel de bine sa stai acasa si sa astepti sa hotarasca altii/altele ptr tine. Dreptul tau si nimeni nu te poate condamna

  • Intrebarea e grozava , dar raspunsul meu e timpit, face coalitie cu PNL . Sa nu te supar si cu USR-PLUS daca o mai exista in aceasta forma pina atunci

  • Bravo!
   Un trolling bun pt Pnlisti!

 95. Dan t face apologia dezbaterii și aici vorbim de un președinte care in funcție de 5 ani are responsabilitatea sa se explice alegătorilor săi și celorlalți , ca dacă cistiga e președintele tuturor, ce a făcut și ce are de gind sa facă in viitorul mandat .. daca el se exprima doar in medii controlate la ce întrebări Răspunde de fapt ??? Aici nu e vorba de DăncilA sau altcineva e vorba de singurul
  Prilej de a Răspunde votanților despre performanța mandatului sau … eu spre ex las întreba despre singurul lui proiect de care am auzit de cind e președinte Ro educata ??? Unde a ajuns cu proiectul ăla ca dacă cauți pe google e un website unde un doc de 50 de pg ne explica cum va fi educația in Ro in 2030 asta după ce iau trebuit 4 ani sa analizeze ce si cum .. 4 ani pt un fișier de 50 de pagini unde nicăieri nu scrie cind și cum vs implementa acest proiect o timpanie Fără margini … e cam și cum as face eu un proiect despre ce rețea de autostrăzi ar avea nevoie to in 2030 fără sa spun ce și cum și cind… Rușine .. iar aia din Ardeal Ciocu mic tata ca și voi sunteți praf ca și restul țării dacă asta va reprezintă și l-ați trimis la bucale sa facă ordine … Dați-i o palma după cap poate se școala

 96. Romania nu are nevoie de nici o dezbatere ci de un presedinte care sa o reprezinte nu o incompetenta sa o faca de rusine.
  Tapalaga are nevoie de un job nou.

 97. 189 de comentarii la un asemenea articol?!!!!!!!!!!!!!Doamne feresete! Ce dracu faceti, fratilor, va duceti dupa fenta?!
  Lucrurile sunt atat de simple: votati raul cel mai mic si gata!

 98. Domnule Tapalaga, ma asteptam ca dumneavoastra sa fiti unul din cei care n ar sustine o asemenea dezbatere. Sau dv vreti circ , asa cum vrea elecoratul lui dancila? Ce sa dezbata d l Iohanis cu Dancila?Au sabotat permanent activitatea presedintelui, au sabotat Romania prin tot ce au facut, cum e posibil sa vrei dezbatere cu dancila. Am 65 de ani si ma doare sufletul sa vad unde s a ajuns.

 99. Oricat de nataflet sau de tolomac ar fi, un premier care candideaza la functia de presedinte are un avantaj considerabil in fata actualului presedinte care candideaza pt inca un mandat.
  Prin natura functiei, un premier poate sa se laude ca a marit pensiile, salariile, a asfaltat cateva drumuri, a renovat cateva WC-uri la cateva scoli, a modernizat un spital etc. in timp ce un presedinte nu are cu ce sa contracareze la acest nivel. Mai ales in cazul de fata cand PSD a avut grija sa reduca la limita constitutionalitatii puterea de decizie a functiei de presedinte al statului.
  Daca la o eventuala confruntare Dancila va incepe sa repete ca o moara stricata ca ea a facut si a dres, Johannis nu are contraargumente pt ca chestiile cu imprumuturile, sau cu mutarea ambasadelor sunt prea sofisticate pt alegatorul de rand.
  Dancila i-ar arunca in fata pana si faptul ca el a demis-o pe Kovesi, ceea ce este adevarat, iar daca Johannis ar incerca sa explice ca a fost obligat de CCR ar suna imediat ca o scuza, ca o neputinta sau nepricepere din partea lui.
  Johannis stie foarte bine de ce refuza confruntarea, dar la fel de bine stie si electoratul care-l sustine.
  Asa ca, cine nu s-a lamurit pana acum cine sunt Johannis si Dancila, sa faca bine sa stea acasa sau sa dea cu banul in cabina de vot, pt ca dpdv al probabilitatii, moneda cade 50% pe o parte si 50% pe cealalta.

  • Adica cade tut

  • Asta da, e o variantă care nu mi-a trecut prin minte. Voi avea grijă să am o monedă la mine, mulțumesc mult Lana! O spun foarte serios! Chiar mi s-a luat o piatră de pe inimă. Dacă în 2014 am ales împăcată răul cel mai mic din ofertă, de data asta îmi e mult mai dificil: le percep ca fiind la fel de rele, din perspective total diferite: soft/abscuns/ipocrit/parșiv (unii ar spune stilat) – aparent cea mai atractivă variantă, dar greu de estimat dedesubturile la care este dispus să se preteze VS. grobian/mincinos (în față)/ipocrit/catastrofal – variantă evident neacceptabilă, dar care ar avea un mare potențial de a mai cutremura din mințile ignorante atunci când ar ajunge cuțitul la os pentru o masă critică majoritară. Voi urmări campaniile fiecăruia și dacă sunt mimetice, voi da cu banul de data asta, și cum o vrea și bunul Dumnezeu.

  • Da, N, hai să dăm cu banu’
   Banu unu banu altu!
   Lana, e cu postaceala, nu o băgăm în seamă…
   🙂
   Ea ne aduce doar bani găuriți

  • Pentru mine e mai puțin important scopul omului care se exprimă în public. De la fiecare poți învăța sau lărgi universul cunoașterii. Judecata proprie și principiile de viață asumate sunt cele care îmi dictează alegerile. Dar, mulțumesc, Reborn! Pentru buna intenție, și nu numai! E confortant să relaționezi cu oameni buni.
   Dacă și-ar da seama oamenii cât de ușor e să trăiești frumos, cu onestitate, sinceritate și respect față de ceilalți, spre deosebire de modul ăsta de viață în care, cu știință sau din neștiință, suntem sortiți parcă să ne zbatem. Atâta energie consumată doar pentru a combate pe ceilalți sau a te îmbogăți peste măsură pe spinarea lor. Dacă toată energia asta ar fi canalizată spre a face bine comunității, doamne cât de multe s-ar putea realiza. Se va întâmpla până la urmă, sunt convinsă de asta. 🙂

  • @N

   Daca in 2014 ai ales impacata „raul cel mai mic” nu prea inteleg de ce ai avea nevoie de o moneda, peste doua saptamani?
   Lasa, inteleg, varsta, mintea nu mai e ca acum 5 ani.
   Spor la dat cu banul! (dar se vede de la o posta ca la tine e vb de luat banul)

  • @Lana
   Ce spui tu acum e din ciclul „hoțul strigă hoțul” și îți și argumentez de ce:
   Un om de bună credință și care trăiește frumos printre ceilalți nu are cum să gândească ca unul care doar de „tertipuri” se ocupă, știința psihologiei a demonstrat asta de mult timp. Știi că de ex. în criminalistică se folosește cu succes analiza discursului sau a textului scris de o persoană? Principiul este următorul: omul cunoaște în mod uzual vreo 10000 de cuvinte (pe cifra asta nu-s sigură, pt că nu mi-am propus să o memorez,o dau doar ca să judecăm niște proporții). Din tot acest vocabular o persoană folosește în mod uzual vreo 300 de cuvinte. Atunci când persoana trece la un moment dat printr-o situație tensionată (de ex. stresul, imperceptibil de multe ori la nivelul conștientului, din timpul în care persoana constriește și exprimă o minciună, proces care se întâmplă în câteva fracțiuni de secundă) ea va alege din cele vreo 300 de cuvinte uzuale ei, în principal și de regulă doar acele cuvinte care îi sunt cel mai la îndemână creierului, și care de fapt sunt caracteristice atât preocupării imediate a persoanei în cauză cât și modului de gândire format în timpul activităților principale din viața sa. De aceea eu, de ex, iau pe fiecare așa cum se manifestă sau se exprimă fără să pornesc cu premisa că ar avea vreun interes ascuns, și asta pentru că eu îmi trăiesc viața în mod obișnuit în felul acesta. În schimb, de ex, tu ai exprimat o acuză la adresa mea formulată de fapt prin cuvinte și idei din ceea ce te preocupă sau practici tu în mod obișnuit. În popor se spune mult mai simplu: ceea ce tu spui despre mine, vorbește de fapt despre tine.
   Revenind la subiect, adică discuțiile pe marginea articolului, aș recomanda tuturor să se uite mai cu atenție la faptele tuturor politicienilor care s-au perindat la „putere” în acești ultimi 30 de ani și să judece cu propria minte dacă ele concordă cu declarațiile și luările de poziții pe care le-au avut pe parcursul timpului. Eu am făcut asta și concluzia mea este că singura lor realizare măreață este că s-au pefecționat în discursuri demagogice simultan cu manipularea maselor (deja grotesc de vizibilă), prin crearea de frici false și livrarea lor pe fondul dezinformării, cu scopul exclusiv de a menține diviziunea socială. „Divide și „stăpânește” – asta este preferata zilelor noastre. Cu ce instrumente? De ex: media, oameni plătiți (postaci) ș.a. Succesul este asigurat de ignoranța oamenilor (lipsă de preocupare reală a acestora de a se informa, uneori incapacitate, de multe ori ideea indusă că tu nu trebuie să gândești pt că știu alții mai bine decât tine ce și cum e de făcut etc), ignoranță care este determinată de fapt tot de ei prin privarea de dreptul fundamental la educație (utilă).
   Soluția:
   Folosește-ți votul, nu renunța niciodată la el! E singurul instrument de care politrucii se tem cu adevărat, și asta pentru că fără votul tău ei devin nimeni. Iar un om informat, nu poate fi manipulat! Folosește internetul și informează-te direct de la sursă! Nu te baza pe ce spune unul și altul, pe ce se spune, pe ce se știe ș.a. Judecă singur!

  • @N

   Iti raspund pt simplul fapt ca totusi ai depus un efort pt a-mi da lectii despre metodele criminalistice folosite de experti pt a stiliza profilul unui infractor.
   Nu e ceva nou pt mine pt ca urmaresc cu placere emisiunile de gen (Medical detectives, Autopsy, Crime scene unit, Chronologie des Grauens, etc)
   Insa, revenind la oile lui Tapalaga, dilema ramane.
   Trebuie sa recunosti ca Ponta este mult deasupra Paviancei, in toate domeniile, fie ca vorbim de exprimare, fie ca vorbim de fler politic, de experienta politica sau inteligenta.
   Ai afirmat ca atunci cand Johannis a candidat impotriva lui Ponta l-ai votat pe Johannis, cu constiinta impacata ca ai ales raul cel mai mic.
   Cum se face ca , acum, ai nevoie de o moneda pt a alege intre Johannis si Dancila?
   Ceva nu se leaga aici.
   Dar asta e problema matale.

  • @Lana,
   Apreciez și eu răspunsul postat de tine, ca răspuns și chiar mă bucură să aflu că avem unele preocupări/pasiuni comune, asta „îmi vorbeste” frumos despre tine.
   Pusesem un post/replay mai sus, destul de lung, în care am dat explicațiile în ce mă privește și „dilema” în care mă aflu la acest al 2-lea tur. De aceea n-am considerat necesar să mai dau explicații.
   Pe scurt:
   În 2014 – am ales „răul cel mai mic” cu inima împăcată pentru a „salva” țara de la dezastrul psd-ist. Acum în 2019 turul 2 – constat că am ajuns în aceași situație, adică „fortuită” de a vota „răul cel mai mic” tot pentru a „salva” țara de la dezastrul psd-ist. Persoanele, că-s aceleași sau că-s diferite, nu au relevanță, pentru mine, relevante sunt rezultatele politicilor aplicate de acestea.
   Care e diferența care pe mine mă face să mă gândesc la a da cu banul (în cabina de vot)? Consider că e evident pentru toți cei care vor să vadă faptele. Turul 1 a avut o miză cu mult mai mare decât a alege persoane, și anume: a penaliza PSD-ul pentru tot chinul la care ne-a supus de 3 ani încoace pe noi, oamenii muncitori – care respectă legile țării. Pentru toate astea PSD nu avea ce să caute în turul 2. În condițiile astea, explică-mi te rog și mie unde este munca lui KWI și a PNL-ului din campania turului 1??? Unde??? Concret. Au arătat faptic, prin ceva, că ei îi apreciază într-adevăr pe oamenii care au făcut opoziție în stradă, partidele care s-au opus PSD-ului în parlament la fărădelegi, pe cei care chiar își doresc să pună umărul la reconstrucția României? În contextul în care deja am ajuns vai de capul nostru ca societate, infrastructură ș.a..am fost cu un pas în dictatura Dragnea / Mulțumesc din tot sufletul meu tuturor oamenilor de omenie care s-au mobilizat exemplar la AEP și ne-au scăpat de așa nenorocire!!! Eu nu am văzut nimic din ce ar fi fost normal să fie, doar implacabila din nou veche situația „votează răul mai mic”, las că „oile” n-au altă variantă. Pe bune???!!!
   De asta nu știu ce poate fi mai bun pentru noi toți: KWI-PNL (demagogie și cuțite-n spate, moarte lentă) sau VVD-PSD (grobianism care poate ar trezi oamenii pentru o nouă revoluție). Mi-i tare greu să decid eu asta, de asta am spus că poate bunul Dumnezeu știe mai bine.

 100. Dane, oare asa prosti au fost romanii mereu sau aici s-au adunat iar trolii partidelor?

 101. Iohannis nu are stofa de presedinte! Din FDGR sa ajungi PNL este cam greu decat daca subminezi pe cei in drept.

  Iohannis este o simpla „imagine de bine” a RO pe plan extern, adica sa ne laudam ca avem un presedinte de substanta, pro-UE, pro-NATO, pro-democratic, etc. Insa, nu prea avem.

  Lui Iohannis ii place doar jocul de imagine, covorul rosu, protocoale, primiri la mai marii stapani (SUA), etc. Continutul sau ca politician este zero.

  Iohannis nu are nici experienta nici know-how politic, exceptand administratia primariei din Sibiu. La nivel national si international, Iohannis este un simplu pekinez parfumat si colorat, care vorbeste si engleza si germana. Si cam atat. Nu e dulau si nici „topdog”.

  Astfel, pe plan intern, Iohannis nu se compara cu Basescu, care in prostiile sale politice avea ceva tupeu impotriva PSD si a greilor baroni din vremea lui. Iohannis, nu.

  Pe plan extern, Basescu, in nebunia lui retorica, a impins Romania la a participa la un razboi ilegal in Iraq, un razboi bazat pe minciuni si false-flaguri. Pe langa stupida axa „Bucuresti-Londra-Washington”, de parca cele doua tari aliate pe plan militar, operativ si de informatii ar impartasi intelligence cu RO.

  Pe plan extern, RO a ramas un pudel care se zgudura pe langa NATO si americani. Covorul rosu careia i se intinde lui Iohannis este doar de protocol. Nu degeaba RO a decazut in cei 30 de ani, cam din toate punctele de vedere: medical, social, educational, politic, etc.

  Din pacate, in ultimii 30 de ani nu a existat un presedinte cu consistenta, intelepciune, viziune si know-how/expertiza politica interna si internationala. Cu atat mai putin Iohannis. El se crede in fata clasei unde elevii trebuie sa-l respecte.

  Problema este ca nu ai pe cine alege ca presedinte aici in RO.

  • Stiu ca o sa primesc injuraturi, desi nu sunt pesedist sau un udmerist, cei mai abitiri jucatori dupa mine la ora actuala ca oameni politici, sunt Ponta si Kelemen Hunor . Din pct meu de vedere, excluzand culoarea politica (daca s-o putea asta) , se descurca si nu le trebuie multa lume in jurul lor ca sa iasa din dificultati . Ca presedinti si doar ca presedinti, cred ca ar fi mult mai calificati decat ce candidati avem acum . PS: e doar un exercitiu de imaginație!

  • Ai ochelarii la tine cind vezi presedintii sau orbecai prin padure

  • @gigly: amandoi oameni de o ametitor de inalta tinuta morala! Ar trebui adunati si pusi intr-un loc sigur si mai racoros, ca sa nu piarda tara astfel de „valori”!

 102. Corect. Daca Johannis nu vrea dezbatere, de ce sa ma mai duc la vot? Sau mai bine ma duc si votez cu Viorica, ca macar ea vrea dezbatere. Mi-ati deschis ochii dl Tapalaga. /s

 103. Domnule Tapalaga,
  Nu m-am asteptat sa va bubuie mintea si sa spuneti ca o confruntare cu Johanis este necesara.
  Din punctul eu de vedere aceasta comfruntare este inutila, intre un presedinte care a fost anihilat aproape total si o fosta prim ministru pe post de marioneta. Ce ar putea sa faca marioneta ca presedinte cand nu este bagata in seama nicaieri in lume si asteapta in anticamere sa fie primita de cineva, si este cosiderata foarte slab dotata intelectual?
  Concluzia: Aceasta comfruntare este ceruta de voi jurnalistii ca sa aveti subiect de discutie luni de zile. UNDE ESTE MINTE MULTA ESTE SI LA FEL DE MULTA PROSTIE.

 104. Eu sunt convins ca aceasta dezbatere va avea loc. Atentie doar ca daca se intinde prea mult sfoara si se impinge prea aproape de ziua alegerilor s-ar putea sa aiba efect invers.
  Prea se vehiculeaza aceasta tema pe toate canalele media ca sa nu fie parte din stategia de a mobiliza oamenii la vot.

 105. Ziariștii și cei care o țin langa cu aceste dezbateri, de fapt, insist vor circ. Domnilor, domnul Tapalaga, sunt alegeri pentru președintele României, nu pentru parlamentare, nu pentru locale. Chiar nu cunoașteți Constituția? Ce poate discuta d. Iohannis cu d. Dăncilă despre politica externă a României? În afara prostiilor pe care le tot repetă cu ce a făcut guvernul pentru binele românilor ce ar pute să debiteze persoana în cauză?
  De alfel și favoritul Dv. , d. Barna , în campanie tot spune ce ar face el ca președintedar de fapt acestea erau atribuțiile guvernului, al primului ministru. Un polițist, d. Tapalagă vă dă o lecție aspră despre politică. Sunt mândru că am avut , și voi avea, un președinte care respectă legile, pe care nu el le-a făcut și nici nu are posibilitatea să le facă, și nici un saltimbanc sau un mitocan ca alt președinte. Vă rog să-l întrebați pe d. Băsescu dacă a trecut de primele trei pagini din Cărtărescu. pentru că tot aveați o admirație pentru dopmnia sa.

 106. De data asta, cu regret, bateti campii fara rusine!

  Chiar credeti ca merita Romania asa o injosire traumatizanta, sa avem o „dezbatere” cu Dancila?
  Putina decenta va rog!

  Va inteleg nobilele idealuri democratice, dar pornirea asta morbida de a va arunca voios in „mocirla realitatii” este o iluzie ieftina, de care va credeam vindecat. Romania nu are nevoie de mocirla, de dragul civilizatiei si democratiei, ci are nevoie de cumpatare si educatie si curajul de a spune nu, atunci cand derbedeii se dau domni, ori mahalagioaicele pretind respect de la regi.

  Asadar… NU. Johannis face ceea ce trebuie facut. Jos palaria!

 107. Sunt convinsa ca, prin natura meseriei, dl Tapalaga are surse credibile care il informeaza despre ce-a mai facut Johannis, ce-a mai ghidusit Dancila, cine cu cine s-au intalnit si ce au mai pus la cale… Si sunt convinsa ca multe din informatiile pe care le primeste nu pot fi puse pe tapet, fie din cauza deontologiei, fie din decenta, fie din autocenzura.
  Dar, cu toate astea, ma mir ca dl Tapalaga ii desconsidera atat de mult pe romani, incat a ajuns la convingerea ca, fara o confruntare directa, televizata, intre Johannis si Dancila, o mare parte din electoratul lui Johannis va refuza sa-l mai voteze, prin neprezentare sau chiar sa vireze spre Dancila.
  Asta ramane o dilema pt mine.

  PS „Oile se vor buluci oricum la urne peste două săptămâni”
  Mai bine oaie decat sobolan .

  • Este evident că nu ați înțeles!
   Oaia ar fi trebuit să devină miel, dvs, să rămâneți acolo unde ești, iar RESTUL de 52% care nu au votat în turul 1 sa se dumirească! Plus, +, să fie și ei împăcați!
   Dar , na, ai dreptate, din oi, greu faci șobolani!
   Din nefericire vouă trebuie sa vă deseneze cineva! Că voi, ” Batman Batman”!
   Sictir de toți și toate Anal-istii politici de pe-aici și nu numai!
   Democrație de carton, că aia de asfa se străduiau unii sa o facă în București pe la ’90!
   Probabil că nu ști.

 108. ….30 de ani de la revoluție
  Da, peste 40 de zile „sărbătorim” intrarea în democrație!
  Iar noi, peste 13 zile, nu suntem siguri ce cale trebuie să alegem!
  Că este rușinos și inacceptabil pentru mulți dintre noi, ca după 30 de ani, să ajungem din nou să votam „Raul cel mai mic”, pentru mine asta este umilința perfecta! Așadar mă voi duce și voi vota ” România anormala” ca raul cel mai mic. Nu se poate altfel. Din păcate.
  Am citit, până la ora aceasta, 250 de comentarii!!!
  Pot sa spun doar că sunt dezolat.
  Exceptând cele 30-40% comentarii „la comandă” , sunt dezolat de spiritul in care se vede noua politica românească!
  Adică fix cea din anii 90.
  Din păcate, la oameni tineri, usristi, Pnlisti, neocomusti, Bucureșteni, Ardeleni, Moldoveni…
  Mă simt fix că în anii 90+, când un brav conducător chema minerii la București!
  Și era validat de o largă masa a populației.
  Mai puțin cei din București, pe care, atunci, nu ii înțelegeam! Am aflat ulterior, că de acolo se dădea ora exactă!
  Ce ați pățit, oare, stimați Bucureșteni? Ați uitat sa dați ora exacta?!
  Articolul sesisez că încearcă să intervină în dezmorțirea democrației și nu este singurul adept!
  Însă foamea noastră de … haită, de senzațional, de ” ba pe-a matii”, transcende peste normalitate.
  Peste România normala!
  Asta nu înseamnă Romania normala!
  Noapte buna România Normală!
  PS. Domnule Rațiu, se pare că nu a fost de actualitate pentru România viitorilor 50 de ani afirmația dvs. :” Voi lupta până la moarte pentru ca TU să-mi poți spune că nu am dreptate”!
  A fost contorsionat înțeleasă!
  Noapte buna România

  • Subscriu!
   Vor veni și dimineți mai bune. Au și vizionarii rolul lor pe lume, chiar dacă nu în timpul vieții lor, ci cu mult după.

  • @Reborn: Nu ti-a trecut niciodata prin cap ca s-ar putea ca problema sa fie cu tine? Eu nu mai cred de multa vreme in povesti cu Feti-Frumosi. Ba chiar, cand vad unul care se prezinta drept „politician altfel” sunt mai circumspect si il privesc mai cu atentie. Si pana acum toti, dar absolut toti s-au dovedit a fi gaunosi. Lasati teoriile conspiratiei. Sunt atragatoare, fac parte din natura umana, dar nu au o baza reala. Adevarul este cat se poate de prozaic: un partid eterogen, compus din cateva grupari cu interese divergente, au ales un candidat nepotrivit. Nu l-a faultat nici statul paralel, nici pnl. Si-a dat singur cu stangu-n dreptu’. Vezi ca pe ziare.com este un articol de ieri al doamnei IED pe aceasta tema. SI nici nu cred ca este al lui Coldea sau al „agenturilor” sau al lui Soros. Desi asemanarea fata de Momentum de la maghiari ma cam pune pe ganduri.
   Voteaza Romania anormala daca atat te duce mintea. O sa aveti distractie cu parlament rosu si presedinte rosu. Intr-o luna va fi si guvern rosu, apoi justitie complet rosie, economie rosie, comert rosu. Inteleg ca ai o varsta si ai mai vazut asa ceva. Traiasca si-nfloreasca! Daca atat va duce mintea, pe mine ma doare-n spate. Am auzit si eu chestia cu democratia peste 20 de ani (eu imi amintesc de 20, nu de 25) dar cel care a spus-o a fost Brucan, nu Ratiu. In 1990 in Duminica Orbului am hotarat ca in Romania nu am niciun viitor. Imi pare rau sa vad azi ca am avut dreptate.
   Si ganditi-va bine, ca victoria lui Iohannis nu e atat de solida pe cat pare. Iohannis are PNL + o mare parte din PMP (totusi vreo 10% din ei au votat Dancila). Lasand USR-Plus deoparte, tot restul sunt ai lui Dancila. Diaconu, Ramona, Cumpanasu, toti ceilalti au luat din alegatorii psd si ai cloacei varanului. Alegatorii USR-Plus vor fi arbitrii turului 2.

  • Vrei o romanie normala, mergi la vot.Ai o alternativa ! Restul sant filosofii si ezitari care ne costa mult.

 109. Fix pula. Asa se decide viitorul Romaniei, intr-o dezbatere televizata?
  Sa mananca si gura ziaristilor o paine?
  Si la ce televiziune dintre astea ale noastre, toate manjite politic, toate cumparate, sa se tina, ma rog?
  Hai sa terminam mai repede cu mascarada asta
  Votez Klaus Iohannis, evident

  • Bine spus!
   Si sa ne amintim si de „dezbaterea” de la 10 August! Pentru aceea ar trebui sa aiba o dezbatere cu procurorii! Nu accept scuza ca era in vacanta. Ce a fost acolo, inclusiv diversiunea acelor derbedei, a fost pregatit din timp.

 110. Domnule Tapalaga , v-am admirat si v-am felicitat pe marginea a numeroase articole pe care le-ati scris . De data asta , ma indoiesc ca ati facut o analiza corecta , lasati sa se inteleaga ca la mijloc sunt alte resorturi si ratiuni , complet straine de dezbaterea in sine . Le dau dreptate tuturor ce nu sunt de acord cu aceasta confruntare si mi se par absolut justificate argumentele lui Rares Bogdan , Sebastian Lazaroiu sau CTP . Presedintele Iohannis este de acord sa aiba o dezbatere televizata cu ziaristii , e o chestie de bun simt , confruntarea cu Dancila ar sfida orice logica , e ca si cum l-ai obliga pe un pilot sa-i explice femeii de serviciu functionarea motoarelor avionului , cum se executa decolarea , loping-urile , intrarea in vrie , deschiderea flapsurilor , legatura cu turnul de control , aterizarea si , biata femeie , cu gura cascata , in extaz , sa se impiedice in matura si sa cada cu fundu in galeata cu apa si detergent parfumat pentru veceuri . Trebuie sa primeze simtul masurii , mai ales la asemenea nivel , Dancila ar trebui sa-i multumeasca lui Iohannis ca da dovada de cavalerism si o scuteste de a deveni bufonul mapamondului . Nu imi explic reactia dumneavoastra , este prima data cand manifestati o asa mare doza de subiectivism fara sa meditati cu calm si intelepciune . Atentie , incercand sa dregeti busuiocul si sa afisati echidistanta , va pierdeti prieteni cititori ce nu agreeaza un astfel de comportament !

  • Cand dl Tapalaga elogia pe Hotnews „perechea de picioare frumoase” ale doamnei Johannis, am zambit si am considerat ca e vorba de o capriola stilistica a unui jurnalist plictisit care si-a uitat bunul simt pt cateva minute, dar acum se pare ca jurnalistul are ceva de impartit cu sotul distinsei doamne.

 111. Totul depinde din ce perspectiva privesti. Din persectiva mea, o eventuala dezbatere cu tanti Veo ar trebui gindita ca o forma de a te adresa direct si concis celor doua milioane de alegatori PSD.

 112. Nu are Romania astfel de nevoi, mai nea Tapalaga!
  Vezi ca nu se mai poarta mustata dupa cum am observat in alt articol de azi!
  Hai s- zicem p’a dreapta, Rodica Dancila este o rusine nationala, un excrement pe obrazul tarii! Trebuie sa il stergem si sa dezinfectam locul!

 113. Ce am înţeles din toate comentariile susţinătorilor lui Iohannis că vor să mă facă să votez cum vrea PSD să fie votaţi, adică că aşa ne cere ei…pe bune?
  Uite ce o să vă spun eu, o să votez Iohannis când propagandiştii care îi mânjeau pe cei de la USR-Plus înainte de turul întâi şi care vedem acuma că aceeaşi îi găseşte scuze lui Iohannis VOR VENII SĂ ÎŞI CEARĂ SCUZE PENTRU MIZERIILE CARE LE-A ARUNCAT ASUPRA CANDIDATULUI BARNA.
  Vreţi votul meu măi PNL-iştilor?…păi cu ce sunteţi mai diferit ca PSD-iştii că în primul mandat Iohannis a făcut tot ce ia cerut cei de la PSD motivând respectul pentru statul de drept dar acuma nu are nici măcar MINIMUM RESPECT SĂ VINĂ SĂ NE BAGE ÎN SEAMĂ IOHANNIS?
  Ce suntem noi pentru voi PNL, în număr de voturi doar pentru a vă cocoţa la putere pentru că dacă nu există respect pentru cei care vrei să te voteze înseamnă că noi nu suntem decât FRAIERI ŞI NIMICA ALTCEVA, MOTIV CARE NU VĂ FACE CU NIMICA DIFERIŢI DE PSD.
  În primul rând PNL-iştilor la ce s-a întâmplat în ultimii trei ani nu a fost vorba de PSD viceversa PNL şi a fost vorba despre nişte tâlhari iar dacă voi vă comportaţi exact cum se comportă PSD care e diferenţa de a a vota Dăncilă sau Iohannis?
  Începeţi cu scuzele propagandiştilor voştrii care fac acuma spume în media că e cam greu să nu îi observi apoi mai vedem dacă îl votăm pe Iohannis!

  Auzi la Iohannis credea că va avea o bătălie uşoară în turul doi cu Dăncilă, aşa ar fi fost dacă nu le băga cuţitul în spate celor dela USR-Plus.Mai este o dilemă: „dacă băieţii au fraudat alegerile şi şi-au împărţit voturile USR-Plus s-ar putea să avem surpriza că nici Dăncilă şi nici Iohannis să nu scoată scorul din primul tur pentru că acel electorat care nu i-au votat s-ar putea să nu voteze în turul doi şi atuncea să vezi tu scandal nu ce e acuma”.

  • @NoYo:
   Esti cam confuz, nene! Poate ca avea dreptate Ceasca sa nu vanda trascau pana la ora 10. Sau e vreun praf ceva?
   Si vad ca vorbesti fluent dancileza!
   Nu iti cerem nimic, nene! Mergi la vot sau nu te duce, iar daca te duci, voteaza dupa mintea ta! Fa EXACT cum vrei tu!
   Eu sunt unul dintre cei care au fost mai vehementi impotriva lui Barna. Omul nu mi se pare deloc potrivit pentru Presedinte. Este superficial, nu are opinii coerente, nu il intereseaza decat binele propriu. Si mai are si buba aia cu fondurile Europene. Erau alti oameni mai buni in usr (nu o sa dau nume cat timp tocmai sunt ocupati sa se bata intre ei).

  • @Goe: daca el e confuz,apoi tu esti cam beat;daca Barna are „buba” aia cu fondurile europene,de Kloown ce sa mai zicem?are ditamai buboiurile cu cele 6 case,cu mutenia,cu numirea Vioricai Dancia,desi Constituia nu il obliga,si multe altele.

  • @john06: Iar tu esti cretin de-a dreptul cand folosesti abureli pesediste. Ai uitat de ficus! Si ca e seful statului paralel, si ca a vandut copii pentru organe.
   Omul a smecherit bani de la persoanele defavorizate. 80% lui, familiei si surorilor, 20% beneficiarului caruia la sfarsit i-a luat si echipamentul. Prin ce e diferit de Dragnea? Ai vazut ce bani face nevasta-sa, colega cu Cristinel Dancila la OMV? Si cam ce fel de educatie are si cat ii respecta pe cei din usr?
   Cat de tampit poti sa fii?

 114. Intr-o tara cu o majoritate de oameni educati, responsabili si implicati aceasta dezbatere ar fi semanat cu referendumul pentru familia traditionala lansat de pedofilu cu (ex)mustata. Dar intr-o tara cu milioane de rataciti sau milioane de oameni care n-au muncit o zi in viata lor si privesc cu speranta la Veo sa-i mai tina 5 ani pe marginea santului este de-a dreptul periculos sa te bazezi pe bunul simt. Nu de alta dar daca ar fi existat nu eram aici.
  Uitati-va la Barna care s-a bazat pe oamenii cu bun simt fara sa le spuna nimik. Nu sa le vorbeasca ca de vorbe…. Nu ca n-ar fi fost altu mai bun in USR dar asta a fost alegerea lor.
  Si din pacate in Romania actuala nu se judeca cu capul ci cu televizorul. Si ne bazam pe presedinte sa ne scoata din rahatul in care ne complacem pentru ca nici macar nu stim (si nici nu ne intereseaza) ce face sau ce poate face el.

 115. Am auzit suficient ce parere are fiecare candidat despre celalalt. Confruntarea Iohannis-Dancila in public ar insemna un circ cu multa mahala. Dar fiecare are obligatia morala sa dezabata televizat, in direct cu jurnalisti independenti, nu alesi de ei. Doar asa electoratul poate afla parerea lor si poate vota informat. Este o conditie a democratiei.Sa nu confundam confruntarea cu dezbaterea!

 116. Mai bine zis de ce vor unii jurnalisti si teveurile mogulilor Neplatitori de taxe o dezbatere:sa aibe si ei si familia lor ce pune pe masa,nu?

 117. Mi ar placea o dezbatere Dancila-Dragnea sa spuna ei ce au realizat in anii astia si cum au realizat?Ar antrena o bine Dragnea pana sa ajunga la Iohannis daca nu cumva sar cere afara din competitie.Eu unul nu am sa votez niciodata unul care se trage din ILIESCU.Dan Tapalaga ia cam ridicat mingea la fileu la Viorica la fel cum au facut si alti ziaristi care au atacat USR prin Dan Barna.Pacat ca multi au memoria scurta cand gandesc sa voteze omul PSD.

 118. Dl Tăpălagă vă rog să luați un curs de filozofie de la o facultate tehnică din anii 70-80, citiți sau măcar răsfoiți două capitole veți vedea citate din Ceaușescu de la un capăt la altul eu am citit jumătate din introducere mai mult n-am putut și am luat examenul, ei așa va fi și o dezbatere Dăncilă-Johanis , întrebi ceva și se va pune banda are sau n-are legătură cu tema. Așa ceva vedem și acum cu majoritatea psd-iștilor invitați la TV.

 119. Pentru o dezbatere trebuie să ai cu cine să discuți. Proasta României e de un nivel intelectual atât de scăzut încât nu poți să ai nici un fel de discuție cu ea. De ce vor pesediștii dezbatere? Aceasta se desfășoară sub regulile CNA-ului care este pesedist. Întrebările sunt puse de moderatorii televiziunilor, toate cumpărate de PSD. Vă dați seama ce întrebări ar primi acualul președinte- tot felul de acuzații fantasmagorice pe care telespectatorii cu creieri spălați de propaganda bolșevică le-ar lua de bune. Așadar nu trebuie nicio dezbatere. Proatsa României poate să dezbată singură cu mederatorii de la Antena 3, România TV, TVR etc..

 120. Ei, abia in ultimul paragraf ati punctul pe i.

 121. Evident ca este necesara o dezbatere intre cei 2 candidati. 1. Traim intr-o tara democrata, nu votam un ales, ci alegem unul dintre candidati. 2. Candidatii trebuie sa se adreseze tuturor romanilor, nu numai alegatorilor potentiali. Aici Iohannis o poate pune la punct foarte usor pe Dancila, cu exemple clare si cifre. El are ocazia sa arate si electoratului prizonier psd ca partidul pe care-l voteaza de 30 de ani, ii utilizeaza ca masa de manevra. Cineva trebuie sa le deschida ochii acestor oameni captivi, iar Iohannis are oportunitatea s-o faca. 3. Pnl si Iohannis ar trebui sa se gandeasca si la imaginea pe care o va avea viitorul presedinte al tarii. Prestatia din primul mandat n-a fost nici pe departe la nivelul asteptat de cei peste 6 mil care l-au votat in 2014. La aceasta se vor adauga si suspiciuni de genul, Iohannis utilizeaza serviciile ca si Basescu pt eliminarea adversarilor, l-a trimis in inchisoare pe Dragnea, i-a facut dosar lui Barna, a acceptat-o pe Dancila PM ca sa fie candidatul lui in T2 etc. 4. Neparticiparea la dezbateri demotiveaza cetatenii, nu se stie ce participare va fi in T2, dar cu toate ca victoria lui Iohannis este asigurata, gloria nu-i prea mare cand castigi la o prezenta slaba chiar daca candidatul iti este inferior.

  • of ma sincer, nu te plictisesti odata cu propaganda asta cu dezbaterea ? Esti un USR-ist incapatanat, ca barna.

  • @bongo. Am facut un singur comentariu si cred ca de bun simt, n-am jignit pe nimeni. Uite cate cate comentarii au scris unii penelisti. Pledati pt inutilitatea dezbaterii, sunteti aroganti si ignorati nu numai votantii psd, dar si ceilalti romani.

  • ” nu numai cu votantii psd”

 122. L-ati vazut aseara pe domnul Tapalaga, cu cata inversunare ii vorbea lui Iohannis. Avea in el o suparare si inversunare de care numa PSD-istii sunt in stare, in frunte cu prea iubita lor Viorica. Asa era de in versunat ca nici macar nu era in stare sa vorbeasca ca un om normal. Nu chiar ca el, dar nici foarte departe, „aspirina” de la antena 3.
  Tapalaga cred ca confunda persoana privata Tapalaga cu jurnalistul Tapalaga, care am dubii serioase ca exista pe undeva.
  Tovarasu Tapalaga, ia exemplu de la ceilalti jurnalisti care cu respect fata de presedintele tarii, nu ca respect fata de Iohannis omul, ci reprezentantul institutiei de stat care este presedintele. El Iohannis ne reprezinta pe noi toti. Ia exemplu ziceam si comporta-te ca un jurnalist, nu ca un mahalangiu.
  Io n-am nimic impotriva ca presedintele sa fie luat la intrebari. INDIFERENT DE CINE SI CE FEL DE INTREBARI I S-AR PUNE!!!!!
  Dar TU tovarasu Tapalaga, nerespectand functia de presedinte al unei tari democratice si azi maine, sper, si stat de drept, TU nu ne respecti nici pe noi, cei care sunt reprezentati persoana caruia tu te gandesti ca in acest mod PSD-ist sa te adresezi, sborsindu-te.
  Au fost exemple de intrebari grele care au fost puse de jurnalisti adevarati.
  Intrebari puse cu decenta si profesionalism.
  Ai putea invata ceva din exemplul lor.
  Daca nu cumva nu-i prea tarziu……………..

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.