G4Media.ro

De ce riscă Erdogan să piardă jumătate din baza sa electorală. Mutarea…

De ce riscă Erdogan să piardă jumătate din baza sa electorală. Mutarea care îngrijorează administrația prezidențială

Un nou sondaj, realizat pentru Abdullah Gül şi Ali Babacan, echipa care conduce opoziţia internă din cadrul partidului de guvernământ din Turcia, AKP, şi care intenţionează să lanseze un nou partid, arată că la douăzeci de ani de la înfiinţarea AKP, Recep Tayyip Erdogan se află în faţa unei mari crize politice, scrie Kathimerini, citată de Rador.

Concret, sondajul arată că încă dinainte de a fi creată noua formaţiune politică de opoziţie, cel puţin 18% dintre alegătorii turci declară că la următoarele alegeri vor vota noul partid.

Dacă ne gândim că partidul pe care îl vor înfiinţa fostul preşedinte turc, Abdullah Gül, şi fostul ministru al economiei, Ali Babacan, va fi susţinut în principal de votanţi actuali ai Partidului Justiţie şi Dezvoltare (AKP) – şi că astăzi procentele partidului de guvernământ se află deja la 35-40% – devine evident că AKP riscă să piardă o mare parte din votanţii săi.

„Fără să fi anunţat noul partid, programul său, foaia de parcurs, 18% din votanţi se află de partea noastră. Este un punct de pornire impresionant” a declarat pentru ziarul nostru unul din liderii noului demers politic.

Ştirea, pe care presa proguvernamentală de la Ankara încearcă să o treacă sub tăcere, a neliniştit deja administraţia prezidenţială turcă, iar consilierii lui Erdogan încearcă să prevină aceste evoluţii politice care se aşteaptă să se accelereze în ultimele luni ale anului 2019.

Sursa: Kathimerini/ Rador/ Traducerea: Carolina Ciulu

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Grozav, jos dictatura Erdoganista!

  2. Eu ii vad pe ăștia 2 cam gulen-isti. Poate ar fi bine sa ii ia procuratura intr-o vizita la ceas de noapte, ce naiba !!! Hai ca e simplu: declara de bunăvoie, nesilit de nimeni, nesantajat si netorturat vreunul din deținuții gulen-iști ca a complotat cu ei si gata – ii ia cu anturaje si cu familii si s-a rezolvat treaba.

  3. Europa dă semne că se trezește la realitate. Mai rămân de rezolvat Putin și Xi Jingping.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.