G4Media.ro

De ce a greșit atât de mult presa americană cu privire la…

Sursa foto: Stefani Reynolds / AFP

De ce a greșit atât de mult presa americană cu privire la „valul roșu” republican de la alegerile intermediare – analiză CNN

Casa Albă consideră că presa are „ouă pe față, încă o dată”, scrie CNN.

Acest lucru este conform unui oficial al Casei Albe care a vorbit sincer cu CNN miercuri despre narațiunea „valului roșu” republican despre care presa a vorbit, dar care nu a avut loc.

Înainte de ziua de marți, narațiunea dominantă în presă – în special în presa de dreapta – a fost că republicanii erau pe cale să aibă o noapte mare, dacă nu monstruoasă. Concentrându-se în mare parte pe starea fragilă a economiei, împreună cu faptul că partidul în funcție nu are, în mod istoric, rezultate bune în astfel de alegeri, presa aproape că declarase că democrații vor fi zdrobiți de la o coastă la alta.

Dar, pe măsură ce rezultatele alegerilor au apărut marți seară, marele val s-a transformat într-o simplă undă. Experți precum Ben Shapiro au remarcat că opinia a trecut „de la val roșu la nuntă roșie”. Chiar și la Fox News, rețeaua de dreapta care a mediatizat puternic prezumția valului roșu în fața publicului său, experții au recunoscut realitatea. Marc Thiessen, un fost redactor de discursuri pentru președintele George W. Bush, a numit-o „dezastru absolut” pentru republicani.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

5 comentarii

  1. Cam asa si e 🤣

  2. Articol jenant. Nu raspunde la intrebrea din titlu: De ce a gresit presa? Ne spune doar ca a gresit.

  3. Cand il ai ” port drapel ” pe guzgznul rozaliu … cam aici se ajunge .
    Si totus,i republicanii mai o sansa .. De Santis …se numeste !

  4. Presa nu a gresit cu nimic doar a schimbat decizia de moment a unor votanti nehotariti ce si-au modificat decizia cu precadere atunci cind a fost vorba de favoritii fostului Presedinte Trump .Pe Biden nu il interesa decit disputa cu Trump el avind deja securizate toate deciziile importante .Acum partidul republican e , jumi – juma, o parte fiind de partea lui Trump si o alta parte de partea lui de Santis .Pentru Biden , daca Partidul Democrat cistiga Senatul , jocul politic pina la final de mandat este inchis iar discursul de aseara va oferi Partidului Democrat cistigarea Georgiei .Daca Trump va fi obligat sa renunte , urmare si a unor decizii rapide aparute in justitie ,ne este evident cum Partidul Democrat are o sansa uriasa in a cistiga alegerile din 2024 fie cu J,.R.Biden la timona fie cu posibila nominalizare a doamnei Michelle Obama .Trendul este in favoarea doamnelor asa cum deja s-a vazut in acete alegeri partiale . ,Simplu nu ?

  5. Pt ca a fost platita?