G4Media.ro

De ce a fost trimis mesaj RO-Alert pentru dispariția unui copil? Face…

sursa foto: Unsplash/ Kelly Sikkema

De ce a fost trimis mesaj RO-Alert pentru dispariția unui copil? Face parte dintr-un program național, alături de un număr unic pentru copii, 119, și va salva vieți, susține un consilier de stat/ O procedură similară funcționează în SUA

Consiliera de stat în Cabinetul Ciucă, Maria Turza, a transmis, vineri seară, că a fost emis primul mesaj RO-Alert pentru dispariția unui copil, în cadrul Programului Național ”Din grijă pentru copii”, inițiat în 2021 alături de un număr unic pentru copii, 119.

Un sistem similar funcționează în SUA, de unde autoritățile române s-au inspirat, mai spune Turza.

Maria Mădălina Turza, consilier de stat în cadrul Cancelariei prim-ministrului, a fost numită la conducerea Departamentului pentru responsabilitate socială comunitară şi grupuri vulnerabile, printr-o decizie a premierului Nicolae Ciucă la începutul lunii februarie a acestui an.

 • ”Cu mai puțin de o oră în urmă a fost transmis primul mesaj de alertă COPIL DISPĂRUT (Amber Alert). #RoALERT – #CopilDISPĂRUT este unul din rezultatele din Programul Național DIN GRIJĂ PENTRU COPII pe care l-am inițiat în 2021 de la nivelul Guvernului, alături de numărul unic pentru copii 119 și alte multe măsuri pentru copiii noștri. M-am emoționat teribil când am primit în seara asta mesajul pentru că știam faptul că zilele acestea colegii de la POLIȚIE, DSU și STS testează sistemul. Știu că unii oameni au fost deranjați de sunet, dar lucrăm la variante. Vă mulțumesc pentru îngăduință și chiar dacă e un lucru nou și nu suntem obișnuiți, el poate salva vieți de copii. Ca și serviciul telefonic 119. Un sistem similar funcționează și în SUA de mulți ani, de unde de altfel m-am și inspirat. Mulțumesc colegilor de la DSU, Poliția Română și STS – Serviciul de Telecomunicaţii Speciale! George a fost găsit în Gara de Nord”.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

11 comentarii

 1. Se pot dezactiva din telefon aceste minunate mesaje inutile!
  Settings-> Notifications->RO-Alert!

  • La mine scrie Amber Alert. Am oprit-o fiindcă nu sunt polițist și nici detectiv. Și dacă copiii fug de acasă, poate au un motiv întemeiat în România lui 2022.

  • Vorba lui Einstein: nimic nu e sigur infinit în afară de prostia umană. Vezi berbecii de mai sus.

  • Vorba lui Einstein: nimic nu e sigur infinit în afară de pr0stia umană. Vezi berbecii de mai sus.

 2. Rezultatul final va fi ca din ce in ce mai multe persoane o sa blocheze alertele astea si o sa le trimiteti in neant.

 3. Văzând comentariile de mai sus înțeleg din ce in ce mai bine de ce am ajuns ca societate în halul asta. Daca a fi informat despre dispariția unui copil atrage asemenea comentarii de restul nu mai zic.

 4. Aveti idee de ce s-au trimis mesaje ro alert pentru disparitia acelui copil atat seara pe 30.09.2022, cat si pe 01.10.2022????????
  Ce rost aveau sa trimita pe acelasi telefon la unii 2 mesaje seara pe 30.09.2022 si apoi dimineata pe 01.10.2022 inca un mesaj ro alert a fost trimis ca a disparut acest copil DESI A FOST GASIT inca din seara de 30.09.2022 ?????????
  Vreau un raspuns!

 5. Ba bufon ești dumneata, ce-ai postat denotă un caz tipic de analfabetism funcțional. :)))))

 6. Mi-am reactivat ROALERT din cauza la tot ce se intampla (pastile de iod) si primesc alerte cu copii disparuti. FML

 7. Este incredibil si inadmisibil asa ceva!
  Am primit mesaj ro-alert aseara, 30 sept 2022, de 2 ori!
  In cursul zilei de sambata, 01 oct 2022, am mai primit 3 mesaje ro-alert cu acelasi subiect la ora 08 dimineata, la 11 si acum la 17. De ce daca a fost gasit copilul ala de aseara de pe 30 sept 2022 mai se dau inca 3 mesaje ro alert pe 01 oct. 2022???? Oare sunt sanatosi?
  Am DEZACTIVAT serviciul asta pt totdeauna pt asa ceva!!!