G4Media.ro

David Popovici spune că nu va sta în satul olimpic la JO…

Sursa foto: Facebook/ David Popovici

David Popovici spune că nu va sta în satul olimpic la JO Paris şi că serviciile de protecţie privată vor fi achitate integral de către el şi echipa sa

Înotătorul David Popovici afirmă, într-o postare pe Facebook, că nu va sta în satul olimpic la Jocurile Olimpice de la Paris şi că serviciile de protecţie privată vor fi achitate integral de către el şi echipa sa, transmite News.ro.

Popovici subliniază că protecţia sa nu va fi asigurată din bani publici, lucru care poate fi confirmat de preşedintele FRNPM Camelia Potec, preşedintele COSR Mihai Covaliu şi secretarul general COSR George Boroi. De asemenea, înotătorul susţine că nu va sta la un hotel de lux, ci la un hotel obişnuit de 3 stele.
„Jocurile Olimpice de la Paris se apropie cu paşi repezi şi urmează o perioadă de pregătire intensă ce necesită un mare efort atât fizic, cât şi mental. Este esenţial ca un sportiv care participă la o competiţie atât de importantă, să aibă liniştea atât de necesară pregătirii.

În acest proces este implicată şi logistica, dincolo de odihna necesară şi minimele nevoi ce ne ajută în menţinerea rutinei şi concentrării. Logistica implică şi o simplificare practică, în cazul de faţă, cazarea în afara satului olimpic, având în vedere condiţiile speciale din Paris şi distanţa dintre baza de concurs şi satul olimpic.

Asigurarea protecţiei şi siguranţei sportivilor şi echipelor lor reprezintă în egală măsură o necesitate vitală şi o prioritate pentru toate delegaţiile care vor veni la Jocurile Olimpice, delegaţii ce urmează protocolul de securitate cerut de organizatori.

Consider că toate măsurile au fost analizate atent de către COSR si FRNPM astfel încât totul să se desfăşoare bine.
Povestea preluată de anumite canale media, dintr-un unghi desprins de realitate, cu jumătăţi de adevăr prezentate ca adevăr absolut şi fără o reală documentare, nu este corectă.

De aceea, câteva precizări sunt necesare:

– în urma analizării situaţiei de către echipa mea, FRNPM, Comitetul Olimpic şi Sportiv Român şi cu acceptul clar al acestor insituţii, cazarea în afara satului olimpic a apărut natural şi a fost aleasă ca fiind cea mai bună varianta în cazul meu
– această idee a apărut în urmă cu mai mult de un an şi a fost o decizie de echipă, la fel cum a fost şi în cazul altor sportivi care merg la aceeasi competiţie (canotaj, caiac-canoe)
– hotelul de lux la care se face referire este un hotel obişnuit de 3 stele
– echipa mea a anunţat în repetate rânduri Federatia de Natatie si Pentatlon Modern şi Comitetul Olimpic si Sportiv Roman că serviciile de protecţie privată vor fi achitate integral de către noi şi nu din bani publici; preşedintele FRNPM Camelia Potec, preşedintele COSR Mihai Covaliu şi secretarul general COSR George Boroi sunt cei care pot să confirme
– în istoria JO au fost şi alte cazuri în care sportivi români au fost cazaţi în afara satului olimpic, rog presa să acorde mai multă atenţie documentării.

Îmi doresc să ne respectăm reciproc, să muncim mai mult şi să ne oferim unii altora ocazia de a ne reprezenta cu seriozitate si integritate în domeniul pe care fiecare dintre noi şi-l alege.
David”, a scris Popovici pe Facebook.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. chiar l-a criticat cineva ca sta la hotel de 5 stele? sunt banii lui dati de ciuca. face ce vrea cu ei. chiar si arogante de a nu se „umili” la mondiale. si daca va fi la fel 6-10 la olimpiada va castiga dinreclamele de la firmele de pariuri.” Noroc poate sa aiba oricine”. nu stiu de ce nu isi face usr reclama cu el. „Aroganta, Elitism, Autosuficienta”

  2. Cu respectul cuvenit pentru David Popovici am o singură întrebare:Dumitru Pârvulescu,Gh.Berceanu,Nicolae Marinescu,St.Rusu,Vasile Andrei,Ion Draica,Vasile Pușcașu,C-tina Diță,Gabi Szabo,Paula Ivan,Maricica Puică,Doina Melinte,Anișoara Cușmir,Lia Manoliu,Viorica Viscopoleanu,Mihaela Peneș,Iolanda Balaș,nu mai pun gimnastica feminină și canotajul că mă apucă dimineața,au fost cazați în satul rezervat sportivilor sau s-au cazat teleleu pe unde a vrut fiecare?

  3. Nu cred ca e nimic de judecat. Toată strategia aceasta face parte din pregătirea lui. Probabil in satul olimpic nu e suficientă disciplina ( liniste, ora de trezire, hrana cu care e obișnuit de mic etc) așa cum el și-a autoimpus ca sa dea rezultate maxime (pentru el dar și pentru mândria noastră). Are capacitatea si maturitatea sa decidă singur ce e mai bine pt el. Noi putem doar sa-l susținem necondiționat.