G4Media.ro

BREAKING David Popovici, pe locul 4 în finala de 200 metri liber…

Photo by ERNESTO BENAVIDES / AFP

BREAKING David Popovici, pe locul 4 în finala de 200 metri liber la CM Japonia. David a pierdut inexplicabil după ce a condus trei sferturi din cursă

Finală dezamăgitoare pentru David Popovici la cursa de 200 de metri liber de la Campionatul Mondial de înot din Japonia: românul de 18 ani a terminat pe locul patru, deși a condus peste trei sferturi din cursă. El era cotat drept marele favorit al probei. Popovici se pregătește de cursa de 100 metri.

David Popovici (18 ani) a condus autoritar mai bine de 150 de metri, dar și-a pierdut suflul pe ultima lungime de bazin și a fost depășit de trei competitori: Matthew Richards (Marea Britanie, aur), Tom Dean (Marea Britanie, argint), Sunwoo Hwang (Coreea de Sud, bronz).

Popovici a terminat cu timpul de 1 minut, 44 secunde și 90 de sutimi, mult sub recordul său personal de 1:42,97.

Și timpul câștigătorului, Matthew Richards, a fost unul slab în comparație cu performanțele mondiale: 1:44,30.

  • FINAL: David Popovici, locul 4 în finala de 400 metri
  • La a treia întoarcere, David Popovici este primul
  • La a doua întoarcere, David Popovici este primul
  • La prima întoarcere, după 50 de metri, Popovici este primul
  • Principalii concurenți ai lui David sunt: Luke Hobson (SUA), Sunwoo Hwang (Coreea de Sud), Tom Dean (Marea Britanie), Matt Richards (Marea Britanie), Honjoon Lee (Coreea de Sud), Kieran Smith (SUA), Felix Aubock (Austria).
  • Înotătorii din finală intră în bazin în aplauzele spectatorilor japonezi
  • În Japonia este ora 20.00
  • David Popovici pleacă în cursă de pe culoarul 4, al favoriților

Articol inițial: David Popovici (18 ani) înoată azi de la ora 14.00 în finala la 200 metri liber la Campionatul Mondial de Natație de la Fukuoka (Japonia). Cursa va fi transmisă live de Antena 1 și LIVETEXT de G4Media.

El s-a calificat în finală la Campionatul Mondial de Nataţie de la Fukuoka cu cel mai bun timp.

Înotătorul român, pregătit de antrenorul Adrian Rădulescu, a ajuns în ultimul act al probei de 200 m liber cu cel mai bun timp din semifinale – 1:44.70 min.

David Popovici deține al treilea timp al probei, cu 1 minut, 42 de secunde și 97 de sutimi. Reamintim că David Popovici este campion mondial en-titre atât la 200 de metri liber, cât și la 100 metri liber, probă la care deține și recordul mondial.

Românul înoată pe culoarul patru, culoarul favoriților la înot, care i se cuvine înotătorului care cu cel mai bun timp în semifinale.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

10 comentarii

  1. Eh, se mai intampla. Nimeni nu este perfect. Scraneste intre dinti, dar dupa aceea capul sus si mergi inainte. Nu o sa fie singurul lui esec din cariera sportiva, important este sa inteleaga ce s-a intamplat si data viitoare cu siguranta o sa fie mai bun.

    • Stai ca vin frustratii imediat și încep sa îl înjure și sa ii explice ei unde a greșit și ce trebuie sa facă. Ca la Halep. Ce nație mai suntem…

  2. Propun guvernului PNL/PSD sa aduca inapoi la buget banii dati (1.000.000) in 2022.

    E strigator la cer modul in care guvernul alege sa dea din banii celor care platesc taxe, bani pentru diferiti sportivi.

    Banii trebuie investiti in scoli, infrastructura, etc., in ceva de pe urma caruia va beneficia intreaga societate, nu doar sportivul x sau y.

    Exista sponsori nu? De ce trebuie sa plateasca omenii obisnuiti pentru rezultatele sportivilor.

    1.000.000 pot insemna toate darile platite de un om timp de 30 de ani.

    Mi se pare o bataie de joc risipa politicienilor si lipsa lor de viziune/intelegere economica.

    • Dacă vorbești serios, ești cu capul nene!

    • Ai gasit scurgerea de bani din buget. Exact vinovatul de baza. Dar miliardele pe care le fura votatii tai din peeseedee cu sri si cu restu’-unde sunt? De ce nu faci spume si cand tefura firea cu pandele?

  3. Ne tre’ un insider si pt inot:)

  4. Foarte frumos, al patrulea in lume la 18 ani. In plus, promitator. In plus, se forneaza mi se pare, o scoala a natatiei romanesti. Statistica este statistica. Nu a mers azi. Dar a confirmat de mai multe ori decat Emma, de exemplu.

  5. @Marcel/@Petru… Nu am nimic împotriva băiatului (Daniel Popovici) , el e extraordinar, și nu am zis că el ar trebui sa dea banii înapoi.

    Problema e cum sub răsplătite rezultatele in Romania … cat primește unul cu o medalie la o olimpiadă internațională școlară și cat primește un sportiv (de pe spatele căruia politicienii vor să câștige capital politic).

    Legat de premii, citiți cu cât sunt răsplătiți campionii la olimpiade sportive din UK…or fi având și guvernanții britanici probleme cu capul?!

    La noi e risipa; că de obicei … chiar daca e mica …

  6. Dau si eu cu pp ca orice roman a toate stiutor: a fortar prea tare pe prmii 159 de metri la care mai adaug; oboseala si stresul crescut acumulate.

    Ce este remarcabil la acest tanar este faptul ca are picioarele bine ancorate in tarana desi inota bazine intregi zilnic!

    Cred ca este o performanta locul 4!