G4Media.ro

David Cameron, fostul premier al Marii Britanii, investigat pentru o presupusă acţiune…

Sursa foto: David Cameron / Twitter

David Cameron, fostul premier al Marii Britanii, investigat pentru o presupusă acţiune de lobby

Fostul premier britanic David Cameron este investigat de un organism independent de supraveghere după apariţia unor relatări în presă că ar fi făcut lobby pentru un ajutor al guvernului pentru compania financiară Greensill Capital, în prezent în colaps, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Financial Times a scris că David Cameron a făcut lobby ca guvernul să crească accesul companiei la scheme de împrumut legate de pandemia de COVID-19, cu câteva luni înainte de falimentul firmei.

Autoritatea de monitorizare a activităţilor de lobby (Registrar of Consultant Lobbyists) a precizat într-un comunicat că „investighează dacă David Comeron a practicat o activitate de consultanţă şi lobby neînregistrată”.

Instituţia a adăugat că nu vrea să facă alte comentarii atât timp cât ancheta este în desfăşurare.

Miercuri, premierul Boris Johnson a declarat că nu are cunoştinţă că David Cameron a făcut lobby pe lângă membri ai guvernului pentru a ajuta Greensill.

Purtătorul său de cuvânt a declarat săptămâna trecută că Ministerul de Finanţe a decis să nu sprijine o solicitare de împrumuturi făcută de compania aflată în faliment, după o analiză corespunzătoare.

Sursa foto: David Cameron / Twitter

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Acolo organisme,filtre,care functioneaza,nu o adunatura de fosti politruci impinsi in fctii la toate institutiile asa-zise de control,cu indivizi slab pregatiti,datori factorului politic,cu aderare la mafia judeteana,zici de unul striga toti!Tara romaneasca s-a golit de tot,pleaca tinerii pe capete,in timp ce plavanul ales se comporta ca si cind nu se-ntimpla nimic.??SUCESSURI”

  2. David Cameron face parte dintr o famile bine ancorata in afaceri financiare dubioase . specialitatea casei ….firmele offshore. nu a ajuns accidental prim ministru la un moment dat .Oameni cu interese si omani interesati
    Cayman ,Bemude , Jersey , Man , Virgine Island….banii murdari ai altora in mainile specialistilor din City