G4Media.ro

Dăruiește Aripi, premiată de Parlamentul European pentru Registrul Național de Oncologie Pediatrică/…

Dăruiește Aripi, premiată de Parlamentul European pentru Registrul Național de Oncologie Pediatrică/ Asociația, câștigătoare a Premiului Cetățeanului European 2020

Asociația Dăruiește Aripi este unul dintre câștigătorii Premiului Cetățeanului European 2020 oferit de Parlamentul European, pentru „Registrul Național de Oncologie Pediatrică”, a anunțat Biroul PE în România pe pagina de Facebook.

„Parlamentul European a decis câştigătorii Premiului Cetăţeanului European 2020. Printre cele 30 de proiecte laureate la nivel european se regăseşte „Registrul Național de Oncologie Pediatrică (RNCC) dezvoltat de Asociaţia Daruieste Aripi, din România. Început în, proiectul are ca obiectiv principal determinarea incidenței de îmbolnăviri de cancer la copii, astfel încât aceştia să poată obţine accesul la studii clinice. Premiul Cetăţeanului European este o distincție pentru realizări excepționale şi este acordat în fiecare an de Parlamentul European”, se arată în anunțul Biroului Parlamentului European în România.

Alina Pătrăhău, președinta Asociației Dăruieșe Aripi, a transmis la rândul ei că „Recunoștința noastră merge către cei care au crezut și ne susțin in acest proiect”.

Din anul 2018, Asociația Dăruiește Aripi susține dezvoltarea Registrului Național de Oncologie Pediatrică (RNCC) în cadrul parteneriatului strategic cu Societatea Româna de Onco-Hematologie Pediatrică și cu asistența tehnică a Institutului Oncologic „Ion Chiricuță” Cluj-Napoca.

RNCC este o resursă esențială pentru creșterea șanselor la viață ale copiilor cu cancer din România, fiind singurul fundament obiectiv pentru cunoașterea nevoilor și planificarea serviciilor în oncologia pediatrică din țara noastră, se arată în descrierea de pe site-ul asociației.

În iunie 2019 RNCCR a fost considerat cea mai semnificativă contribuție adusă pentru sănătate în România de societatea civilă – fiind recompensat cu Premiul I al secțiunii Sănătate la Gala Societății Civile.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter