G4Media.ro

Daniel Horodniceanu: Fără solicitări specifice și fără un profil de candidat, orice…

Daniel Horodniceanu: Fără solicitări specifice și fără un profil de candidat, orice evaluare pare ca fiind doar bunul plac al ministrului, ceea ce într-o societate democratică este inadmisibil

Fostul șef al DIICOT Daniel Horodniceanu a declarat pentru G4Media.ro că, atunci când a fost lansată procedura pentru postul de procuror european din partea României și pentru cel de procuror general al României, nu au fost prezentate nici profilul de candidat, nici reperele la care trebuia să răspundă cei care s-au înscris, iar în aceste condiții „orice evaluare pare ca fiind doar bunul plac al ministrului, ceea ce într-o societate democratică este inadmisibil”.

„Deciziile de astăzi ale ministrului Justiției nu mă surprind. Este, însă, necesar să aflăm care au fost exigențele pe care nu am reușit să le satisfacem. Aprecierea subiectivă a unei persoane nu poate, prin ea însăși, fără a justifica reperele avute în vedere, să fie credibilă. Această abordare este nesatisfăcătoare și neprofesionistă, fie că provine de la ministrul Justiției ori de la membrii comisiei de examinare aflați în subordinea acestuia”, a declarat Horodniceanu pentru G4Media.ro.

El a spus că nici profilul de candidat, nici reperele la care trebuia să răspundă nu au fost prezentate în anunțul de lansare a procedurii.

„În aceste condiții, fără solicitări specifice și fără un profil de candidat, orice evaluare pare ca fiind doar bunul plac al ministrului, ceea ce într-o societate democratică este inadmisibil. Deși această abordare tinde să devină un mod de lucru al domnului ministru, ea prezintă riscul de a descuraja candidații onești să se prezinte la proceduri viitoare. În ceea ce mă privește, am atâta încredere în proiectul de management pe care îl voi face public, încât voi profita de orice platformă de acest fel pentru a-l face cunoscut profesioniștilor dreptului”, a mai declarat fostul șef al DIICOT.

Proiectul lui Daniel Horodniceanu pentru Parchetul General

Ministerul Justiţiei a anunţat, miercuri, că nu a selectat niciun candidat pentru funcţia de procuror european din partea României, procedura urmând a fi reluată. Cei 4 candidaţi care au susţinut interviul pentru funcţia de procuror european din partea României au fost Daniel Constantin Horodniceanu, Cătălin Laurenţiu Borcoman, Marius Bogdan Bulancea, Laura Ecedi Stoisavlevici şi Elena Hach.

Și cei patru candidați la postul de procuror general al României au fost respinși. Este vorba despre Augustin Lazăr, Marian Drilea, Gabriela Scutea şi Daniel Horodniceanu.

Foto: Daniel Horodniceanu (Inquam Photos / Octav Ganea)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

11 comentarii

 1. asa a hotarat partidul prin cei doi sinistrii ai sai: tericeanu calin popescu anton si dragnea liviu nicolae!

 2. Procedura de selecție nu trebuie sa respecte niște standarde europene, ale instituției pt care se aleg acești procurori?
  Și la interviul pt un post mărunt trebuie sa ai o fișă a postului pe care trebuie sa te pliezi , niște criterii pe care trebuie sa le îndeplinești
  Interviul ar trebui sa fie si tehnic, și cu cei de la RU
  Cine verifica daca știe o limbă străină? Candidatul ales de MJ nu trebuie să treacă și de cei de la UE?
  Se poate da tuDorel in judecată la Curtea Europeană de justiție? Sau măcar reclamat?

 3. „prezintă riscul de a descuraja candidații onești să se prezinte la proceduri viitoare” – dl horodniceanu și-a răspuns singur la întrebare…

 4. Va zica, apare mentionat expres cunoasterea la un nivel tehnic avansat a limbii engleze sau franceze, si la nivel avansat a unei a doua limbi. Si cine poate verifica acest lucru, ca boul de toader nu stie boaba de engleza sau franceza, nu mai vorbim de nivel avansat, sau nivel tehnic avansat – asta insemnand ca in respectiva limba straina se poate discuta pe subiect de specialitate juridica, nu de conversatie comuna.

 5. Atentie! Se cauta o Adina Florea nr.2! Incompetenta si slugarnicia fata de partid sunt criterii obligatorii!

 6. Domnule Horodniceanu,cititi caracterizarea facute de colegul sau de universitate d ul Muntean si veti vedea profilul,buna credinta,cultura generala,oportunismul,lichelismul si tot ce trebuie sa ajungeti ministru, nu doar procuror general!

 7. Cred ca ati cazut in cursa domnule Horodniceanu.

 8. Profilul dorit este clar: de tipul Adina Florea sau Tudorel Toader.
  Ce se poate face KI sa preintimpine nenorocirea asta?

 9. Abuzul „ievaluatorului” este evident. Trebuia sa informeze potentialii candidati de criteriile solicitate ptr, acesta functie. TT si-a sumat un risc enorm , asumandu-si singur acesta „ievaluare” , mai ales ca pe parcursul activitatii ca ministu a dovedit ca nu este impartial , neutru sau mare patriot, ci este o unelta in mana unei inceput de dictatura, la care a pus umarul din plin.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.