G4Media.ro

Daniel Fenechiu (PNL) spune că a vorbit cu Nicolae Ciucă după votul…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Daniel Fenechiu (PNL) spune că a vorbit cu Nicolae Ciucă după votul din Senat pe majorarea salariilor demnitarilor: ”M-a întrebat ce am avut în cap. Nu era foarte vesel, cu siguranţă”

Senatorul PNL Daniel Fenechiu a declarat, marţi, în emisiunea Talk News de la Profit News TV, despre votul de săptămâna trecută din Senat privind majorarea salariilor demnitarilor, că a avut o discuţie, ulterior votului, cu preşedintele partidului, premierul Nicolae Ciucă, iar acesta l-a întrebat ”ce a avut în cap”, mărturisind că nu era foarte vesel. Fenechiu a mai spus că a existat o ambalare uşor exagerată şi că nu a anticipat tot iureşul după acest vot.

”Da, eu am dat instrucţiunile de vot deliberat, în general îmi fac temele. Argulmentul pe care l-am avut în vedere în momentul în care am decis să votăm Ordonanţa cu amendamentul UDMR a fost presiunea care exista pe administraţiile publice, una extrem de mare. În comisia de muncă s-a apreciat că respectiva anexă nu poate fi spartă (..) şi am mers pe următoarea teorie, rezolvăm problema primarilor, urmează decizia politică, bănuiam că este în sensul în care a fost manifestată şi în Camera Deputaţilor, care e cameră decizională, şi va trece în formula agreată de toată lumea”, a spus Fenechiu.

El a precizat că ”a existat o ambalare uşor exagerată”, după votul din Senat.

”Nu am anticipat iureşul care a urmat, tocmai datorită faptului că eram primă cameră sesizată şi ştiam că vor urma nişte discuţii talibane dar nu am anticipat. Eu nu sunt o persoană ipocrită să spun altceva decât am gândit. După povestea asta, m-am consultat şi cu preşedintele partidului, l-am sunat, şi m-a întrebat ce am avut în cap. I-am explicat foarte clar. Nu era foarte vesel, cu siguranţă. I-am explicat care au fost raţiunile şi i-am spus clar că sunt convins că în coaliţie se va lua altă decizie”, a povestit Fenechiu.

Senatorul liberal a menţionat că, ”pentru că problema primarilor trebuia deblocată, uneori în politică trebuie să iei nişte decizii nepopulare şi care te expun”.

”Eu nu trăiesc din indemnizaţia de parlamentar nu aveam nicio miză. Puteam să creez o fisură în coaliţie şi mi-aş fi creat o problemă în partid cu primarii care ar fi observat că PSD şi UDMR îşi susţin primarii şi noi nu facem lucrul ăsta, şi în ultimă instanţă făceam o chestie ipocrită”, a mai spus Fenechiu despre decizia grupului parlamentar PNL de a vota la Senat majorările salariale.

Fenechiu a mai afirmat că preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, era plecată într-o vizită, în Republica Moldova.

”Cred că, cu Alina Gorghiu, proiectul nu ar fi intrat pe ordinea de zi”, a precizat el.

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, marţi, în calitate de for decizional, majorarea salariilor pentru primari, viceprimari, preşedinţi şi vicepreşedinţi de Consilii Judeţene, cu 168 de voturi pentru, 79 de voturi împotrivă şi 4 abţineri, eliminând din forma de la Senat majorarea pentru ceilalţi demnitari. USR, prin vocea lui Alin Gabriel Apostol, a anunţat că va ataca la Curtea Constituţională proiectul de lege.

sursa: News.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

12 comentarii

 1. Ma Ciucă iar te scarpini in koor ? 😂😂😂

 2. Ce avea în cap? Că românii sunt proști, înghit orice și votează iar PSD 30% și PNL 25%.

 3. TOVARASUL nefechiu – ALTA LARE MANIPU.

 4. Asta se detoneaza crezând ca oamenii sunt prosti! Nu va trebuie decât un puiuț de protest sa vedeți cum sunteți maturati toți! Este o stare de nemulțumire și de tensiune în societate încât degeaba încercati sa mai deschideți o supapa cu vrăjelile astea! Dacă se porneste fugiți mai abitir ca securiștii în 89!

 5. De ce ați stopat comentariile? Il înjura la greu oamenii pe mincinosul asta?

  • Ati ajuns sa-l credeti pe latrinistul asta? Putini oameni au talentul lui de a se capatui!

 6. Câcat,ca toți din politică, fără excepții

  • Bani au,nu vor să dea la pensii,se gândesc cum să facă să le revină ceva înapoi și la ei in portofel!dar nu mai știu pe unde să ii bage! dacă nu dau cel puțin 25 la sută, până acum cel puțin,conform legii263,sigur până în primăvară va fi nasol in țară,degeaba stau ei cu ochii pe sondaje de doi ani!

 7. Ce să aibă în cap? Tărâțe.

  • Dacă aveau tărâțe cum mai toți dintre ei,de-a lungul timpului,de 33 de ani,sunt aproape toți mulțimilionari in euro,incepand cu primarii și terminând cu miniștrii care fac câteva milioane de euro în trei sferturi de an???? fură și scapă???

 8. Nu știu ce am avut noi în cap când v-am votat!

 9. Pentru o viață sănătoasă, consumați în fiecare zi 2-3 felii de lămâie, după ce citiți astfel de articole cu declarații de la politicieni…mai taie din greață!