G4Media.ro

Daniel Buda cere standarde comune de calitate pentru produsele de pe piața…

Sursa foto: Daniel Buda / Facebook

Daniel Buda cere standarde comune de calitate pentru produsele de pe piața europeană / ”Un pui obținut cu 3,5 euro din Ucraina nu are aceeași calitate cu puiul produs în UE”

Europarlamentarul PNL, Daniel Buda, spune că în acest moment, pe piața europeană, nu există același standard de calitate pentru produsele alimentare care provin din afara UE, cu cele produse în statele din uniune.

”Pe mine mă interesează că fermierul din România are de respectat niște practici agricole, pesticide, îngrășăminte, etc, iar eu sunt interesat și ca acel fermier din afara UE, că e din Ucraina sau din altă parte, ca acei fermieri să aibă aceleași standarde de calitate.

Acel pui obținut cu 3,5 euro din Ucraina nu are aceeași calitate cu puiul produs în UE. Dacă pun aceste standarde foarte ridicate pentru fermierii din UE nu e normal să pun clauze în oglindă pentru produsele din afara UE, importate aici?”, se întreabă Buda.

Europarlamentarul spune că aceste probleme trebuie rezolvate în viitoarea componentă a Parlamentului European.




”Dacă nu suntem atenți la păstrarea unui echilibru, depopulăm spațiul agricol al UE și importăm produse îndoielnice din afara UE. (…) Să fie foarte clar un lucru: PPE a fost constant partidul care a sprijinit fermierii, dar și politicile de mediu. PPE a spus clar că suntem parte integrată a schimbărilor climatice, dar  fermierii sunt parte din aceste decizii. Dacă impui măsuri pe care ei nu le pot suporta consecința e de a închide fermele și de a aduce alimente din afara UE”, a mai spus Buda.

Pe de altă parte, europarlamentarul spune că în contextul crizei grâului din Ucraina, România a fost dată exemplu.

”România a fost dată exemplu în Comisia de Agricultură a UE, pentru transferul de cereale din Ucraina. Niciun bob de grâu ucrainean nu a intrat pe piața internă”, a mai spus Buda.

Europarlamentarii Daniel Buda (PPE) și Alin Mituța (Renew) au discutat vineri, alături de jurnaliștii Elena Deacu (Economedia.ro) și Cristian Pantazi (G4Media), despre politicile economice ale UE, impactul PNRR, politicile de mediu și agricole Green Deal și From farm to fork și protecția pieței interne a UE în fața concurenței neloiale.

Evenimentul a făcut parte din proiectul co-finanțat de Uniunea Europeană (Parlamentul European prin DG Communication): „EuroVOT: learning from the crises, shaping the future”.

Obiectivul principal al proiectului este prezentarea importanței alegerilor europarlamentare din 2024 și încurajarea votului, prin contracararea tendințelor anti-europene în creștere și a faptului că suprapunerea crizelor din România a dus la creșterea rapidă a discursului conspiraționist și a pozițiilor anti-europene, respectiv răspunsul UE și soluțiile identificate la nivel european la soluționarea provocărilor actuale: creșterea inflației și costului vieții, securitatea energetică, GreenDeal și tranziția la energia verde, amenințările de securitate în contextul conflictului de la granița de Est a UE.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. e vorba de produsele care intra pe piata UE, si are dreptate, si regulile astea trebuiesc sa se aplice si pentru PRODUSELE ROMANESTI SI alea TURCESTI, pentru ca am vazut niste rosii-plastice made in romania, de la aroneanu iasi vandute in care-fura, de ii faceau invidiosi pana si pe turcaleti , si se stie ca producatorii romanasi au dat si ei de gustul chimicalelor

  2. problema la chicken ala de 3.5E e ca va produce un pensionar mai putin, dar pana atunci va produce un bolvan care va inghite multiii euro prin asigurarea sanatatii

  3. Produsele alimentare non-UE sunt testate. Asadar, daca ajung la vanzare aici, sunt conforme. Ce zice acest Buda e o abureala ieftina pentru circ. Sa se testeze elementar puii produsi in Ro sa vedeti acolo adevar! Sau nu aveti incredere in organismele de testare din Romania? :))

  4. sigur, acela are un nivel mai intalt si piUE pe mai multe limbi

  5. Inca un eurosparlamentar care nu stie de ce se afla acolo. Las ca nu-i bun puiul de Ukraina, dare merge ala congelat din China sau Brazilia…… Asa-i cand barna nu ti-a intrat in ochi, dar te-a lovit in cap!!!!!

  6. Desigur este o initiativa buna. Eu am mare incredere ca ce scrie pe puii de la firmele romanesti respecta toate standardele ca doar de aia se numeste „puiul fericit” nu?
    Dupa scandalul de acum citiva ani cu carnea de cal trecuta prin x tari UE nu mai am increderea in nimic, mai ales in scumpa noastra patrie unde spaga domneste