G4Media.ro

Danemarca se declară dispusă să trimită patru avioane F-16 pentru a se…

Sursa foto: EGVA - General Dynamics F-16BM Fighting Falcon - Royal Danish Air Force - ET-197/ Steve Lynes

Danemarca se declară dispusă să trimită patru avioane F-16 pentru a se alătura operațiunilor NATO din regiunea Baltică și Europa de Nord, ca răspuns la intimidările Rusiei

Danemarca şi-a exprimat luni disponibilitatea de a trimite patru avioane F-16 şi o fregată pentru a se alătura operaţiunilor NATO din regiunea Baltică şi Europa de Nord, ca răspuns la consolidarea militară rusă în apropierea frontierei cu Ucraina, a anunţat ministrul de externe danez Jeppe Kofod, potrivit agenţiei de presă Ritzau, transmite Reuters, citată de Agerpres.

În ultima perioadă a sporit îngrijorarea Occidentului că Moscova ar putea lansa o incursiune pe teritoriul ucrainean de tipul celei din 2014, atunci când Rusia a anexat peninsula Crimeea şi a început să sprijine separatiştii din estul Ucrainei.

Moscova respinge afirmaţia că ar pregăti o invadare a Ucrainei şi la rândul său acuză Kievul că a deplasat trupe înspre regiunea Donbas, care se află sub controlul separatiştilor pro-ruşi.

Rusia îşi simte ameninţată securitatea de activitatea NATO în estul continentului european, preşedintele Vladimir Putin cerând ca NATO să garanteze că nu se va extinde către est, prin includerea Ucrainei în organizaţie, şi că îşi va restrânge activităţile în Europa de Est. Solicitarea a fost deja respinsă de ţările occidentale, care o consideră ”absurdă”.

Sursa foto: EGVA – General Dynamics F-16BM Fighting Falcon – Royal Danish Air Force – ET-197/ Steve Lynes

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

6 comentarii

  1. Doar 4? lol…..cam asta-i tot ce pot oferii marii nostri aliati din NATO? Trimit in Nord…ok, dar mai spre est nu trimiteti la aliatii vostri romani, polonezi, bulgari? Sau astia nu sunt considerati aliati? Imparteam avioanele in doua escadrile: doua in nord si doua in est.

  2. Si noi trimitem un container cu coji de banane, dar în sud unde se află problema.

    • Nu știu cui i-a aparținut peninsula Crimeea dar știu sigur că California a aparținut Mexicului,iar insula Hawaii NU a aparținut niciodată SUA.sa nu mai vorbim despre coloniile britanicilor, francezilor, portughezilor, spaniolilor, belgienilor.asa că expresia folosită de SUA și „aliații”săi..”Rusia a anexat Crimeea,”mi-i se pare ridicolă.

  3. S-a bagat mărarul în ciorbă, de acum rușii tremură de frica danezilor și a altor nimurici care se vor baga în seamă și ei. Să mori de râs, nu alta!

  4. Parcă un partid parlamentar patriot și naționalist spunea la tribuna Parlamentului că nu ne trebuie avioane de vînătoare fie ele și la mina a doua !