G4Media.ro

Danemarca devansează planul de redeschidere în condiţiile stabilizării epidemiei de COVID-19 /…

Danemarca devansează planul de redeschidere în condiţiile stabilizării epidemiei de COVID-19 / Fanii vor avea acces pe stadioane, iar restaurantele se deschid în interior de săptămâna viitoare

Danemarca a anunţat vineri devansarea cu câteva săptămâni a planului de redeschidere a activităţilor, în contextul stabilizării epidemiei de COVID-19, urmând ca din 21 aprilie să permită servirea indoor în restaurante şi accesul fanilor pe stadioane, informează Reuters, citată de Agerpres.

Ţara nordică a evitat un al treilea val al epidemiei după ce a impus restricţii pe scară largă în luna decembrie, ceea ce a făcut ca nivelul noilor cazuri zilnice să se stabilizeze la 500-700 în prezent, faţă de câteva mii la finalul anului trecut.

Ca parte a acordului convenit de guvern şi parlament vineri dimineaţă, din 21 aprilie numărul maxim permis de participanţi la evenimente publice va fi ridicat de la 10 la 50.

În această săptămână, Danemarca a devenit prima ţară europeană care a oprit folosirea vaccinului anti-COVID-19 produs de AstraZeneca, în condiţiile în care oficialităţile europene investighează informaţiile privind formarea cheagurilor de sânge la unii pacienţi din Regatul Unit şi Uniunea Europeană cărora le-a fost administrat acest ser.

Danemarca are în prezent puţin peste 200.000 de vaccinuri de la AstraZeneca, dar este hotărâtă să primească alte 3,5 milioane conform acordurilor precedente.

”Guvernul nu a decis deocamdată ce va face cu dozele de vaccin AstraZeneca achiziţionate”, a declarat joi Ministerul Sănătăţii danez.

Sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.