G4Media.ro

Dăncilă a discutat cu Netanyahu. Nimic despre mutarea ambasadei la Ierusalim în…

Dăncilă a discutat cu Netanyahu. Nimic despre mutarea ambasadei la Ierusalim în comunicatul oficial al guvernului

Premierul Viorica Dăncilă a discutat marți la telefon cu premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, cu ocazia câștigării alegerilor, potrivit unui comunicat al guvernului. Cei doi au discutat despre relațiile bilaterale și organizarea unei ședințe de guvern. În comunicatul oficial al executivului român nu apare nici o mențiune despre mutarea ambasadei României din Tel Aviv la Ierusalim.

Cei doi premieri au mai discutat despre proiecte comune, despre rezultatele obținute de Președinția României la Consiliul Uniunii Europene, dar și despre subiecte de actualitate aflate pe agenda internațională.

Reamintim că Dăncilă anunțase pe 24 martie la Washington că, în calitate de prim-ministru, va muta ambasada României din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim.

„Guvernul României a iniţiat un proces de evaluare a oportunităţii mutării Ambasadei României la Ierusalim. De aceea sunt încântată să anunţ astăzi, în faţa audienţei AIPAC, că după finalizarea analizei de către toţi actorii constituţionali implicaţi în procesul decizional din ţara mea şi în deplin consens, eu, ca prim-ministru al României, şi Guvernul pe care îl conduc vom muta ambasada României la Ierusalim, capitala Israelului”, a declarat ea, duminică, în cadrul Conferinţei Comitetului Americano-Israelian pentru Politici Publice (AIPAC), care are loc în Statele Unite ale Americii.

Declarațiile au fost făcute de Viorica Dăncilă în cadrul vizitei private pe care a început-o în SUA pentru a participa la Conferința Comitetului Americano-Israelian pentru Politici Publice (AIPAC).

Imediat, președintele Klaus Iohannis a reacționat dur și a spus într-un comunicat că șefa guvernului ”demonstrează, încă o dată, totala sa ignoranță în domeniul politicii externe și în ceea ce privește luarea unor decizii importante ale statului român”. Iohannis a mai arătat că decizia de mutare a unei reprezentanțe diplomatice nu aparține doar Guvernului.

Comunicatul integral al guvernului:

Prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, a avut astăzi, 16 aprilie 2019, o convorbire telefonică cu prim-ministrul Statului Israel, Benjamin Netanyahu, în cadrul căreia a adresat omologului israelian felicitări pentru rezultatele obținute la alegerile din 9 aprilie 2019.

Cei doi înalți oficiali au discutat despre relațiile foarte bune dintre cele două state, cu accent pe organizarea, în cursul acestui an, a următoarei reuniuni a Ședinței Comune de Guvern (G2G), acțiune care va reconfirma atât angajamentul politic al celor două Executive de a dezvolta și diversifica acțiunile de cooperare, cât și caracterul special al relației bilaterale.

De asemenea, consultările interguvernamentale vor reprezenta un prilej pentru discutarea de proiecte comune în domenii legate de cooperarea sectorială.

Totodată, prim-ministrului României, Viorica Dăncilă și prim-ministrul Statului Israel, Benjamin Netanyahu, au discutat despre rezultatele obținute până în prezent de Președinția României la Consiliul Uniunii Europene, dar și despre subiecte de actualitate aflate pe agenda internațională.

Sursa foto: Guvernul României

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Păi nu e clar că s-a terminat camoania electorală?? Asta a fost, dragnea-dancila au jucat cum i a fost mai bine lui netanyahu și contra României

  2. În ce limba sau înțeles, sau le-a făcut olguta o clanță în romolteneasca sa fie toată lumea fericita.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.