G4Media.ro

Dancă (Forţa Dreptei): Guvernul PSD-PNL a eşuat catastrofal în soluţionarea problemei facturilor…

sursa foto: Inquam Photos/ George Călin

Dancă (Forţa Dreptei): Guvernul PSD-PNL a eşuat catastrofal în soluţionarea problemei facturilor la energie / Legea populistă şi heirupistă PSD-PNL de compensare şi plafonare a preţurilor la energie nu funcţionează

Deputatul independent Ionel Dancă de la Forţa Dreptei acuză guvernul PSD-PNL că ”a eşuat catastrofal în soluţionarea problemei facturilor la energie care au explodat în această lună”, el arătând că legea ”populistă şi heirupistă PSD-PNL de compensare şi plafonare a preţurilor la energie nu funcţionează”.

El cere guvernului condus de Ciucă şi Ciolacu ”să vină de urgenţă în Parlament cu soluţii reale de reducere şi stabilizare a preţurilor la energia electrică şi gaze naturale, atât pentru consumatorii casnici cât şi pentru companii”.

”Guvernul PSD-PNL a eşuat catastrofal în soluţionarea problemei facturilor la energie care au explodat în această lună. Legea populista şi heirupista PSD-PNL de compensare şi plafonare apreţurilor la energie nu funcţionează. Cei mai mulţi români au primit noile facturi la energia electrică fără nicio compensare a creşterii preţurilor sau au fost compensate în bătaie de joc cu câţiva lei”, a scris Dancă pe Facebook.

Deputatul precizează că ”guvernul condus de Ciucă şi Ciolacu, împreună cu ministrul Energiei trebuie să vină de urgenţă în Parlament cu soluţii reale de reducere şi stabilizare a preţurilor la energia electrică şi gaze naturale, atât pentru consumatorii casnici cât şi pentru companii”.

”Sunt necesare soluţii rapide atât pe termen scurt pentru reducerea preţurilor la energie, prin eliminarea unor taxe şi tarife administrative, cât şi de măsuri pe termen lung pentru stabilizarea pieţei de energie prin creşterea şi diversificarea capacităţilor de producţie energetică.

Răbdarea românilor în faţa acestei uriaşe probleme a facturilor la enegie, care le afectează grav nivelul de trai, este limitată. Este necesară intervenţia Guvernului şi a Parlamentului, acum!”, spune Ionel Dancă.

Preşedintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a anunţat că trebuie făcută o şedinţă a coaliţiei cu ministrul Energiei, Virgil Popescu, şi găsită o altă modalitate de compensare a facturilor la energie, care să fie mai uşoară şi mai accesibilă, atât companiilor, cât şi populaţiei.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a afirmat, la rândul lui, că PSD a votat, atât legea privind consumatorul vulnerabil, cât şi legea referitoare la compensarea facturilor.”Împreună am făcut această lege”, a afirmat ministrul, care a precizat că se vor opera modificări, dacă este cazul.

PNL a transmis, printr-un comunicat de presă, că a avut printre priorităţi măsurile de protejare a populaţiei în faţa valului de scumpiri a facturilor la energie. ”Vom vedea daca există propuneri din partea celorlalte partide din coaliţie şi vor fi luate în considerare atunci când îmbunătăţesc cadrul legislativ actual”, au transmis liberalii.

Sursa foto: Inquam Photos/ George Călin

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

13 comentarii

 1. Normal ca a esuat. Sper sa plece de la guvernare cat mai repede, iar AUR sa dispara.

  • Nimeni nu punctează însă trucul electoral servit romanilor prin duo-ul antagonic PSD-PNL PNL a fost plasă de siguranță pentru oamenii mafiei din PSD. Odată ce poporul s-a supărat pe PSD a votat PNL in loc de corect USR. Imediat dupa alegeri PNL a schimbat tabăra si s-a unit cu PSD.
   Acelasi lucru il face acum USL-AUR! Cand lumea va vota AUR anti USL, AUR va trece de partea USL si vor forma AUSL. Si aceiași mafioți vor fi la butoane. Singura opțiune corectă dacă ești român este să votezi USR.

  • Pai nu-i chiar asa. USR este optiunea corecta daca esti roman si USR a facut ceva pentru romanul respectiv. Nu e corect sa voteze romanul cu un partid sa faca ceva pentru altii.

  • Muicoane, si tu tot la biroul de bugetar ca Nume* ?
   Freci menta, iti bei cafeaua si postezi aiureli pe G4 ?
   uSECUricii vor lua 800% din voturi sau chiar 1100%, fiți siguri !

  • @Motz
   Atentie: esti pe contrasens!

 2. Ba legea funcționează, numai că în alt scop: amăgirea prostimii că cele două ciume lucrează pentru popor. Legea asta e ca burtiera permanentă de la Romania TV care zice „stați aproape, peste 1 oră venim cu dezvăluiri bombă despre pensii”. Dezvăluirea bombă fiind că ‘e posibil ca legea pensiilor să se modifice, dar e posibil și să nu se modifice’. Burtiera rămâne, fraierii stau din nou cu ochii lipiți de Romania TV așteptând următoarea calup de știri cu ‘e posibil ca legea pensiilor să se modifice, dar e posibil și să nu se modifice’. Așa și cu legea asta, să țină prostimea ocupată.

 3. Ati esuat lamentabil in toate…

 4. Facturile pe energia electrica au venit la fel neinfluentate de scumpiri . sumele promise ca si compensatii oferite pensionarilor au venit si ele conform legii . Cei care nu se incadreaza in aceste sume oferite ar trebui sa isi regindesca toate modalitatile ce tin de economisirea unor sume de bani .Risipa nu mai este acceptata . Ceea ce auziti sau credeti ca vedeti pe la unele TVuri cu facturi mari sau cu umflarea artificiala a unor astfel de facturi sunt doar imagini fabricate(fie greseli intentionate , fie raportari gresite facute de firme sau cetateni particulari , fie asa cum ne zicea cineva date gresit trimise intentionat spre a putea apoi fi aratate ca adevar ) spre a arata un anume dezavantaj unora ce nu prea inteleg adevarul . adevarul este oferit de lege si de facturile ce la nivelul pensionarilor au fost corect platite .

  • Aveți puțintică răbdare, că n-au venit toate facturile la gaze…Probabil n-au venit nici 20% din cele cca 3 milioane întârziate…
   Ați apucat să blindați poarta principală din aleea Modrogan1? Că nu știu dacă n-o să vă bată în poartă niscai colindători pe rit vechi…

  • Dublarea tarifelor la energie în Romania NU SE JUSTIFICA!!!
   Compensarea, reducerea TVA și alte „scheme”,sunt prea puțin.
   Vezi că la brutăria de unde cumperi pâinea, nu este nici o compensare, tot tu vei plati dublarea energiei, e.t.c.

 5. Dancă, mușca și fugi…

 6. In 2020 nu a interesat pe nimeni ce mermeleste Popescu la minister!

 7. rusinos sa vii pe post si sa spui baliverne .