G4Media.ro

Dan Vîlceanu, despre discuțiile din PNL: „Nu am discutat despre premier, nici…

Dan Vîlceanu, despre discuțiile din PNL: „Nu am discutat despre premier, nici la coaliţie, nici la partid, aşa că speculaţiile sunt doar bârfe” / Ce spune ministrul interimar al Finanțelor despre majorarea pensiilor

Secretarul general al PNL, Dan Vîlceanu, a declarat joi că Partidul Național Liberal nu a avut până acum discuţii despre cine va fi premier nici în interiorul partidului şi nici cu partenerii de coaliţie.

El a participat la evenimentul care a marcat finalizarea lucrărilor de reabilitare a aeroportului Băneasa, în calitate de ministru interimar al Transporturilor.

Vîlceanu a fost întrebat de jurnalişti dacă Florin Cîţu rămâne propunerea PNL pentru funcţia de premier.

„Propunerea de premier a Partidului Naţional Liberal nu a fost discutată încă. Rămâne de văzut care vor fi discuţiile în alianţă şi în funcţie de aceste discuţii o să venim cu o persoană, vedem exact la acel moment. Nu, nu am avut discuţii de genul ăsta în partid şi nici nu vreau să fac speculaţii.

Până în momentul acesta am discutat strict pe programul politic, pe programul de guvernare, în rest nu am avut discuţii foarte concrete legate de miniştri, premieri şi alte chestiuni, care, sigur, sunt de interes, dar rămân la final”, a spus responsabilul PNL.

La insistenţele jurnaliştilor pe acest subiect, el a punctat: „Nu am discutat despre premier, nici la coaliţie, nici la partid, aşa că speculaţiile sunt doar bârfe”, a precizat Vîlceanu.

Vîlceanu: Bugetul trebuie să își permită majorările de pensii. Suntem într-un moment complicat din punct de vedere economic. Cred că ar trebui să privim cu prudenţă ce se va întâmpla pe viitor

Propunerile privind majorarea pensiilor trebuie să ţină cont de capacitatea bugetului de a le plăti, în condiţiile în care economia ţării se află deja într-un moment complicat, a afirmat, joi, Dan Vîlceanu, ministrul interimar al Finanţelor, care este şi secretar general al PNL.

El a participat la evenimentul care a marcat finalizarea lucrărilor de reabilitare a aeroportului Băneasa, în calitate de ministru interimar al Transporturilor.

„Ştiţi foarte bine că prima propunere (a PNL de majorare a pensiilor de la 1 ianuarie 2022 – n.r.) a fost de 6%. Acum, în momentul în care am început negocierile cu Partidul Social Democrat, ei au propus 11%. În momentul în care vom avea o discuţie finalizată pe creşterea pensiilor, o să vă putem spune exact care este procentul”, a precizat Vîlceanu.

Potrivit acestuia, abordarea trebuie să fie una prudentă.

„Mi-aş dori ca toate părţile implicate în aceste discuţii, mai ales în discuţiile politice, să înţeleagă faptul că, da, politic, ai un câştig atunci când vii cu asemenea propuneri, sunt propuneri populare, ca să nu zic populiste.

Dar şi economia şi bugetul trebuie să-şi poată permite să plătească aceste sume. Suntem într-un moment complicat din punct de vedere economic, amplificat şi de valul 4 de pandemie. Cred că ar trebui să privim cu prudenţă ce se va întâmpla pe viitor şi să fim pregătiţi să facem faţă tuturor provocărilor”, a spus ministrul interimar.

El a amintit că este nevoie de 3 miliarde de lei pentru a acoperi impactul bugetar al plafonării preţului la energie şi compensarea facturilor, problemă care nu exista în urmă cu câteva luni.

Totodată, întrebat dacă furnizorii de energie şi gaze îşi vor primi banii la timp pentru compensarea facturilor, Vîlceanu a precizat că acest lucru se va întâmpla în termenul prevăzut de lege.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

 1. Devine clar, trag de timp.
  Asteapta ori sa renuntam ori sa o luam razna.
  Eu mizez pe USR ca ne mentin pe linia de plutire.

 2. Valceanu face parte din PSD sau din PNL? Ca nici el nu mai stie… 🙂

 3. Ce ministru al Finantelor?!!!! Crede mutu’ că un pampalau ca ăsta poate fi ministru la Finanțe! E doar cu numele, normal!

 4. Doamne ce fata de prost are asta!
  Vai de mama noastră 7 ani cu Hoții și Prostii!
  A aflat cât este salariul minim net ? Și dacă a aflat nu-i folosește la nimic informația.🤡