G4Media.ro

Dan Motreanu: Ar fi dubios să vii după o lună să ceri…

Dan Motreanu: Ar fi dubios să vii după o lună să ceri modificarea PNRR / Acest program va fi corpul de guvernare al României în următorii 5 ani, indiferent cine va fi în Guvern

Liderul PNL Giurgiu, europarlamentarul Dan Motreanu, afirmă în emisiune la Digi24, că Progamul Național de Redresare (PNRR)  nu mai poate fi modificat, chiar dacă în teorie acest lucru nu e imposibil. Dar felul în care este structurat PNRR-ul – explică Motreanu – condițiile de finanțare ale Comisiei Europene și angajamentul României de a implementa unele reforme, fac ca acest proiect să rămână în vigoare așa cum este.

Motreanu a avertizat că PNRR va reprezenta „corpul de guvernare” al Guvernului, pentru următorii cinci ani, indiferent cine se va perinda pe la guvernare în această perioadă. „Ar fi oricum dubios să vii în fața Comisiei Europene și să spui, după numai o lună de la aprobare, că vrei să modifici PNRR-ul”, a comentat Dan Motreanu.

Mai mult, eurodeputatul a punctat că spre deosebire de alte programe europene, care și-au prelungit liniile de finanțare, în cazul PNRR acest lucru nu va fi posibil. Tot ceea ce România s-a angajat să facă în cadrul PNRR, trebuie să facă până la finalul anului 2026.

„Dacă PNRR se poate negocia? În principiu se poate, numai că nu am mai avea timpul necesar pentru a duce la capăt toate proiectele și reformele asumate. Spre desosbire de alte programe, PNRR nu poate fi prelungit după 2026. Oricum, ar fi dubios să vii dupa o lună și jumătate în fata Comisiei să zici: noi vrem sa modificam acest PNRR. Și nici nu ar fi ușor să fie modificat din pricina construcției. Întreg programul se bazează pe 56 de piloni, care vizează două mari componente, 36% politici ecologice și 20% politici care țin de digitalizare. Dacă umbli la acest echilibru, riști să scazi una dintre componente și PNRR nu va mai putea fi aprobat. De exemplu, avem semaforizarea căii ferate, care intră pe digitalizare, și chiar vorbeam cu Comisarul european pentru Transporturi, Adina Vălean, care mi-a explicat că dacă am tăia partea aceasta, ar scădea componenta de digitalizare, am ajunge la un 12% și ar însemna să nu ni se mai aprobe PNRR”, a comentat Dan Motreanu.

Sursa: Inquam Photos/ Autor: Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

13 comentarii

 1. Povesti cu pesti !
  Articol cu valoare 0

  • PNRR-ul trebuie refacut conform doctrinei bolsevice ca să se poată fura cum au furat 32 de ani 😃😃😃😃😃😃😄😃😃😃😃😃😃😃😃

  • Bre, sunt oare tablitele cu cele 10 porunci, de nu se pot modifica ?!

   Parca traiam intr o societate dinamica, in care trebuie sa te adaptezi rapid, ca sa nu mori.

  • Voi banditii bolșevici modificați și porunca a 8-a din Biblie, ca să-mi suji pixu’ 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

 2. Pnrr reprezinta doar o sursa de hoții pentru monstruoasa coalitie. Sunteți niște escroci în frunte cu iohanis, boc și rares bogdan cu creier de ca-cat ca și ciuca și catu. Într-un cuvânt niște borfasi ca și pesedistii. Sa va duceți la dra#cu toti. De 30 de ani doar va ocupați de hoții. Tara a ajuns o ruina plina de gunoaie la propriu dar și la figurat dar avem speciali cu mii de euro pensii la 45 de ani. Va urez sa dispăreți din viata politica pentru ca lumea s- a saturat de escroci ca voi.

  • Minte de dancilica-pasarica!

  • Corect, cu completarea că sunt și ultimii, cu hoți și proști nu negociezi, doar dictezi

 3. Never say never!

 4. Deci PSD vor fugi de la guvernare decat sa faca PNRR?

  😜😜😜😜😜😜😜😜😜😜😜😜😜😜😜😜😜😜😜😜😜😜😜😜😜😜😜😜😜😜😜😜😜😜😜😜😜😜😜😜😜😜😜😜😜😜😜😜😜😜😜😜😜😜😜😜😜😜😜😜😜😜😜😜😜😜😜😜😜😜😜😜😜😜😜😜😜😜😜😜😜😜😜😜😜😜😜😜😜😜😜😜😜😜😜😜😜😜😜😜😜😜😜😜😜😜😜😜😜😜😜😜😜😜😜😜😜😜😜😜😜😜😜😜😜😜😜😜😜😜😜😜😜😜😜😜😜😜😜😜😜😜😜😜😜😜😜😜😜😜😜😜😜😜😜😜😜😜😜

 5. Din ciclul Gogosi a minut!
  Cum adica PNRR ” va fi corpul de guvernare al României”?
  Cu cine?
  De catre cine?
  Dar de incompetenti care guverneaza ati auzit?
  Daca cascaval nu e, nimic nu e!
  Restul discutiei e sifon!
  Daca nu intelegeti:
  O gaina dupa ce produce un ou cotcodaceste!
  Cotcodac!
  Si daca nu face ceva!
  Cotcodac!
  La fel si Guvernul Romaniei:
  Cotcodac!

 6. Bravo usereul!!!

 7. Dubios este felul in care PNL a adus PSD , marioneta cleptocratiei, la guvernare. Si nu doar atat, l-a facut si principalul partid din alianță / coalitie de guvernare, sau ce fel de frăție o fi intre dânșii !