G4Media.ro

Dan Mihalache, ambasadorul în Marea Britanie, cere Guvernului și AEP să prelungească…

Dan Mihalache, ambasadorul în Marea Britanie, cere Guvernului și AEP să prelungească termenul de înregistrare a românilor din Diaspora pentru votul prin corespondență

Ambasadorul României în Marea Britanie, Dan Mihalache, cere într-un comunicat de presă guvernului și Autorității Electorale Permanente (AEP) să prelungească termenul de înregistrare a alegătorilor din străinătate, termen care expiră miercuri, 11 septembrie.

Mihalache cere prelungirea termenului de înregistrare a cetățenilor români din străinătate, atât pentru votul prin corespondență, cât și pentru solicitarea înființării de secții de votare.

Șeful misiunii diplomatice din Londra arată că, deși doar aproximativ 55.000 de români s-au înregistrat până acum, în ultimele zile s-ar fi intensificat ritmul de înregistrare. ”În Marea Britanie, în ultimele zile, ritmul de înregistrare a ajuns la peste 800 de persoane pe zi, iar numărul celor care s-au înregistrat pentru votul prin corespondență în ultima săptămână este egal cu numărul celor care s-au înscris în primele 35 de zile de când a fost demarată procedura. Românii din Marea Britanie sunt pe primul loc la înregistrare, atât pentru votul prin corespondență (7.600), cât și pentru solicitarea înființării de secții de votare (5.400)”, arată Mihalache.

Foto: Români la coadă la vot la Atena la alegerile europarlamentare

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

4 comentarii

 1. somnoroase pasarele…
  dormi in pace…

  • abia astept ultima zi de inscriere: sa vezi buluceala

   eu „propun” sa se extinda perioada de inscriere pana in a doua zi dupa alegeri

 2. Te-ai trezit?
  Te doare la basca de romani?