G4Media.ro

Dan Barna, despre o eventuală remaniere: Nu există subiectul ăsta pe agenda…

Dan Barna, despre o eventuală remaniere: Nu există subiectul ăsta pe agenda Guvernului/ Fiecare partid are propria sa echipă şi e responsabil de performanţa acelei echipe

Vicepremierul Dan Barna afirmă că nu se discută în acest moment în Guvern despre eventuale remanieri, arătând că există evaluări permanente pe care fiecare partid din coaliţie le face în privinţa propriilor miniştri şi care vizează modul în care activitatea acestor pune în practică programul de guvernare. „Fiecare partid are propria sa echipă şi e responsabil de performanţa acelei echipe”, adaugă Dan Barna.

„Asta e clar, că fiecare partid din coaliţie îşi evaluează propriii miniştri. Evident că premierul, în şedinţa de Guvern, poate să exprime puncte de vedere legate de cabinet în ansamblu şi de fiecare minister în parte, dincolo de asta, vreau să fie foarte clar lucrul acesta, că am văzut că s-au rostogolit diverse sugestii de remanieri dinspre diverse componente ale societăţii… Am văzut în spaţiul media rostogolite diverse opinii de la ţinători de grijă ai Guvernului. În realitate, nu există subiectul ăsta pe agenda Guvernului pentru că suntem guvern învestit politic de două luni şi aproximativ, suntem un guvern care se aşază. O să vedem peste şase luni, peste un an, fiecare partid îşi evaluează permanent colegii miniştri şi încercăm să ne asigurăm că funcţionează pe logica programului de guvernare, aia e, de fapt, cadrul în care discutăm de evaluare”, a afirmat Dan Barna, marţi seară, la Digi 24.

Întrebat în contextul acestor afirmaţii, dacă premierul nu va putea remania un ministru de la USR-PLUS fără acordul formaţiunii care l-a propus, vicepremierul Dan Barna a răspuns că remanierea unui ministru de la alt partid de către premierul liberal ar presupune „remanierea întregii coaliţii”.

„Păi, categoric se poate întâmpla lucrul ăsta, dar asta presupune remanierea întregii coaliţii. Adică nu există varianta în care premierul ia un ministru de la noi cu mâna, fără acordul nostru, cum nu există nici varianta ca eu, ca unul din liderii coaliţiei, să fac acest lucru cu un ministru al PNL-ului. Este o coaliţie, coaliţia are reguli foarte clare, sunt trei parteneri la masă, fiecare partener are echipă de miniştri, deciziile se iau în coaliţie, asta e funcţionalitatea, nu există alta, restul sunt speculaţii, glume. Fiecare partid are propria sa echipă şi e responsabil de performanţa acelei echipe”, a adăugat Dan Barna.

sursa: News.ro, sursa foto: Inquam Photos/ George Călin

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

 1. Schimbați vă chiloții că au început să pută a k2t și pi2shat amestecat

 2. Penibil a fost momentul, ca si cel cu rapunsul lui Barna la intrebari despre Sporurile bugetarilor!
  Deci: CINE va face Evaluarea MInsitrilor?!
  CLAR: seful de partid al Minsitrului respectiv!!!!
  Din acest motiv, Minsitrii NU i-au prezentat Premierului de paie Fl Catu acele Planuri de redresare a Companiilor de stat!
  Asa au DECIS sefii celor 3 partide din mareata alianta: NU, NU vrem nici o Reformare a Companiilor de Stat, nici o Reforma!
  „Evident că PREMIERUL, în şedinţa de Guvern, POATE să EXPRIME Puncte de VEDERE legate de cabinet în ansamblu şi de fiecare MINISTER în parte,…” spune Barna!
  Cum „exprimam” noi pe forumuri „puncte de vedere”!!!! Bravo, Catule!!!
  Concluzia: Fl Catu ala care se umfla in piept pe la TVuri ca „Decizia e la mine, eu decid”, e un biet papusar, il joaca liderii celor 3 partide cum vor!
  Catule, cine ia deciziile in guvernul Fl Catu!
  Simplu: Premierii Orban, Barna si Hunor!!!
  Vai de voi, rusine!!!

 3. Te roc sa-mi ridici si mie ochelarii… Sunt… uite acolo, mai la stanga.

 4. Evident intentia de remaniere nu este pe agenda. Ea exista in alte forme, pana se petrece faptic. Se sare etapa intermediara a agendei. Pai cum sa recunoasca chiorul esecul a doi dintre ministrii proprii? Un esec chiar rasunator, la sanatate, care trage coalitia in jos.
  Dar e bine in Romanistan, ochelarii vin la pachet cu slugi, ministrii vin la pachet cu perfectiunea absoluta, avem jde miliarde euro la dispozitie si noi tot cu taierea in gura.
  Ce sa spuna prostul fara viziune, fara solutii, lipit de scaun prin mila partidului, care nu se da dus nici mort? Taiem, taiem, reforma.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.