G4Media.ro

Daimler raportează rezultate trimestriale peste estimări, în urma redresării cererii de maşini/…

sursa foto: Pexels

Daimler raportează rezultate trimestriale peste estimări, în urma redresării cererii de maşini/ Constructorul german de mașini are două unități de producție la Cugir și Sebeș

Daimler AG a raportat joi rezultate trimestriale peste estimări, datorită redresării mai rapide a pieţei auto, iar grupul german se aşteaptă ca evoluţia pozitivă să continue şi în ultimele trei luni din 2020, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Profitul înainte de dobânzi şi taxe a ajuns la 3,07 miliarde de euro (3,59 miliarde de dolari) în trimestrul trei din 2020, depăşind estimările analiştilor, de 2,14 miliarde de euro. Rezultatele financiare complete pentru trimestrul trei din 2020 vor fi publicate în data de 23 octombrie.

Pandemia de coronavirus a dus la un declin al vânzărilor auto pe plan global, provocând Daimler pierderi operaţionale în primele două trimestre din 2020. Pentru a reduce pierderile, Mercedes-Benz nu va mai construi sedanuri în SUA pentru a se concentra pe SUV-uri, care sunt mai profitabile.

De asemenea, Daimler AG a anunţat luna aceasta că va reduce costurile fixe, cheltuielile de investiţii, cercetare şi dezvoltare cu peste 20% până în 2025, faţă de nivelul din 2019, ca parte a strategiei de a repoziţiona Mercedes-Benz ca brand de lux.

Obiectivul companiei este de a înregistra o rentabilitate a vânzărilor de peste 10% prin dublarea vânzărilor brandului Maybach şi prin majorarea livrărilor la modelele AMG şi G-Wagon, derivate din brandul Mercedes, a informat Daimler.

„Rezultatele înregistrate în trimestrul trei din 2020 arată o performanţă extrem de solidă şi demonstrează că suntem pe calea cea bună în redresarea companiei. Ne aşteptăm ca evoluţia pozitivă să continue şi în ultimele trei luni din 2020”, a afirmat directorul financiar Harald Wilhelm.

Daimler deţine divizia de lux Mercedes-Benz şi brandul Smart.

În România, Daimler are două unităţi de producţie, la Cugir şi Sebeş. AGERPRES/(AS – autor: Mihaela Dicu, editor: Oana Tilică, editor online: Irina Giurgiu)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

4 comentarii

  1. Tocmai sau urcat doi porumbei pe gara din oras.

    🙂

  2. Oare ce au dorit sami transmita cei doi ?

    🙂

  3. Trenul vieții nu așteaptă…