G4Media.ro

Dacian Cioloş: Am avut discuţii cu En Marche şi Ciudadanos pentru constituirea…

Dacian Cioloş: Am avut discuţii cu En Marche şi Ciudadanos pentru constituirea unui nou grup politic în Parlamentul European

Preşedintele PLUS, Dacian Cioloş, a precizat, luni, la Alba Iulia, că a avut mai multe discuţii în ultimele luni cu conducerile partidelor En Marche, din Franţa, şi Ciudadanos, din Spania, pentru constituirea unui nou grup politic, de centru-dreapta, în viitorul Parlament European.

„Am văzut în aceste zile, în media, discuţii legate de organizarea, în viitorul Parlament European, a grupurilor politice şi vreau să confirm faptul că am avut negocieri deja, de două luni de zile, cu partide politice la nivel european, din state membre ale UE, interesate de constituirea unui grup politic nou în PE. Ca preşedinte al PLUS şi cap de listă pentru Alianţă, am avut discuţii cu preşedintele En Marche şi cu capul de listă pentru alegerile europarlamentare En Marche”, a declarat, într-o conferinţă de presă, Dacian Cioloş.

Acesta a adăugat că, în urmă cu câteva săptămâni, a avut o discuţie în acest sens în Spania, la Madrid, şi cu conducerea partidului Ciudadanos.

„Sunt cele două mari partide (La Republique en Marche şi Ciudadanos – n.r.) care au şi ele această intenţie de a contribui la coagularea unui grup politic nou, de centru-dreapta, în Parlamentul European. Discuţiile sunt avansate în această direcţie. Pentru noi e clar că acesta este obiectivul politic pe care-l avem în Parlamentul European”, a spus Dacian Cioloş.

Liderul PLUS a adăugat că s-a „bucurat” să vadă că şi USR a luat duminică o decizie în acest sens, respectiv de a fi parte a acestui grup politic nou care se va constitui. „Deci, acum putem şi la nivelul Alianţei să avem aceste discuţii şi să le finalizăm cu partidele politice din statele membre care merg în această direcţie, dar, cum v-am spus, cele două partide mari, En Marche, din Franţa, şi Ciudadanos, din Spania, au deja contact cu noi. Am avut discuţii în mai multe rânduri cu ei, suntem în discuţii avansate şi acum, împreună cu colegii de la USR, vom putea să finalizăm aceste negocieri şi după alegerile europarlamentare să ştim foarte clar care va fi poziţia noastră şi în Parlamentul European şi să negociem şi acolo posibilitatea de a pune în aplicare acest program electoral pe care îl avem”, a declarat Cioloş.

Alături de alţi candidaţi la europarlamentare de pe lista Alianţei 2020 USR PLUS, Dacian Cioloş s-a aflat luni în judeţul Alba, prilej cu care a susţinut că, „cu cât mai mulţi vor ieşi la vot”, cu atât rezultatul pe care îl va obţine Alianţa „va fi mai bun”.

În ceea ce priveşte drumul pe care îl vor parcurge după 26 mai cele două partide, Cioloş a menţionat că, imediat după alegerile europarlamentare, o să anunţe cum au decis acestea să abordeze alegerile prezidenţiale.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Nu uita sa-ti iei cizme de cauciuc sau sa faci dus cu apa clocotita dupa aceea…

  2. Stiu eu daca oi fi facut bine…..!

  3. Deci pare ca Ciolos va onora mandatul de eurlparlamentar, pana la urma.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.