G4Media.ro

Dacian Cioloş a discutat cu ministrul francez de Interne despre şoferul român…

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Dacian Cioloş a discutat cu ministrul francez de Interne despre şoferul român ucis în parcare: ”Se aşteaptă ca agresorul sau agresorii să fie identificaţi în câteva zile”

Europarlamentarul Dacian Cioloş a anunţă că a discutat cu ministrul francez de Interne despre şoferul român de camion ucis într-o parcare, iar acesta a transmis că se aşteaptă ca agresorul sau agresorii să fie identificaţi în câteva zile. Cioloş anunţă că au fost luate deja câteva măsuri pentru siguranţa coridoarelor rutiere, dar se vor mai căuta şi alte soluţii pentru siguranţa şoferilor.

 • ”Am avut, astăzi, o discuţie telefonică cu ministrul de Interne al Franţei, Gérald Darmanin, despre şoferul român de camion ucis într-o parcare din Franţa. Ministrul francez a ţinut în primul rând să transmită condoleanţe pentru tragedia compatriotului nostru şi a precizat că ancheta este în curs şi că, din datele pe care le are, se aşteaptă ca agresorul sau agresorii să fie identificaţi în câteva zile”, a scris, marţi, pe Facebook, Dacian Cioloş.

Acesta a precizat că şoferii profesionişti care tranzitează Franţa sunt îngrijoraţi cu privire la securitatea lor.

 • ”Domnul Darmanin m-a asigurat că jandarmeria franceză este mobilizată, mai ales în zona cea mai riscantă pe ruta migranţilor spre Marea Britanie, şi că au fost luate deja mai multe măsuri pentru protecţia şoferilor, precum securizarea mai bună a locurilor de odihnă şi însoţirea camioanelor de către jandarmerie în anumite cazuri cu risc. I-am sugerat să ia în considerare punerea la dispoziţia şoferilor a unui număr de urgenţă dedicat, tocmai pentru a putea să se acţioneze rapid, pentru că am avut sesizări că poliţia nu a luat în seamă toate apelurile acestor şoferi şi am stabilit că rămânem în contact pentru a vedea dacă lucrurile se ameliorează”, a mai transmis Cioloş.

Acesta a anunţat că delegaţia USR PLUS din Parlamentul European va continua să caute inclusiv soluţii legislative care să protejeze munca şoferilor profesionişti nu doar în Franţa, ci pe tot teritoriul UE.

 • ”Aşteptăm eventualele sugestii şi posibile soluţii ale şoferilor sau asociaţiilor de transportatori pe adresa: dacian.ciolos@europarl.europa.eu”, a mai transmis Cioloş.

Un şofer român a fost ucis cu o sabie, într-o parcare din Franţa.

sursa: News.ro, sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. Zi sa mi-o vezi in franțuzoaică… agresorul, agresorii… ba, nimeni in Franța nu condamna cioroii… in cel mai bun caz amendează transportatorii. Ciorile “e” oameni

 2. 👏👏👏

 3. Nimic concret. Adică un om este ucis pe un drum public acum 2 săptămâni iar poliția franceză nu știe nici să zică dacă era un agresor sau mai mulți.

 4. Acest individ,face o puternica propaganda provaccinare,dar nici el,nici muierea lui…NU SE VACCINEAZA!
  Oare,ii pasa ce a patit,acel biet román?
  Poti avea incredere ce spune?

 5. Agresorii doamnei Kovesi nu au raspuns nici pana azi pentru atrocitatile comise si condamnarea Romaniei.

 6. Dacă s-ar vrea s-ar putea. Dar nu se vrea. Majoritatea infractorilor fac parte din segmentul „defavorizat” al societății; adică toate gunoaiele ajunse în Franța prin diverse căi. Nu contează prea mult rasa decât în cazul în care se spune că majoritatea infractorilor „nu sunt albi”. Ca și în cazul câinilor, când ajung să se formeze haite încep să aibă curaj și ajung chiar să ucidă. Discursul „politic corect ” este chiar grețos în aceste situații când dacă s-a ajuns la crime restul infracțiunilor sunt chiar mizilicuri. Acest șofer ucis nu va avea parte niciodată de dreptate la cum aplică sistemul legea. Peste tot în lume s-a ajuns ca oamenii cinstiți și muncitori să fie p cont propriu. Hai să fie pace la toată lumea.