G4Media.ro

Curtea Internațională de Justiție a anunțat Rusia că este acuzată de genocid…

sursa foto: Facebook/ Vladimir Putin

Curtea Internațională de Justiție a anunțat Rusia că este acuzată de genocid și îi cere să se supună eventualelor ordonanțe ale Curții/ Primele audieri, în 7 și 8 martie

Curtea Internațională de Justiție avertizează Rusia, printr-un comunicat transmis marți seară, că este acuzată de genocid și îi cere să se supună eventualelor ordonanțe ale Curții, care este principalul organ judiciar al Organizației Națiunilor Unite.

Rusia face parte din Consiliul de Securitate al ONU, dar există mai multe voci care cer eliminarea acesteia din structură după ce a declanșat războiul sângeros împotriva Ucrainei, în 24 februarie.

Curtea anunță autoritățile ruse că Ucraina (care a primit o copie a înștiințării Curții ONU) a deschis speța în 26 februarie, iar Rusia este obligată să ”acţioneze astfel încât orice ordonanţă a Curţii să poată avea efectele scontate”, se arată în comunicat.

Primele audieri în acest dosar în care Rusia este acuzată de genocid vor avea loc în 7 și 8 martie, transmite agenția Asociated Press.

sursa foto: Facebook/ Vladimir Putin

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

12 comentarii

 1. Pe putin doar propriul electorat il poate judeca, democratic

  • Democratic in Rusia? Ce-ai fumat tinere ca vrem si noi…

  • @Dragos
   Imi aduc aminte de unul care urla ca vrea sa fie judecat de Marea Adunare Nationala. Economia si istoria sunt frumoase.

  • In Rusia tu crezi că se poate vota liber că să fie judecat de propriul electorat? Că să ai electorat trebuie sa ai și contracandidați care sa și ajungă până la momentul votului fara sa fie otrăviți, omorâți sau învățați să zboare fara avion.

  • @dragos, serios, stalin ar fi fost mandru de tine!
   Ah, era sa uit, cum adica democratic? Tu ai idee despre ce vorbesti? Ai idee ce este Rusia astazi?

 2. În democrație, Putin stă la pușcărie.

 3. Putin va dupravietui si se va razbuna.

 4. Suna bine!
  Mai un pic si intra America pe sistem. Pregatiti-va valizele de incorporare ca mergem sa omoram rusi. Acum aveti ocazia sa va dovediti comentarile. Din ce am vazut sunteti toti dornici sa killeriti. Rugati-va la sfantul tiktok sa nu il mai provoace pe nebun comisile astea, ca o sa ne trezim soldati in armata romana cu Ioha general. Ce zicieti? Mai vreti sange?

  • doar un trol sinistru poate afirma ca vrem sa mergem sa omoram rusi.

 5. Si Lavrov si putin sunt niste brednevisti statuti, inchistati dar agresivi.Rusia a 22 economie a lumii nu mai e ca pe timpul razboiului rece in plan central, a decazut, statutul ei sa declasat..De unde si frustrarile..curtea penala internationala , organizm onu, daca da o decizie de condamnare a Rusiei pt. genocid si individualizeaza responsabilii..putin, lavrov etc si-i condamna este foarte important..Radunovici gen croat, milosevici pres.Serbiei au fost condamnati de curte si scosi din joc..