G4Media.ro

Curtea de Justiție a Uniunii Europene a stabilit că Ungaria, Polonia și…

Curtea de Justiție a Uniunii Europene a stabilit că Ungaria, Polonia și Cehia au încăclat legile UE și nu pot refuza primirea de migranți / Sancțiunile financiare vor fi stabilite într-un proces separat

Curtea de Justiție a Uniunii Europene a stabilit, joi, că Polonia, Ungaria și Cehia au încălcat legile UE în timpul crizei refugiaților, transmite Der Spiegel. Este vorba de două decizii adoptate de statele UE în 2015, potrivit cărora 160.000 de migranți trebuiau relocați pe teritoriul UE pentru a degreva țări ca Grecia și Italia, transmite Der Spiegel.

Totuși, Ungaria, Polonia și Cehia au refuzat în mod constant să implementeze decizia,  deși Curtea Europeană de Justiție a confirmat legalitatea ei. Potrivit datelor furnizate de Comisie, Polonia și Ungaria nu au acceptat nici un azilant în urma deciziilor din 2015, doar Republica Cehă a primit 12. Comisia Europeană, care monitorizează respectarea legislației europene, a dat în judecată cele trei state.

Potrivit deciziei Curții, cele trei țări nu pot invoca faptul că asigurarea ordinii publice și a protecției interne este responsabilitatea lor. Prin urmare, nu pot susține că mecanismul de relocare nu funcționează în cazul lor.

N-au fost aplicate sancțiuni

Der Spiegel amintește că UE a fost confruntată cu probleme pe tema politicii de azi de ani de zile. Țări ca Grecia, Italia sau Spania au cerut reformarea așa numitor reguli de la Dublin. Potrivit acestora, statele în care ajung prima dată persoanele care caută azil sunt responsabile pentru procesarea cererilor. Țări ca Ungaria, Polonia și Austria au refuzat categoric să accepte refugiați. După Paști, Comisia Europeană condusă de Ursula von der Leyen intenționează să prezinte un nou pact pe migrație.

Curtea de Justiție a Uniunii Europene nu a anunțat și sancțiuni în decizia pronunțată joi. Pentru a face asta, Comisia Europeană trebuie să apeleze din nou la Curte și să ceară aplicarea unor sancțiuni financiare. Abia apoi curtea va stabili sumele cu care vor fi sancționate cele trei țări. Se vor lua în calcul durata  și severitatea încălcării legilor UE, dar și capacitatea economică a țării respective.

Sursa: Der Spiegel

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

46 comentarii

 1. „Adevăratele probleme” ale UE continuă…..

  • EU este mare, cu multe instituții ce trebuie să-și facă în continuare treaba, iar legea nu se suspendă pe timp de criză, decât în țări nedemocratice ca Ungaria.

  • Pai migrantiiaia ce trebuiau redistribuiti sea aflau deja in UE. Usor pentru tarile care nu au frontiere exterioare mari (cum e Italia, Grecia Spania) sa spuna ca nu vor… Ideea aici e sa ii ajute pe ceilalti din UE, nu sa ajute migrantii.
   Si da, poate ca ar fi fost mai usor sa se previna intrarea, dar cei 160 mii erau deja inauntru si trebuiau rezolvati. Pai ce sa mai spuna Italia? Cu migrantii nu e ajutata (ca nu vor cei de la Visegrad in speciala) cu virusul prea putin (ca toata lumea e pe barba ei), iar cu coronabondurile ce ar usur gestionarea crizei si-o ia de la Austria, Germania si Olanda.

  • Nu de institutii e vorba aici, ci de decizii si prioritati pur politice. Nu de la politic au pornit deciziile care s-au rostogolit in inertie pana in acest punct? Ei bine, tot politicul le poate schimba, pentru a nu incurca suplimentar lucrurile intr-o perioada cand ne confruntam cu probleme mult mai presante decat impunerea de cote in privinta migrantilor.

  • în timp ce „Adevăratele probleme” ale gigelului pesedist e că mafia PRO-PSD sucumbă iar ”mă-sa” încă nu i-a spus părerea, când a ”scos-o” ăla?

  • Prefer ‘Ne’democratie dact vietnamenzii de la pitä !

 2. Da, eu cred ca ue poate sa go and fuck itself.

  • Ai putea să înveți să vorbești mai bine limba română, dacă tot ești anti-UE.

  • Si care e legatura intre capacitatea mea de a vorbi corect limba materna si subiectul in cauza? 🙂 tare mult mai ajuta ue tarile care fac parte din ea, zilele astea

  • Mda, nu vad nimic gresit. De ce nu respecti institutiile europene, needucatule? Scrii ue cu mic?

  • Trolul dascăl, sputnikar aflat în slujba mafiei PRO-pSD e pregătit să intre în comunitatea euro-asiatică. Mai întâi, cu limba, mai bine zis, cu limbile.

 3. Dragoste cu sila e viol, mai bine tarile din UESSR sa urmeze calea Brexitului, ca la greu oricum toti si-au inchis granitele si-i doare la basca de ceilalti.Europa e pe buza prapastiei si neo-marxistii de caviar continua planul criminal a lu Kalergi, finantat de lunaticul Soros.

 4. Uite cum acceptarea forțată a corectitudinii politice devine călcâiul lui Ahile al Uniunii Europene

  • Corect, practic politrucii europeni sunt cei care subminează primii construcția europeană.

 5. Sa fie excluși din ue și apoi sa li se ia boii de la biciclete! După aceea, sa le rupă și câte o pedala!
  Pfff! Și va mirați ca ue o sa colapseze după ce toată nenorocirea asta va trece?

  • UE este piața unică, fără UE țări precum Ungaria, Polonia sau România vor ajunge la nivelul altor țări de pe lângă noi, gen Republica Moldova, Ucraina, Belarusia, Uzbekistan, Azerbaijan, Kazakhstan. Din motive evidente.

   De ce nu plecați voi ăștia cu impresii pe acolo într-o vacanță mai prelungită, că altfel arătați ca niște imbecili când vă pronunțați pe subiect.

  • Când mănânci borș pronunțându-te pe subiect, gândește-te ca ue a ajutat tari ca Germania, Franța, Olanda sa calce pe cap tari ca Polonia, Ungaria, romania… in întreaga ue se încalcă libertăți și drepturi de baza ale cetățenilor In numele politically correctness-ului și pentru iNgrosarea drepturilor Și buzunarelor unor minorități. Cam la fel se întâmpla și in țările enumerate de tine doar ca in scopul îngrășării buzunarelor unei minorități. Dacă nu vezi asta esti imbecil. Iar pentru liniștea ta, am părăsit europa acum vreo 25 de ani:) din când in când mai trec in vacante dar acum nu prea mai zboară nimeni acolo…

  • Harley pe unde locuiesti ? pune degetul pe harta

  • Polonia are record absolut la absortie de fonduri, Ungaria are un balans pozitiv si o crestere economica stabila de circa 3% anual, iar Romania de acum 25 de ani s-a schimbat cu mult (in bine), dar mai are o gramada de recuperat. Usor sa denigrezi prin afirmatii efemere si goale precum „calca pe cap”, o entitate ce gestioneaza niste parghii financiar-economice ce necesita multa lectura ca sa le intelegi si care in fond ajuta cat timp lucrezi si construiesti ceva, si nu astepti sa pice din cer egal pt toata lumea. Cam toate statele dezvoltate (prin urmare posibil si cea in care te afli tu de 25 de ani) folosesc cam aceleasi mecanisme economice, doar strategii diferite…

  • unde locuieste incelul harley? În minnesota – muhahahahhaaaaa:))))))))))) dar nu știe să pună degetul, nu ”o vede că e imbecil” deși o caută pe hartă de câteva ore sau poate a ”colapsat ”sub greutate celor 140 kg pe care le posedă ”nenorocirea” de trol. Acuma, fără caterincă, așa e poreclită groapa aia de gunoi de lângă București, ”minnesota” n-are nicio legătură cu US.

  • BPS=Black Pigeon Speaks – după care s-a inspirat trolul ăsta sandilău care scrie pe g4media – e o trompetă neo-nazistă care plagiază, minte și inventează, un nebun care zice că luptă pentru drepturile pinguinilor care mor din cauza oamenilor motiv pentru care anumiți oameni trebuie pedepsiți. Distrusul indică și care: imigranții, femeile, cei de culoare, în general, homosexualii, bâncile, în fine, toată narațiunea psihopaților.

 6. Europa moare iar ei nu mai pot de grija migrantilor! Jalnic!Ori asta vor, sa dispara cat mai multi europeni , sa aduca cat mai multi arabi, negri, chinezi.Sa se corceasca.Sa nu mai fie rasa alba.Poate ne trezim si cu ebola..

  • A luat tovarasul hoha premiul kalergi…noh nenea asta propunea ceva de genul.

  • Sputnikarii ăștia analfabeți și inculți au auzit de ”kalergi” și au impresia, probabil, că e vreo formă de alergie care vine de la coronavirus.

 7. Legile UE în privința migranților trebuie schimbate. Altfel fac din UE un azil mondial.

 8. germanika, groparul europei a treia oara!

 9. Si Austria nu? Austria a respectat regulile?

 10. Se intoarce Salvini sa la spuna migrantilor „Pe aici NU se trece”, si trimite direct lui Merkel in Germania, Franta sau Suedia si pe la alti progresisti.

 11. In ritmul acesta migrantii vor putea popula Italia, iar alaturi de Albania vor putea crea o reduta islamica pentru UE.Timpul va vorbi!

  • Păi n-au creat-o din 2015? O mai crează o dată? Parcă așa scria pe site-urile alea de unde se vântură varza din butoiul trolilor conservați.

 12. Pai parca se stopase accesul emigrantilor in toata UE. Sau nu e asa? Ati mai auzit ceva de baietii aia care incercau sa forteze granita inspre Grecia? Pana la terminarea crizei virusului dar cine stie cand s-o termina. Si cum. Cu cat va fi mai rau discutiile despre emigranti vor fi mai inutile si vor fi transate mai repede.
  Imi povestea cineva ca in Suedia coalitia social-democratilor si comunistilor a redus repetat fondurile si personalul in spitale in ultimii ani pentru a redirectiona banii pentru nevoile emigrantilor, primiti cu sutele de mii dupa 2014. De altfel Danemarca a introdus controlul la granita de la podul Malmo – Copenhaga pentru ca baietii se plimbau liberi ca doar erau in UE nu?
  Si acum a inceput distractia cu virusul! Toate comunitatile mici obligate sa primeasca emigranti mult peste capacitatea lor sunt deja in faliment rezista doar cu bani de la bugetul central. Sa vezi distractie…

  • asa e, nu mai se intampla nimic in Grecia, e o cvasi-sincopa a timpului, din cauza ca jurnalistii nu mai acopera acel subiect…daca in ziare s-ar scrie brusc numai despre invazii extraterestre, intr-o sapt ati uita si de virusul de acum.

 13. Potrivit deciziei Curții, cele trei țări nu pot invoca faptul că asigurarea ordinii publice și a protecției interne este responsabilitatea lor.

 14. Uite cum impotenta unora si frica de a rezolva cauza migratie nu face decat sa faca jocul Rusiei, UE incearca sa rezolve efectul, efectul inseamna planul Rusie de a destabiliza UE prin acceptarea unor politice pro migrationale si a corectitudinii politice

  • Acesta a fost un mesaj al agenției sputnik. Mulțumim pentru atenție tuturor ”idioților utili”.

 15. ,,Curtea de Justiție a Uniunii Europene” este ca Lupul Judecator al oilor acuzate in Tribunalul Lupilor !.
  In Tratatul de Aderare la UE nu exista obligatia de aprimii migranti veniti din alte state si pe care granicerii statelor de frontiera ale UE nu reusesc / nu vor sa-i opreasca sa intre.
  A accepta aceasta ,,Ipotetica Obligatie” este la fel cu a accepta sa intre cancerul in UE. Un cancer al moralitatii si gandirii umane.
  A accepta acest cancer este primul pas in directia distrugerii fundamentului normalitatii ideii de UE.
  Deci Polonia, Cehia si Ungaria ar trebuii sa iasa dinr-un astfel de UE degenerat. Pot traii foarte bine cum traieste si Elvetia – fara sa fie in UE.
  O alta solutie este iesirea din UE a Spaniei, Grecie si Italiei.
  Daca le place sa primeasca atat de multi migranti nu au decat sa formeze ,,Uniunea Mediteraneana a Migrantilor” impreuna cu Libia, Egiptul si alte ,,republici bananiere”.

  • Dacă sputnikarii analfabeți pot ”traii” așa de bine fără să știe să scrie și să înțeleagă ce citesc, au impresia toată lumea e idioată și mai pleacă urechea la tâmpeniile lor cu ”migrantii”. Până una alta, ” cancerul moralitatii si gandirii umane” este propaganda putinista de doi bani.

 16. Cota obligatorie cu impartirea migrantilor ilegali nu mai e valabila din toamna anului 2017.
  Hotararea judecatoreasca = frectie la picior de lemn.
  Doar corul neo=marxist mai canta din partitura lui nea George. 🙂

 17. Nu cred cã s-au panicat Polonia ,Ungaria si Cehia cînd au vãzut aceastã nouã maculaturã marca UE.Initíal aceastã uniune a fost creat ptr a evita pe veci si a garanta cã nu se va ajunge la un nou rãzboi între cele trei mari puteri europene:Germania,Franta,UK,fiind conceputã ca o uniune de interese economice,si de politicã financiarã nici vorbã de uniune culturalã sau de ideologie de renuntarea treptatã la suveranitate.Pe parcurs proiectul a deraiat ajungînd un fel de Urss.2, mutti Angela implementeazã tot cea învãtat pe vremea cînd activa cu elan tineresc în fosta RDG.Timmermans ,Tusk,si bețivanul luxemburghez comunisti neomarxisti liberali stîngişti uitã un lucru.Ei în occidentul lor în putrefactie au cel putin la fel de mare nevoie de noi ca noi de ei.La fel cum UK s-a orientat repede cãtre Usa alte țãri se pot orienta cãtre est.Rusia ,China,Corea,Japonia ,Indonezia piete imense .

 18. Atacul trolilor rusi (mai nou si chinezi dar mai putin sofisticat) prin dezinformare, generat confuzie si demoralizarea populatiei a devenit foarte bine ”acordat” si imbunatatit fata de anii trecuti cand P$D avea o retorica primitiva anti ”straini”, suntem ”sclavii” bruxelului etc, manipulari care erau vizibile si usor de combatut. S-a trecut la next level.

  SRI va trebui sa treaca mai agresiv la treaba, toate cozile de topor din Romania care au un rol in aceasta actiune subversiva trebuie pedepsite .

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.