G4Media.ro

Curtea de Justiție a UE: Pasagerii afectați de anularea sau întârzierea unui…

Curtea de Justiție a UE: Pasagerii afectați de anularea sau întârzierea unui zbor din cauza unei greve a piloților trebuie despăgubiţi de compania aeriană

Pasagerii unui zbor anulat sau întârziat din cauza unei greve a piloţilor declanşată pentru a obţine majorări salariale trebuie despăgubiţi de compania aeriană vizată, conform unei decizii anunţate marţi de Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE), relatează AFP, citată de Agerpres.

O astfel de grevă, chiar dacă este organizată „cu respectarea condiţiilor prevăzute de legislaţia naţională”, „nu echivalează cu noţiunea de ‘circumstanţă extraordinară'” care să permită companiei să se considere exonerată de la a mai plăti aceste compensaţii, a precizat CJUE.

Cazul a fost trimis la CJUE de o instanţă din Suedia în urma unui refuz al companiei aeriene scandinave SAS să despăgubească un pasager al cărui zbor a fost anulat în 2019, în timpul unei greve de şapte zile a piloţilor, care cereau o majorare a salariilor.

SAS considera greva ca fiind o „circumstanţă extraordinară”, „deoarece nu era intrinsecă exerciţiului normal al activităţii sale (…) şi era în afara controlului său efectiv”, se arată într-un comunicat al CJUE.

Acum este de datoria instanţelor naţionale să rezolve acest caz în conformitate cu decizia CJUE, mai menţionează aceeaşi sursă.

sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.