G4Media.ro

Curtea de Apel Bucureşti menţine amenda primită de Iohannis de la CNCD…

Curtea de Apel Bucureşti menţine amenda primită de Iohannis de la CNCD pentru declaraţiile privind Ţinutul Secuiesc / Cine este judecătorul care a pronunțat decizia

Curtea de Apel Bucureşti a respins, vineri, cererea preşedintelui Klaus Iohannis de anulare a amenzii de 5.000 de lei primită în mai 2020 de la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), în urma unor declaraţii pe care le-a făcut privind un proiect de lege referitor la autonomia Ţinutului Secuiesc, transmite Agerpres.

„Respinge excepţia lipsei calităţii de reprezentant a Administraţiei Prezidenţiale. Respinge cererea ca neîntemeiată. Cu recurs în 15 zile de la comunicare. În cazul declarării, recursul se va depune la Curtea de Apel Bucureşti. Pronunţată azi, 29.01.2021, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin grefa instanţei”, se arată în decizia instanţei, care nu este definitivă.

Decizia a fost pronunțată de judecătorul Vasile Bîcu, cel care a suspendat, în ianuarie 2019, decretul prin care președintele Klaus Iohannis a prelungit cu un an mandatul generalului Nicolae Ciucă la șefia Statului Major al Armatei. Bîcu este considerat un apropiat al Liei Savonea și Alinei Ghica. (Detalii aici)

Pe 20 mai 2020, preşedintele Klaus Iohannis a fost sancţionat de Colegiul director al CNCD cu o amendă de 5.000 lei pentru discriminare şi încălcarea dreptului la demnitate pe criteriul de apartenenţă etnică/naţională.

În aceeaşi zi, şeful statului a anunţat că va contesta în instanţă decizia CNCD, considerând că hotărârea prin care a fost sancţionat este una „profund politică”.

Şeful statului a fost sancţionat pentru declaraţiile făcute în contextul adoptării tacite de Camera Deputaţilor a proiectului legat de autonomia Ţinutului Secuiesc.

 • Pe 29 aprilie 2020, Klaus Iohannis declara: ”Jo napot kivanok, PSD (Vă doresc o zi bună, PSD). Este incredibil, dragi români, ce se întâmplă în Parlamentul României. PSD a ajutat UDMR să treacă prin Camera Deputaţilor o lege prin care dă autonomie largă Ţinutului Secuiesc. Este incredibil unde s-a ajuns cu acest PSD! Este incredibil ce înţelegeri se fac în Parlamentul României! În timp ce noi, eu, Guvernul, celelalte autorităţi, ne luptăm pentru vieţile românilor, ne luptăm ca să scăpăm de această pandemie, PSD, marele PSD, se luptă în birourile secrete din Parlament ca să dea Ardealul ungurilor. Jo napot, Ciolacu! (Bună ziua, Ciolacu!) Oare ce v-a promis liderul de la Budapesta, Viktor Orban, în schimbul acestei înţelegeri? Vedeţi, dragi români, asta înseamnă o majoritate toxică, majoritatea toxică pesedistă. De aceea, dragii mei, se înţelege acum poate mai bine de ce am vrut alegeri anticipate. Eu nu mai vreau ca problemele importante ale naţiunii să fie hotărâte de PSD. Eu nu mai vreau ca această majoritate toxică pesedistă să hotărască împotriva României şi împotriva românilor. Este inadmisibil aşa ceva şi, până când sunt eu preşedintele României, o astfel de lege nu va exista”.

Potrivit CNCD, declaraţia lui Iohannis reprezintă faptă de discriminare şi încalcă dreptul la demnitate pe criteriul de apartenenţă etnică/naţională, conform art. 2 alin. (1) şi art. 15 din O.G.137/2000. contactați Depart

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

12 comentarii

 1. „Ghinion”!

 2. Deci a spune „O zi bună” într-o altă limbă decât cea română este discriminare… ???

 3. Apelul va fi judecat de acelasi judecator? Sper ca nu.

 4. Noi romanii de etnie romana facem ceva pe tinutul secuiesc . Toti cei care vor participa la actul de legiferare a unei asemenea imbecilitati vor plati . Va vom matura pe toti fara sa realizati . Gura mamelor voastre de scursuri sociale . Nu va place in Romania ?! Aveti granitele libere . Ma angajez sa achit costurile cu pasaportul pentru maghiarul ( ca sa nu spun bozgor ) care da scris ca pleaca definitv din Romania .

 5. O mizerie de decizie emisa de un gunoi de judecator corupt. Poate CSM sa se dea cu fundul de pamant o mie de ani, ca asta nu schimba adevarul. Unde e discriminarea? Unde este independenta (de politic a) justitiei?

 6. Asta e Romania, absolut totul se face la ordin politic.

 7. Daca sentinta e data cui nu trebuie, deontologii analizeaza cine a dat-o.

 8. Mafia lui Savonea in actiune! Pensii speciale pentru judecatori corupti!

 9. CNCD este o instituție de sorginte neobolsevica, nu are nicio calitate sa emită judecați de valoare iar faptul că și amendează e culmea, culmilor. Discriminare trebuie pedepsită conform legilor, un judecător trebuie sa dea sentința și nu niște politruci progresito_comunisti. Această instituție, plătită din banii mei, îmi încalcă libertatea și ma discriminează.

 10. dreptul la demnitate pe criteriul de apartenenţă etnică ???
  Ce e aia bai imbecililor ?!
  Demnitatea are legatura cu fiinta umana . Punct .
  Ce e aia ,,demnitate pe criterii” ???
  Dai dovada de demnitate daca te comporti ca om .
  Demnitatea nu o ceri ci o obtii prin comportament . Ea este opusa obedienţei, linguşirii, servilismului, laşităţii, perfidiei, perversităţii şi vicleniei .

 11. Reteaua mafiota din justitie de desconspira singura prin propriile actiuni si o face parca aruncadu-i cumva manusa presedintelui. Un mesaj de genul: „si noi avem putere, nu doar voi”. Scary. Cum raman niste mafioti ca astia judecatori? Un judecator trebuie sa fie un om integru, onest, echilibrat.

 12. Il doare undeva pe sas de tinutul secuiesc…Totul a fost o propaganda de defaimare…SE VEDE IN ACTUALA ALIANTA-ACUM UDMR este bun dom presedinte….Ce alinata secreta a facut PNL cu UDMR…Ce le-ai promis??????

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.