G4Media.ro

Curtea Constituțională îi dă undă verde lui Viorel Cataramă să candideze la…

Curtea Constituțională îi dă undă verde lui Viorel Cataramă să candideze la prezidențiale / Judecătorii au anulat decizia Biroului Electoral de respingere a înscrierii fostului liberal în cursa pentru Cotroceni

Curtea Constituțională a admis candidatura lui Viorel Cataramă în alegerile prezidențiale, anulând decizia Biroului Electoral Central (BEC) prin care fostului liberal îi fusese interzisă intrarea în cursa pentru Cotroceni din cauza dubiilor privind autenticitatea semnăturilor de susținere.

”A admis contestația formulată împotriva Deciziei Biroului Electoral Central nr.10/D din 20 septembrie 2019 și, în consecință, a dispus înregistrarea de către Biroul Electoral Central a candidaturii și a semnului electoral ale domnului Viorel Cataramă la alegerile pentru Președintele României din anul 2019”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Curtea Constituțională.

Ședința CCR a avut loc duminică.

De asemenea, Curtea a respins toate contestațiile depuse împotrva candidaturilor Vioricăi Dăncilă (PSD) și Theodor Paleologu (PMP).

Biroul Electoral Central a respins vineri înscrierea candidaturii lui Viorel Cataramă la alegerile prezidențiale din partea partidului Dreapta Liberală. BEC a constatat că existau dubii asupra autenticității a circa 94.000 dintre cele 231.000 de semnături de susținere a candidaturii sale.

Din listele cu susținători, în cazul a circa 700 informațiile erau incomplete. Problemele au apărut în ce privește similaritățile semnăturilor ”care înlătura prezumția simplă de validitate a acestora”, după cum se spune în decizia BEC.

Cum numărul semnăturilor suspecte se ridica la circa 94.000, BEC a constatat că nu este îndeplinită condiția celor 200.000 de semnături de susținere valide.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Din nou ccr vine în sprijinul lui dăncilă forțând ruperea unor voturi de la liberali.

 2. Tot felul de gunoaie de n-a auzit nimeni de ei pan’ acum. Cu atat mai putin sa fi facut ceva pt. tara.

  • eu am auzit; am si simtit , mai exact am simtit lipsa a 1000 de marci, bani castigati greu, care s-au prapadit in chinuri in depozitele SAFI…..

 3. cee? NU POT SA CRED !

 4. Ca sa vezi cu ce se ocupa CCR, a devenit buricul faptelor.

 5. Sunt unii candidaţi cu posibilităţi să finanţeze celor 10 concurenţi un city break la Viena, pentru MuseumsQuartier, să construim şi la Bucureşti un cartier din ăsta, lipsindu-ne Muzeul de Artă Contemporană în arhitectură proprie şi Biblioteca Digitală pentru Diaspora.

 6. Viorele , ce faci nene ?! Vrei president ?
  Pai banii de la Safi cand ii dai oamenilor inapoi ?
  Nemernicule !
  Mata esti din familie de pocaiti , bre ?!
  Reatiaidreaku

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.