G4Media.ro

UPDATE Curtea Constituțională a respins contestaţiile împotriva candidaturilor lui Marcel Ciolacu şi…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

UPDATE Curtea Constituțională a respins contestaţiile împotriva candidaturilor lui Marcel Ciolacu şi Elenei Lasconi

Judecătorii Curţii Constituţionale au respins luni mai multe contestaţii cu privire la candidaturile depuse de Marcel Ciolacu şi Elena Lasconi pentru funcţia de preşedinte al României.

Trei contestaţii au fost depuse pe numele lui Marcel Ciolacu şi una o viza pe Elena Lasconi.

Contestațiile depuse împotriva candidaturilor lui Marcel Ciolacu și Elena Lasconi

Ce decizii a adoptat CCR, cu unanimitate de voturi:

A respins contestația formulată de Marcu Maria privind înregistrarea candidaturii Elenei – Valerica Lasconi,  George-Nicolae Simion, Mircea-Dan Geoană, Ion-Marcel Ciolacu și Ludovic Orban la alegerile prezidențiale

A respins contestația formulată de Petria Eugeniu Dragoș privind înregistrarea candidaturii lui Ion-Marcel Ciolacu la alegerile prezidențiale

A respins contestația formulată de Marcu Maria împotriva neînregistrării candidaturii Mariei Marcu la alegerile prezidențiale;

A respins contestația formulată de Diana Iovanovici – Șoșoacă Diana împotriva neînregistrării candidaturii Dianei Iovanovici-Șoșoacă;

A respins contestația formulată de Constantinescu Răzvan – Nicolae împotriva neînregistrării candidaturii lui Răzvan – Nicolae Constantinescu

A respins contestația formulată de Mega Ciprian Romeo împotriva neînregistrării candidaturii lui Ciprian Romeo Mega

A respins contestația formulată de Gheorghe Dumitru împotriva înregistrării candidaturii lui Ion – Marcel Ciolacu

A respins contestația formulată de Anghelescu Alexandru împotriva înregistrării candidaturii lui Ion – Marcel Ciolacu

Conform dispoziţiilor art. 146 lit. f) din Constituţie şi art. 37 şi art. 38 din Legea nr. 47/1992, Curtea Constituţională are atribuţia de a veghea la respectarea procedurii pentru alegerea preşedintelui României şi confirmarea rezultatelor sufragiului.

De asemenea, Curtea Constituţională soluţionează contestaţiile cu privire la înregistrarea sau neînregistrarea candidaturii la funcţia de preşedinte.

Persoanele care se pot adresa Curţii în acest sens sunt candidaţii, partidele politice, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale, alianţele politice, alianţele electorale şi alegătorii.

Contestaţia se depune la sediul CCR şi vizează, în concret, decizia prin care Biroul Electoral Central a admis sau a respins înregistrarea candidaturii sau a semnelor electorale.

Curtea Constituţională soluţionează contestaţiile în termen de cel mult două zile de la înregistrarea acestora.

Dezbaterile au loc fără înştiinţarea părţilor, cu participarea reprezentantului Ministerului Public, pe baza sesizării şi a celorlalte documente aflate la dosar.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. Este clar Lasconi nu are nici o şansă cu CCR-ul ăsta, o să se ia de crucea ei şi o să spună că este prea creştină pentru gusturile propagandei,

  2. Amândoi ar trebui excluși!

  3. sa lase doar pe ciolacu ciuca si geoana .. sa avem sentimetul ca avem democratie cu PSDNLUDMR

    • S-a dus dreq democrația din Romanica, instituțiile statului își fac de cap mai mult decat oricând! Cine poate, sa plece de aici!

  4. Eu zic ca cel mai simplu ar fi ca CCR sa decida cine sa fie ales presedinte. Oricum, si-a acordat putere legislativa, putere de a modifica Constitutia prin decizii, imunitate pentru orice, pensii speciale etc. Si putem sa reuntam si la Parlament, ce sa ne mai framantam ca 300 parlamentari…! Cu 9 oameni unu si unu, numiti pe spranceana, de partidul care iese cel mai bine in sondaje (adica ala care refllecta cel mai bine nevoile romanului) nici nu mai trebuie sa ne facem griji.
    Democratia? un moft!

  5. Sa ramana doar ciolacu si simion. Ca asta se vrea oricum. Nu mai ardem banii aiurea pe 2 tururi de votare…

    • cel mai corect ar fi sa lase numai 1. la parlamentare strictul necesar. si nu mai ai deloc nevoie de alegeri. a fost test acum, o lasa pentru urmatoarele alegeri.