G4Media.ro

Curăţenie cu voluntari pe străzile Ploieştiului, după ce angajaţii firmei de salubritate…

sursa foto: Pixabay

Curăţenie cu voluntari pe străzile Ploieştiului, după ce angajaţii firmei de salubritate au intrat din nou în grevă

Primăria Ploieşti va face curăţenie cu ajutorul voluntarilor, pe străzile oraşului, după ce angajaţii operatorului de salubritate Rosal Grup, care are contract cu municipalitatea, au intrat din nou în grevă pe motiv că nu le sunt plătite salariile.

”Având în vedere continuarea grevei de către salariaţii operatorului local de salubritate, de mâine dimineaţă, începând cu ora 4.00, la nivel local se va derula o acţiune de întreţinere şi curăţenie a spaţiilor verzi şi a principalelor artere de circulaţie, la care vor participa peste 100 de voluntari”, a anunţat, marţi seară, într-un comunicat de presă, Primăria Ploieşti.

Conform sursei citate, alături de voluntarii persoane fizice vor fi şi salariaţi ai S.C. Servicii de Gospodărire Urbană Ploieşti S.R.L., firmă care este deţinută de Consiliul Local Ploieşti care se ocupă de întreţinerea spaţiilor verzi, dar şi salariaţi ai Serviciului Public Finanţe Locale, ai S.C. Transport Călători Express S.A Ploieşti, ai Clubului Sportiv Municipal, artişti ai Teatrului „Toma Caragiu” Ploieşti şi ai Filarmonicii „Paul Constantinescu”, precum şi angajaţi ai S.C. Hale şi Pieţe S.A. Ploieşti.

”Aceştia vor face la rândul lor voluntariat, lucrând în afara orelor de program, fără să fie remuneraţi”, menţionează comunicatul Primăriei Ploieşti.

Pe de altă parte, Rosal Grup reclamă, într-un comunicat postat, marţi seară, pe Facebook, că ”motivele de ordin electoral sau de imagine ne-au pus în postura de avea dificultăţi în asigurarea resurselor financiare”.

Astfel, operatorul de salubritate se plânge că 48.421 de ploieşteni, deşi beneficiază de serviciile de salubritate, nu plătesc prestaţia.

”Pierderea noastră lunară este de 639.592 lei. Primarul Ploieştiului cunoaşte această situaţie, dar nu ia măsurile legale obligatorii”, susţine firma, în acest context.

Rosal se plânge, de asemenea, că suportă taxa de mediu aferentă serviciilor de salubritate, dar şi că ”tarifele pentru curăţarea căilor publice la nivelul municipiului Ploieşti nu au fost actualizate conform legi”.

La momentul încheierii primului contract între Primăria Ploieşti şi Rosal Grup, Rosal a intrat în licitaţie cu preţuri mai mari decât principalul competitor care oferea, conform documentelor depuse la licitaţie, de asemenea, gratuitate la ridicarea deşeurilor în cazul cetăţenilor care colectau selectiv deşeurile.

Oferta firmei a fost respinsă de municipalitatea ploieşteană, condusă la acea vreme de primarul aflat şi acum în funcţie, Andrei Volosevici. Unul dintre motive a fost este faptul că, pentru încărcatul şi transportatul deşeurilor pentru persoane fizice, firma care a pierdut licitaţia a ofertat tarif „gratuit”, această propunere financiară fiind considerată „nerealistă”.

sursa: News.ro, sursa foto: Pixabay

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

 1. Dar mulțimea de Directori Adjuncți si ceilalti Directori ce fac?
  Au program de 4 ore!
  O armata de birocrați inutili la treaba!
  Plus trepadusii numiti consilieri locali,cred ca sunt peste 70!
  Care doat ridica mâna in sedinta si încasează 10.000 lei /sedinta!
  S-au nascut lenesi si au ajuns sa faca cărțile in CL.
  La munca cu toti lenesii din Primaria Ploiesti!
  Primul pe lista cin sa fie?

 2. Adevarul este altul: Rosal, care au conturile poprite de ANAF inca de anul trecut, tocmai au fost amendati de Garda de Mediu pentru ca depozitau ilegal deseuri in comuna Baraitaru, si pusi sa curete. De aia nu au bani de salarii. Ar trebui sa fie raportata directorimea Rosal la DNA