G4Media.ro

Cum sunt cheltuiți banii publici: Universitatea Agronomică din Iași, contracte de 12…

Cum sunt cheltuiți banii publici: Universitatea Agronomică din Iași, contracte de 12 milioane de euro cu firma la care acționar majoritar e o profesoară din instituție

În doi ani și jumătate (2019-2021), Universitatea Agronomică din Iași a încheiat contracte de peste 12 milioane de euro cu compania Grup Construcții Est SA, la care acționar principal cu 55% este Mirela Cojocariu, care din 2019 este șef lucrări la Facultatea de Horticultură a universității, arată o anchetă realizată de Reporter de Iași.

Contactată telefonic, Cojocariu a refuzat dialogul: „Nu comentez”. Gerard Jităreanu, rectorul universității, nu a răspuns apelurilor telefonice. Din partea instituției a venit un răspuns semnat de Eugen Ulea, prorector, în care se menționează că Mirela Cojocariu este cadru didactic „fără a avea niciun fel de atribuție administrativă și fără a fi implicată în acte decizionale sau de evaluare administrativă la nivel de universitate sau facultate”.

Principalul contract: 6 milioane de euro. În iulie anul trecut, s-a încheiat cel mai consistent contract între Universitatea Agronomică (actuala Universitate pentru Științele Vieții) și Grup Construcții Est SA. În schimbul a peste 30 de milioane de lei (peste 6 milioane de euro), firma va efectua lucrări pentru reabilitarea corpului principal, a aulei și la patru amfiteatre. Cu o durată de execuție de 60 de luni, contractul se află în plină derulare, universitatea efectuând deja plăți de peste 6,8 milioane de lei. Sursa de finanțare o reprezintă banii de la bugetul de stat, deci bani publici.

Aceeași firmă și la manejul de cai. Cu fonduri bugetare, în august 2020, Universitatea Agronomică a selectat Grup Construcții Est într-un alt proiect. „Spații pentru procesul didactic de la disciplinile de echitație și tehnologia creșterii cabalinelor” este denumirea contractului de peste 16,6 milioane de lei (TVA inclus). (Foto: Lucrări de construcții la aula Universității Agronomice din Iași – Reporter IS)

Citește tot articolul pe Reporter de Iași

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Tudorel chirica alexe Toader .

  2. E România, naţie de hoţi.

  3. E Romania, natie de hoti, puturosi, mincinosi, curve, tradatori si peste toate, prosti.

    Meritam mult mai rau decat e :)))

  4. Se fură mult prin USAMV uri…dacă la Iași se fură de 6 milioane de euroi…cat oare se fură la USAMV ul din București? Condus neOFICIAL chiar de Ministrul educației Sorinel Câmpenel…securel drăgănel …și cu contul bananel…apropo mai ales că la noi in USAMVB-euu se spânzură profesorii din conducerea instituției… Sorinele fă ceva….