G4Media.ro

Cheltuieli de lux la o universitate din Iași: rectorul Gerard Jităreanu a…

Foto: Universitatea Agronomică - ReporterIS

Cheltuieli de lux la o universitate din Iași: rectorul Gerard Jităreanu a cumpărat mobilier de 280.000 de euro în plină pandemie

* Birouri de 2.000 de euro, uși de 1.000 de euro, stative de 500 de euro, piele Burgundy, nuc Tanganika, mobilier tip British
* O măsuță de imprimantă e 5.500 de lei
* O bibliotecă de perete e 4.000 de euro
* Toate achizițiile au fost făcute din fondurile USV, în plină pandemie, când România avea deficit de 7%
* 300.000 de euro dintr-un foc pentru că Gerard Jităreanu a vrut să-și schimbe mobilierul la începutul celui de-al treilea mandat de rector

În 2020, în plină pandemie de Covid, cu o economie pe butuci, conducerea Universității Agronomice din Iași a cumpărat mobilier de lux și aparatură audio-video de peste 281.000 de euro, scrie ReporterIs. Dotările s-au făcut exclusiv pentru șefii universității: rector, președinte de Senat, Sală de consiliu.

În sistemul electronic de achiziții publice (SICAP), contractul cel mai mare, de 241.000 euro, însemnând birouri, mese, scaune, dulapuri, a fost camuflat ca „dotări, amenajare spații educaționale, mobilier”. Furnizor a fost Ovo Design Furniture Group, o firmă care a lucrat pentru Președinție, Parlamentul României, Parlamentul Republicii Moldova și alte instituții publice de top. Unic ofertant.

Justificarea șefilor universității pentru aceste achiziții: gradul de uzură al vechiului mobilier și necesitatea modernizării unor simboluri și elemente de identitate ale instituției.

Primul dintre cele trei contracte a fost încheiat pe 29 mai 2020 între Universitatea Agronomică (care acum se cheamă Universitatea pentru Științele Vieții) Iași și Ovo Design Furniture Group. Valoarea a fost de 984.000 lei + TVA de 186.960 lei, rezultând un total de 1.170.960 lei, echivalentul a aproximativ 241.000 euro. Denumit contract „de furnizare dotări amenajare spații educaționale – mobilier”, acesta a presupus achiziția a zeci de repere destinate cabinetului președintelui Senatului, Vasile Vîntu, Secretariatului președintelui, Sălii de consiliu, biroului rectorului Gerard Jităreanu și secretariatului acestuia. (Foto: Universitatea Agronomică – ReporterIS)

Citește tot articolul pe ReporterIS

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

19 comentarii

 1. Asta-i să fii mafiot, pardon, bugetar, în Rrrumânistan…

 2. După nume, normal că scaune cumpără

 3. Repede sa apara cativa postaci PSD PNL sa ne spuna ca si USR e de vina si ca nu avem de ce sa nu votam tot pe ei..

 4. La USV Iasi (fosta USAMV) este o mafie de nedescris, sunt angajari doar pe pile, cu familii intregi pe toate posturile: mama, tatal, copiii, ginerii, nurorile etc. Chiar rectorul Jitareanu are toate rudele angajate:
  https://www.reporteris.ro/exclusiv/reportaje/item/86249-marea-familie-de-la-zootehnie-to%C8%9Bi-sunt-rude.html
  Si la celelalte universitati din Iasi e aceeasi situatie, cu Tudorel Toader si clanul lui in frunte.

  • Daca isi platesc „impozitele” pe lantul trofic, ii intreaba cineva ceva ?

  • Sinistrul T. Toader si familia sunt aranjati pe cateva generatii pentru deosebita contributie la scaparea infractorilor de partid.

 5. de parca doar acolo, probabil ca e la fel in toata tara

 6. Fundul parveniților nu poate sta pe un scaun obișnuit. L-ați ales rector a treia oară pe acest arogant, dlor profesori agronomi ?

 7. Este o practică in Romania astfel de cheltuieli in mediul bugetar.Oricum nu transpiră pentru banii cheltuiti , îi doare in cot de populumea.

 8. Ciocoiul ăsta împuţit şi-a făcut universitate „pă persoană fizică”. Nu ne ajunge că universităţile românistaneze sunt fabrici de diplome şi de tâmpiţi. Acum îşi schimbă mobila să fie siguri că nu îi ascultă DNA cum iau şpăgile.

 9. Poate data viitoare votaţi mai bine.

  Sau nu, cum vreţi.

 10. „Furnizor a fost Ovo Design Furniture Group, o firmă care a lucrat pentru Președinție, Parlamentul României, Parlamentul Republicii Moldova și alte instituții publice de top. Unic ofertant.”
  pai de ce nu ati spus de la inceput ca este o firma securista?
  securistii pensionari speciali o duc greu, cu ce sa isi tina copii in Elvetia si America? Costa traiul de lux acolo.

 11. Foarte bine!!!!!
  Dacă a avut omu bani

  • „omu” a avut banii universitatii in mana, care probabil ca primeste ceva de la stat, adica de la noi, platitorii de impozite. Stau si ma gandesc, ce fel de om considera ca e acceptabil sa dai 280k EUR pe mobilier pentru sala de consiliu si 2-3 birouri? Adica inteleg sa mobilezi un campus cu banii aia. Desi, si pentru aia e enorm, daca campusul ala nu are macar 280 de camere.

  • CE ZICETI DE CUMULARDUL presdinte AL ACADEMIEI (UNA DINTRE ELE, CA MULTE MAI SUNT)?

   500 000 DE LEI ANUAL DOAR ACADEMIE + RECTORAT.

 12. si ce-i asa de greu sa ii ia banii pe ea Sa plateasca din lesfa lui