G4Media.ro

Cum se strică o țară. Datoriile premierului Cîțu

Cum se strică o țară. Datoriile premierului Cîțu

Ce mare scofală că liderul PNL, Florin Cîțu, a fost ales în urma unui Congres aranjat? Nu este nici primul, nici ultimul politician ajutat să câștige șefia unui partid prin cumpărarea votului sau prin alte metode de distorsionare a democrației de partid. Dăncilă o fi ajuns pe bune la șefia PSD?

Așa vor gândi mulți într-o țară obișnuită cu butaforia politică încă de pe vremea lui Ceaușescu. Pe vremea partidului unic, alegerile erau o pură formalitate. Rezultatul, ca și acum, la PNL, era cunoscut dinainte, de toată lumea.

Ca să înțelegem mai bine efectele acestor false alegeri va trebui să ne uităm puțin în istorie. Încă de pe vremea domniilor fanariote, dregătoriile se cumpărau cu bani la Înalta Poartă. Neagu Djuvara a descris, într-una din cărțile sale, mecanismul de funcționare a puterii de acum mai bine de trei secole.

 • ”Poarta scornise înnoirea în fiece an a firmanului de înscăunare. Datoria  de a face această înnoire, care se numea „micul mucarer” (marele mucarer fiind „darul”  făcut la începutul domniei), avea îndoitul avantaj de a-i ţine pe domnitori într-o veşnică  teamă şi de a aduce an de an vistieriei sultanului, după cum spune Raicevich, vreo 700  000 de piaştri — ceea ce, împreună cu nenumăratele şi inevitabilele peşcheşuri şi  bacşişuri, îl costă pe domnitor mai mult decît de două ori pe atîta” (Neagu Djuvara, ”Între Orient și Occident. Țările Române la începuturile epocii moderne”)

Problema domniilor fanariote, vestite pentru politica de jaf și prăduială a marilor dregători care-și cumpărau funcția, este că nu apucau niciodată să lucreze cu adevărat pentru popor. În scurta vreme petrecută la domnie, înainte de a-și pierde capul, grija lor era să-și umple cuferele pentru a-și cumpăra viitorul firman sau pentru a-și salva pur și simplu pielea.

Arc peste timp: tot cu micul și cu marele mucarer ne confruntam și azi. Odată înscăunat președinte la PNL cu binecuvântarea Sultanului, marea problemă a lui Florin Cîțu  începând de luni este să-și achite datoriile acumulate în lunga și istovitoarea campanie internă. Toate promisiunile în bani, proiecte, funcții și alte peșcheșuri trebuie acum onorate către baronii mici și mari din PNL. Lor trebuie să le livreze înainte de toate.

Dar premierul Florin Cîțu pare obișnuit cu datoriile și, la o adică, poate să nu le plătească. N-ar fi chiar prima oară când uită de ele.

Cu astfel de mecanisme bolnave de contraselecție politică, ne mai întrebăm de ce ajung în funcții tot felul de incompetenți de partid, de ce banii de la buget se scurg discreționar doar în anumite buzunare și de ce ultima prioritate a premierului o reprezintă problemele noastre, ale cetățenilor.

Ele rămân mereu la urmă, deoarece înnoirea firmanului este mereu mai importantă decât țara, iar domnitorul numit, și nu ales, are o groază de datorii de plătit în mod prioritar.

Ar mai fi câteva observații de făcut. Ludovic Orban acuză, de pildă, în termeni foarte duri intervenția  președintelui Iohannis la Congres și vede mâna lungă a serviciilor în aranjarea rezultatului final. Să zicem că are dreptate.

Dar de vină sunt și miile de liberali care au jucat în regia scrisă la Cotroceni sau în altă parte pe post de figuranți. Cu astfel de oameni, lipsiți de principii, de valori, gata oricând să-și vândă conștiința pentru avantaje personale, s-a impus și comunismul în România.

Este adevărat că nu sunt chiar toți așa, o apă și un pământ. Aproape 2000 de liberali au votat cu Orban în ciuda presiunilor enorme la care au fost supuși pentru a vota cu Cîțu. Dar masa critică au făcut-o ceilalți, gata să-și tranzacționeze votul.

Pe mulți dintre ei, oportuniștii sadea ai politicii românești, îi vom găsi azi-mâine la PSD sau la alte partide dacă PNL se va prăbuși în sondaje, unde se vor comporta la fel. Fără să creadă cu adevărat în nimeni și în nimic, se vor bate în primul rând pentru ei și pentru binele lor, nu pentru interesul public.

Și ei au de plătit micul și marele mucarer la înscăunare sau pentru a-și înnoi firmanul.

Apoi, ce exemplu au dat Klaus Iohannis și Florin Cîțu celorlalți de sub ei? Dacă la vârf lucrurile se aranjează așa, la vedere, fără perdea, ca în epoca fanariotă, ce pretenții aveți de la ceilalți, de la primari, de la șefii de Consilii Județene, de la talpa țării?

Dacă voi, la București, nu respectați nici o regulă, nici măcar pe cele sanitare, de ce ne mai cereți nouă, celor mai mici, să fim altfel?

Corupția morală este premisa corupției în exercitarea puterii. Nu poți impune un președinte ilegitim de partid, ridicat pe un soclu putred, și să-i mai pretinzi apoi să guverneze corect, pe baze sănătoase.

Aceasta este, cum spuneam, rețeta dezastrului, așa se strică o țară. Așa am fost mereu în ultimii ani, în aproape toate regimurile de după 90: nici o democrație veritabilă, nici o dictatura feroce, ci combinație între cele două, adică o democratură.

 

 

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

112 comentarii

 1. Dăncila sau Cîțu mi-e tot una.

  • * sau poate ca nu!
   Dăncila a avut curaj sa-l demita pe presedintele ANPC pe motiv de neindeplinire a obiectivelor.
   Cițu are obiective clare? Sau doar USR PLUS era 0biectiwul său?

  • Cu Dancila lumea avea timp de proteste, o ducea bine, nu se framanta pt ziua de maine,acuma nu stii pe unde sa-ti scoti camasa, traiesti intr-o nesiguranta zilnica, plina de neajunsuri, o teama constanta, asa ca nici nu se pot compara cei doi

  • Nu mor caii xand vor cainii
   Cainii latra, caravana trece…

  • Articolul este un amalgam de cuvinte fără noimă care induc în subconștient ca pm este vinovat de tot ce e rău.
   Tăpalaga, ai fost la moscova de curând?

  • @Spike
   E vorba de ce va fi de acum încolo sub dinastia Cocîrțu…

  • Ce să vezi _ Urmează INVESTIŢII şi dezvoltare ? Chiar aşa ? Păi nu e bine . Cum se investesc bani în mediul rural, adică în sate şi comune să fie aduse mai aproape de secolul 21 ? USR e de acord , păi fără aprobarea usr NU SE POATE . Cine e USR ..aşa 12-14 % din voturile celor 30% din români ..fiuuu …păi mare suport , aşa un vânt în curbă după o iahnie de fasole !

  • Si Barna acuza „sistemul”, si voturile fraudate, deci usr+ = pnl

  • Domnule Spark, e diferență mare între Vasilca și Cîțu. MAre de tot, dar de la mata nu se vede, Păcat. Dreptate mare are aici domnu Spike. Articolul este plin de ură împotriva lui Cîțu și Iohannis. și o curată instigare la ne respectarea autorităilor, alese prin vot.

  • @Spike se preface ca nu stie ca daca-l intrebi pe Cîtu de ce nu fac treaba cei de la ANPC Citu o sa-ti raspunda ca ANPC e in coordonarea Ministerului Economiei.
   Asa e sistemul facut: nimeni nu e vinovat de nimic.

  • @constatare: si daca sistemul de vot e conceput sa fie anonim si totusi, individual, fiecare sa poata sa vada insumarea pentru fiecare candidat si faptul ca votul lui a fost luat in considerare?
   Nu ai inteles nimic.

  • oau…

   s-a trezit lumea !!

   nu-mi vine sa cred ca a putut scrie acest articol, dupa atata linguseala

  • M-au dezamagit cei de la G4media asa cum au facut-o si cei din USR. Ati inceput bine de tot, dar cum spun batranii „ajungem sa ramanem doar cu entuziasmul”.

  • @alexandra: Cu ce exact te-a dezamagit USR-ul? Dar G4Media? Ca nu mai canta Osana, Fiul lui Catu, binecuvantat este cel ce vine in numele lui Iohannis? Sau pentru ca au spus ca „imparatul e gol”?

 2. Trist, dar perfect adevarat!

 3. O cleptocrație domnule Tăpălagă.

  • Ce facem mai departe? Recunosc ca am crezut in Citu din New Zealad dar imi e teama ca banii si baronii ne vor transforma in New Zooland. Sunt vremuri grele, banii imprumutati sunt multi, vor face o lista de prioritati si vor da banii pe ce avem mai mare nevoie prin tara asta ?
   USR+ nu trebuie sa iasa de la guvernare, trebuie sa fie acolo.
   Ce pot face cetatenii?.. practica datului jos a primarilor daca cheltuie airurea poate fi extinsa, exista precedent in Agigea.
   Cred ca o societate civila solida, nepolarizata deja, nefinantata deja, este foarte importanta in momentele astea.
   Citesc ce am scris si imi zic …cata naivitate..

  • Cleptocratie combinată cu mitomanocratie!

  • Turbarea acoliţilor lui Barna e cruntă şi prelungă, cel care asigură fraudarea on-line a votului preacinstit de la alegerile (rad curcile ) USR-PLUS pe acelasi sistem „corect” prin care a câştigat şefia usr.
   Vorba lui Drulă : FLORINE NE-AI TERMINAT !!! AM AJUNS COLEGI CU GEORGE SIMION ŞI TAPALAGĂ IAR MOŞTEANU (păduche la AUR) coleg cu indivizi de teapa lui şoşoacă cea care ţine Covidul în viaţă !!!
   Lasă Tapalagă ..nu fi trist..România nu e la cheremul AUR+USR, chiar mai sunt şi alte partide votate de români. După ce se termină creditul de la usr aşteptăm un punct de vedere independent, aşa cum e presa europeană. Aici sunt numai articole ANTI PNL ..urât frăţică …urât , nici dacă le dicta Ciolacu nu erau mai acide …urât !!!

  • @Moromete

   „România nu e la cheremul AUR+USR”

   Aveti perfecta dreptate. Romania e la cheremul tandemului PSD+PNL de treizeci de ani. Si vad ca ne place, le mai dam inca o sansa. Si inca una si inca una si tot asa.

   Si nici nu e asa de rau: 300.000 de tineri parasesc anual tara, atat de roz e viitorul cu suveica PSD-PNL la conducere. Dar inca e bine, sa ne fereasca Dumnezu sa ajunga cumva USRPlus sa guverneze.

  • Pare cam dezolat Tapalagă de rezultatul voturilor de la PNL. Dece oare? Că țara-i tot aia de fapt, cea lăsată de PSD&ALDE și complicii lor. Asta da politică socialistă. Unu distruge și altu plătește.

 4. Atentie, comunismul in Romania „s-a impus” cu tancurile sovietice! Astfel de oameni sunt rezultatul, si nu cauza, comunismului.

  • Asta nu e o scuza nici macar un adevar. E o copie a unei lozinci preferate de o parte a populatiei care nu-si asuma. La noi, E baza societatii, majoritar lipsita de educatie, valori, primcipii, morala…sa nu uitam tancurile au intrat si in franta, si in cehia, etc…

  • In Franta nu au intrat T-34uri, iti pot garanta. Au fost salvati foarte rapid de catre cei pe care ii detracteaza acum, de catre americani si britanici.
   In Cehia si Polonia, dizidentele din grupul de la Varsovia, au existat conducatori capabili. Nu cizmari sau electricieni.
   Asa ca vezi tu, poporul nu e de vina pentru tot. Ce vina am eu ca este Cutu premier sau Iohannis?

  • Tot ele explica Republica Sovietica Maghiara, care l-a intors pe Berthelot din planurile smintite de ocupare a Crimeei in primavara lui 1919.

   Si desigur, tancurile sovietice erau motivul pentru Operatia GLADIO. In niciun caz, rezultatele electorale ale partidelor comuniste din Franta sau Italia, sau axa ucigasa fascista intinsa din Taiwan in Chile, via Spania, Portugalia, Grecia.

   Daca tac-tu mare nu se ducea la genocidat civilii in Odesa si Stalingrad, poate azi aveai o istorie ca a Finlandei sau Austriei – unde tancurile sovietice chiar au mers. Dar protomerkelul cu mustata ingusta behaia inspirational despre valorile europene si anticomunism…

  • pentru desteptul cu genocidul: cum a fost viata la academia Mihail Frunze ?

   Nu a genocidat nimeni la Stalingrad sau Odesa. Finlanda a scapat pentru ca trebuia sa fie zona tampon cu Suedia bogata in fier si uraniu si protejata de aliati, in ciuda afiliatiei sale semi-naziste. In plus, Finlanda a avut un serviciu de informatii excelent, nu infiltrat de Bodnarasi si Paukeri. Nu erau condusi de un rege minor, ci de marele Mannerheim.

   Trecerea Nistrului a fost singura greseala strategica a Romaniei. Insa…
   Antonescu a ales trecerea Nistrului pentru ca nici nu mai era loc de intors, noi fiind furnizorul de petrol al Reichului. Dar mda, toti sunt istorici si analisti militari fara sa citeasca o iota de istorie.
   Si cu Austria lasa-ma… Viena era centrul de intalnire al spionilor din Est si Vest, normal ca nu au oprimat Austria. Tancurile s-au retras de acolo numai dupa ce Aliatii au obtinut garantii scrise cum ca Austria va avea acelasi statut precum Elvetia in cazul oricarui razboi. Si cu mentiunea ca orice fel de mentionare a familiei imperiale va echivala cu tradarea.
   Asa ca du-te si baga o kalinka si o katiusa si lasa dezinformarile cu iz rasaritean.

 5. Hai sa prezentam echidistant intreaga scena politica nu numai o parte a ei , aceea ce pare a nu avea in conceptia autorului textului decit o partiala legitimitate .Alegerile din 24 septembrie in PNL a stabilit o noua formula de conducere (foarte multi tineri ) . Diferenta de 1000 de voturi intre candidati in favoara premierului Citu si acum si sefului PNl nu lasa loc de interpretari sau de aluzii personale nedrepte .Orban si-a facut-o cu mina lui . In fapt Orban este depozitarul a trei atitudini si a trei decizii personale ce l-au situat in afara PNL pe tot parcursul anului 2021 si cu putina vreme inainte . Sa le enumeram fara a dezvolta subiectul.Am facut asta incepind cu intii ianuarie 2021 .Iata faptele : Orban pierde alegerile parlamentare (deciziile luate cu putin timp inaintea alegerilor au determinat votantii PNL sa nu mai vina la vot – cistigator USR).Orban a oferit „pe tava ”USR toate ministerele de forta in cadrul negocierilor din Coalitie -Cistigator USR) .Orban s-a pozitionat impotriva presedintelui natiunii (nu suntem datori lui K.I.)si a sprijinit alaturi de alianta USR-AUR (o alianta toxica intre un partid de dreapta si unul de extrema )Motiunea de cenzura impotriva guvernului PNL. Din acest motiv Presedintele Natiunii a reactionat in limitele constitutionale si din postura de fost sef PNL a participat doar la o parte a spectacolului pe care l-am vazut cu totii in 25 sept . a.c. Referitor la USR , este evident nonsensul tuturor deciziilor luate o data cu plecarea de la guvernare . Statutul USR declara acest partid de dreapta atasat valorilor liberale dar se comporta ca un partid anti sistem (alianta cu AUR . alianta dex : Legătură, înțelegere între două sau mai multe grupuri, în vederea realizării unui obiectiv comun) si face ceea ce nici un partid responsabil , care a promis atitea formule de democratizare (face exact pe dos ) cetatenilor Romaniei , nu poate face si anume creeaza din nimic oprirea tuturor deciziilor necesare Romaniei trecind in barca opozitiei impreuna cu PSD si AUR ,cei care pina mai ieri erau dusmanii lor politici . Motivarea plecarii de la guvernare este si mai fara de inteles . Noi USR vrem alt premier si gata . Daca nu se reconsidera pozitia PNl am plecat .Cit de stupid suna asta atunci cind doresti sa conditionezi un partid, frate in alianta si sa decizi in locul altuia nominalizarea atasata functiei de premier care nu ti se cuvine (vezi procentele obtinute ) .Sa speram ca dupa ce echipa ce va conduce USR impreuna cu noul sef de partid (probabil Ciolos )vor reconsidera pozitia stupida in care s-au pus din motive electorale si vor face ceea ce cetatenii Romaniei le cer de ani buni . Cred ca se vor reintoarce si nu cred ca vor sta in opozitie trei ani neavind nici o sansa in fata PSD .Practic nu vor face decit sa dea„ apa la moara” PSD si AUR sau poate cine stie vor face o alianta spre a guverna cu PSD si AUR, dar asta ii arunca in formula ce duce la disparitia partidului .Refritor la finalul textului ce ne zice cum „vezi doamne ”am fi o tara de supusi are in componenta o grava miniuna si eroare . Singurul lucru pe catre cetatenii inca nu l-au inteles, ca necesitate , este participarea masiva la vot si responsabilizarea prin vot a unei formule de guvernare ce nu mai poate jongla cu cetatenii asa cum face nefericit acum USR. Daca Orban nu modifica ,de unul singur, intreaga scena politica actuala (mare jucator de forta politic ,detinator al cunosterii tuturor formulelor de convingere si nu numai ) acum aveam un Guvern de forta si un Parlament ce putea pune in practica toate dorintele exprimate, de ani de zile , majoritar , ale cetatenilor Romaniei .Ce pacat ca si-a pus exceptionala pricepere in slujba unui vis ce s-a dovedit de neatins , dar care a stopat totusi dorinta Sefului Statului de a controla totul cu toate urmarile (si cele personale ) acestor actiuni .Exceptionalitatea unui sef de stat (in cazul nostru Iohannis ) le cade greu la multi . Sa vedem ce urmeza si cum va convinge Iohannis USR sa revina la guvernare sau se va intimpla altfel ?Poate apare un guvern minoritar , ca parte a unei pozitionari ce acum poate ne pare de ne acceptat dar care , asa cum ne-a fost dovedit deja se poate produce (vezi plecarea si alianta USR cu AUR ) .Avem insa doua certitudini . Nici Alegeri Anticipate nu se pot face fara un consens general al partidelor Parlamentare urmata de decizia Presedintelui Natiunii de a dizolva parlamentul si nici demiterea Sefului Statului .Referendumul de demitere avind nevoia de a fi prezenti la vot peste sapte milioane de cetateni si de o majoritate a acestora care ar spune DA .Pare ca nu exista in acest moment aceasta posibiltate .Sunt absolut convins ca CCR va regla multe dintre contradictiile ce apar si vor mai aparea, pe teme diverse , ca proceduri ce contin parti de neconstitutonalitate si ca Iohannis va putea controla jocul (ca mentinere a necesitatii de functionare a statului , formula deja decisa de CCR ca absolut necesara si obligatorie )si cu ajutorul unui Guvern -Citu minoritar aducind in fata Parlamentului prin guvernarea Citu o serie intreaga de legi pe care nici USR si nici PSD nu le pot refuza la vot .Totusi ,azi soseste in tara doamna von der Leyen ce aduce cu sine semnarea PNNR si ce concomitent cu desfasurarea PDNL (condiitiile de obtinere sunt cunoscute)vor dezvolta rapid Romania si fiecare catun ,de prin toate colturile tarii ,va primi fonduri pentru dezvoltare .Citu are astfel o mare sansa si impreuna cu Presedintele Natiunii pot reconfigura intreaga scena politica viitoare . Au si stiinta au si banii .Viitorul suna bine ? Niciodata Romania nu a fost in acesta situatie de exceptie si daca efectele Pandemiei vor scadea , ca intensitate si viata va reveni la normal, in viitorul apropiat (vaccinarea trebuie facuta ) trei ani sunt suficienti in a reconfigura si situatia politica .Prevad un vot masiv al cetatenilor Romaniei in toate alegerile din anul 2024 .Sa speram ca va fi asa .Ultima ora . Barna se separa de Ciolos si se ataseaza de AUR impreuna cu fostul sef PNL Orban (mosteanu tocmai ce a recunoscut asta ) . Cu totii stim cine sunt cei din AUR si ce parte a lumii sustin acestia . La unii rasaritul soarelui este in Extremul Orient nu la Bruxelles .Acum isi dau cu totii „arama pe fata ” Orban si Barna sunt in cirdasie inca din timpul alegerilor parlamentare si acum fortati de situatie incearca sa destabilizeze totul .Orban a pierdut alegerile interne iar Barna este pe cale sa pateasca la fel . Simplii membrii USR abia acum inteleg capcana in care au cazut si cum au girat prin seful lor partidul AUR ce a ajuns la 15 procente intentie de vot .Ciolos s-a trezit si el tirziu dar are sanse sa cistige daca promite public pina la data alegerilor intorcerea la guvernare .Iohannis va cistiga si de aceasta data .

  • Tu ești șomer, nu?

  • Nu știu de ce insiști, că nu cred că te citește cineva! Eu, cu siguranță, nu.

  • tu ai viata ta personala? chiar crezi ca cineva e nebun sa iti citeasca tot pomelnicu tau?

  • Amice….vorba lui Caragiale!

  • Nu stiu cum sa iti explic, insa nimeni nu da doi bani pe parerea ta si nici pe mizeria asta de partid pe care o reprezinti. Poti sa pricepi asta? Provoci sila si dezgust pt ca sprijini niste HOTI!

  • Cu toata teoria Catu nu ar fi castigat nimic daca DOMNUL PRESEDINTE nu il ajuta cu proptele.Iar faza cu USR e deplasata: sustinatorii lui Orban vor merge alaturi de domnul Ciolos sa ii dea un picior in fund marelui mestru al echipei castigatoare „domnul Florin Catu”.

  • Hai să ne învârtim în jurul cozii. USR e dat afară pentru că nu pune botul la prăduirea banului public, la dezmăț.. Toți banii care va să vină le iau mințile. Cine e în rândul doi lângă Catu, un Iulian Dumitrescu care îi cerea lui Drula să închidă ochii sau un Gh Flutur. Restul sunt povești pentru ascunderea acestui mare mobil. Iar Catu nu e decat unul bolnav de putere de care se folosesc. Vor clama mereu binele nostru pentru a fura in continuare. Marea dezamăgire e Johannis. Ori e f prost și îmbătat de propria măreție, ori un ticălos de clasă care ne-a jucat cum nu a făcut-o nici Iliescu. Si pentru asta va plăti scump..

  • Pe scurt, mafalda îl dă de gol pe Iohannis:

   1. Orban: „si-a pus exceptionala pricepere in slujba unui vis ce s-a dovedit de neatins , dar care a stopat totusi dorinta Sefului Statului de a controla totul” – deci scopul lui Iohannis e să controleze totul. Pe Iohannis știm că îl controlează infractorul Dan Voiculescu.

   2. CCR: „Sunt absolut convins ca CCR va regla multe dintre contradictiile ce apar si vor mai aparea, pe teme diverse , ca proceduri ce contin parti de neconstitutonalitate si ca Iohannis va putea controla jocul” – deci Iohannis controlează CCR sau e controlat de aceiași care controlează CCR-ul.

   3. Bani, bani, bani. Dacă vă plac banii și vreți și voi o ciosvârtă, haideți la guvernare, usereilor.

   De menționat că mafalda nu a mai dat copy-paste la fraza în care îi reproșa lui Orban că a închis școlile înainte de alegeri, nu că le-a închis, semn că citește răspunsurile.

  • @maf….
   Exceptionalitatea unui sef de stat (in cazul nostru Iohannis )
   O asemenea scriere nu am mai văzut.
   De ce mafalda și nu …mafia. Că e mai ușor de scris!

  • Mafalda, esti cam sarac cu duhul, ca sa ma exprim metaforic. USRPlus a facut foarte bine ca a iesit de la guvernare, in condititiile in care Catu s-a dovedit un psdist vopsit in galben, ce blocheaza orice incercare de reforma in justitie, in economie, in educatie, in ce vrei tu.

  • Dacă ești acela, ai material tăticu pe acest site!!
   Sociologii își freacă mâinile de bucurie!
   Tot spectrul social este in splendoare pacilea!😁

 6. mareea lehamite se instaleaza,cind te gindesti ca pt plavanul ala au stat sute de mii de oameni o ziulica intreaga la coada cu copii dupa ei ,chiar te apuca scirba,iar ne-a pacalit sistemul?iar a avut dreptate basecu?se pare ca da…

 7. Cam tarziu domnule Tapalaga , am citit multe articole pro Catu sau pro Johannis in camoania electorala pe G4.
  Acum xand rahatul a explodat nici nu mai conteaza , aveti idee ce absenteism va fi la alegerile viitoare , cata lume scarbita de politica tuturor.
  Eu astept sa vad cand ca trada USR PLUS , mai e putin si se alege praful de tot.
  De 30 de ani tot votez si tot sper dar rahatul de acum a pus capac , dupa ce Conventia Democrata a esuat lamentabil mai aceam o mica speranta ca alianta de acum nu va esua , m-am inselat , de fapt a fost vorba de banii lor nu de viata noastra. , tot timpul doar penteu ei.
  Fac pariu ca la urmatoarele alegeri nu vor veni nici 30%. din votantii de dreapta.

  • Nu-i chiar asa. Era logic ca G4 sa promoveze in campanie pe Citu si Iohannis, alternativa fiind Dancila si PSD. Asta voiai?

  • Dar de ce presa ar trebui sa sustina pe cineva, draga Vasilake? Nu presa e cainele de paza al democratiei? Nu cumva ar trebui sa fie apolitica?

  • Corect @C!

  • C, omiteti ceva: echilibrul. Daca partidele majore au presa aservita, celelalte partide de ce nu ar avea parteneriatele lor cu presa?

   Echilibrul informațional rezultat atunci când fiecare partid are competente competitive pe partea de comunicare este mai important decât presupusa “independenta” a presei,, oricum mai mult de jumătate vanduta.

  • Dianei: pentru ca G4Media si USR+ sau AUR au promis o altfel de poltica. Fara campanii de influenta in presa, fara a face lobby pentru nimeni. Presa trebuie sa fie neaservita, asta e unul din pincipiile democratiei si este un adevar undebatable.

 8. Iohannis a aratat ca reprezinta doar interesele camarilei din spatele lui.
  Nu mai are credibilitate ca reprezinta interesele poporului român pentru ca nu respecta Constitutia.

 9. Dan T. : trompeta USR, fosta trompetă a lui Băsescu.

 10. Foarte bun cuvânt „democratura”!!!

 11. Excelent articol! Bugetul țării devine un cont al firmei lor personale (de familie) din care-si plătesc datoriile către baroni si ceilalți lobbyiști care i-au ajutat sa ajunga in fruntea partidului si, mai departe, catre prietenii, rudele si grupurile lor de interese.

  Prost popor ca nu si-a ales politicieni care sa formeze o majoritate in parlament care sa lucreze pentru ei, cetatenii.
  O majoritate in Parlament care sa impună:
  • mecanisme de control a cheltuirii banului public (cu rapoarte totala, zilnică catre populație),
  • sancționarea oricărei angajări la stat care nu respecta Codul Administrativ,
  • obligativitatea tinerii unei evidente publice (inclusiv retroactive) cu toti beneficiarii reali FINALI persoane fizice din contractele de licitații,
  • aprobarea de legi care sa impună limite de venit de la stat /per cetățean (in sensul ca: nu-mi face generalul x cu sub-mediocru z antreprenor zeci de milioane de euro anual fiecare din bani publici, doar pentru ca autoritățile corupte le permit trafic de influenta si intermediere, fără ca beneficiarii ăștia finali din fonduri publice sa lucreze măcar ca si experți in proiect si sa fie capabili sa creeze vreun livrabil in contra-partida celor zeci de milioane încasate fiecare) etc. –
  toate măsurile astea ar mai fi oprit din hoție!

  Dar așa, cu o prezenta la vot de doar ~33% la parlamentare, din care o parte votează pe interes pt acces nesimțit si nemeritat la ciolan = hoția continua!

  • Plus departamentul Prevenire Fraude Contabile prin analiza Big Data a tuturor tranzactiilor… la ANAF – în subordinea Parlamentului.
   Cîțu cand era ministru la finante a spus ca o va face.
   Da’ acu’ creca lasa ca merge si asa…

  • In Strategia ANAF 2021-2024 si in Strategia Digitală ANAF sunt menționate toate aceste proiecte … care impreuna converg pentru a crea aceasta soluție de BIG Data.

   Le-am si găsit si pe SEAP, in licitație; sunt zeci de proiecte de zeci de milioane de RON, fiecare.
   Chestia este ca si pe aceste proiecte se bat firmele unor indivizi profitori, aceiași din trecut sau firmele interpuse ale acestora.
   Lupii paznici la oi.

 12. Exercitarea arbitrara a puterii in functie de interesele politicienilor este specifica noua. Romania a fost astfel condusa timp de 30 de ani, iar semnele schimbarii nu sunt vizibile in viitorul apropiat. Dimpotriva, „reteaua” devine tot mai puternica si mai bine ancorata in institutiile statului. Ideologiile de partid nu mai au nici o valoare, ci se intrepatrund intr-una singura, rezultand un singur mare partid ghidat „ideologic” de acelasi principiu: furtul si plasarea Romaniei in zona gri atat de draga regimului comunist, zona in care regulile sunt arbitrare iar valorile democratice dispar.
  Peisajul dupa congres seamana cu un imens camp de lupta neregizat, in care spitalele sunt pline, iar ambulantele sosesc in numar mare la fiecare spital din tara. Dupa PNL, potopul! Nici cel mai mare regizor din lume n-ar fi putut imagina o astfel de scena.

 13. Cum se strică o țară? Pas cu pas!

 14. Cum se strica o tara? Dar mai e ceva întreg în ea dupa 32 de ani de jaf,devalizari,praduieli si tunuri date de aceste holere si ciume? Voi nu vedeti ca mai ramas de pus capacul la sicriul tarii si de asistat la priveghi înainte de a se duce la groapă?

 15. Asta e miza pentru alegerile din 2024…deja se stie cine va fi presedinte si asta pentru ca lumea nu isi impune sa schimbe clasa asta politica putreda si invechita…
  Citu candidat slab (ca si Dancila) ca sa castige te miri cine!

 16. PNL e la ultimul tun. Din 2024 se va lupta sa scoata pragul electoral. Probabil ca in 2028 va deveni partid extraparlamentar, precum PNTCD.

 17. Romanasi PSD si PNL sunt organizatii mafiote iar ciracii comentaci în micimea si prostia lor stiu asta dar cum sa recunoasca cand isi primesc simbriile si plocoanele pt prestatiile jenante mizerabile? Nu vor recunoaste asta niciodata,sunt platiti sa se prostitueze si sa linga ciorapeii pana iese toata zeama din ei

 18. A furat dar a si facut-asta e expresia care a îngropat Romania iar cea mai mare greseala a romanului e ca nu asculta ceea ce i se spune pana la capat,el întotdeauna are pregatit un raspuns imediat fara sa gandeasca binenteles

 19. Pas cu pas…
  Spre marele abis. În rolurile principale Superman și autorul zicerii de mai sus!

 20. PNL s-a aliat cu PSD încă de la alegerile locale (vedeți cine e primarul PNL in Iasi și nu numai).

  Bonus, amândoi au vorbit in maretele lor moțiuni doar de dat bani la primarii PNL, nu de nevoile țării. Iar Orbán s-a gândit sa se dea și marele patriot creștin. Ori stim cine au pompat cei mai mulți bani in BOR, ateii de stânga din PSD.

  Asa ca eu nu vad nici o diferenta intre PNL Catu, PNL Orban si PSD.

 21. Ca să înţelegeţi înspre ce se îndreaptă PNL trebuie să începem cu votantul lor care sunteţi de acord cu mine că nu votează doar că le place sigla partidului sau numele partidului şi desigur au trebuit să fie convinşi să susţină partidul de lideri care le-au câştigat încrederea în timp mai ales după USL iar deodată apare SuperMAN şi zbang i-a partidul cu japca şi execută liderii care le-au câştigat încrederea electoratului de s-a dus pe sulă toată munca de un deceniu ca să cureţe mizeria USL cu un mic noroc Dragnea care i-au săltat nesperat de le-au dat şansa unei guvernări. Deci lecţia care aţi învăţat-o acuma e că poţi lua cu japca un partid dar nu vine niciodată la pachet cu electoratul că ăla pleacă odată cu cei care i-au câştigat încrederea.

  Dacă credeţi că până acuma e rău staţi să vedeţi cât de haios vă deveni povestea pentru că Cîţu v-a zbura până la urmă dar va rămâne tot liderul PNL cu care va trebui să meargă USR-Plus să negocieze noul guvern iar dacă era atât de prost Cîţu ca premier să îl vedeţi cât de furios si prost va fi când îi i-a şi funcţia de premier de o să înceapă să delireze cu nişte cereri de ăştia de la USR-Plus o să îl trimită să se interneze de orice alianţă oricum va fi imposibilă la ce cereri o să aibă nebunul.

  După ce va pierde funcţia de premier şi va face în aşa fel să facă imposibilă altă guvernare cu USR-Plus urmează partea a treia a poveşti haioase pentru că plecarea lui ca premier va fi cu ajutorul PSD aşa că ei nu o să îi susţină un guvern de o să bage în disperare tot partidul PNL cu delirurile lui de Cîţu va ajunge să fie zburat şi din funcţia de preşedinte PNL ca să poată să facă şi ăştia un guvern până la urmă cu USR-plus.

  Morala: Cîţu nu se va lăsa până nu va distruge şi pierde totul, deci ţineţi-vă bine că încă partea haioasă nici nu a venit 🙂.

  Pas cu pas măi băieţi, pas cu pas 👌😉👍.

 22. Românii nu sunt în stare să facă ţara să meargă. Românii sunt nişte şerpi, hiene fără conştiinţă, un popor ticălos şi putred care nu merită ce are.

  • Aici puteți citi părerea USR-PLUS despre Români…

  • Roman a fost si Mihai Viteazu. Stefan cel Mare. Brancoveanu. Paulescu. Ecaterina Teodoroiu. Bratianu. Fratii Buzesti. Vasile Lupu. Neagoe Basarab. Iorga. Djuvara. Eminescu. Creanga. Vianu. Calinescu. Aurel Vlaicu. Brancusi. Balcescu.

   Imi poti spune te rog, tu cine naiba esti ca sa faci un popor intreg serpi si hiene fara constiinta??
   Doar pentru faptul ca actualii conducatori sunt lichele, asta incrimineaza romanii, guno.i spoorcat?

  • Domnule @Vladimir Putin, jignirea la adresa poporului român e maximă.
   Cum explicați că marea majoritate a românilor care au emigrat au reușit să se integreze și să aibă un trai decent în afară. (exclud romii care sunt o specie umană de neintegrat niciunde)
   Părerea mea este că legile prost făcute, începând cu constituția lui Iorgovan au adus România în acest dezastru.

 23. Litania cunoscută:

  “AGENTURILI”, BINOMUL, STATUL PARALEL, PAPA DE LA ROMA, GRUPUL DE LA BILDERBERG, OCULTA MONDIALA, OMS, GRECO, UE, etc, etc. Tot noţiuni abstracte cu tâlc abscons, numai bune de digerat de bizonul mioritic….

  Cum se face ca d-l Orban e singura persoana potrivită pentru a candida pentru orice funcție: parlamentar, primar, ministru transporturi, prim ministru, președinte PNL si, după cum tocmai s-a auto-propus, viitor președinte al Romaniei ?!
  Nu cumva pana la urma singura vină a d-lui Ciţu e aceea ca a îndrăznit sa intre in competiție cu veșnicul candidat, politician „de meserie” Orban!

  Oare de ce televiziunile de casă ale PSD – Antena 3, TV Romania, Realitatea – s-au aliniat disciplinate in spatele fostului presedinte PNL, d-l Orban, susţinându-l până în pânzele albe, iar acesta preluându-le la virgula retorica? Retorica pe care nu demult o combatea. Care-i logica, care şi-al cui folosul?

  Apoi, una din problemele noastre e ca liderii politici romani si o parte a electoratului nu ştiu să se comporte nici când pierd, nici când câştigă!

  • 😂😂Cînd va ziceam să îi dăm Tutei Absolute o șansă voi nu și nu …că Werner e înalt și fălos și chipeș…, Na acu’ bucurați-vă de minunăția de președinte împreună cu crema politicii românești: o mare adunătură de alcoolici anonimi, vulgari inclusiv ” in scris”.
   Ăștia sunt cei care ajută la implementarea proiectului Romania educată: politicieni cu mesaje și desene obscene pe buletinul de vot!😂😂😂

 24. AM FOST INSELATI DE JOHANIS .
  DESPRE CEILALTI ,ESTE EVIDENT CA IN MOMENTUL IN CARE AU ACCEPTAT „INTERVENTIA”PRESEDINTELUI FIE CHIAR SI PRINTR-O DECLARATIE „NEVINOVATA” ,PUTEM AFIRMA CA NU SUNT LIBERALI .
  JOHANIS SA NU UITAM CA „VINE” DINTR-UN PARTID „CONTROVERSAT”.
  FIECARE PASARE PE LIMBA EI MOARE .

 25. Domnu’ Tapalaga, de ce nu sunteti acolo la spitalul Universitar sa ii puneti intrebari incomode lui Iohannis? Doar nu asteptati iar conferintele alea de presa in care sa stati la coada cu o singura intrebare!

  Nu asa se repara o tara.

  • Nu ati invatat nici pana acum ca Iohannis isi aranjeaza listele de jurnalisti? Respinge tot ce e problematic, pentru ca il enerveaza cumplit intrebarile „grele”. El are spontaneitatea unui dulap de lemn de corcodus.

   Tapalaga a intrat de mult pe lista neagra..

 26. Nu-i interesează sondajele, se vor muta la alt partid în 3 ani. Asa au făcut mereu și asa vor face de acum înainte.

 27. Dane, generalizare pripita se numeste constructia ta argumentativa. Este o falacie de la inceput la sfarsit.
  O tara se distruge si cu ajutorul jurnalistilor care isi inchipuie ca USR sunt viitorul, in contextul in care partidul asta mic deja a devenit trecut si nici macar nu isi da seama, crezand ca este relevant, necesar.
  Habar nu aveti ce monstrii se ascund pe acolo, cu zambetul pe fata!
  Iar G4media a devenit precum Prelipceanu. Traiti din sferturi de adevar iar logica voastra scartiie ingrozitor. Si pute precum ciorapii lui Ghinea la Bruxelles!

  • @Petrisor
   Dumneata spui ca Tapalaga bate campii si-l contrazici cu ce argumente?! Ai impresia ca toti ne-am nascut ieri sau suntem pui de naparci Voiculestiene? Dumneata cam cu cine crezi ca stai de vorba?!

  • Eu am obosit. PNL monstrii, usr monstrii, plus idem. Noi votam monstrii, de 30 de ani.
   Prin tranzitivitate, suntem toti niste monstrii. Cand ii luna plina o sa inchid fereastra, sa nu intre vreunul sau …sa nu ies.

  • Copii astia care comenteaza pe aici sunt de o naivitate infioratoare.
   Jocul e terminat mai baieti.
   Ciolosica cred ca a luat ceva scatoalce dupa ceafa la Bruxells de iau sarit si solzii aia de la vaccin.
   Nu vedeti ca a inceput sa o dea la intors cu Catu?
   Coalitia o sa fie aceeasi cu Catu premier dar fara Stelian Ion.
   USR daca nu scapa de schizofrenicul de Barna o sa se duca direct in sant.
   In trei saptamani au pierdut jumatate din electoratul lor.
   Cunosc destui votanti USR, nici sa nu auzi ce e la gura lor cand vine vorba de Barna.
   Ei tot au sperat sa rupa electorat de la PNL dar cred ca o sa fie invers.
   Sunt curios daca pica guvernul acesta , cam cu cati parlamentari o sa ramana USR.

  • Un mesaj pentru debusolatul din USR:
   dezamagirea are un avantaj extraordinar, te trezeste la realitate, imprastie ceata care te inconjura, te face sa vezi lucrurile in clar. Acum vedeti si voi in ce ati investit increderea voastra. Bucurati-va de acest moment al dezamagirii! Idolii cu picioare de lut se prabusesc. Barna devine istorie, indiferent de smenuielile chinuite pe care le face. Este un ciolanagiu, vanitos, infatuat, profitor. Moise Guran a fost super diplomat si s-a autocenzurat in ce priveste clica ce conduce acum USR. Mai Gigele, ai cam gigelit-o!
   Iar USR devine istorie.

   @Vali Generalizarea pripita nu are nevoie de argumente pentru a fi dovedita. Falaciile de logica sunt, prin caracterul lor, vizibile cu ochiul liber.

  • Tu ești ĂLA enervant care face mâncare la TV?!

  • @Petrisor
   Daca preveri Varanul unuia ca Barna, e posibil sa ai niste probleme pe care nu le impartasim. Ia o pauza si respira.

  • Si de fapt unde sunt argumentele? De ce a gresit USR? Ce anume il va trage inapoi electoral? De ce anume o sa scada electoral in opozitie, lucru anormal de altfel?

   Evident ca nu avem parte de asa ceva. Doar de o voma de afirmatii scose din burta si spuse cu mare siguranta „partidul asta mic deja a devenit trecut”, „Habar nu aveti ce monstrii se ascund pe acolo”, „pute precum ciorapii lui Ghinea la Bruxelles”, „Ciolosica cred ca a luat ceva scatoalce dupa ceafa la Bruxells”, „Barna devine istorie”, „Iar USR devine istorie”

   E tehnica veche. Dar nu tine. Nu convingi pe nimeni in felul asta.

   Apropo, era un articol despre PNL, Orban, Iohannis si Citu. Dar, cand ai tema de casa, tot la USR ajungi.

 28. FELICITARI DOMNULE DAN TAPALAGA!

 29. Inalta Poarta este constituita din banditii care au tras la Revolutie in oameni, adica ARMATA. Ei sint cei ce incaseaza peshchesurile, fara ca nimeni sa-i poata trage la raspundere.

 30. Uitati-va ca din ce in ce mai multe posturi in guvern sunt acordate acolitilor dlui. Dan Voiculescu. Uite asa se platesc datoriile (bine zice dl. Tapalaga!). Iohannis si-a facut socoteala ca nu-i mai trebuie pozitii alese si ca n-o sa mai candideze la nimic, niciodata. Sub obladuirea si la sfatul intelept al profesorului de delatiune in familie, Tiger Ficus i-a adus la un loc pe Ciolacu si Citu si, poate, chiar si pe Ciolos.
  Cu DNA, DIICOT, ICCJ, CCR, Guvern, Parlament si Presedintie, Voiculescu are acum „pohta ce-a poftit”: TOT.
  Interesant e ca daca am iesi acum in strada nici n-am avea impotriva cui sa mai strigam (sau pentru ce) si nu ne-ar ajunge o placuta suedeze pentru cati ticalosi am ales intr-un fel sau altul.
  Cam asta e situatia.

 31. Dane oare de ce a scos Barna informatia doar acum despre spirala lui Ciolos? In contextul in care o avea de acum un an. Vrei sa sti cum a ajuns la Denise?

  • Pentru ca este la fel de ticalos ca toti?
   USR partid altfel , da sigur vedem din plin.

  • Cum altfel de Partid Paule?
   Astia crezi ca au aparut din spuma marii?
   I-au confiscat partidul lui N.Dan si acum se dau ingerasi.
   Voiculestii, Drulaii,Nasuii, Ciolosii crezi ca erau rude cu Maica Tereza?
   Tot din tenebrele alea urat mirositoare vin.

  • Partea cu spirala lui Ciolos e veche din 2016. Era o stire conspirationista la un moment dat cum ca Ciolos era discipolul lui Bivolaru (scrisa de o tipa care acum parca e la Libertatea).

   Asa ca Barna nu a scos nimic. Il cred ca ar fi in stare, dar nu a fost necesar, deoarece informatia era deja acolo. Cat despre dezamagirea lui @gabriel, hai lasa-ma. Sigur ai peste 50 de ani, deci stii bine ca in politica nu intri fara sa il citesti si sa il aplici pe „Principele”. Diferenta intre USR/AUR si asa-zisele partide istorice e ca primii nu au reciclat sinecuri comuniste, cel putin nu pe fata. Si faptul ca isi asuma sa spuna adevarul si programul lor ideologic, indiferent pe cati i-ar supara.

  • @C
   Barna nu are inteligenta necesara sa isi fac dosare cu „date” pentru fiecare politician roman de Dumbovita, mai ales sa sape info din 2016. Si lui i-a fost livrata informatia acum ceva vreme atunci cand a incercat sa afle mai multe despre de ce Ponta invartea intrebarea aceea cu aprobarea lui Bivolaru. Nici nu mai conteaza.

 32. Domnule Tapalaga,

  Tara era stricata si se strica mai rau. Pai ce tara normala voteaza de 30 de ani aceleasi animale politice?

 33. Practic USR PLUS e pentru Romania ce e Maia Sandu pentru Moldova.

  Cand nu vom mai vota groparii Romaniei de 31 de ani PNLPSD avem o sansa. Pana atunci, propaganda ieftina cu „toti sunt la fel”. Doar neantul va schimba mentalitatile in Romania.

  • 😂O mică eroare, de fapt, de 31 de ani cu toții votam FSN!😂😂

  • USR-PLUS = SECU 2.O
   Nu are nimeni nevoie de fecioare neprihănite la conducere, ci mai degrabă de oameni cu vocație guvernamentala.

  • „Nu are nimeni nevoie de fecioare neprihănite la conducere, ci mai degrabă de oameni cu vocație guvernamentala.”

   Pai si nu esti multumit? Il avem pe Citu prim-ministru, pe Valceanu ministru de finante, pe Bode si la interne si la justitie si asa mai departe. Oameni cu „vocatie guvernamentala”.

   Doar de curiozitate. Nu te plezneste rasul cand postezi? Poti sa fii serios pana la capat?

 34. Nemteste… e garantia „lucrului bine facut”!
  Se pare ca i-a „reusit” neamtului pe care multi l-am votat!!
  Eu azi imi dau pumni in cap ca l-am votat si mai mult, timp de 3 ANI, in vremea PSDragnea chiar l-am crezut(!!!) si l-am sustinut pe acest forum!!!
  „Succes, dle Presedinte Johannis!”, asa am incheiat timp de 3 ANI de fiecare data, chiar l-am crezut, sfanta naivitate!

  • Am aflat din surse publice faptul ca Germania de Est inca actioneaza ca in Est…
   În Vest e altceva…
   Asa ca e garantia „lucrului bine pre-facut”

 35. Ea ne obliga la plata unei contributii catre UE, ea ne obliga sa stam capra in fata firmelor occidentale.

  Air France a primit de doua ori cate zece miliarde de euro „ajutor de pandemie”. Romanii nu au voie, ca intreaga natiune, asa multi bani, ca sar latraii salariati pe la DW si RFI sa ne puna la punct. Daca se dau bani aici, cine mai culege sparanghelul grofilor?

 36. Lumea e contradictorie. Ceausescu era blamat ca a stricat tara deoarece nu vroia sa faca datorii.

 37. Nu am vazut in presa romaneasca o sinteza a Ro scurta, perfecta si corecta, de cand citeam art din Perioada Interbelica ale lui Pamfil Seicaru! Felicitari, Domnule!

 38. Frumos articol! Respiră adânc slova.

 39. ! C

  interesanta postare!

  totusi imi permit sa va reamintesc ca Hitler nu i-a cerut lui Antonescu sa intre in razboi,

  Antonescu a intrat in razboi fara nici un tratat, deci fara nici o garantie politico-juridica, vorba vine ca oricum Hitler nu le-ar fi respectat

  Antonescu putea sa se opreasca la Nistru, declaratiile de razboi impotriva Romaniei din partea Angliei si SUA au fost dupa trecerea NIstrului, comparand cu Finlanda care nu si-a depasit granitele si nici nu a permis nemtilor atacarea Leningradului dinspre ei…

  dar dincolo de toate, ceea ce este absolut dureros in demersul lui Antonescu a fost pierderilede vieti omenesti care corelate cu masurile lui Ceausescu si cu emigratia de azi vor produce in continuare mari daune economiei si mai ales, asigurarilor sociale

  dar asta e alta poveste

  • Ce asociere de nume Hitler cu Antonescu. In zilele noastre a mai existat un conflict tot intre un neamt si un Antonescu zis si cacarau. Mergand pe firul logicii, o fi Iohannis un fel de Hitler?

 40. noi, şoşoneii, zidari din misi si alti stramosi nu intelegem nimic.
  firmane, interese, datorii. si 1 colac peste 2 pupeze
  au inceput numiri ciudate. Cnair, pres de c.a. un tip Pascu, un traseit al transporturilor intre stat si privat. profil moral? ne abtinem, stiu multi cine e baiatul asta. ce „meserie” stie?
  a trecut ca gasca prin apa in trecut si pe la cnair, responsabil cu infrastructura tarii in guv Dancila. un zero. multibarat. dar oportunist feroce, un Dinu Paturica.

 41. s-a gasit demoncratie la peneleu manca-ti-as pomelnicu pentru morti cu numele viitorilor abonati la dna cu suspendare pentru meleoanele din penererau

 42. Sunt doua variante, ori pnl va fi istorie in cativa ani, cum s a intqmplat si cu pntcd, sau vom asista la democratura USL pe fata, cel mai probabil.

  • PNL SI Usr+ vor fi istorie dupa urmatoarele alegeri. Asta este foarte grav!
   PSD Si AUR ne vor manca cu fulgi cu tot.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.