G4Media.ro

Cum se pregătesc alte țări să redeschidă școlile la toamnă. Printre opțiunile…

Cum se pregătesc alte țări să redeschidă școlile la toamnă. Printre opțiunile testate sau discutate: domuri geodezice, corturi pe locuri de joacă, unități mobile sau “totul să revină la normal”

Autoritățile din învățământul european, în special din țările din Vest, grav afectate de pandemia Covid-19, lucrează intens la planificarea pentru redeschiderea școlilor din toamnă. În România, oficialii produc confuzie maximă cu recomandări drastice și complicate, care surprind decidenții din educație deși “nu mai sunt de actualitate”, iar acum se lucrează la “scenarii” în care este important și ce se întâmplă în străinătate.

Ce se întâmplă, prin urmare, în alte țări? Pe alocuri deja s-au luat decizii, au fost publicate recomandări și/sau au fost testate diverse opțiuni pentru ca școala să intre într-o nouă fază, după improvizațiile la distanță din ultimele luni. Nicio soluție nu e ignorată – de la orele în aer liber, la folosirea corturilor de festival și a unităților mobile pentru mărirea spațiului, până la reluarea școlii în condiții normale.

Diversele țări iau decizii la nivel național și local în condițiile în care cele mai importante recomandări și instrucțiuni întârzie să fie actualizate, în funcție de rezultatele celor mai recente cercetări științifice.

Citește articolul complet pe EduPedu.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.