G4Media.ro

Cum s-a complicat situația cimitirului militar din Valea Uzului

Cum s-a complicat situația cimitirului militar din Valea Uzului

Cimitirul militar din Valea Uzului nu poate fi închis pentru că acțiunea în instanță a prefectului județului Harghita, prin care a contestat legalitatea hotărârii consiliului local, suspendă automat aplicarea acesteia, scrie publicația electronică, foter.ro.

Juriștii prefecturii județului Harghita au analizat strict din considerente juridice hotărârea Consiliului local al comunei Sânmartin Ciuc, de închidere pe un termen de 30 de zile, a cimitirului militar din Valea Uzului, apreciind că hotărârea încalcă legea.

Potrivit sursei citate, prefectul Jean-Adrian Andrei, luând în considerare doar considerente juridice și nu de altă natură, a decis că va ataca în contencios administrativ hotărârea celor din Sânmartin Ciuc.

Întrucât contestația a fost înregistrată încă la orele prânzului, cimitirul militar nu a putut fi închis deoarece până la decizia instanței de contencios administrativ, hotărârea consiliului local în cauză se suspendă, a arătat prefectul, mai notează foter.ro.

Acesta a mai subliniat că strict din punct de vedere juridic, închiderea cimitirului militar încalcă libertatea de circulație garantată de art. 25 din Constituția României și Tratatul de aderare a României la UE.

CONTEXT. Consiliul Județean Harghita a anunțat, într-un comunicat, că primarul localității Sânmartin, Gergely Andras a închis, miercuri, temporar pentru 30 de zile cimitirul de la Valea Uzului.

Au fost prezenți la eveniment reprezentanții presei și ai sferei civile, acestora alăturându-li-se Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita, Becze István și Salamon Zoltán, consilieri județeni, Ferencz Csaba, primarul localității Păuleni Ciuc și Kencse Előd, primarul localității Sântimbru.

„Cimitirul militar a devenit focarul provocărilor, iar pentru a pune capăt scandalului acesta trebuie închis”, a spus Borboly Csaba.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Superba zona pare acolo .
  Valea Uzului. Si ce nume frumos. Frumoasa tara avem, tre sa o scoatem de sub PSD si UDMR de sub prostii nationaliste sau iredentiste. Hai Romania!

  • Pe fondul luptei dintre partidele ROMANESTI,

   udmr-ul,

   UN ONG care NU functioneaza dupa legea partidelor

   (implicit nu se poate verifica de unde primeste fonduri)

   a iesit la atac

   pt postul de avocat al poporului

   (eckstein a fost consiglierele lui basexu)

   si pt postul de sef al Cam Dep.

   faptul ca au trecut pragul este o mare problema in ciuda iesirii masive la vot

   plesoianu (stiu ca nu il inghititi) a zis ca STS-ul a facut manevre similare in trecut

   Daca s ar face ancheta cum scrie la carte, multa lume s-ar praji si s-ar evita fraudele care sigur vor mai fi in viitor

   Eu vreau sa aflu cum s a votat in franta pe vremea lui basexu ca erau x voturi / secunda

   Pe vremea aia nu era picior de # kondensator in piata

   De ce ?

 2. În bule, despre unionistul George Simion, românii au spus că e dement, dirijat de KGB, migrant de peste Prut, un diversionist care şi-a regizat cafteala. În caz că, prin închiderea cimitirului se scot crucile alea puse probabil greşit, neasistat de istorici, e bine să nu fie distruse, ci refolosite pentru soldaţii noştri căzuţi în Est şi uitaţi, spre marea mirare a ruşilor.

 3. cine aduce atingere eroilor trebuie inchisi pe min 25 ani. punct. toti cei care poarta unifrma ar trebui sa nu aiba liniste pina cei vinovati nu sint prinsi si executati.

 4. Avem monumente și cruci de eroi aproape în fiecare localitate, multe părăsite și deteriorate de diverși factori de ignoranță totală iar mulți din generațiile mai tinere nici nu știu ce reprezintă. Dacă tot glorificam trecutul și eroii să vedem ce avem mai întâi în propria curte.

 5. Comentariu*Și UDMR este un focar de infecție.Trebuie „închis” si el?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.