
Cum s-a adaptat stâna de pe Transalpina pandemiei: Celebrul tocan de oaie va fi servit la caserolă, iar mesele vor fi mai puține după 1 iunie
Și stânile tradiționale au fost nevoite să se adapteze noilor reguli impuse din cauza pandemiei de COVID-19.
Urmărește cele mai noi producții video G4Media
- articolul continuă mai jos -
Transalpina s-a redeschis anul acesta mai devreme, încă din 23 mai 2020, și odată cu ea și stâna Ștefanu. Stâna a vândut celebrul tocan de oaie la caserolă, iar din 1 iunie, când se redeschid terasele, mesele vor fi mai puține tocmai pentru a se putea respecta distanțarea socială.
”Vindem la caserolă până când se va drumul la terase și vom putea folosi atunci vesela noastră, vasele noastre de pâmânt, pentru că e tradițional. O să punem mesele mai rar în poiană. Sau pe iarbă, cum se mânca pe vremuri, cum mâncau ciobanii noștri”, a declarat Mărioara Babu de la stâna Ștefanu pentru Pandurul.ro.
Tocanul de oaie făcut în nordul Olteniei a fost înregistrat oficial anul trecut ca produs tradițional atestat de Ministerul Agriculturii și OSIM.
Foto: Facebook/Stâna Ștefanu
NOTĂ: Articol publicat în cadrul proiectului ”România ajută!”, realizat de G4Media.ro în parteneriat cu Fundația Konrad Adenauer.
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen BankCitește și...
© 2025 G4Media.ro - Toate drepturile rezervate
Acest site foloseşte cookie-uri.
Website găzduit de Presslabs.
3 comentarii