G4Media.ro

Cum poți să călătorești în Germania cu 9 euro timp de o…

Cum poți să călătorești în Germania cu 9 euro timp de o lună. Abonamentul este valabil și pentru turiști

Dacă plănuiți o vizită în Germania în această vară, un nou permis de călătorie vă poate ajuta să vă reduceți cheltuielile de transport. După multe luni de negocieri, guvernul federal german a aprobat un plan pentru a încuraja utilizarea transportului public și a atenua efectele inflației, relatează RFI.

După cum aflăm din ediția online a publicației GEO, Guvernul german a anunțat introducerea în această vară a unui bilet de transport lunar în valoare de 9 euro pentru a încuraja populația să folosească transportul în comun.

Obiectivul afirmat este să încurajeze utilizarea transportului public în detrimentul mașinii sau avionului și pentru a lupta împotriva creșterii prețurilor la combustibil.

Biletul va fi valabil de la 1 iunie și 50.000 au fost deja vândute .

Această măsură, notează GEO, vine într-o perioadă în care țara încearcă să-și reducă dependența de hidrocarburile rusești și mulți germani se confruntă cu creșterea prețurilor la combustibil.

Turiștii vor avea și ei acces la abonamentul cu preț redus.

Potrivit platformei de călătorii Lonely Planet, biletul de 9 euro este disponibil pentru călătorii în perioada 1 iunie 2022 – 31 august 2022.

Oricine îl achiziționează poate călători de câte ori dorește cu toate formele de transport public din Germania, cum ar fi autobuze, U-Bahn, S-Bahn, tramvaie și trenuri locale și regionale, timp de o lună calendaristică.

Citește integral pe RFI.

Sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. In fine Germania face un lucru remarcabil de pozitiv. Sa speram ca mai au inca suficient prestigiu ca sa fie imitati de altii.

 2. Germania face tot felul de reduceri la calatorii.

 3. Eu planuiesc o vizita in Germania…permanenta…la sparanghel…cu binecuvantarea Sfantului Nostru Domn Presedinte Iohannis.

 4. Atenție! Nu pentru toate toate trenurile și autobuzele. Biletele pe trasee lungi nu sunt valabile adica pentru treburile ICE (trenurile de mare viteza) și autobuzele între orașe la distante mari. Se poate călători totuși în întreaga Germanie cu același bilet cu trenuri regionale schimbând trenurile la „capăt de linie” cu autobuze sau alte legături cu trenuri regionale. Google maps funcționează foarte bine și zice legăturile dar și întârzierile la minut. Recomand doar dacă vizitați o regiune a Germaniei, maxim 2 una lângă alta. Nu plănuiți sa vizitați toată Germania ca pierdeți f mult timp cu legăturile

 5. @Axel ,de ce la Spargel …?
  Daca nu ti convine , dute la cules de ciuperci ,mure si alte fructe de padure,in padurile Sibiriei 😉……in curind ai ocazia o sa vina avioane rusesti la Cluj ….😂😉

 6. Foarte bine descris de Alex
  Da in toata Germania, inafara de trenurile rapid ICE ,sau EC .
  Si aboamentul poate fi cumparat ca orice bilet normal , Si la automat ,etc fara registrare,si ca turist fara dimiciliu in Germania….
  In plus toti salariatii primesc der la stat in septembrie 300 Euro net , pentru fiecare copil 100 Euro extra ,si cei ce primesc ajutor social 200 euro ,si in iunie,iulie,august pretul la benzina se reduce cu 30 cent, din cauza cresterii pretulilor pentru alimente, combustil etc.