G4Media.ro

Cum își motivează liberalii refuzul de a susține propunerea lui Nicușor Dan…

Cum își motivează liberalii refuzul de a susține propunerea lui Nicușor Dan de suspendare pe o perioadă de doi ani a PUZ-urilor din Capitală: Dezvoltatorii imobiliari ar putea da în judecată consilierii generali

Consilieri generali ai PNL se tem că vor fi dați în judecată și obligați să plătească daune uriașe dacă vor vota propunerea primarului Nicușor Dan de suspendare pe o perioadă de doi ani a PUZ-urilor din București, motiv pentru care opțiunea liberalilor ar fi ca perioada de suspendare să fie redusă la doar trei luni, au declarat pentru G4Media.ro surse din partid. Informația despre opoziția PNL la planurile lui Nicușor Dan a fost publicată în premieră de Digi24.

Potrivit acestora, PUZ-urile nu ar trebui anulate cu totul, ci revizuite și corectate, iar în perioada de trei luni de suspendare ar fi timp pentru acest lucru.

Sursele citate au mai explicat că inclusiv Nicușor Dan ar fi de acord cu această variantă a suspendării pe o perioadă de trei luni a PUZ-urilor, timp în care ele să fie corectate.

”Încă se negociază, presiunea pe consilierii generali e foarte mare și din acest motiv există tensiuni”, au mai explicat sursele din cadrul PNL.

Consilierii generali ai USR PLUS vor vota pentru suspendarea PUZ-urilor coordonatoare de sectoare, apreciind că acestea conţin „prevederi derogatorii profund nocive”, menite să continue dezvoltarea urbanistică „haotică” din ultimii ani.

„Consilierii generali ai USR PLUS vor vota pentru suspendarea PUZ-urilor coordonatoare de sectoare pentru doi ani, care conţin prevederi derogatorii profund nocive, menite să continue dezvoltarea urbanistică haotică din ultimii ani în oraşul nostru, cu afectarea puţinelor zone verzi care au mai rămas. De altfel, trebuie spus că, încă de la începutul mandatului nostru, am depus proiecte care abordează chiar mai tranşant această problemă, adică am iniţiat încetarea aplicabilităţii PUZ-urilor coordonatoare. De asemenea, nu trebuie uitate acţiunile în instanţă pentru anularea acestor PUZ-uri, acţiuni iniţiate în mandatul anterior de consilierii generali ai USR”, scrie PLUS Bucureşti, pe Facebook.

Potrivit sursei citate, suspendarea PUZ-urilor coordonatoare de sector „nu înseamnă blocarea proiectelor urbanistice”, care se vor putea realiza, dar „cu respectarea indicatorilor urbanistici” din Planul Urbanistic General, aflat în vigoare. Se menţionează că oraşul are nevoie de o abordare urbanistică „unitară, coerentă, responsabilă, modernă”, care poate fi obţinută numai printr-un Plan Urbanistic General (PUG).

„Vom susţine adoptarea unor PUZ-uri pentru proiectele de infrastructură necesare oraşului şi vom analiza cu atenţie orice Plan Urbanistic Zonal care va fi supus aprobării. (…) Nu putem să ignorăm faptul că există discrepanţe majore între prevederile PUZ-urilor coordonatoare, iar această lipsă a armonizării nu face decât să confirme că acestea vizau mai degrabă interese de grup în detrimentul interesului cetăţenilor. Oraşul este în primul rând al oamenilor, iar noi intenţionăm să ne ţinem până la capăt promisiunile pe care le-am făcut în faţa electoratului în campanie, dar şi în toţi anii în care am luptat cu toate armele pentru un oraş mai verde şi o dezvoltare urbanistică sănătoasă”, se mai arată în postare.

Consilierii alianţei îi cer primarului general ca, în termen de o lună, să prezinte în CGMB „un plan coerent şi concret de actualizare şi modernizare” a Planului Urbanistic General, care să aibă în vedere „un echilibru între nevoia de dezvoltare şi respectarea dreptului constituţional” la un mediu înconjurător sănătos.

„De asemenea, solicităm primarului general să ia măsurile care se impun pentru a creşte capacitatea de procesare a solicitărilor din cadrul Direcţiei de Urbanism, astfel încât să se rezolve urgent solicitările restante şi să nu mai existe întârzieri în soluţionarea cererilor cetăţenilor. Nu în ultimul rând, considerăm că dezvoltarea oraşului presupune şi implicarea mediului de afaceri, astfel că vom promova colaborările cu toţi partenerii de bună credinţă, într-un mod transparent. Bucureştiul va oferi în continuare oportunităţi pentru capitalul privat, dar de acum înainte dezvoltarea acestuia va trebui să ţină cont, în cea mai mare măsură, de calitatea vieţii cetăţenilor prin respectarea tuturor reglementărilor urbanistice în vigoare”, subliniază sursa citată.

Proiectele de hotărâre care aprobă planuri urbanistice zonale coordonatoare pentru sectoarele 2, 3, 4, 5 şi 6 ar urma să fie suspendate pentru o perioadă de doi ani, conform unor proiecte de hotărâre care vor fi dezbătute în şedinţa de vineri a Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

14 comentarii

 1. Pai cum altfel… PNL nu e frate cu PSD doar declarativ. Cand e vorba de spagi de la mafia imobiliara, se schimba modificare. Cum adica sa blochezi PUZ-urile si sa te dea, doamne-fereste, samsarii imobiliari in judecata? De parca un proces din ala se castiga in 2 saptamani… Acu sa-l aud pe Nicusor daca mai sustine PNL la alegeri…

 2. De ce, nu vor sa dea inapoi spagile?

 3. E cusuta cu ata alba.
  PNL=PSD=PCR, adica Pile, Relatii, Cumetrii.

 4. Nicusor viseaza o societate mai buna si mai dreapta, a uitat ca ultimii care au incercat sa aplice conceptul au fost comunistii, cu rezultatele stiute.

 5. Vă dați seama nivelul șpăgilor?

 6. Piedone a ridicat primul glasul.Motivul ?simplu:pe strada Lănaririe colt cu Dimitrie Cantemir se află una din multele proprietăți ale lui SILVIU BERARU HERSCOVICI ,fix în fostul sector 4.Beraru are multe fabrici cumpărate în sectoarele 4 și 5,dar mai ales în sectoarele 2,3.Multe, foarte multe fabrici, fiindcă functionarii statului Romăn au devalizat tot,iar POLITIA ECONOMICĂ șiSRI-UL a u dormit.Au trecut anii și omul lui Beraru,unul RAMON TSUR a făcut puz-uri l-a toate fabricile în domnia FIREI. Poate acum în ultimul ceas îl sprijină cineva pe D-l Primar că Pnl=PSD adică Firea=Piedone.Poate face cineva o investigație ca lumea ca doamna HOSSU de la DIICOT la investigat pe Beraru în cazul CI-CO,când a și fost condamnat,că de aceea Beraru Herscovici se ascunde în IZRAEL.Poate maestrul Dan face o investigație adevărată de la originile FPP-ului care a avut în grijă aceste fabrici și spații comerciale și pana în ziua de azi.Este foarte interesant. AȘTEPTĂM.

 7. În fiecare dimineață!
  Când stau și mă trezesc!
  Mulțumesc bunului Dumnezeu!
  Că mi-a dat dezvoltatori imobiliari!
  Să îmi facă viața mai frumoasă!
  Și orașul mai poluat și aglomerat!

  MULȚUMIM PN£! Sper să vă schimbați denumirea în P£M! Se vede cu cine țin partidele: cu cine are șpaga mai mare și banii mai mulți. I HAVE A DREAM…. că într-o zi o să fie acoperit fiecare centimetru de pământ cu dezvoltări imobiliare. Să fie peste tot un […] Residence! Ce minunat ar fi! Să nu cumva să lăsăm dezvoltatorii imobiliari neajutați.

 8. Pentru Partidul National Liberal este important dezvoltatorul care construieste distrugind spatii verzi . Cetateanul si drepturile lui = ZERO

 9. Isi motiveaza pierderea alegerilor.

 10. Si daca dezvoltatorii dau in judecata Consilierii PNL care-i problema? Luptati-va, de aia ati fost alesi. Aratati ca va pasa, nu faceti jocurile mafiotilor fara lupta! Bucurestiul asta nu mai are nici o sansa cu niste mamaligi ca voi.

 11. POATE CA E VORBA DE SPAGI, NU-I ASA ?

 12. i-au tras-o lui mucușor colegii de partid. e bine in peneleu, plicușor?

 13. Ati vazut de ce trebuia votat USR? Chiar asa criticabili cum sunt.
  Oricum de cand a aparut USR PNL-ul nu a identificat nici un alt adversar in nici o campanie electorala.
  Ma mir doar de Doamna Alexandru ca accepta rolul de trompeta.

 14. Mafia nu doarme. Mafia lucreaza. Cum, care Mafie? Mafia pnl-pzd! Plus „atarnatorii”!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.